Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

не зрозумів питання,
    мені особисто не подобаються більшовицькі методи, їх відношення до людей :dntknw:

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Якщо у цій війні використовуються бойова авіація та ракети, то яка лінія оборони і замінування від такого захистить?

3. Чому немає великих зелених плакатів по містах із текстом:

«Голосував за ЗЕ? - Пиздуй на фронт!»

4. Lanktocha

Хіба таких нема? Маю на увазі, виборців Зеленського, які зараз беруть участь у бойових діях.
    Зараз інші проблеми, скільки зациклюватимь на 2019?

5. Чому немає великих зелених плакатів

6. Дмитро Гурін, дякую що прийшов у коменти!

Власне, мені йшлося про відповідальність.

Насамперед - про відповідальність виборців за свої рішення.

По друге - про відповідальність політиків за необачні слова. Зокрема політика Зеленського та його найближчого оточення.

Мітя, ти мене звинувачуєш у тому, що я є маніпулятором.

Але спогади про мій внутрішній стан в тих обставинах не можуть бути маніпуляційними: я там описую те, як я сприймав поточну ситуацію в минулому. Я не політик, я приватна особа, яка описала свій досвід: свій відчай, свої емоції, спосіб мислення такими, як вони були.

Це той внутрішній світ, в якому я існував тоді. Я його описав таким, яким він був. У чому ж тут маніпуляція?

Визнай просто, що для "Слуг народу" такі спогади неприємні.

І тому на мене намагаються навісити ярлик маніпулятора.

Якщо ти вже прибіг у коменти - то не ховайся, а скажи мені чесно, як політик від правлячої більшості:

1) На скількі відсотків виконана передвиборча програма Зеленського за ці 4 роки?

2) Чи можна прожити за 2000 мінімальної пенсії, враховуючи того, що за останні роки ціни на деякі основні продукти (молоко, яйця, кхм... цибуля) виросли в рази?

3) Коли нарешті наступить "Кінець епохи бідності"?

4) Чи усвідомив лідер вашої політичної сили, чому він не зміг домовитися з Путіним ані посередині, ані збоку, ані ніяк?

5) Ти розібрався, чому ваша політична сила зупинила проєкти розробки БПЛА, які здатні долетіти до Кремля?

Буду дуже вдячний за чесну відповідь!
    FB_IMG_1682444877974.jpg
    https://www.facebook.com/1000001483...H1ywCxvoJ6pDzQi14UUei7QzygcWhJfi6NdfFqM6Ecml/

7. Безпідставно посадили офіцера Червінського. Продовжують незаконне кримінальне переслідування проти генералів Кривоноса, Марченка і Павловського. Проти Порошенка досі розслідують справи, замовлені російським агентом Портновим. Військовим урізають грошові виплати і роблять все, щоб не відновити.

Одночасно:

Баканов на свободі. Шуфрич і Бойко бойко підголосовують монобільшості в Верховній Раді, бо монобільшості у Зеленського по факту немає. Залишки ОПЗЖ обнімаються зі слугами у ВР. І в місцевих радах також - Одеська обласна є яскравим прикладом. Розпилюють державні гроші для олігархічних каналів на єдиному телемарафоні, знову повертають схематоз на дорожному будівництві, а корупція на закупівлях в Міністерстві оборони вразила навіть бувалих.

Поки одна Україна воює або організовує забезпечення фронту і постраждалих від війни, паразити будують авторитарну модель для збереження влади. Всі ознаки какістократії. Загугліть, хто не знає що це таке.

8. Важлива заява.

До мене долітають відголоски істерики, яка панує у певній частині правлячої дилетантури.

Офіційно заявляю:

1. Я не планував і не планую "йти в політику" як хтось із "Слуг" думає.

2. Мої спогади та їх публікація тут, чи деінде не були узгоджені із жодною іншою людиною, не говорячи про якісь партійні штаби. Усі подібні твердження означают розрив із реальністю усіх, хто щось подібне стверджує. Такі твердження - маячня і конспірологія.

3. Я займаюся і планую займатися популяризацією історії та здорового глузду.

4. Короткий звіт:

«Колапс. Як українці зруйнували Імперію Зла».

Здається, поки найкраще, з того що зробив за звітний період. Документальний телесеріал з 7 серій вийшов на Суспільному і легко доступний за посиланнями:

1 серія. День страху.
    bit.ly/3Aplbkn

2 серія. Ніч гніву.
    bit.ly/3oNiVB9

3 серія. Без ейфорії.
    bit.ly/3Dm1N9F

4 серія. Дефолт.
    bit.ly/3DlaNMi

5 серія. Ефект доміно.
    bit.ly/3mx2VAF

6 серія. Незалежність.
    bit.ly/309uqJ1

7 серія. На межі ядерної катастрофи. Колапс на Різдво.
    bit.ly/2YxmSit

«Історична правда».

Втрьох із Вахтангом Кіпіані та Павлом Солодьком «народили» найбільш популярний сайт про українську історію. Працює ось уже майже 12 років. Там 100+ моїх статей:

https://www.istpravda.com.ua/authors/4ca3e4095475a/

І ще якусь кількість публікацій (1000+) я відредагував і поставив на сайт. Читайте! Так, робив усе це переважно на волонтерських засадах: волонтерів тоді, коли більшість ще слова такого не знала.

Допоміг Володимиру Філенку зафіксувати його спогади про Помаранчеву революцію, проголошення Незалежності та мільйон інших подій. «Партитура рЕволюції» називається.

Перед тим мав необережність довести до читабельного стану бестселер «Війна і міф. Невідома Друга світова». Продалося 30 000+ примірників. Ненайгірше як для історичного довідника.
    При тому, що він повністю викладений в мережу на одному з сайтів Українського інституту національної пам’яті. Там є і мої тексти, і відредаговані мною тексти колег.

Спогади третього президента України Віктора Ющенка «Недержавні таємниці» - були першим досвідом літературного запису такого роду історичного джерела.

«Розсекречена Історія» – програма рефлексій навколо українського минулого виходила у 2016-2019 роках. Ми встигли випустити на Суспільному 70+ випусків про українське ХХ століття:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL9aDK_7u4r7cYpF46Wxm74uHySyP4hY6f

Найрідніша книжка – «Година папуги. Українські сторінки Катині». Відпрепарований злочин комуністичного тоталітарного режиму. На «Історичній правді» – вся вона є онлайн:
    https://www.istpravda.com.ua/themes/katyn/

До переліку вчиненого добра можна було б долучити 4 декомунізаційних закони, до написання яких був причетний. А іще – придумані акції «Маки пам’яті» та «Перша хвилина миру», кілька виставок, книжок, конференцій, які з’явилися поки працював заступником директора/радником голови Українського інституту національної пам’яті у 2014-2016 роках.

Часом мене запрошують прочитати публічні лекції: «Польські олені, Обама та колективна пам’ять українців», «Чому в українців високі паркани», «Найнещасливіша нація чотирьох континентів». Лекцію «Здолати травми Голодомору, чи зникнути» можна переглянути за посиланням:

View: https://www.youtube.com/watch?v=GZZh4gUTero

А книжку по мотивам лекції «Польські олені, Обама та колективна пам’ять українців» можна скачати на сайті Української миротворчої школи (наклад давно вичерпаний):
    https://peace.in.ua/zustrichajte-pershi-pidruchnyky-umsh.../

Колись окремим постом зроблю 45 моїх улюблених публікацій.

Тут - цитата лише з однієї «Навіщо потрібні українці, або Як розірвати коло історії?» з 2016 року:

«Україна не виживе у "світі після правди". Можливо, місія України - відновити світ правди? Об'єднана Європа часом зраджує саму себе, ті принципи, на яких її було задумано 70 років тому. Гавелівське "життя у правді" знову актуальне. І Україна нагадує Європі про Європу, про ті цінності, на яких її будували. (…)

Після російської агресії війна за цінності перетворилася на війну за українську Незалежність і європейську Свободу.
    Земанізована Чехія, орбанізована Угорщина, лепенізована Франція, путінізована Росія і трампізовані Штати – це той токсичний світ, в якому Україна після Майдану не зможе існувати.

Цей світ не цінуватиме її боротьби за правду і легко зрадить українців, як це було вже і в 1918–1921 рр., а потім у 1933-му - коли всі все знали, але не хотіли чути про смерть у центрі Європи чотирьох мільйонів безневинних людей.

Щоб вижити, українцям доведеться знову розірвати коло історії.

Ми нагадуємо Об'єднаній Європі, якою її було задумано, на яких цінностях засновано і якою вона має бути. Ось для чого потрібні українці.

Наше завдання дуже локальне - врятувати Європу від божевілля "світу після правди". Рятувати цілий світ будемо потім».

https://zn.ua/ukr/HISTORY/navischo-...talti-i-nagaduyemo-yevropi-pro-yevropu-_.html

5. Що я ЗАРАЗ роблю:

Пишу книжку «Як українці зруйнували Імперію Зла». Бо в серіал не влізло 90% матеріалу.

Відредагував сценарій дорого Османа Пашаєва про 7 найбільш видатних представників династії Ґераїв.

Написав сценарій документального серіалу «Голодомор. Літопистці». Почали його реалізовувати. Плануємо показати на Суспільному на 90 роковини.

Спогади увійдуть у книжку "Завтра може не бути", пропозицію видання якої я отримав від видавництва "Дух і Літера".

Також я сподіваюся видати монографію "Знаки Рюриковичів", яка присвячені історії розвитку протогеральдичних емблем панівного роду Київської держави у часи Середньовіччя.

Окрім того є іще кілька проєктів на тих етапах розробки, про які рано говорити публічно.

Я маю достатньо важелів, щоб змінювати цю країну.

Насамперед - щоб говорити правду про наше минуле і наше тепер.

Правда не шкодить, дорогі конспірологи, дилетанти і пройдисвіти!

https://www.facebook.com/1000001483...ndgChzooxdVEbBMDG9pt79DKZtXe49FodvJvRPsd117l/

9. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Планктоша, довбойоб ти еталонний, яким чином авіація нівелює мінування? Друге питання- невже багатоповерхівки, які будувалися як житло, краще, ніж залізобетонні доти, побудовані як захисні споруди? Ну і невелика ремарка: расєянська авіація над позиціями зсу не літає. Бо відразу падає. В враховуючи "точність" расєянських ракет при запуску з відстані, а також враховуючи, що попасти ракетою у невеликий дот складніше, аніж у багатоповерхівку, то таки доти краще, ніж будинки.

10. MayorMayor

Планктоша, довбойоб ти еталонний, мова була не про виборців, яких гребуть тцк, не дивлячись на політичні уподобання. Мова про істеблішмент та усіляких "друзів". А ось тут виявилося, що по кількості зрадників на окупованих територіях зелеплісняву тільки зажопівці обігнали. Мова про жирну лису свиню з Кварталу, якій "чомусь" не виписують повістку, та яка відкрито рохкає та регоче "я воювати не піду, мене відразу снайпер". Мова про ".батальон Монако" та таїландські вояжі Колі Каклєти. Але для тебе це занадто складно.

11. Lanktocha

Були ж дорікання порохоботів, що при замінованих переходах з Криму нападу би не було. А як би це перешкодило бойовій авіації?
    Після авіації для захоплення все одно має йти бронетехніка і піхота.

12. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Що не заважає росіянській авіації запускати крилаті ракети з акваторії Каспіського моря.
    Навіть якщо би вся Україна по периметру була огороджена дотами, дзотами (до речі, Ви прикидали самі, чи десь узнавали, скільки коштує обладнання одного погонного кілометра дотами і дзотами, протитанковими ровами і т.ін.? А три лінії оборони? Чи вистачило б усього бюджету України побудувати такі споруди?)
    У Кремля не стоїть задача - розбити ЗСУ в лоб, просуваючись на доти та дзоти. У Кремля стоїть задача тероризувати українське населення (знищуючи його вибірково по всій території) до тих пір, поки населення не почне кричати: Скинемо зелену владу, жирні свині не воюють! Гроші слід було витрачати на доти-дзоти, а не на розбудову інфраструктури мирної цивілізованої держави! Он вся росія живе в гімні, їсть гімно, але хоч живі!.

От Ви своїми заявочками про "зелену плісняву" дуже допомагаєте цілям кремлівського ідіота.
    Також дуєте у свою маленьку дудочку в унісон із потужним кремлівським пропагандонським оркестром..

Сьогодні вдарили по житловому будинку в Умані. Вдарили крилатими ракетами, запущеними із Каспійського моря. Так що всі ті оборонні редути, які були б на кордоні з Росією - до лампочки.
    Через моє село сьогодні вранці їхала спеціальна техніка для розбирання завалів. Я зараз проживаю в селі на Черкащині, колись Ви запитували.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ППО навіщо? Авіація не займе території, з якої тре тепер виганяти ворога.
    Заміновано краще, чи розміновано?

Хоч трохи можеш думати?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Давайте розберемося хто допомагає ворогу:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Lanktocha

Знову стару платівку запускають порохоботи.
    Колись звернув увагу на рашиський шабаш, там були насмішки, що яка там стіна і замінована смуга на кордоні з Україною, для наших іскандерів це не перешкода.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Любиш Скабєєву, чи Соловйова?

Нафіга розмінували, якщо не перешкода?

17. MayorMayor

Тільки одне але- расєянська авіація, запускаючи ракети з акваторії Каспію, зробила би тільки одне- випустила би в нікуди переважну більшість ракет.Бо з точністю ураження у ракоцапів не айс.До тогож- роль "редутів" не створювати перешкоди ракетам, а не пропускати танки.І задля цього зовсім не треба огороджувати усю Україну по периметру.Достатньо на парі десятків доріг, здатних пропустити танки.
    І жирна лиса свиня з Кварталу дійсно не воює.Чи Ви будете стверджувати інше?

18. MayorMayor

Планктоша, авіації добре перешкоджають ЗРК різних типів. І авіацією війни не виграються. А ось танки на мінах чудово знищуються.Дивно, що ти не второпав самостійно такі прості речі.

19. Good man

Good man Обычный человек

Чтобы делать классные фотографии на фоне техники.

20. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

На жаль, більшість ракет все таки "куди". Рашистам не головне - вражати військові цілі. Для них головне - терор і знищення українського населення. Таких ракет, якщо вірити вікіпедії, в раші більше тисячі. Тобто, можливо, що і дві.
    Производитель МКБ Радуга
    Единиц произведено >1000[1]
    Х-22 — Википедия (wikipedia.org)

Стосовно ж оборонних дій в степу (під Херсоном, чи в степовому Криму), я тут більше вірю військовому експерту. А він каже, що в степу захищатся практично неможливо. Тобто, коли почнеться контрнаступ на Крим, рашистів знищуватимуть так само, як знищували б українські війська, якби вони спробували оборонятися. і не пускати.

View: https://youtu.be/5CgJg-qnjAg?t=748

Стосовно того, що Ви там написали, що досить лише обороняти , то мені якось навіть дивно таке читати
    У морозну чи суху літню погоду танкам не обов"язково їхати по дорогах. Вони можуть і по полях. Чи Ви цього не знали? Ви гусеничний трактор бачили? (В зоопарке бьіл? Верблюд видел?) Гусеничний трактор їздить по всьому полю. Я думаю, що танк їздить по полях не згірш за трактор.

До речі, коли радянські війська гнали німців на Захід, танки їхали через наш город. Вони перескакували через нашу річечку (завширшки з метр, і прямо на Захід, через луг, наш город, сусідський город (по діагоналі). Я ще малим застав ті сліди на межі між нашим і сусідським городами. Патрони знаходив і від матері ховав.

Чому затримався контрнаступ ЗСУ? Тому що є така "грязюка", якої і танки бояться. А от коли сухо, то "танки грязі не бояться", і їм доріг не треба. Можна скільки завгодно сидіти вздовж доріг, очікуючи, що танки поїдуть тією дорогою.

Знаєте, коли Ви пишете, що від танків досить захищати лише дороги, я якось починаю у Вас сумніватися.
    По полях їздять у жнива навіть Газони і Зіли, про Камази я вже й мовчу.

а де твій аватар? :)