Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. 20231030_173922.png

• Смішно Смішно x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

3. ВЕТЕРАНИ МУСЯТЬ СТАТИ ВЛАДОЮ

Після скандалу на форумі молодих підприємців "Young Business Club", де учасників налякала військова форма керівниці патронатної служби "Янголи Азову", моя стрічка ревіла від обурення. Як так, мовляв?! "Військові потрібні тільки тоді коли всім страшно, а весь інший час їх можна зневажати!" "Все повертається в стан "до вторгнення!" "Скоро суспільство знову про військових забуде..."

Я промовчав тоді. Чому? Знаєте, дитинство у промисловому Запоріжжі якось привчило мене, по-перше не ображатися на правду, по-друге не плакатися коли б'ють. А зараз той випадок коли як раз таки б'ють правдою.

Бо то правда. Так, військові стають потрібні тільки коли страшно. Так, суспільство "втомилося від війни" і починає відверто крутити носиком. Так, півтора року тому військовим у тилу аплодували, тепер від них сахаються - бо кожному мариться що зараз військовий витягне з кишені повістку... То правда, суспільство морально дозріває до готовності про армію забути так само як воно забуло про армію у 17-18-му роках - і тому побігло як чорт від хреста від "Армії. Мови. Віри" до того, хто пообіцяв "Просто перестати стріляти".

Скажу більше. Ми ще почуємо блювоту штибу: "Я вас туди не посилав", "Я б і за Путіна жив би", "політики почали війну - а ви їм підіграли, бо якби ви не воювали не було б війни" - і подібне.

Суспільству по фіг. Суспільство не думає про перспективу затяжної війни. Суспільство не усвідомлює, що якщо зараз війна завершиться якоюсь формою перемир'я, то через 4-5 років ми знову опинимося на передовій. У той час як ми знайшли дорогу до стройових частин бригад, суспільство знайшло дорогу на Захід.

Я гарно пам'ятаю як це було. Як я - тоді ще цивільний (відомий блогер, письменик, публічна особа) стояв біля КСП 72-ї бригади в Києві, аби дізнатися де нам-добровольцям працювати безпілотником - а поруч у бік вокзалу валив натовп. Певно, немало в тому натовпі було "молодих бізнесменів".

Думаєте, буде якось інакше?

А знаєте чому так? А тому, що раз за разом ми даємо вирішувати свою долю особам, які НІЧИМ не хочуть жертвувати задля України. Тому що аби об військових не витирали ноги, ветерани самі мають стати владою. Долучатися до влади. Вливатися у владу.

Я зараз не хочу розбирати помилку зроблену у 2019 р. - багато води утекло, та й не дасть зараз нічого копирсання в минулому. Я хочу аби ми дивилися у майбутнє і розуміли - воно не буде простим. Москва сама не відповзе, війна переходить у затяжну, а в тилу у нас уже здійняли ниття ухилянти. Наші сили не безмежні. А на допомогу сподіватися немає звідки. І що нам робити в таких умовах?

Виходу з цієї скрути лише два. Перемогти, або піти Москві на поклон. Піти на поклон - забудьте про будь-яке європейське майбутнє. Кожен наш крок у бік Європи буде призводити до появи танків на кордонах. Нас примусять до другої державної - на радість Арестовичу. Нам заборонять шанувати УПА і Мазепу. Нам будуть висувати новій й нові все більш нахабні вимоги. Все закінчиться новою війною. А чи можемо ми перемогти?

Можемо. Протягом всієї світової історії у таких випадках ставалося те, що називається мобілізація суспільства. Така мобілізація має відбутися й зараз. Не на словах - на ділі. Бо той хто не готовий боронити свою країну ділом - не має права говорити про якийсь патріотизм.

Ми уже боронимо. Ті хто в армії. Ті хто забезпечують армію. Ті хто волонтерять. Ті хто з волонтерів іде на фронт, як чимало моїх товаришів з АрміїСОС. Ті хто жертвує для фронту. Ми - не байдужі. Це наша країна - і вона для нас цінна. Тому саме ми маємо стати владою. Бо ми хочемо зробити свою країну безпечною і багатою.

Ми маємо стати владою. Звісно демократичним шляхом - через вільні вибори. Звісно за законом, бо зараз більшість з нас військові і ми виконуємо свою присягу. Власне, інакше не вийде. Ми в Україні живемо.

Думайте про це.

Просто думайте. І будьте морально готові коли буде треба, підтримати своїх. Тих хто не байдужий. Тих хто довів що він не байдужий. Ділом довів.
    FB_IMG_1698748222534.jpg
    https://www.facebook.com/1000442610...J74CAzv6FcoEBcshXRM5Htde9ZCusU7uMqstG7vu2CFl/

4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Нехай стають, так і буде, але у мирний час, після війни.

5. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Мрійник...

6. Час вимагає змін!

Останнім часом західні союзники все частіше подають сигнали Зеленському, що однієї героїчної риторики вже не досить. В умовах розширення війни варто перейти до менш яскравої, але більш системної роботи.

Президент і його оточення демонструють образу на весь світ і регулярно запускають тези про готовність йти на вибори.
    Формальна причина - завершення в березні 5 річної каденції Президента.
    Реальна причина - розуміння, що після війни на відкритих і конкурентних виборах їм нічого не світить. Тому є бажання зробити українців ще раз в режимі воєнного часу.

Але останні результати опитувань серйозними агенціями показали, що українці втомилися від дилетантури слуг.
    Вже сьогодні відомий військовий лідер потенційно йде на президентську посаду з таким же рейтингом, як Зе. А в парламенті слуги взагалі набирають лише 20%.

І тим не менше, я залишаюся на своїй позиції: проведення виборів у воюючій країні - дуже небезпечна затія.
    Поділити Армію на політичні уподобання - безумство.
    Перетворити перманентні тилові срачі в повномасштабне партійне протистояння - безвідповідально.
    Щодня росіяни збільшують потугу ударів по ЗСУ, а ми в цей час розгорнемо агітацію за і проти? Нонсенс.

В той же час вважаю недопустимим мовчки спостерігати некомпетентність і мародерство діючої влади.
    Це вже бачать усі, саме це є причиною скорочення західної фінансової та військової допомоги
    Можна погодитися, що це підігрівається Кремлем, але факт є фактом: зовнішня фін підтримка укр бюджету ( яка на наступний рік складає близько 60:wacko: підтверджена партнерами менше, ніж наполовину.

Не реагувати на це - значить зрадити ЗСУ.

Тож як змінити ситуацію без виборів?

Життя і до і під час війни показало, що Зеленський не здатний проводити системні реформи. У його команди нема плану мобілізації суспільства та економіки на Перемогу.

Тому вважаю, що Президент має сконцентруватися виключно на виконанні конституційних обовязків Верховного Головнокомандувача та кервництві зовнішньою політикою.
    Був би радий, якби він очистив свою команду від баласту, а решті заборонив лізти у військові та урядові справи.

Одночасно треба нарешті створити коаліцію єдності всіх проукраїнських партій в ВР та новий професійний Уряд, яким не буде помикати глава президентської канцелярії та зборище його радників, рішал та мародерів. Бо нинішня імітація Кабміну не може розвязати проблем країни, він і є проблемою.

Уряд має очолити позапартійний технократ з правом самостійно формувати команду професіоналів.

Тільки так ми можемо відновити довіру із укр суспільством і Заходом. Тільки так ми зможемо почати налагоджувати вітчизняне виробництво зброї, енергетику, виконувати план інтеграції в НАТО і ЄС.

Як казала Аліса в країні чудес: Треба бігти з усіх ніг, щоб тільки залишитися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти як мінімум удвічі швидше!
    Юрій Луценко

7. А знаєте, я їх починаю розуміти... їх ненависть і злобу... От уявіть, ми ж їх попереджали, казали: "не робіть цього, не голосуйте за зє, ви приведете війну в країну, нас вбиватимуть, ґвалтуватимуть, катуватимуть, виселятимуть до сибіру! Ви ведете злочинців і зрадників! Вони зруйнують економіку! Зруйнують Державу! Це ж зрадники, ті ж риги, тільки в профіль! Не знищуйте Країну, одумайтеся! Ну нормально ж Країна розвивається! Не робіть дурні!!! Будемо кров'ю заливатися!
    А вони нам: "ой, хуже нє будєт! Ліж би нє Порошенко! Барига, мародьор! Он - цибуля по 7.50!!! Хоть посмєйомся!"
    І тут, раз... Країна залита кров'ю, зґвалтовані, закатовані, вбиті, вивезені на росію... Два моря захоплені, все Приазов'я, Херсон, Ізюм, Буча, Маріуполь, все потрощене і розбите, кров, смерть, жах, економіка загнулась. А тут ще й підрив греблі, тисячі жертв! І на цьому тлі барабани, 9 мільярдів, крадійство гумдопомоги, тотальна корупція!! І тут ми: ми ж вам казали!
    ЩО ВИ НАРОБИЛИ, ДОВБ@Й@БИ!!! Ми ж вас попереджали!!!
    Уявляєте, як це на психіку давить!
    Та вони ненавидять нас за те, що ми виявилися правими!!!
    Ми ж живі свідки їх тупості, безвідповідальності! Ми живі свідки їх помилок і прой@бів!
    Звісно, вони нас ненавидять!!! Ну, а кого ще їм ненавидіти? Не себе ж?
    НЕ ДУМАВ ??? Не думав - тепер не скигли і не звинувачуй 25% людей, які усіма силами намагалися вберегти Вас і майбутнє Ваших дітей від трагічної помилки...............
    Як могла Україна породити таке величезне стадо тупого і де--льного би--а, яке за гарною картинкою не побачило власної смерті..??? Під його контролем тяжко помирав солдат Журавель...зараз кров'ю спливає сама Україна...під його контролем...куди вліз, блазню??Ах,як воно хотіло булаву!!!
    Як голосно кричало на трибуні!!! Асфальтний екстаз вилився у страшну трагедію.. зелебобики, поїздили по нових дорогах???
    Хто на чужину, а хто на цвинтар...дороги смерті...
    Тг Чекалкін... FB_IMG_1698772273250.jpg

8. Lanktocha

Може досить тріпанини?
    Зараз не 2019.

9. У мене на днях сталася певна особиста подія: до мене звернулася людина з далекого 19-го. Далека вже на сьогодні людина. Але тоді... Тоді ми сварилися так, що енергією цих сварок можна було б опалювати маленьке містечко. Я кричала і плакала, я відчайдушно боролася за своє майбутнє у цій країні. Але...
    А зараз вона з'явилася. Ні, не ховає очі, не "давай не будемо", не "а ті що - кращі?".
    А в очі:
    - Ти була абсолютно права. Його вибрали саме для цього... Я стільки начиталася!
    Раніше думала, від таких слів має зійти лавина. Чи грім там. Чи вітер хоча б. А на душі порожньо. І абсолютно до лампочки ці такі щирі, такі великі, такі вирячені очі: "я стіііількиии начиталасяяя..."
    А раніше ти читати не вміла? У тебе вух не було? Очей? Розуму? Досвіду? Совісті? Відповідальності? Що ж ви наробили?
    Мовчу у відповідь. Просто далека людина з далекого минулого. Назавжди.
    Та це прецедент - щоб так в очі, відкрито.
    Інші "пацієнти мараХвону" звинувачують...бояр. Себто оточення гниле кидає тінь на "хорошу, в принципі, людину".
    Одне питання, пацієнти. Якщо винне гниле оточення, то чому воно - гниле оточення - не звільняється "хорошою, в принципі людиною" до останнього, коли зашквари шкварчать на півпланети?
    А коли звільняється, то, наприклад, людоїд баканов, винний у сотнях тисяч смертей, спокійно відкриває ФОП і либиться з фото в стильних очєчах?
    Чому рєзнікова - віднині офіційного "яєчного баригу" - проводжають оваціями? Оваціями, Карл? А скільки їх таких - прилаштованих, захованих, покритих "хорошою, в принципі, людиною" - топових зрадників-корупціонерів?

Бо так працює система. Наскрізь гнила і смертельно небезпечна для існування держави система. Яку очолює і кришує "хороша, в принципі, людина".
    А ви... Вам назви немає. Визначення немає. Ви своє життя під відкіс пустили, ще й дітей своїх, і навіть онуків прирекли. . Поржали хоч?

Світлана Самарська

Росія має здохнути!

10. ЩО ВИ НАРОБИЛИ, ДОВБ@Й@БИ!!! Ми ж вас попереджали!!!
    Уявляєте, як це на психіку давить!
    Та вони ненавидять нас за те, що ми виявилися правими!!!
    Ми ж живі свідки їх тупості, безвідповідальності! Ми живі свідки їх помилок і прой@бів!
    Звісно, вони нас ненавидять!!! Ну, а кого ще їм ненавидіти? Не себе ж?
    НЕ ДУМАВ ??? Не думав - тепер не скигли і не звинувачуй 25% людей, які усіма силами намагалися вберегти Вас і майбутнє Ваших дітей від трагічної помилки..............

11. Lanktocha

Як що, а тут давить виття порохоботів і "Євангеліє" від чорноволохів.

12. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

ПЛАН ПЕРЕМОГИ ЗАЛУЖНОГО

Знаєте, що стається кожен раз, як генерал Залужний дає інтерв'ю? Стається бурна істерика. Тому що Залужний - не Подоляк і не Буданов. Залужний не розповідає солодких казочок. Інтерв'ю Залужного, це завжди жорстка реальність. Настільки жорстка, що аж лякає.

Але. Скажіть коли Залужний був неправий? Тоді коли співробітник ОПУ Арестович розповідав про "два-три тижні - максимум місяць", а Залужний з армійською простотою рубонув, що воювати будемо і в наступному році? Чи може тоді коли Буданов волав "ща підемо в наступ і все буде чудово", а Залужний казав що наступ - лише перший етап?

Генерал Залужний дав інтерв'ю виданню "Економіст". Інтерв'ю зразу ж викликало бурю в коментах і, я переконаний, викличе сьогодні істерику на блогах і в ЗМІ. Що сказав Залужний?

Він сказав, що потрібно Україні аби перемогти. Залужний абсолютно чітко визначив - війна переходить у затяжну. Війна ризикує перейти у війну траншей, а це означатиме, що війна розтягнеться на роки. Власне, про те саме написала скандальна стаття у "Тайм". Важко сперечатися з реальністю.

Знаєте, що мені подобається у всіх інтерв'ю Залужного? Вони завжди не тільки ставлять проблеми, але й дають відповіді. При чому Залужний не питає "а ви хочете перемогти?" Залужний рубає: "Ми маємо перемогти і тому треба це і це". Він каже неприємні речі. Але.

Залужний каже, що так, Захід зволікає з передачею нам зброї. Але характерна деталь. Залужний не волає, як дехто: "Нам винні!" Залужний каже, що ми неймовірно вдячні за те що нам дали, але цього мало.

Залужний каже, що ця війна уже порвала всі підручники і всі уявлення про війну. Помилкою було вважати, що Москву здатні зупинити великі людські жертви. Реальність показує, що зневагу до життя, завжди притаманну росіянам, російське телебачення вивело на рівень абсолюту. Втрати їх уже не налякають.

А що налякає? Невідворотна перспектива поразки.

І ми і Москва застососвуємо дуже багато нових засобів. Я вже писав, ще ніколи світова історія не знала такої війни масових армій з масовим застосуванням безпілотників - і електронних засобів боротьби з ними. Тому, як похідне.

Потрібні значні інвестиції в технології, при чому усередині України. Треба вдосконалювати засобі радіоелектронної і контрбатарейної боротьби. Вдосконалювати мінні технології. Поліпшувати системи керування.

Треба навчати більше й більше фахівців. Написав - і сумно зітхнув. Я в мої колеги-інструктори матимемо ще більше роботи й клопотів. Але хто крім нас?

А ще - гарячий привіт для "тринадцятих воїнів" (тих яких на кожного воюючого треба 12) та інших "тружеників економічного фронту". Мобілізації будуть - і їх буде більше. Армія потребує більше резервів.

Цього не сказав Залужний, але скажу я. Ця війна уже відкрила "хто є хто" по багатьох наших співгромадянах. Вона відкриє це остаточно. Кожному доведеться відповісти собі на питання: "Тобі потрібна Україна? А чим ти готовий пожертвувати заради неї?" Питання - руба. Або - або.

До сказаного Залужним додам таке. Ми маємо дуже мало часу. Неголено-флісочна дипломатія нинішньої влади вже призвела до перспектив зменшення допомоги для України. Американські конгресмени вже вимагають чітків планів - яка ваша мета, що вам для того потрібно і в які терміни ви збираєтеся вкластися?

Очевидно, армія може мобілізуватися ще і ще - але потрібна ще й мобілізація політичного керівництва. Без цього ніяк.

"Нам треба шукати рішення, нам треба знайти "порох", швидко опанувати його і використати для швидшої перемоги. Бо рано чи пізно ми побачимо, що в нам просто бракує людей для боротьби" - генерал Залужний.

Все так. Україні потрібен порох.

Дм. "Калиничук" Вовнянко ©

13. Персонально для довбанутого ідіота
    Єдиний, хто ВИМАГАЄ від України проведення виборів під час війни, це ... Офіс Президента.
    І більше ніхто в світі.
    20231102_185732.jpg 20231102_185738.jpg

14. Lanktocha

Але чи не парадоксально, найбільше піару та агітації від зовсім інших.

15. О, вже відкликається на нове назвисько - довбойобнутий ідіот.

• Тупо Тупо x 1
  16. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Какие выборы во время войны? о_О
    Один (1) какой-то сенатор США вякнул, так и что.
    В Украине провокаторы типа Арестовича и других обиженных властью вдруг стали раскручить эту тему - типа у нас уже автократия, а журнашлюшки дергать вопросами Зеленского...Зеленский ответил раз, что нет возможности: тысячи избирателей уехали, другие в окопах, так нельзя. Его снова и снова дергали, ответил второй раз - и как не ответь, все плохо. Сказал бы "пусть будут выборы" - был бы визг, сказал бы, что "нельзя организовать во время ВП" - тоже визг.
    "Это Украина, детка". Сказал уже, что после победы не хочет оставаться в президентах - все равно бубнеж...Что за подлая секта. Говорите о военной обстановке, о подлой русне, об Израиле...
    Теперь, здасьте - наконец, нашли виновного - ОП. :))) вот кто хочет выборы)))

А на самом деле подлая порохоботская спильнота больше всех в Украине работает на выборы, просто землю роет. Кто больше всех кричит "держи вора"? Сам вор.
    Зеленскому не до выборов, у него гибнут люди, города, как зимовать будем...А всякая шваль об этом не пишет и не думает - она вся в выборах и в победе на них.

Я так і не розберуся як назвати Хомчиних: московські воші чи українські гніди?
    Дуже схожі по відношенню до України...

• Зе бест! Зе бест! x 1

17. View: https://twitter.com/ukrainiansfirst/status/1720193496361939348?t=ErMPrNfSQCT5nRo0uUYpvg&s=19

• Смішно Смішно x 1
  18. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Зе! :uaflag::uanew::bandera:
    Порохоботи в шоці: А хіба так можна?

19. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)