Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Інколи настає момент, коли треба піти з токсичних стосунків з соціальними мережами.
    Щоб не зненавидіти людство.

Це буде великий текст, але дочитайте будь-ласка, бо це останнє, що ви прочитаєте на цій сторінці.

Путін неймовірний ідіот, він витратив шалені гроші на ракетні обстріли України і все це було марно.
    Для чого, коли просто треба дати українцям “внутрішнього ворога”.

Дай їм ідею боротьби з корупцією і вони перетворять це на суїцидальний культ.
    Розділи їх на два табори, за Залужного і за Зеленського, як колись робив з Порошенком і Зеленським і вони передушать один одного.
    Створи з Фаріон демона, підкинь їм “кримського мальчіка” і вони бігатимуть з криками “спали відьму”.

Припини масовані обстріли інфраструктури і підкидай щодня зраду, нарізай тік-токи і влаштовуй каруселі з ботами, зіштовхуй між собою порохоботів, зєлєботів і активістів. Нагадай їм, що вони вільна демократична країна і їм потрібні протести і вибори. І вони перемкнуться на “внутрішнього ворога” і забудуь про тебе.

Я більше не хочу бачити, як одна відверто йобнута баба бігає з замовним антикорупційним шапіто по країні і збирає мільйони переглядів своїм диким популізмом.

Я більше не хочу бачити, як тупорилі блогери розповідають “чому у нас не оголошена війна”, або як спілкуватись з “тцк”, або шукають гуманітарку, на поличках сільпо.

Я більше не хочу бачити, як з тцк використовують технологію, яку колись використовували з поліцією, щоб налаштувати проти них тупий народ.
    Ну це ж було вже!!!!!

Я більше не хочу бачити, як стада корисних ідіотів репостять статтю в Тайм, через ненависть до президента

Я більше не хочу читати вкиди про конфлікт ОП і Генштаба, звільнення Залужного, від “злих язиків” і “надійних джерел”. Ці суки, взагалі наслідків не усвідомлюють.

Я більше не хочу бачити, як ці ж корисні ідіоти носяться зі скрінами, з російського тг каналу, через ненависть до Фаріон.

Я втомився не від війни, а від патологічного довбоїбизму.

Звичайно історія з Фаріон стала для мене кульмінацією.
    Я переконався в кількох речах

1.Можна скільки завгодно казати про медіаграмотність, але якщо люди побачать те, що вони хочуть побачити, то навіть російський телеграм сральник для них стане достовірним джерелом.

2. Віктор Трегубов кончений мудак і корисний ідіот, який є генератором дурних срачів. Чорт, який прикидається українцем, а насправді є ісконно рускім, у якого рве пердак від українізації.

3. ЗМІ зовсім йобнулись. Це вони подали цей висер, як новину, це вони легітимізували російську помийку в нашому інформаціному просторі. Ці мавпи бетолкові своїми клікбейтними заголовками наносять неймовірну шкоду.

4.Якщо ви не зі стадом, то ваша думка не має значення, через вас перестрибнуть, або затопчуть. Соціальні мережі - це коммуналка, або диви за правилами, або провалюй.

Ця історія доказ того, що поки збройні сили тримають фронт, тил розвалився к хєрам впустив ворога і вже програв цю війну. І це не песимізм, це факт.

І не тому, що ви домоглись скасування навіженої тітки і її звільнення, а тому, що ворог створив вам об’єкт ненависті, наділив його атрибутивом націоналізму і потім вашими руками його знищив.

Вони створювали “фашистського диявола” з Бандери, з Яроша, з Тягнибока, з Фаріон. Це стандартна технологія, зробити антигероя з “западенщини” і всіх ним лякати.
    А потім запустити чутки, що він агент кремля, або колишній комуніст. І грати з цими суперечностями, поки народ не здуріє і не знищить цей образ. Таким чином показавши, що націоналізм - це якась діч і що мова, вишиванка і тризуб маркери шизонутості.

Вам вирізали одну фразу з її інтерв’ю про “образу військових”, завірусили це в тік-току за допомогою російської мережі і ви побігли на захист військових. Пиздьож. Ви захищаєте себе, свого маленького малороса, який в вас живе, своє право на русскоязычность.

Остання компанія стала ідеальним штормом, бо в ненависті до неї об’єднались і порохоботи і зєлєботи, тому що вона ображала обох святих лідерів. Тут підтримали один одного і військові з націоналістичного табору і грантові ліваки, які є непримиримими ворогами, бо це абсолютно суперечить їх пацифістичній марксистській ідеології.
    Фаріон об’єднує)

Якщо ви дочитали аж сюди, то наберіть повітря, зараз я “ображатиму військових”.

Коли якісь військові виходять в паблік і заявляють що розмовлятимуть російською назло Фаріон, то вони лукавлять, бо вони і так розмовляли російською, а це чергова відмазка і привід качнути “права русскоязычных”

Військові це зріз суспільства, з різних регіонів україни і українськомовних і колонізованих, які говорять мовою московської метрополії.
    З якою воюють?
    Так, з якою воюють. Така нераціональна поведінка.

Ці військові кажуть, мова це просто засіб спілкування і не важливо “на каком язикє” головне - це справи.
    Ок, якщо мова це просто засіб спілкування, тоді прапор - це просто кольорова ганчірка, і яка різниця три там кольори чи два.
    Тоді і герб - це просто малюнок, то яка різниця, що там намальовано, тризуб чи двоголовий орел.
    А паспорт - це просто шматок паперу, чи пластику, на якому хтось написав ваше ім’я, подумаєш, написано там громадянин україни, чи “гражданин рф”, це ж просто літери.
    Якщо мова немає значення, то і інші атрибути держави, до якої ви належите, не мають значення. А значить вам байдуже бути українцем, чи росіянином. Бо це значення створюєте лише ви.

Тоді за що ви воюєте? Нахріна ризикувати своїм життям і здоров’ям, мерзнути в окопах з мишами? Нахріна ці сотні тисяч жертв, зруйновані міста, мільйони мігрантів, понівечена економіка? НАХРІНА? Щоб мати право говорити російською, слухати цоя, дивитись дудя, фільм Брат і російських коміків? Для цього? Щоб ваші діти говорили російською і дивились мультик про машу і фіксіков?

Так за це не потрібно воювати. Це йшло в пакеті з окупацією, треба було не чинити опір 24 лютого, треба було просто здатись, зустріти росіян і говорили б російською і слухали цоя разом, і ніхто б вам більше не сказав “чому не українською”. І не було всього цього пиздецю.
    Коли росіяни заходять на наші території, в першу чергу, вони знищують символіку, підручники з історії і мову у вигляді знаків і вивісок.
    Ну невже це не доходить?

Я розумію, чому український військовий говорить російською. Бо це наслідок колонізації, тривалої пропаганди, соціальних умов і комплексу меньшовартості. Але я взагалі не розумію, чому свою “російськомовність” він робить своєю позицією. Тут є два варіанти. Або ви рускій, або це примітивна лінь, і небажання зробити усвідомлений вибір заради майбутнього. Скидати міни на росіян, які прийшли знищити українців і при цьому відстоювати свою російськомовність, це якась біполярка.

Немає шансів перемогти, поки ви це не усвідомите.
    На цьому з “образами військових” закінчу, щоправда я сумніваюсь, що є слова, які можуть образити воїнів АЗОВА. Смішно думати, що слова якихось блогерів можуть зачепити людей зі сталі.

Поки наш дурний народ не усвідомить, що мова, культура і традиції є фундаментом нації, а не дороги, ліхтарі і цифрові послуги, шансів на існування у цієї нації немає.

І засуньте в сраку свою “лагідну українізацію”. Ви в оточенні агресивної імперії, яка не допустить цього, поки вона існує і мільйони вірних підданих російської імперії в середині нашої країни, яку вони ненавидять і наводять на свої міста ракети, не приймуть вашу українізацію.

До 24 лютого, більшість українців негативно ставились до постаті Степана Бандери, бо методи його боротьби викликали дискусії. Очевидно, методи боротьби відповідали умовам. Коли твою державу розривають кілька імперій, лагідна українізація не працює. Зараз такі ж умови. Але для сучасних людей, він звичайно “токсична” постать.
    Щоправда, коли над головою почали літати російські ракети, то “токсичність” зникла і почали співати “Батько наш Бандера”. Бо коли страшно, то потрібен герой. А коли вже не страшно, то можна повийобуватись, “ не надо нам навязывать, мы будем говорить, как хотим, ето не русский язык, а слобожанский, і вабще, военные гаварят на русском”.

Одна людина в коментарях мені написала, що я пишу “тупу хуйню”. Згоден, мені доводиться рефлексувати на тупу хуйню, яку дикі собаки носять фейсбуком, бо в цьому сенс цієї соціальної мережі. Хоча насправді, сенсу немає і думка ваша нікому нахрін не потрібна і людство без неї проживе.

Ви можете вірити в неіснуючого кримського мальчіка - філолога, бо це красива легенда про патріота в Криму, можете вірити, що Фаріон - агент кремля, що американським змі можна довіряти. Можете вірити в різний треш, коли вам це зручно і коли це схвалює ваша “бульбашка”

А я більше не можу і не хоч

Дуже важко дивитись на людей, які гамселять чергового внутрішнього ворога. Якого підкидає реальний ворог і насміхається.

Ніхто не може перемогти Україну, крім українців.
    Обстрілів ракетами не буде, буде обстріл ІПСОю, а ваше інформаційне ппо до цього не готове. Нас доїбуть цими срачами, а за півроку втюхають “мір”, він вам не сподобається, але буде вже пізно.

Складно сприймати, як люди, на яких ти підписаний і чия думка тобі цікава, масово йобнулись, несуть тобі російську дезу і абсолютно не чують, що ти їм кажеш. Або обирають позицію промовчати, бо несеться.
    Це змушує ненавидіти і злитись. Ти бачиш, що цей потяг летить в прірву, а всі тебе ігнорують.

І для того щоб це почуття не перетворилось на патологію, треба просто видалити застосунок.

Наостанок, залишу вам героїв дрг “Золотий ключик”, а то ви в казках геть не розбираєтесь)

Дякую всім хто читав, лайкав, і тим хто сперечався

THE END
    FB_IMG_1705726997124.jpg
    https://www.facebook.com/share/p/YswMssUeXtJasQmy/

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

На віки разом!

3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

І на переході у Шегинях якось показалось геологічне дерево і можна було визначити чи були у роду НКВС?

4. Lanktocha

А хіба не обов'язок глави держави бачитись зі всіма вірянами? Такого правила дотримувався і Ющенко, прихожанином був Порошенко.

• Тупо Тупо x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хіба УПЦ МП - не ФСБ Росії? Зрозумів, для тебе ФСБ - то церква.

Знаєш чому Естонія живе значно краще, ніж Україна?

Відповідаю: Бо там дуже мало людей з подібними дурними запитаннями.

6. Lanktocha

Це інша історія.
    До війни, ніхто на це не звертав уваги і церква спокійно існувала.

7. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Цікавий текст.
    Тільки є кілька запитань:
    1. Хто такі "порохоботи" і "зелеботи" знаю. Хто такі "активісти"?
    2. Хто така "відверто йобнута баба"?
    3. Хто такий "борець зі злом, експерт з експертів, медіа експерт та політичний експерт" Максим Єрьомін?

8. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

З цим запитанням варто звернутися до @MARTINI .
    До Мартіні є кілька запитань, зокрема, чому на даному форумі ворог України Гудман використовує український прапор у якості аватару, але хай відповість хоча би на оце, вказане вище.

9. Good man

Good man Обычный человек

Есть такая на форуме. И ты её знаешь. :)))

10. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

А звідки її знає Максим Єрьомін? :dntknw:

11. Полистай новини листопада 2023 і знайдеш відповідь, якщо пам'ять підводить

12. Дефіцит держбюджету України на 2024 рік – 1,6 трильйона гривен.

Прописом – 1 600 000 000 000. Трильйон – це мільйон мільйонів. І ще 600 мільярдів зверху.

В доларах не так страшно. Нулів поменше. Це десь 42 мільярди доларів. Плюс-мінус. Це стільки нам не вистачає у бюджеті.

Це число могло б бути менше, якби до нас заводили гроші іноземні бізнеси і якби наші українські підприємства заробляли б більше, сплачуючи при цьому більше податків. Це дуже проста логіка – з дуже непростими висновками.

Давайте запросимо Boeing викупити Мотор-Січ, але пояснимо американцям, що запчастини треба купувати у «правильних» підрядників за завищеними цінами.

Давайте запросимо Exxon видобувати у нас нафту, але попередимо, що депутатам облради треба буде роздати по $20 000, аби вони милостиво дозволили інвестувати гроші в регіон і створити робочі місця.

Давайте запросимо Apple відкрити у нас заводи і сплачувати податки, тільки з маленькою умовою: треба буде «домовитися» з податковою і заносити їм щомісячно пакет з кешем, аби не мати проблем, навіть якщо вся бухгалтерія абсолютно «біла» і податки сплачені.

Давайте запросимо Ford виробляти у нас пікапи для армії, з умовою, щоб кум прокурора чи судді увійшов у долю через товку-«одноденку».

Давайте запросимо BlackRock інвестувати в українську нерухомість, тільки нагадаємо, що землевідвід вони не отримають без хабаря, а за цей хабар ми через десять років арештуємо їх керівництво, а не чиновника, який вимагав гроші.

Давайте запросимо Colt побудувати у нас пару заводів, але попередимо, що з контрактами потрібно йти до якогось чергового Гринкевича, який пояснить, як у нас працює, і візьме за це недорого.

Давайте, нарешті, запросимо Northrop Grumman виробляти у нас зброю, тільки щоб вони знали, що у будь-який момент до них прийде перевірка від ДАСУ, і чергова Басалаєва поставить їх до відома, що бізнес в Україні не має права заробляти гроші.

Давайте запрошувати. Нам же потрібні інвестиції, нам життєво необхідні гроші в бюджет. Нам потрібно, щоб проходили іноземці, приносили нам євро, долари і фунти, будували заводи, сплачували податки, наповнювали казну.

Давайте запрошувати. Є бажаючі?

Ау?..
    Юрій Гудименко

13. - Як ви бачите економічні перспективи України після арешту Ігоря Мазепи?
    - Інвестиційний клімакс

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А після війни що змінилося?

ФСБ МП працює, як й працювало.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

16. Good man

Good man Обычный человек

ФСБ ЛФ тоже.

17. Lanktocha

А хіба війна вже закінчена?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

під час війни.

якщо не виженуть під час війни, то після війни буде важче.

Аде Зе не вижене, бо це керований електорат.

19. Росіянські фейки, які вкидують про колишнього президента - це яскраве свідчення того КОГО, у першу чергу, бояться кацапи ! І доказ того ,що влада в Украіні діє з ними синхронно...Зе і Єрмак кацапні вкрай потрібні для окупації України.

• Смішно Смішно x 1
  20. MYROTVORETS news
    ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ ЦЕНТРУ "МИРОТВОРЕЦЬ"

СІЧЕНЬ 21, 2024

“ЛЕТАЛЬНОЇ ЗБРОЇ НАМ НЕ ДАЛА ЖОДНА КРАЇНА СВІТУ. МИ ЇЇ ЗРОБИЛИ ЧИ МОДЕРНІЗУВАЛИ САМІ”: ЯК ПРАЦЮВАВ УКРОБОРОНПРОМ У 2016 РОЦІ

by ВАСИЛЬ ТКАЧУК

Як Україна відроджувалась. І як Україну втопили. Новітня історія.

“Летальної зброї нам не дала жодна країна світу. Ми її зробили чи модернізували самі. “Укроборонпром” був прабатьком системи Prozorro.“

Рік 2016-й. Коли не було нічого, але дуже хотіли стати сильними. Тоді, в умовах відмови союзників надавати нам зброю, Україна посилено працювала над зміцненням обороноздатності. До речі, і дороги будували теж.

“Гройсман, де дороги?”: За 2 роки в Україні відновлено 6800 км шляхів

Джерело: Укроборонпром.

Тодішній гендиректор концерну Укроборонпром Роман Романов в інтерв’ю виданню “Високий замок”.

“У 2014році у нас не було ні армії, ні техніки, ні озброєння. зараз в Україні є армія. І в цьому велика заслуга 80-тисячного колективу “Укроборонпрому” – Роман Романов.

Московія відразу зрозуміла силу, яка росла, і почала свою брудну роботу. Благо, корисних ідіотів у нас з лишком.

Ми підрахували, за підсумками 2016року 64% інформаційних атак на “Укроборонпром” було в російських ЗМІ, 21%— у ЗМІ тимчасово окупованих територій.

Особливим і надто нелегким було завдання в найкоротші строки в авральному режимі після початку війни у 2014 році позбутись залежності від ерефії.

– Як вдалося оперативно замінити компоненти озброєння, які надходили з Росії?

– Коли почалася війна, ми лише 55% компонентів робили в Україні, 10% брали західні, а 35% були з Російської Федерації. А вже у другій половині 2014року в нас повністю було призупинено співпрацю з РФ, ми 70% поставляли з України, 30%— західні компоненти. У 2016-му підключили до програми імпортозаміщення підприємства усіх форм власності по всій країні.

У бронетанковій сфері ми вже 87% робимо в Україні, а лише 13% закуповуємо у західних країнах. У 2016році на 368підприємствах України вироблялося понад 1000заміщених вузлів та агрегатів. Один із показових прикладів імпортозаміщення — виробництво літака Ан-178. Якщо у 2015-му 48% деталей для нього вироблялося в Україні, 41%— у Росії і 11%— в інших країнах, то вже у 2016-му 78% почало вироблятися в Україні, а 22%— в інших країнах. Від Росії не залежимо.

Український авіапром завершив основний етап імпортозаміщення для сімейства літаків Ан-148, Ан-158 та Ан-178

Яка ще інституція, крім нашої, почала займатися імпортозаміщенням? Прем’єр-міністр нам сказав: як ви до цього додумалися? Якщо у нас в “Укроборонпромі” 130 підприємств, ми на сьогодні підключили до імпортозаміщення 368(!) заводів України. Будь-якої форми власності. Тобто там, де ми раніше критично залежали від поставок з-за кордону, зараз отримуємо продукцію, виготовлену в Україні.

В оновленій післямайданній Україні Верховна Рада кишіла зрадниками, агентами кремля і просто дурнями. Відтак кожне рішення на користь Україні супроводжувалось інформаційними атаками, війнами в парламенті. Але коли є мета і є ті, хто хоче її досягнути, то і в цих умовах працює і перемагає. А буває і так, що з монобільшістю та в турборежимі заводять країну до прірви.

– Нардеп Тетяна Чорновол стверджувала торік, що в Україні фактично зупинилися всі оборонні заводи — через те, що депутати блокували виділення коштів для них. Зокрема, Львівський бронетанковий завод багато простоював…

– Така ситуація була наприкінці минулого року. Ми стали заручниками політики. У 2015-му забезпечення Міністерства оборони в бюджеті прописали за рахунок засобів зі спецконфіскату, тобто грошей Януковича. Ці кошти мали піти на виробництво оборонної техніки й озброєння. У 2016-му для цього треба було прийняти закон про спецконфіскацію. А депутати за нього не проголосували. Тому ці гроші не надійшли Мінобороні та іншим силовим структурам, які не змогли закупити на наших підприємствах техніку та зброю у рамках державного оборонного замовлення. Як наслідок, у другій половині року почали зупинятися оборонні підприємства. Наприклад, Львівський бронетанковий завод відправив 500працівників у вимушені відпустки. Ми забили на сполох. Наприкінці року втрутився президент, відповідні дії провели Кабмін та РНБО, завдяки чому було забезпечено фінансування цих заводів. Зараз є нормальне завантаження, в тому числі й Львівського бронетанкового заводу. Повне завантаження і на Львівському авіаремонтному заводі. Починаємо знову розкручувати цей механізм. Розігнаний паровоз важко зупинити, а потім знову розігнати. Ми це робимо.

– Як вдалося так швидко “розкрутити“ концерн? Адже коли ви його очолили, він занепадав…

– “Укроборонпром” існує п’ять років, за 2,5 останніх до керівництва прийшла наша команда. Аби вивести концерн із занепаду, розробили систему антикризового менеджменту. Було вирішено трансформувати “Укроборонпром” зсередини, через принцип “малого числа”— змінити управлінський менеджмент, що змінює принципи роботи системи, підвищити рівень фаховості та ефективності. Відвідуючи підприємства, бачу, що є відчуття патріотизму, у людей горять очі, вони переживають за справу.

У 2014році у нас не було ні армії, ні техніки, ні озброєння. зараз в Україні є армія. І в цьому велика заслуга 80-тисячного колективу “Укроборонпрому”. летальної зброї нам не дала жодна країна світу. Ми її зробили чи модернізували самі. “Укроборонпром” був прабатьком системи Prozorro.

Раніше на державних підприємствах була така модель: припустимо, підприємство отримало 2млн. грн. прибутку за місяць. Директор на 1мільйон 999грн. купував у брата, свата скло, метал, фарбу. Підприємство залишалося прибутковим, але прибуток був— одна гривня. Усе решта розсовувалося по кишенях. У 2014році, коли в концерн прийшла наша команда, одним з перших завдань було ввести нову систему проведення тендерів.

Ми запросили ІТ-спеціалістів, команду Олексія Щербатенка, для розробки програми Smart Tender, і вона була успішно запущена. “Укроборонпром” став першою з усіх держструктур, яка впровадила прозорі електронні закупівлі. А вже потім ці ж спеціалісти створили Рrozzoro, беручи за основу напрацювання у нас. У 2016-му Prozorro почала користуватися вся Україна.

На прозорих тендерах від жовтня 2014року до 1лютого 2017-го зекономлено більш ніж 830мільйонів гривень. Ці гроші скеровано на модернізацію виробництва, підвищення зарплатні, наукові розробки та розвиток підприємств концерну. Загальна кількість проведених тендерів— 50958. У 2014-му у нас було 830нових постачальників, у 2015-му додалося ще 4830, а у 2016році — 12тисяч нових постачальників зареєстровано на електронних майданчиках. Без системи електронних тендерів коло корупції було би безконечним. А зараз майже усі рішення приймає система, машина. Сухий програмний код та жорсткий алгоритм, побудований на законах відкритої економіки та вільного ринку.

– Бачила, на авіаремонтному заводі інженери з гордістю демонстрували Універсальний автоматичний вимірювальний комплекс, але до нього був під’єднаний старезний комп’ютер. Треба закуповувати сучасне обладнання…

– Держава не виділяє жодної копійки на це. Поширена помилкова думка, що “Укроборонпром” фінансується з держбюджету. “Укроборонпром” належить державі, але практично це комерційна структура. Вона бореться на ринку за свої замовлення. Доводить Міністерству оборони та іншим силовим структурам, що може виробити якісну продукцію. Ми повністю на самоокупності. Тому мусимо сучасне обладнання купувати за власний кошт.

Українська оборонна промисловість запрацювала. Пізніше успішно стартувала і українська ракетна програма. Та не всім українським гнидам це сподобалось. Інформаційну війну за допомогою українського охлосу виграла ерефія.

У рейтингу “Форбс” ми з 50компаній України увійшли у десятку. Скажіть, кому це сподобається, особливо опонентам? Згідно з оцінками світових експертів, у щорічному світовому рейтингу виробників озброєння DefenseNews ми піднялися на 24позиції — у 2015-му були на 92-му місці, а у 2016-му — вже на 68-му. Також піднялися на 11позицій у рейтингу SIPRI — зараз на 81-й позиції.

Хотілося б, щоб у цей непростий час кожен українець розумів, що в Україні є Збройні сили і є українська оборонна промисловість. Той, хто це заперечує, особливо народні депутати, робить це лише заради дешевого піару.

Myrotvorets

а де твій аватар? :)