Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Буля, сонечко. а розкажи нам, що Зелупа не казав "какая разніца".

2. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій
    просить повідомляти про випадки,
    коли люди у військовій формі жебракують на вулиці.

...
    Керівник Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Андрій Жолоб
    просить у таких випадках скеровувати військових чи ветеранів до центру надання послуг УБД.
    Фахівці центру будуть контактувати з відповідними військовими частинами
    та розбиратися в ситуації.
    ...
    Центри надання послуг учасникам бойових дій діють у Львові
    на вул. Пекарській, 41, вул. Виговського, 32 та вул. Чупринки, 85.
    Також керівництво центру просить
    повідомляти про випадки жебракування людей у формі
    за номером 0 (73) 962 83 25.

https://zaxid.net/tsentr_nadannya_p...yati_pro_zhebrakiv_u_viyskoviy_formi_n1601182

3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Прямо текст для якогось рашиського шабашу, сенсації шукають салавйофф-разбойнік, боброїдка маргоша симонян, чорнорота скабєюшка...
    Хто воював в Афганістані, міг повертатись у ще гіршому стані.

4. Югня
    От колись служив я на флоті боцманом.
    Тому я знаю мінімум 3 (три) повноцінні ситуативні речення, де повністю зрозуміло — про що саме говориться, де є десяток слів і всі матюки. І усім все зрозуміло.
    Я Зеленському можу провести майстер клас з рускай ненормативної лексики.

Але я перші місяці після служби дуже мало говорив з мамою. Щоб не бовкнути юхню.
    І на полюванні чи рибалці в компанії таких самих як я — можу ввернути круте слівце.
    Але не в ефірі. Не при жінках. Не при дітях. Не в громадському місці.
    Бо так прийнято.
    І я ж не президент. Йому треба ще більше слідкувати за своїм ротом.

Як політтехнолог заявлю: неправі ті, хто говорить, що це було просто на емоціях.
    Ніт! Це були (як кажуть в КВНах/Кварталах) домашні заготовочки.
    Це йому Подоляк свідомо підказав:
    - Вова, жгі.

Бо це мімікрія під основну електоральну групу Зеленського. Бо це зайде. Це зробить його знову своїм пацаном для малоосвічених і наївних.

Можливо вони думають, що це зайде і простим хлопцям — трампістам?
    Та ви шо? Хтось у Трампа розбирається в руской ненормативній лексиці?
    Трампу просто скажуть: він там натякав, що ти, Дональде, круче Байдена. А Байден типу у 2022 році морозив типу якусь єресь, яка позначається у рускіх словом “юхня”.

А тепер про контекст.
    Зеленський говорив типу такого:
    - союзники попереджали його, що ось ворог нападе, ось нападе, ось нападе. Показували якісь карти із стрілочками (з понтом Вова шарить в географії), просили віднестись серйозно. А могли ж замість цього просто ввести санкції і дати зброю.
    Тобто: ви санкції введіть, а то ви тут якусь юхню несете.

А тепер увага. Повернемося у лютий 22 року.
    Володимир Олександрович усім заявляє, що кляті американці/європейці нас тут лякають, хочуть підірвати економіку. А ми їм на це шашличками відповімо. Такий наш атвєт Чємбєрлєну (якщо Вовчик про такого чув).

Тобто, наш Найвеличніший дорікає Байдену: чому ж ти санкції не ввів?
    Так Володимире Олексанровичу, на мінутку: агресія ще не відбулася!!!
    Уявіть себе на місці Байдена числа так 15-20 лютого:
    Зеленський морозиться, каже — що нічо не буде, ми тут на шашлики зібралися.
    Путін ні на кого ще не нападає.
    Лавров кладе хрест на пузо і кричить, що це провокація і росіяни ні на кого не будуть нападати.
    І Байден має прийняти рішення і ввести санкції? І відвалити нам "Абрамси"? (це при тому, що вони летальну зброю поставляли ще з часів Трамп 1.0)?
    Так ось оце, дорогенькі мої і є юхня. Справжня.

Воно звичайно не факт, що Трампу така істерика зайде (думаю ніт).
    Але усім здравим людям на планеті стане ясно, як ясно мені:
    Зеленський тут використовує твікс-метод. Два в одному.
    Якби і перед трампістами реверанс зробили.
    Мовляв ви кручє байденівської команди. Бо ті тіко й могли, що юхню.

Але в цьому конкретному епізоді свого інтерв’ю — він говорить своєму електорату:
    - нє вінаватая я! Це не ми прогавили війну.
    Це не ми не підготувалися.
    Це союзники, гадство, не ввели санкції ще до агресії.
    В народі кажуть: поставили воза перед конем.

Виборча кампанія Зеленського вже точно почалася.
    З пошуку наївних. Лапша полетіла.
    Віктор Бобиренко

• Подобається Подобається x 1
  5. Punainen Lippu

Органи охорони державного кордону з початку широкомасштабного вторгнення
    склали 40,5 тисяч протоколів щодо людей,
    які незаконно перетнули кордон або спробували це зробити.

Ще майже півтори тисячі за перші два роки відкритої війни
    отримали судові вироки за ухилення від призову на службу під час мобілізації.

https://www.slidstvo.info/news/z-po...ach-liudey-iaki-namahalysia-peretnuty-kordon/

6. Прочитав я сьогоднішньо-вчорашні перли майбутнього американського ґаранта і в мене з новою силою утвердилась думка, яка, насправді, вже давно мене не покидає.
    Я не можу це пояснити з точністю на 100%, але, але, але.

Нова Велика війна буде.
    Не вчора, не сьогодні і не завтра, але світ вступив у період нової повсюдної нестабільності. За вікном нові 1930-ті, як би хто не любив ці історичні паралелі.

Тут не так важливо, чи буде Трамп дійсно анексовувати Гренландію та Канаду. Думаю, що ні. Скоріш за все, це черговий «шок-контент» для підтримання образу і рейтингу.

Але.
    Архітектура колективної безпеки, яка почала формуватись після WWII і остаточно утвердилась після розпаду СРСР, дихає на ладан, якщо ще взагалі існує.
    Якщо завтра Пу вирішить анексувати в умовної Естонії умовну Нарву, я на 99% впевнений, що ніяка 5 стаття НАТО не запрацює.

Цінності післявоєнного світу все більше підважуються і навіть зневажаються. Ерозія стосунків між багатьма країнами досягла загрозливого, якщо не критичного, рівня.

Світ завершує чергову, відносно мирну та всім зрозумілу, каденцію (1945-1990-?)

І немає поки що Ососбистостей, які могли би це зупинити.
    Все більше до влади в країнах приходять гопніки-популісти, які хочуть тягатись з гопніками-важковаговиками, а еліти провідних країн перетворюються на колективних Масків-Депардьє-Дуґіних.

Демократія стала заручницею невігластва соцмереж та ліберальної постправди, і нема жодних перспектив, що без складних суспільних потрясінь Зеленсько-Орбано-Трампи перестануть множитись в геометричній прогресії.

Протиріччя, що виникли між провідними країнами, не можуть бути вирішені тільки завершенням війни в Україні.
    Про що б цього року, чи наступного, не надомовлялись, це лише поставить один зі світових конфліктів на паузу, але аж ніяк не принесе світові новий мир і нову стабільність.

І може так статись, що зовсім скоро головним питанням світової безпеки будуть зовсім не нові чи старі кордони України.

Якщо у вас є хата в селі – не продавайте. На всякий випадок. Натуральне господарство може ще згодитись.

Що думаєте з цього приводу?
    https://www.facebook.com/share/p/1YZyCLyN7P/

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

8. MayorMayor

Зате як воно літачки на серветках малювало, а вкраїнчики від тих малюнків у струйному оргазмі заходилися! До речі, Буля тоді свою сраку на Юніон Джек розідрала, доказуючи, яка порядна та чесна людина ота зепліснява з борідкою.

9. MayorMayor

Внаслідок кацапського удару та бездіяльності земерзоти в Запоріжжі вже 13 загиблих та 109 поранених. Укрить на зупинках немає, зате світлофори "реконструюються".

10. Світ перевернувся догори дригом. Людство підносить негідників, лицемірів і безсоромних брехунів як своїх кумирів.

Брехуни намагаються переконати нас у "правді".

Люди без честі хочуть навчити нас справедливості.

Лиходії намагаються навчити нас бути добрими.

Злодії розповідають нам про чесність.

Диктатори, тирани та їхні маріонетки вчать нас патріотизму та свободі слова.

Вбивці вчать нас прощення і милосердя.

Гвалтівники і збоченці розповідають нам про цнотливість.

Жадібні і владолюбні люди, для яких Бог - це влада і гроші, розповідають нам про безкорисливість.

Про вірність - зрадники.

А ті, хто ніколи не знав гідності і честі, намагаються розповісти нам про моральність.

Ті, хто вже давно втратив у собі людську подобу, все одно намагаються навчити нас завжди залишатися людьми.

Я вже розповідав вам про свого дідуся. Він був дуже віруючою і доброю людиною. І він розповідав мені, що сатана діє у світі дуже хитро. Він може надихнути і показати людині 99% правди... але підмішати в цю правду 1% брехні, яка в підсумку отруює ці 99% правди. Тому завжди думайте... Не вірте сліпо всім і кожному. А особливо тим, хто вже давно показав своє справжнє обличчя брехуна і негідника, але все ще намагається здаватися добрим і чесним. Незважаючи на те, що його вчинки вже давно говорять голосніше за будь-які слова.

© @Igor_from_Kyiv_ / Twitter, переклад з англійської

Thomas Eversley, Sculpture of David in Paris, France FB_IMG_1736491870792.jpg

11. З останніх спостережень за соцмережами і не лише.
    З інфополя зникло слово «перемога».
    З інфополя зникли слова «титани», «герої», «сонечка» і «котики».
    З інфополя зникли слова «кордони 1991 року».
    З інфополя зникли слова про «рішучий чи вирішальний контрнаступ».
    З інфополя зникло нині багато слів, якими повнилися соцмережі й медіа у попередні роки повномасштабного вторгнення.
    Натомість з кожної праски волають про вибори, перемирʼя, його умови і, відповідно, наслідки.
    Хто знайомий з основами нейролінгвістичного програмування, той розуміє, що людей перепрограмовують на сприйняття нових реалій.
    А щоб досягти мети, потрібно практично «вимити» з інфопростору інформацію про становище людей на окупованих територіях (ви багато матеріалів про це останнім часом читали?).
    Треба припинити постійно нагадувати про становище тисяч наших співгромадян у полоні (ви багато подибуєте нині таких матеріалів?).
    Треба розпочати нацьковувати одне на одного прихильників різних політичних сил - хвилі гімна вже навіть котиків з квіточками у соцмережах втопили.
    Треба волати скрізь про космічну корупцію (розстріляти всіх із МСЕКів, ТЦК і т.д., але стісняюсь спитать полумʼяних борців з корупцією, - а звідки такі суми хабарів у них зʼявилися?) Перемножте приблизну середню відому суму за «відкосити» на кількість «бажаючих», щоб осмислити цифри знайдених у хабарників грошей - це скільки людей їх туди нанесло?
    Принаймні я особисто знаю декого, хто з піною біля рота кричить про «все вкрали», але для своїх синів питання повирішували. І не кажіть мені, що цього задзеркалля не існує.
    З іншого боку, критично трагічні корупційні кейси про браковані міни, які не вибухають, і дрони, що не злітають, намагаються «перекрити» не білою - вона давно жовта і смердюча - піною про «а Тищенко в Раду прийшов».
    Мати Василева, там вся Рада така, одним гандоном більше - одним менше - що це вирішує?
    Де показові розкриті і доведені до суду справи по бракоробах боєприпасів і по тих людях, які це лайно «приймали» і передавали у війська?
    Чи ми знову повторимо невивчені уроки 2014-2015 років, коли «війна десь там, хз де, а нам тут жити життя»?
    Я останнім часом не зустріла жодного твердження професійних військових про те, що війна зупиниться там чи там, і решта України вже не загрожена.
    Може хтось з упевненістю це сказати?
    Може хтось бути впевненим у тому, що якщо орда покотиться по Україні далі й далі, то повториться стихійний спротив 2022 року?
    У мене нині набагато більше питань, ніж відповідей.
    І питаю я тому, що чітко усвідомлюю: для моєї родини окупація дорівнює смерті.
    З багатьох причин. Гадаю, мої друзі й підписники, хто давно мене читає, розуміють, чому.
    Мене наразі не цікавить проблема виборів. От взагалі.
    Мене цікавить, коли, наприклад, повернуть азовців, які пішли на тортури під особисте зобовʼязання президента.
    Мене цікавить, які кроки робить керівництво країни для порозуміння з новими лідерами, які поступово приходять до влади в різних країнах, і наскільки це допомагає Україні вистояти.
    Мене цікавить, хто відповість за провалену владою на всіх рівнях мобілізацію, яка із концепції священного обовʼязку боронити батьківщину перетворилась на низку історій про бусифікацію і СЗЧ.
    Мене цікавить, коли економікою воюючої країни будуть займатися ті, хто хоче перемоги України, а не колишній служка регіоналів Гетьманцев, який гробить те, що ще сяк-так працює попри, а не завдяки.
    Мене найбільше цікавить, коли сама влада припинить шукати винних не лише серед військових, а й по всьому світу, списуючи на когось власні про&&би.
    А от коли я почую від когось притомні відповіді на ці запитання, а ще й шляхи вирішення цих проблем, з конкретними пропозиціями, тоді я й говоритиму про вибори.
    Бо конструктиву жодного нема, а гімно - субстанція нескінченна.
    І добровільних вентиляторів - черга як за туалетним папером в есесері.
    https://www.facebook.com/share/p/1WgBVGasgV/

12. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Але і у США не люблять тих, що програли, як втратив рейтинг Байден після того, як показав слабкість і вивів війська з Афганістану, так Трампу рейтингу не додасть, як піде на поступки і дасть зелене світло пуйлу та іншим диктаторам. Не тільки від українського президента це залежить.

13. MayorMayor

Довбойобе, ну ти коли почнеш щось читати по темі, перш, ніж пиздякати?Байден з виводом військ виконав рішення, яке було ухвалене при Трампі.

14. Punainen Lippu

Словник сучасної української мови та сленгу “Мислово”
    обрав слово “бусифікація” словом 2024 року.

https://myslovo.com/?page_id=4634#google_vignette

15. Punainen Lippu

За одну добу поліцейські ліквідували майже півсотні схем
    незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку
    у 22 регіонах країни.

Серед виявлених оборудок —
    переправлення поза межами пунктів пропуску,
    підробка документів про стан здоровʼя,
    фіктивні внесення в інформаційну систему «Шлях»
    та інші.
    ...
    Під час обшуків поліцейські вилучили
    списки переправлених осіб за 2024 рік,
    фальшиві документи й печатки різних державних органів,
    зброю, чорну бухгалтерію, готівку у різній валюті.

https://www.npu.gov.ua/news/u-rezul...rez-derzhkordon-natspolitsiia?v=678145af39895

Це перемога чи поразка? :dntknw:

16. Punainen Lippu

Експертні команди з оцінювання повсякденного функціонування особи (ЕКОПФО)
    замість медико-соціальна експертних комісій (МСЕК)
    почали роботу.

А судді хто?
    Де знайшли некорумпованих спеціялістів та професіоналістів?

17. У 2024 році на спецрахунок, відкритий національним банком для підтримки сил оборони, ℹ️надійшло майже 16 млрд грн в еквіваленті, а перераховано на потреби сил оборони 5,9 млрд грн.

У 2024 році кошти перераховувались:
    Міністерству оборони України – 2 962 млн грн(за весь час - понад 23 703 млн грн);
    Держспецзв’язку – 1 917,47 млн грн (за весь час - понад 7 336 млн грн);
    СБУ – 475 млн грн ( за весь час - понад 573 млн грн);
    ГУР України – 261,3 млн грн (за весь час - понад 1 404 млн грн);
    військовим частинам – 140,8 млн грн (за весь час - понад 286,9 млн грн);
    Національній гвардії України – 104 млн грн (за весь час з 2022 року - понад 1 561 млн грн );
    Агенції оборонних закупівель – понад 48,6 млн грн;
    Державній спеціальній службі транспорту – 25,9 млн. грн (за весь час - понад 233 млн грн);
    Державній прикордонній службі України – 7,8 млн (за весь час - 988 млн грн ).

Станом на 1 січня 2025 року ℹ️залишок коштів на спецрахунку становив майже ‼️12,3 млрд грн.

Чому ці кошти залишаються на рахунку, а не працюють на оборону⁉️
    Ніна Южаніна

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Арахамії Україна - засіб для збагачення.

19. MayorMayor

То це відразу було ясно, коли ця істота з Сухумського мавпятника засвітилася на політичній арені.

20. 13.01.2025 або коротко…

Помітили, як наввипередки повалили опитування і непрохані думки експертів щодо «закінчення війни»? І обов’язково з підводкою, як усі втомилися і згодні поступитися територіям, бо буде ще більша жопа… А тепер згадайте, як моджахеди вперто не поступалися совкам в Афгані і за 10 років срср сам утік. Звідси висновок: усі хто напарюють «втому» і «поступки» – працюють на ворога.
    До тих пір поки не буде або публічного каяття, тижнями прокрученого у всіх ЗМІ щодо всіх епізодів брехні на Порошенка, нарід не протверезіє. Ну або треба максимально публічно замість «жму руку» ключовим фігурантам «жму шию» зробити.
    Дехто вдячний захисникам, декому – байдуже, а певна категорія нахабно вимагає поваги до себе, надувши губи: «як ви смієте мене ухилянтом ображати? Ви маєте здохнути за мене, поки я пиріжки їм!»
    Ізраїльській символ перемоги святого над нечистим липові патріоти затюкали, хоча могли поставити поруч свій: більший і кращий. Отак подивляться на нас євреї і зроблять висновки, що ми досі не порозумнішали і нічим від московитів не відрізняємося. І знову не підтримають визнання Голодомору. Не вміють дурні в політику. А до влади рвуться. Мабуть, щоб Ізраїль і зброї ніколи не дав.
    Час, коли вчорашні брехуни заплакали за піввареником Порошенка, настав дуже швидко.
    Націоналізм – це любити своє, а ненавидіти чуже – називається інакше. Ті, хто повелися на ФСБ-шні провокації, свого дідуха поставити чомусь не знайшли сил і часу, натомість вкотре зганьбили Україну.
    «Ухилянти» це не про справедливість і сваволю ТЦК, ухилянти – це сцикливі громадяни і липові патріоти. Не буде «клятого ТЦК» вони знайдуть нову відмазку – хоч навколішки стануть, аби не захищати Батьківщину.
    Якщо Трампу так вже кортить нових територій, нехай забере Україну. І хуйло нарешті відчепиться, і Колиму ФБР спокійно посадить, і порядку в країні побільшає.
    Між волонтером, який щось робить власними силами та разом з однодумцями скидується грошима, щоб реалізувати спільні проекти, і волонтером, який просто оперує чужими коштами, така сама різниця, як між конем, який виорав поле і гнусом, який на ньому сидів.
    Україна – вдала інвестиція для Заходу. Насамперед – українська армія. Уявіть, скільки грошей США влили в Афганістан, а він замість піти і смачно наваляти іранському режиму, вмить ганебно обісрався з талібами і рухув! А тепер порівняйте з Україною, яка надавала ляпасів хуйлу…
    Ми будемо програвати ворогу рівно до того моменту, поки гасла грьобаних ухилянтів будуть популярними. І навпаки: як тільки ми перестанемо боятися воювати – перемога почне наближатися.
    Це наскільки треба бути тупим, щоб не помічати московитське коріння в істериках, навколо євреїв. Ну або геть відбитим… Наступного року мабуть, відверто волатимуть: «бий ж…в рятуй расєю!»
    Самим своїм масовим явищем ухилянти активно працюють на ворога, оскільки демонструють нашим союзникам небажання українців чинити спротив і тим самим відбивають у них бажання допомагати Україні у її війні з окупантом, а це – потужний удар в спину ЗСУ.
    Мало хто знає, але якщо Зе відрубати голову, вона ще три години буде щось обіцяти…
    Нема нічого кращого, ніж бачити, як ворожі пропагандони захлинаються лайном, сходять на лайно і дохнуть у лайні. У власному. У прямому сенсі слова. А усім бажаючим поридати над ними, пропоную замінити літеру «д» на «г».
    Добре, що Захід у лиху годину від України «не відвернувся». Але краще б він нам «рішучо допоміг».
    Ухилянти, невдоволені теперішнім призовом і необхідністю воювати за Україну, свого часу гучніше за всіх верещали: «чому Порошенко не звільнив Донбас у 2014-му?» Але коли стала потреба показати це власним прикладом, то вони тепер тихіше за всіх сидять на сраці.

а де твій аватар? :)