Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та то ніхто не осягне....

:))):))):)))

Куди висадили десант?:))):))):)))

До вторгнення висадили десант?:))):))):)))

В тил самому собі?:)))

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ти дурень?
    20 гелікоптерів висадили десант на Гостомельський аєродром 24 лютого.
    Ти цього не знав, личак?
    А наземні війська до Києва коли дійшли?

3. А чому висадили?
    Хто дав команду відвести з Гостомель бригаду НГУ?
    Що стало з десантом?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Василь, прослідкуй наш діалог.

Я тебе запитав:
    Як наша влада готувалася до війни.
    Ти мені написав про десант.
    Який десант при підготовці до війни???
    Тепер ти пишеш про 20 гелікоптерів.

Та ну тебе.
    Піди на Стрий, краще, полови рибу.

Господь тобі суддя.

5. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Що вони можуть знати, крім методичок, що спускають їм для роботи. Вони не знають і що у нас авіаційні можливості не зрівняти з кацапськими. Але багато того десанту, що спускався в Гостомелі та Чорнобаївці покрошили.

Майорам он вже наснилося, що до центру Харкова до госпіталю дійшли раша-війська. Я там живу недалеко і виїхала тільки через тиждень після вторгнення.
    Що там були ворожі війська в перші дні - це повна маячня.
    Харків був увесь в протитанкових засобах, в темряві, назви вулиць зняті, світлофори виключені, на перехрестях - стовпи з напрямками "вперед-нахуй, назад - до Бєлгороду"... вже через декілька днів стояло ППО, якщо можна за день так підготуватися - ну навряд чи.
    Що підготовка велася до того, і що "шашлики" були спеціальною дезою - це зрозуміло. Та і Джавєліни йшли з січня - я це знаю достеменно. Готувалися. Треба було тільки більше часу, коли точно встала загроза. і без паніки та хаосу. Хоча пуйло і міг відтермінувати в останню годину.
    Тому уряду казати народу "спасайся, хто може!" було ризиковано...та й нічого б не дало. Хто міг жити за свій кошт в Європах - ті і так поїхали. Як стали вивозити посольства, весь лютий заможні люди їхали на захід. А поголовна більшість без нападу та бомбардувань чого б це зривались з місця? Де їх би чекали, куди, чим платити, як кинеш роботу?
    Чекали всі, що буде, при цьому надіялись, що пуйло як завжди пошантажує, своє получить і затихне.

Останнє редагування: 30 січ 2024
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Silver bullet

От як би я поїхала, коли у мене робота, розклад занять? У нас ніхто з кафедри до 24.02.22 не виїхав. Звільнятись обом? Де нас хто чекає?
    Хомчини з майорами, мабуть, пенсіонери, їм по барабану, що не було сенсу Зеленському офіційно сповіщати, щоб налякати людей, бізнес ...почнеться колапс і пуйлові вже не треба заходити чи можна пізніше, коли тут все впаде і бери голими руками. І Зеленський не сам видумував лінію поведінки - де і що казати на загал, а в згоді з безпековими органами та військовими.

7. Хомчин був закордоном в лютому, але 25.02 повернувся і пішки переходив кордон Польщі і України бо вже нічого не літало і не їздило в Україну. В ніч з 25 на 26 лютого я весь такий красивий обкладав факами негрів на кордоні які змітали жінок прикордонників і потім вночі йшов десять 10км з юнаками, які кинули все в Європі і повертались захищати країну.
    Тільки через 10 км від Шегині нас підібрало авто одного з тих юнаків. А черга до кордону починалась в Судовій Вишні.
    Сина дома вже не застав. Він зі своїм підрозділом вже був в дорозі на Південь.
    Так що стули писок, а то тріснеш від злоби

• Подобається Подобається x 1
  8. Своїми недолугими діями влада сама виконує завдання опозиції: підвищує протестну готовність суспільства

9. Silver bullet

та не брешіть так відверто) а то ми не бачимо, хто це робить, де пишуться сценарії.
    Та і ніякої протестної готовності нема - хіба що в ваших макітрах.Вам би хотілось, звісно - це короткий шлях до здачі України..
    Працюйте на ворога далі, та не перекладайте ваші "заслуги" на когось, бо це дно.
    Не зрозуміло тільки - оце заради такої ганебної діяльності біг з Європи в Україну?? Щоб працювати на ворога?:facepalm:
    Недоохфіцер, який працює на пропагандистському фронті для кацапів:facepalm:
    вирішив похвалитися...Та все, що ви зараз робите в Україні, чим тут на ЛФ займаєтесь -ні разу їй не на користь... так треба було йти 10 км, щоб шкодити своїй країні?
    Щось не зходиться в цій душещіпатєльній історії.
    Мабуть, знов солом'яне чучелко.

10. СБУ за вимогою американців заарештувала Дениса Шарапова. Ця людина наглядала за оборонкою «від Єрмака». Шарапов — давній друг родини Єрмака. Зараз звинувачений в державній зраді. Знав все про поставки зброї. І знову ні в кого не виникне питань до Єрмака?
    20240130_123023.jpg

• Інформативно Інформативно x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Напевно, ця людина нічого не крала.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це просто піпець!

Злодій на злодії.
    Про Шарапова:
    Нового монополіста України по торгівлі зброєю контролює бізнес-партнер Андрія Єрмака, а також батька голови ОП та росіянина з шпигунським минулим часів КГБ.

Україна зараз є світовою кузнею по переплавці зброї у гроші. Оцінити кешфло неможливо через зрозумілу секретність закупівель. Однак зрозуміло що мова йде про мільярдні суми. На які влада знову встановила монопольну контору.

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А два роки тому ти чого мовчав, не піпецькав?
    Чи тоді не було фактів?
    А зараз є?
    То давай, викладай...
    Чи тільки бла,бла, бла?
    Вальцманоїд у всій красі...

14. «Я отримав конфіденційну інформацію, яка заслуговує на довіру, сумнівів у її достовірності у мене немає. Згідно з нею президент Зеленський дав окремо усні доручення двом керівникам силових відомств (прізвища мені відомі), які повністю від нього і Єрмака залежні, у "будь який спосіб" і "за будь яку ціну" "нарити" впродовж двох-трьох тижнів "вбивчий" компромат на головнокомандувача ЗСУ генерала Залужного.
    "Компромат" повинен бути такого характеру, щоб змусити Залужного добровільно подати рапорт у відставку. Або, щоб "компромат" виглядав так перед Заходом, в першу чергу, перед президентом США і Пентагоном, що Зеленський змушений був звільнити Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ.
    Один із керівників, як кажуть в народі, "взяв під козирок" і відразу погодився виконати незаконне доручення президента.
    Другий, маючи мужність і порядність, спробував делікатно заперечити Зеленському, що цього не доцільно робити під час війни, оскільки "роздування сфабрикованого компромату" може призвести до "деморалізації армії та інших негативних наслідків у суспільстві". На що Зеленський зауважив, що "деморалізація" армії" і "політична нестабільність" це не його проблема. "Для цього — заявив президент — у мене є служба охорони, поліція і національна гвардія" і пригрозив незговірливому керівнику звільненням.
    Керівник погодився "обережно провести оперативну перевірку" Залужного. Та, будучи порядним, попередив Залужного, що президент дав команду зібрати на нього компромат.
    Головнокомандувач ЗСУ спокійно зауважив: "Хай шукають. У мене немає офшорів, нерухомості, віл, яхт за кордоном. У мене є лише солдати, офіцери, які для мене рідні, як моя сім’я та Україна…".

Перерили все, що тільки можна було перерити, перевернули все вверх дном, перевіряли навіть довоєнні закордонні відрядження Залужного і як він писав і захищав свою дисертацію. Проте нічого компрометуючого не знайшли.
    Яка була реакція Зеленського на результати перевірки здогадатися не важко, враховуючи його характер і психотип.

20 січня мною були опубліковані закриті соціологічні дослідження нашої організації, проведені в середині місяця, які засвідчили про стрімке падіння довіри до президента Зеленського і підконтрольних йому силових структур. Реально йому довіряє менше третина населення країни.
    Парламенту довіряє 13% українців, уряду — 22%. Впала довіра до СБУ (51:wacko: і до національної поліції (38:wacko:. Довіра до суддів складає лише 10%, до прокурорів – 7%.
    У президентському рейтингу Зеленського підтримує лише 25% (Порошенка – 22:wacko:.
    Найбільша довіра українців до ЗСУ — 97% і їх головнокомандувача Валерія Залужного — 94%.
    Закриті соціологічні дослідження показують, що якби вибори Президента України були в середині січня, то Валерій Залужний переміг би у першому турі. За нього проголосували б майже дві третини виборців (65:wacko:.
    Ось чому у Зеленського така заздрість, неповага, ненависть до генерала Залужного і нестерпне бажання звільнити його з посади головнокомандувача ЗСУ.»

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО,
    генерал-лейтенант СБУ

Підпишись на тг новин правди: t.me/novynypravdy

• Баян Баян x 1
  15. «ЯНЕЗНЯВ» АБО ЕФЕКТ СТРАУСА.
    Що це було? – хвилюються ті, в кого є серце, мозок і почуття страху, оцінюючи ситуацію із намаганням звільнення з посади Головнокомандувача збройних сил України генерала Валерія Залужного.
    Нагадую тим, хто прагне знайти істину або хоча б наблизитися до неї. Про ефект. Ефект страуса.
    Ефект страуса (англ. Ostrich Effect) – когнітивне спотворення, у якому людина уникає негативних для себе ситуацій, ігноруючи їх. У більш широкому значенні – уникнення інформації, яка може спричинити психологічний дискомфорт.
    А тепер для «страусят» і не тільки – пригадуємо!
    1. В день своєї інавгурації 21 травня 2019 року президент В.Зеленський знімає з посади НГШ – ГК Збройних Сил України генерала армії Віктора Муженка, який у цей момент перебував у Брюсселі на засіданні військового комітету НАТО та вирішував завдання налагодження співпраці в інтересах оборони України. Його місце займає генерал-лейтенант Руслан Хомчак (у 2014-му – керівник катастрофічної за наслідками операції з взяття Іловайська), який 27 березня 2020 року у зв'язку з поділом посад Начальника Генерального штабу та Головнокомандувача Збройних Сил України призначений Головнокомандувачем Збройних сил України. (начальником Генерального штабу стає генерал-лейтенант Сергій Корнійчук. Хтось ще пам’ятає цю персону та їх військові здобутки на посаді???). Основні досягнення Р.Хомчака і Ко – скорочення Збройних Сил України, розведення військ, ретельне і неухильне виконання ОПівських забаганок. 27 липня 2021 року звільнений з посади. Призначений на «тяжку посаду» першого заступника секретаря РНБО.
    2. 29 серпня 2019 року професіонала генерала-полковника Василя Грицака на посаді Голови Служби безпеки України змінює колишній конферансьє, а пізніше – керівник ТОВ «Квартал 95» і іспанської фірми «Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada» а нині – адвокат і приватний підприємець, абсолютний нуль у питаннях державної безпеки, розвідки та захисту національної державності лейтенант Іван Баканов. 17 липня 2022 року усунений від виконання обов'язків відповідно статті 47 дисциплінарного статуту Збройних Сил України за «невиконання (неналежне виконання) службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків»). Наслідки діяльності – зрадники або агенти РФ у керівництві Служби безпеки України – О.Кулинич, В.Сивкович, А.Наумов провал підготовки до російського вторгнення. 7 лютого 2023 року народний депутат України Мар'яна Безугла повідомила, що проведене внутрішнє розслідування порушень не виявило, підстави для відкриття кримінальної справи відсутні. Живий-здоровий, продовжує мешкати у своєму будинку в передмісті Києва, а вільний час присвячує грі у футбол.
    3. 4 березня 2020 року міністром оборони України стає самий старий за віком міністр оборони у світі (!) Андрій Таран. Паркетний «апаратник». Головне досягнення – знищення оборонних програм, аеророзвідки, волонтерського руху в МО-ГШ, подальше скорочення Збройних Сил України, скандали з Генеральним штабом, які навіть потребували втручання Верховного. У травні 2022 року відправлений на відпочинок. Послом. У Словенію.
    4. 5 серпня 2020 року звільнено з посади начальника ГУР генерал-полковника Василя Бурбу. Викрив правду про провал «Вагнергейту», про неіснування якого істерично верещали ОПівці та казала неправду перша особа держави. Головою комісії по розслідуванню «Вагнергейту» обрано Мар’яну Безуглу. Справу «злито».
    5. 16 червня 2020 року першим заступником Секретаря РНБО призначено Руслана Демченка, за словами політиків і журналістів – головного лобіста Харківських угод, головного «зливальщика» операції проти «Вагнерівців», чинного і неприхованого мосагента.
    6. 4 листопада 2021 року Міністром оборони стає Олексій Рєзніков. Основні постулати новопризначеного «розумового гравця», спеціаліста фасилітації і медиації, майстра спорту України з трофі-рейдів: а) війни не буде; б) додаткове фінансування армії не потрібне. Результати діяльності: провал оборонних замовлень, «відкати», корупція, катастрофа у всебічному забезпеченні Збройних Сил України від шкарпеток до снарядів. «Пішов у ліс» у вересні 2023 року.
    7. 5 листопада 2021 року Розпорядженням шмигальовського Кабміну №1407 за пропозицією Міністерства освіти і науки України (!!!!!!!) ліквідовано Академію зовнішньої розвідки України (без погодження Служби зовнішньої розвідки). Згідно пакету документів, підписаного міністром освіти, «королем плагіату» Сергієм Шкарлетом, підставою для ліквідації Академії зовнішньої розвідки став указ Президента від 7 вересня 2021 року, в якому була визначена організаційна структура Зовнішньої розвідки, до якої не була внесена Академія зовнішньої розвідки.
    8. З першого дня війни, з 24 лютого по другу половину квітня 2022 року генерал Віктор Муженко працював з іншими генералами та офіцерами Збройних Сил України на пункті управління Генштабу. Головнокомандувач Валерій Залужний подякував екс-голові Генштабу Віктору Муженку за участь в обороні України: "Вдячний за підтримку і безцінний досвід своєму попереднику генералу Армії Віктору Муженко". У 20-х числах квітня… далі – пряма мова В.Муженка: «Чому пішов? Тому що мені головнокомандувач сказав, що є бачення президента, що ви не повинні бути на пункті управління… А він не пояснював. Чи президент йому пояснював - я не знаю. Я кажу: ну, раз таке бачення – тоді так. Якщо буду потрібен, будь ласка, телефонуйте, я готовий в будь-який час прибути. Якщо потрібна допомога чи якась консультація. ВВС: Не дзвонили? Віктор Муженко: Не було.»
    9. 24 квітня 2023 року затримано кавалера трьох орденів, полковника СБУ, колишнього начальника 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ, куратора і керівника спецоперації «Авеню» («Вагнергейт»), учасника операцій по ліквідації воєнних злочинців «Мотороли» (2016) та «Гіві» (2017), полоненню та вивезенню на територію України проросійського бойовика Володимира Цемаха (2019) Романа Червінського за підозрами в перевищенні службових повноважень. Станом на сьогодні – під арештом.
    10. «Політрук від офісу президента» (за її власними словами), народний депутат від партії «Слуга народу» заступниця голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, авторка законопроєкту №7351, який надавав право самостійно вбивати військовослужбовців командуванням за невиконання наказів без будь-яких доведених обставин, за підсумками піврічних «вояжів у війська» вже знайома нам військово-політичний та безпековий експерт М.Безугла (прізвисько у військах і політикумі «Безумна») здійснює «вкиди» (вам вирішувати – самостійно або по команді «фас») щодо неготовності та відсутності у керівництва Збройних Сил України «планів війни»-2024», щодо хронічного алкоголізму військових керівників та їх професійної неспроможності.
    11. Грудень 2023 – січень 2024 року. Питання мобілізації актуальне як ніколи. Відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію «Ст. 4 п. 5: Вид, обсяги, порядок і строк проведення мобілізації ВИЗНАЧАЮТЬСЯ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ В РІШЕННІ про її проведення.» Стаття 11: «Президент України – ВИЗНАЧАЄ мету, завдання, вид, обсяги, ПОРЯДОК І СТРОКИ проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації; надає (позбавляє) право на звільнення від призову на військову службу в разі мобілізації та у воєнний час громадянам або окремим категоріям громадян; визначає порядок оголошення мобілізації; видає акти з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації». Натомість Верховний 19.12.2023 року повідомляє «Я ОЧІКУЮ ВІД ВІЙСЬКОВИХ сьогодні закону про справедливу мобілізацію» (як кажуть з посмішкою – операція «Самосвал»), а щодо «політрука президента» М.Безуглої пояснив: «Щодо Мар'яни (!), Валєри (!!!!!!!), і у них там ще кілька людей – дуже складно. Вони всі люблять коментувати у фейсбуці, вони дуже часто там спілкуються. То вони разом ходять на фронт, то вони сваряться... Це складні питання, якщо чесно, для мене.»
    12. Грудень 2023 – січень 2024 року. Мар’яною Безуглою разом з іншими «фахівцями » анонсується звільнення В.Залужного, С.Шпатали, С.Наєва та відкриття проти них кримінальних проваджень за непідготовленість держави до відбиття агресії (про «дороги або армію» «якби рили окопи, то всі б перелякалися», попередження іноземних розвідок ніхто не згадує). М.Безуглою пропонуються «нові обличчя».
    13. Валерій Залужний 26 грудня 2023 року: «жодних подань чи законопроектів Збройні Сили не робили на Кабмін і не можуть цього робити, оскільки Генштаб не має функції законодавчої ініціативи… Те, хто яку буде мати відстрочку чи не матиме, КОГО БУДУТЬ ПРИЗИВАТИ – …ДЛЯ ЦЬОГО Є ЦЕНТРАЛЬНИЙ ОРГАН ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ, ЯКИЙ МОЖЕ ЦЕ ВИЗНАЧИТИ». Тобто – хлопці, не «самосвальте», виконуйте те, що повинні за законом, а саме відповідно вищеперерахованого та статті 12: «Кабінет Міністрів України… розробляє проекти актів, які мають бути введені в дію під час мобілізації та у воєнний час; організовує роботу і взаємодію центральних і місцевих органів виконавчої влади…, інших державних органів у питаннях мобілізаційної підготовки та мобілізації». Все.
    14. 29 січня 2023. В інтернеті вибух. Цитую лише «Financial Times»: «Зеленський вже готовий звільнити Залужного, рішення відкладають через злив у ЗМІ…. Зеленський нібито запропонував Залужному посаду радника з питань оборони, але генерал відмовився. «Двоє з них сказали, що Зеленський чітко дав Залужному зрозуміти, що незалежно від того, чи прийме він цю посаду, його буде звільнено з нинішньої посади». Пізніше офіційні джерела цю інформацію спростовують.
    15. Особистий висновок.
    Вам вирішувати – це тестування суспільної думки чи репетиція звільнення Залужного.
    Вам вирішувати – це раптове рішення чи система заходів, спрямованих на поразку України.
    Вам вирішувати – яка роль була відведена Хомчаку і Рєзнікову, Баканову і Тарану, Безумній-Безуглій ОПошними ляльководами.
    Не треба чекати контрольного пострілу у скроню. Не будемо страусами.
    Ваш Don
    FB_IMG_1706695136804.jpg

16. Ітогі падведьом.
    Головною і, мабуть, єдиною серйозною проблемою України є відсутність довіри суспільства до влади. Для когось чинна влада відверто ворожа, для когось — збіговисько ідіотів. Більшості ж вона просто байдужа, бо чужа. Їй немає сенсу скаржитися, до неї немає сенсу апелювати у пошуках справедливості тощо.

І це дійсно трагедія. Трагедія не нинішнього збіговиська на Банковій, а наступної влади. І позанаступної. Справа не у персоналіях: заступи зараз Зеленського чи Петро Порошенко, чи Петро Дорошенко, чи Петро Сагайдачний, — формула "ось вони, а ось ми" працюватиме так само. Та ви, якщо будете чесними, одразу згадаєте, як вона працювала у 2014-2019. Важко собі уявити, яких зусиль і якого часу коштуватиме зламати цю недовіру. Я особисто не бачу простих рішень.

І не мрійте ви про хунту, будь ласка. Хунта у нас при владі зараз. Повноцінна, як у підручниках. Ну от який каудільйо, така і хунта. Не вийшло з нього ні Черчилля, ні Гітлера, ні Сталіна, ні навіть Пол Пота. Вийшов Зеленський, — а що ще могло вийти? З чого ліплять саманну хатку, кам'яницю не збудуєш.

Ну а щодо теперішньої ситуації, — так, Україна не має змоги спертися на власний уряд. Якщо не видно шляхів змінити ситуацію, мусить воювати, зважаючи на це, як на факт. Чарівної палички не існує, і жодна фея з G7 не виконає наших мрій.
    Володимир Саркісян

17. Silver bullet

:haha: і шо? Нести всяку муйню, яка в якогось аноніма заслуговує на довіру, на форум? Це перша фраза в дописі, уявіть це болото) Коли створять якесь відомство, яке буде дивитись за чистотою інфопростору та привлекатимуть за клевету? Скільки можна негідникам плодити свої видумані висери? В Україні так ніякій владі не можна буде працювати. Плітки, плітки, плітки,вангування, роздмухування ненависті, розхитування ситуації у війну. Розкриті повністю ворота ворожій пропаганді (Гудман не дасть збрехати).
    Заради повернення влади Пороху наносити шкоду країні в війні.:facepalm:
    Так хоч би у нього були шанси, збитий льотчик

18. Silver bullet

Є гарне прислів'я українське:
    "Брехунові не ймуть віри, коли й правду каже."
    Порохосекта чим більше бреше, тим бистріше скотиться у яму, на саме дно.Без всякої надії на перспективу.
    Хто може після всіх скандалів, де факти не підтверджувались, вірити цим мерзотникам?

19. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

притягуватимуть за наклеп

20. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Був сьогодні у одного лікаря, напевно вчився ще за Брєжнєва, а може і за Хрущова ( такий вік ) і у кабінеті, не стільки лікування, скільки політика, по ТВ трансляція порошенківських каналів, лиш би не "Єдиний марафон", як я зауважив, трансляції і запрошені у студію, таке саме пропагування ненависті, як боти тут, подібне витворяли на пропагандиських медведчуківських телеканалах чи на шабашах вечірнього мудозвона салавйова-разбойніка чи олюшки зливного бачка скабєюшки.

а де твій аватар? :)