Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Що, сам Залужний щось про свою відставку казав? Щось не чула. Де казав? Пруфів нема?
    Він може з місяць назад виступав по ТБ, що нема ніяких приводів казати про його відставку.
    Великими десятками?:))) Поки що бачила про 17, і то тут на форумі, а порохоботам вірити смішно. Не збрешуть - жити не можуть. В кожному реченні брехня. Хочеться спитати: та що ж таке, щоб вам була потрібна така махрова брехня? Без допомоги брехні ніяк, свідки розмінування Чонгару?

Якийсь нікому не звісний "Савел'єв" може думати що хоче, але що думає Зеленський , то він навряд чи може читати що у Зеленського в голові.
    Було офіційне повідомлення з МО, що нема ні звільнення, ні подання.
    Ні Зе, ні За не казали нічого. Ні великою скорою перемогою поки щось не пахне, а "Савел'єв" вже придумав, що через велику перемогу президент хоче відсторонити Залужного) :)))Та це капець.

Останнє редагування: 1 лют 2024
  2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Він ось захищав дисертацію, а для того багато статей писати треба.

3. Мар'яна Безмозгла, перелогінся

4. Фактично, як і в минулі роки, ми опинилися перед біфуркацією. У нас є два шляхи: залишити все як є і, тим самим, дозволити Зеленському за нашою спиною протягнути "договорнячок" з хуйлом, або не дозволити зруйнувати центр спротиву, який склався навколо Залужного і його Генштабу.
    У першому випадку ми будемо мати здачу територій (і великих, однією Донецькою областю не обмежиться), руйнування армії, імітацію виборів і диктатуру зрадників.
    У другому, доведеться відстоювати Главкома і притиснути цих потвор до нігтя, поки вони не накоїли біди.
    Або чорне, або біле. "Білопальтники з зеленою підкладкою" вже не канають.
    Примітка: в цьому тексті жодного разу не згадується прізвище П.О. Порошенка
    Shlomo Nagel

5. Стаття генерала Залужного вийшла не випадково саме зараз. І вона дійсно дуже правильна та фундаментальна. Головне розуміти, для кого вона розрахована. І тут я мушу виділити декілька аспектів:

1. Як виявилось, на днях була не чергова перевірка температура настроїв серед широких верств населення. Але добре, що такі рішення не прийнялись одномоментно.

2. В першій частині статті чітко вказано, хто може бути головкомом. Що він має розуміти, який мати досвід, освіту та на скільки високим має бути стратегічне його мислення.

3. Валерій Федорович також нагадує роль держави у веденні війни. Економіка, ВПК, мобілізація та надання усього для ЗСУ, щоб успішно вести війну перед переважаючим у всьому противником.

4. Через відсутність допомоги партнерів - Україна має забезпечувати Збройні Сили усім необхідним. Не питати депутат має, а допомагати. Тил забезпечує передній край війни, а не армія має шукати собі озброєння, забезпечення та людей.

5. Залужний вказав саме на рух в сторону технологічного апгрейду ЗСУ. Якщо створюються у всіх бригадах РУБАКи, то й відповідне забезпечення має бути, від держави, а не волонтерське.

6. Показав задачі, які зараз стоять перед Силами оборони. Чітко, логічно та стратегічно.

Тепер моє особисте. Для мене залишився в повітрі посил після прочитання, що якщо є проблеми із забезпеченням Армії, то не головкома треба міняти, а щось в державному забезпеченні чи управлінні.

Залужний на стільки кремінь та глиба української війни, що в статті немає ні одного речення, яке б починалось на "Якби не я, Через мене, Завдяки мені - на початку війни" і далі ви все знаєте по тексту. Нічого, що було колись, та з чим йому довелось відбивати широкомасштабний наступ на ширині півтори тисячі кілометрів. Все про реальність, та що чекає нас у майбутньому. І що нам треба зробити для перемоги. Що всій Україні потрібно зробити, а не тільки Головнокомандувачу.

Тут залишається лише написати свої честь, повага та подяка, що саме з Залужним ми прийняли бій в лютому 22 року. І без нього та його стратегічного бачення - нам гайки, як без допомоги партнерів та без реформації державного підходу до війни.

П.С. Якщо зараз підуть меседжі, що Залужного можна спокійно міняти, нічого важливого не станеться від зміни однієї людини, що коли змінювали Резнікова також було страшно, як подумають партнери, а зараз Умєров дійсно робить важливі кроки в очистці МОУ - то знайте, що справи кепські. Рішення вже прийняте, залишилось знайти кого поставити. Точніше, хто погодиться...
    https://www.facebook.com/share/q65uhUB1bikVs9Ei/

6. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

:haha: :)))
    Бли-и-и-н...
    Понравилось майданить?
    "Нельзя войти в одну реку дважды" -
    Владимир Александрович это вам не Виктор Фёдорович!

Зе! :uaflag::bandera::uanew:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Поведінка порохоботів мені дещо нагадала, на рашиські балагани часто запрошують медведопутінського придворного політОЛУХа маркова, той кричав, що має бути ультиматум Україні скасувати надбання майдану і повернути до влади Медведчука і Януковича, на що почув від олюшки зливного бачка скабєюшки, що ці стар.пери вже нікому нецікаві, від них вже всіх нудить і є їм альтернатива, аналогічно, Порошенко не є незамінним, не значить, що всі змирились із довічним Зеленським.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пані, якщо ви захочете зупинити війну, ви її зупините:

View: https://www.facebook.com/61553851644019/videos/633665138853256/

А ви нам тут махрово брехали, що Зеленський це говорив про Путіна. Як не соромно!

А Савельєв - головний редактор львівської газети, зараз на фронті, захищає Україну.

І ще, після літери "Л" апостроф не треба ставити, це гріх.:):haha:

9. В руках президента Зеленського зосереджена вся повнота влада. Тому саме він і несе повну відповідальність за все, що відбувається в країні. Всі гілки влади, всі структури очолюють люди, які мають пряме відношення до президента. І ці всі люди – свої до кінчиків нігтів на ногах і руках. Бо вони - сусіди, друзі, друзі друзів, колеги, сестри і брати колег і так далі. Звісно, серед них не всі тамади на весіллях.

Але, повторюю в тисячний раз, країну хакнули у 2019 році. Країна дісталась людям з мозком і рівнем підлітків, яких раптово, замість проживання пубертату у звичних умовах, занесло у владу і вони очманіли від того, що тепер можуть все.

Не даремно з'явилась у нас тут фраза, як відповідь на питання - чому вони так роблять? – ТОМУ ЩО МОЖУТЬ.

Можуть посадити Червінського. І випустити голову суду Князева. Зменшивши в кілька разів заставу.

Можуть заплатити мільярди з бюджету за зброю, а зброю не поставити взагалі.

Можуть почати будувати дороги замість укріплень на полі бою.

Оті яйця по 17 гривень - не найстрашніше, що відбувалось і продовжується відбуватися в країні.

Найбільша проблема зараз – це Зеленський і його єрмаки.

Все голосніше лунає, що, схоже, влада не збиралась захищати країну ні тоді. ні зараз. Схоже, країні готували долю Маріуполя і Бучі.

А тут раптом українці стали на захист. Не поїхали на шашлики, як їх настійливо просили.

А тут раптом у генерала Залужного був план, який тримався в секреті від нашого шапіто. І саме військові врятували країну в перші дні. Коли весь світ поставив на нас хрест.

Влада спробувала ще погратися з підписанням так званих Стамбульських угод, але розтерзані тіла в Бучі, Ірпіні, Мощуні не дали.

Я знаю, що притомні люди були в глибокому здивуванні, коли про наш контрнаступ кричали з будь-якої праски. Якого милого?! Росіян лякали? Оці постійні інтерв'ю, оця кава у Криму?!

Я не розуміюсь на військових стратегіях і тактиках. Але хіба так роблять, коли готують серйозний наступ чи серйозну операцію? Навіщо тримати на такому адреналіні людей, які не військові? Навіщо оці порожні балачки і підвищення градусу напруги у суспільстві?

Можна як завгодно ставитися до книжки Саймон Шустера, яку він написав про нашого шоумена. Але там є страшні, як на мене, речі. Наприклад про те, як з певного часу Зеленський почав втручатися у військові справи. І розповідати генералам, як наступати, де наступати, чим наступати і так далі.

Слідом Bild пише, що Залужний ще кілька тижнів тому хотів вивести війська із Авдіївки, вирівняти фронт і полегшити оборону. Проте Зеленський відмовив.

Раніше таке саме було з Бахмутом. Як все закінчилось, ми знаємо. Зате циніки із оп співають тепер про "фортецю Бахмут". Забувши про тисячі втрачених життів, які генерал прагнув зберегти. Всупереч думці Залужного, Зеленський наполягав на утриманні Бахмуту влітку 2023 року.

Ви уявляєте собі цю картину?! Людина, яка навряд чи прочитала десяток товстих книжок в своєму житті, яка навряд чи може сконцентровано прочитати хоч один серйозний документ, раптом стала стратегом і тактиком на війні?! Так, я пам'ятаю, що ….. нерозумні виборці обрали його верховним головнокомандуючим. Насміялись, пацани і дівчата?

Біда у нас. Мстива, недалеко і обмежена людина керує країною під час тяжкої війни.

Я тепер думаю: а, може, вибори під час війни не така вже і погана думка? Ми можемо фізично не дожити до наступних. У вас є вілла в Італії? Ну от. А у Зеленського є. Його евакуюють. А вас?

Суспільство лихорадить від чуток. Військових високого рангу погрожують посадити до в'язниці, хочуть списати свої пройоби з півднем. Відправили у полон під гарантії звільнення найдобірніших вояків - азовців, і вже 2 роки ні слуху, ні духу.

Страшно мені було не на початку війни. Страшно мені зараз.

Він звільнить Залужного. Все до того йде. Хіба що триматимуть за руки і битимуть по голові, щоб не підписував Указ.

Все, що відбувається з генералом, головнокомандувачем ЗСУ, дуже показове і прогнозоване. І не лише з ним.

А як можна працювати, коли тебе кожного дня звільняють?!

Подобається це Зеленському чи не подобається, але Залужний став легендарною фігурою, яка вже міфологізована. Чи є недоліки у генерала? Та певне, що є. Але у боротьбі з міфами ще ніхто не виграв. І Зеленський не виграє.

До речі, існують чутки, щоб позакривати роти всім і звільнити Залужного безболісно, на його місце розглядають "Редиса", Дениса Прокопенка. Типу а що ви маєте проти легендарного Героя України? Нацгвардієць, недостатньо кваліфікації? Та фігня.

Окреме місце в пеклі обов’язково буде для тих, хто став брехливим рупором нинішньої влади і адвокатує ту хрєнь, яку продукує оп і найвеличніший. До речі, слідкуйте, хто активно обсирає зараз статтю Залужного на CNN. Бо вже почалось. У влади є гроші на ботоферми і на окремих дорогих ломів.

Якби ото вони скільки зусиль на країну направляли, а не на свої політичні проєкти і рейтинги, то все було би значно краще.

Ми мали різних президентів. Але такого горя у нас ще не було.

P. S. І навіть не починайте про «розхитування човна» і «розгін зради». Це я написала найм’якший варіант із можливих.

https://www.facebook.com/share/p/Xp3Z4cs5SiYjmtzT/

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А рахунковій палаті ВРУ можна вірити, чи теж ні?

Головне, не дати команді Зе втекти, як це зробив Янукович - так каже пастор, а він знає що каже.

11. Ну, наскільки я розумію, диверсія проти ЗСУ рівня звільнення Залужного здалася Янєтряпці недостатньою й він вирішив повторити подвиг із одночасного розгону воєнкомів, котрим повністю зірвав мобілізацію й залишив військо без поповнення. Тільки тепер ставиться задача повністю обезголовити армію, звільнивши з неї практично всіх досвідчених і компетентних командувачів, масово замінивши їх на командирів середньої ланки. Цікаво, тренінг у Трускавці провести планують?
    Ви знаєте, наскільки я терпіти не можу конспірологію, але інколи й мені здається, що це не глупство й некомпетентність, а цілеспрямована діяльність на знищення української державності

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Зеленського єдина дорога покращити свій рейтинг - звільнити Єрмака і Татарова.
    Якщо він звільнить Залужного - це буде остаточний кінець його рейтингів.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

14. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Не дождётесь!
    Владимир Александрович - это вам не Виктор Фёдорович!
    Зе! :uaflag::bandera::uanew:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тут є один, що вірив в Януковича...:)))

16. В Україні зараз два типи людей:
    Одні підтримують Зеленського через гроші або тупість, інші підтримують Залужного, підтверджуючи свою вірність Україні.

17. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Писав не раз, світ не чорно-білий, зараз такий вибір на кону не стоїть і від нас не залежить.

• Смішно Смішно x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

То у тебе світ завжди сірий. Тому не відрізняєш білого від чорного.

19. А зараз поговоримо про наслідки. Як у тому старому анекдоті: "Ложечки знайшлися, але осадок залишився".
    Отже, Залужного не зняли з низки причин, але і не оголосили про відміну цього свого рішення.
    В підсумку це залишило гіркий осад. Бо, по перше, це свідчить про легковажність та непродуманість підходу влади до прийняття серйозних і відповідальних рішень. Всі ці проблеми, через які зараз змушені відкласти відставку Залужного, були очевидні до прийняття такого рішення, і їх треба було передбачити. В тому числі, і проблему з призначенням наступника.
    По друге, такі рішення повинні бути дуже ґрунтовно аргументовані.
    Ніхто не заперечує, що згідно Конституції, призначення і зняття головнокомандуючого є одним з повноважень президента. Але, в першу чергу, в інтересах самого президента, щоб його рішення були зрозумілі суспільству, і сприйняті суспільством, як розумні та спрямовані на користь країні.
    Тобто, комунікація з суспільством, як завжди, нульова. За погану комунікацію з суспільством, свого часу, журили навіть Порошенка. А зараз, населення повинно, по життєво важливим питанням, шукати якісь плітки на анонімних каналах ТГ, практично на смітнику. "Марахвон" не затикається цілодобово, але ніякої корисної інформації не несе, тільки шум.
    Ну, і нарешті, все повинно робитися вчасно. Вчасно повинен був з'явитися закон про мобілізацію, а не тоді, коли вже воювати нікому. Якщо хотіли зняти головнокомандувача, то треба було це робити тоді, коли він не вправився з якимось завданням, а не тоді, коли ворог пре на наши позиції, як навіжений.
    Одним словом, знову обі*ралися. І хоча, це вже і стало звичним, але до смороду, який їсть очі, звикнути не можливо
    Shlomo Nagel

20. Конституція України, стаття 103: "Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять років." І крапка.
    В цьому розділі Конституції ще пояснюється як передає і отримує повноваження президент, що треба робити, якщо президент не може виконувати свої обов'язки.
    Але, ЖОДНА з цих статтей не протирічить першому абзацу статті 103 про те, що строк повноважень суворо обмежується п'ятьма роками.
    Отже, ні про яке "подовження" повноважень мова йти не може, бо вимога Конституції категорична і однозначна.
    Обов'язки президента має виконувати спікер ВР, як це було у лютому 2014 року.
    Що б зараз не бубоніли всілякі іванови, петрови з подоляками, ні про який "другий строк" розмова йти не може.
    А що буде, якщо Зеленський відмовиться уходити з посади? Починаючи з 21 травня 2024 року, якщо Зеленський залишиться в кабінеті президента України, то він вважатиметься "людиною, що захопила владу у незаконний спосіб", тобто узурпатором, а Україна припинить своє існування, як демократична республіка, і набуде статусу диктатури. Таку країну не можна приймати у НАТО та ЄС, бо вона не відповідатиме їхнім ґрунтовним принципам. Та і вести якісь офіційні справи з такою людиною просто не будуть.
    Що робити? Досвідчені адвокати кажуть своїм учням: "Якщо ти не знаєш що робити, читай Конституцію і закони".
    Отже, "роби те, що повинен робити, а буде так, як повинно бути"

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
а де твій аватар? :)