Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Додам від себе...
    На минулому тижні до мене прийшов один дядько, який займається аграрним бізнесом і розповів одну дуже цікаву історію щодо того, як їхнє підприємство отримувало землі в різних районах нашої країни і в різні часи. Розповідати буду від його імені.

Ще в часи "злочинного режиму Кучми" я зустрівся з керівником одного з районів з метою виділення нам землі. Ми обмінялися телефонами і він мені сказав що через деякий час мені зателефонує. Через 2 тижні від нього дзвінок. Він призначив зустріч. Я до нього приїхав і він запропонував піти попити чайку і поспілкуватися... Перше питання, яке він мені задав:
    - Скільки вам треба землі?
    - Чим більше, тим краще. Ми готові взяти 8-10 тис. гектарів. Можна й більше.
    - Що ви збираєтеся робити?
    - Вирощувати зернові, кукурудзу і т.д. Займатися рослинництвом
    - А як у вас з тваринництвом?
    - Тваринництвом ми не займаємось.
    - Тоді у нас з вами розмова не вийде. Ми готові надати вам землі в районі, але на певних умовах.
    - Що це за умови?
    - Є свиноферма. На цій фермі працює кілька десятків людей. Потрібно зберегти ферму і робочі місця.
    - Добре, ми згодні.
    - Ще один момент: потрібна фінансова допомога, щоб зробити опалення в дитячому садочку і в школі в одному з сіл. На це потрібно близько 150 000 грн. А також треба зробити ремонт в клубі.
    - Ми готові піти й на це.
    - І останнє... Є благодійний фонд, який займається проблемами ветеранів війни, афганців і т.д. Надайте цьому фонду невеличку благодійну допомогу.
    - Скільки?
    - Еквівалент в розмірі 2000 доларів цілком достатньо.
    Після виконання цих домовленостей сторони отримали все, що хотіли. Одні - землі, інші - ремонти в клубах, школах і т.д. Найцікавіше далі:
    - Прийшли "любі друзі"... Ми зайшли в один з районів і перед нами знову стало питання щодо землі. Я поїхав на зустріч з керівником цього району, щоб обговорити дане питання. Перша його фраза:
    - Поїхали В РЕСТОРАН!!!
    - Ми приїхали до ресторану і він попросив мене вимкнути телефон. Після цього він спитав мене скільки треба землі. Я сказав (8-10 тис.га).
    - Ви ж бачили мій кабінет? Треба 160 000 грн на ремонт кабінету. І ще одне...
    -Після цього керівник району узяв папірець і написав на ньому: 50 000$. І підсунув до мене.

P.S. От вам і різниця між злочинним режимом Кучми і між тими, "чиї руки нічого не крали"...

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

На перший погляд здається, що один раз попали на керівника, що дбає про район, а другий - тільки про себе. Але як хвилину подумати, то зрозумієш, що всі ремонти і благодійні дії, що поробили аграрії за ті нещасні 8 гектар землі щось дуже багато коштують. Аж не віриться, що можно погодитись, як казка виглядає....
    З іншого боку на всі такі ремонти списуються грошики района. Так робить наш Гепа.
    Бізнесмени роблять під примусом дитячі площадки, різні ремонти та вкладення, а Гепа - добрий господарник та ще міліардер.
    Але можете не зважати на мій песимістичний допис і думати, що помаранчОві були далеко гіршими за кучмівську владу))

Останнє редагування: 28 лис 2017
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Шановні пані і панове, можливо вас втішить, що рівень корупції в Україні після стрімкого зниження знову починає рости і ми з вами знаходимось на останньому місці рейтингу в Європі. Навіть після клятої Росії, не зважаючи на те, що у нас з Росією однаковий рейтинг - 131.
    З Росією, Карл

4. Silver bullet

А де видно, що рівень корупції почав рости? Треба нову діаграму.
    З вами треба вуха тримати добре, бо на біле скажете чорне і навпаки.
    Кажете - росте, а виявиться, що падає)

5. VasMT

Ви жінка, тому Вам прощається неуважність. В посиланні хріна, чи як його там?, є діаграма, на якій чорним по монітору написано 2014 - 142
    2015 - 130
    2016 - 131.
    Якщо хоч один математик світу мені докаже, що 131 проти 130 не є підвищення, то я тоді іспанський льотчик.
    Доречі, минулорічний і поза минулорічний рейтинг Росії набагато нижчий ніж при народній владі в Україні.

6. Silver bullet

Ви не іспанський льотчик, авжеж. Але, щоб сказати, що таки росте, треба знати на сьогодні. Може там далеко нижче, ніж було в 2016, а ви берете і кажете, що росте.

7. VasMT

А Ви запевняєте що падає? На підставі чого?

8. Capitoshechka

8 гектар та 8 000 гектар - відчуваєте різницю?
    Я зроблю для Вас відкриття: такі схеми працювали і при оранжоїдах, і при злочинному Янику. І праціють вони й зараз. Порівняйте ремонт кабінету середньостатистичного кабана годованого за 160 000 і опалення в школі і дитсадку за 150 000. Вам не здається, що для одного кабінету занадто? Якщо ж там кабінет за розміром як ермітаж - тоді можу погодитися

Останнє редагування: 28 лис 2017
  9. iso

iso Well-Known Member

131 проти 130 - це менще 1 відсотка. Принаймі треба знати похибку. Так що не факт, що Ви не іспанський льотчик. Та й варіант жінки відкидати не варто:)

• Смішно Смішно x 1
  10. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

11. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

@iso, якщо вірити діаграмі вище, то навіть під час війни з Росією Грузія не втратила так, як Україна впала нижче плінтусу. Ви бачите цю прірву різницю в 70% Між Грузією і Україною???
    Які ще є запитання і сумніви відносно Саакашвілі?

12. Capitoshechka

@Latana Royal, зараз вам скажуть, що Грузія з москалями воювала менше часу, ніж Україна.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Latana Royal

Почекаю. В мене є на то відповідь :)))

14. Capitoshechka

Ви страшна людина. У вас всі тузи в рукаві))) З вами краще не зв’язуватися

• Смішно Смішно x 1
  15. Latana Royal

16. VasMT

І відносно свинорилого презика з його барижно-шахрайською владою.

17. Silver bullet

А дивіться, як кризис 2008 року вдарив - падали всі, крім Польщі. Ще Словаччина мало постраждала. Василь, мабуть, скривився, коли побачив стрімкий зріст при помаранчових до 2009 року. І після падіння теж)).
    При донецьких, незважаючи на добру кон'юнктуру ринку металу, не було росту. Чомусь.
    А війни зараз ні у кого нема, тому хоч би була і не барижна влада, то підйом навряд чи був до 2015, я гадаю....
    Я би подивилась на останні два роки. Треба пошукати.

Останнє редагування: 29 лис 2017
  18. Latana Royal

Про нього розмови вважаю нецікавими і безперспективними. Мені більше про Саакашвілі подобається. Більше вселяє оптимізму.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. VasMT

Саакашвілі чужий.
    Чужий і в Україні і в Грузії.
    Не вірю я в національного лідера, який зрадив свою країну, державу, народ.
    Як найманий працівник - так. Як український політик - ні.

20. Latana Royal

Не за національністю, а по справах! по справах - він більше свій, ніж хто будь з існуючих на сьогодні.
    А про "зрадив свій народ" - то Ви щось не звідти висмикнули.

а де твій аватар? :)