Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

По звичці так називаю, ЄС так само союз.

2. Так ти брехав що з Порошенка роблять ідола. А виявляється що з твого бубочки.
    Будеш і дальше брехати?

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  3. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Київ не треба було здавати і не можна було, тому що, по-перше, столиця, по-друге, логістика раші не дозволяла їм постійно наступати, Дуже далеко доставляти техніку, боєприпаси, паливо. Рашистам не було чим танки під Києвом заправляти.
    Харків в жодному разі не можна було здавати, тому що там - оборонні заводи, тому всі сили слід було кинути, і кинули, на захист Харкова. В тому числі - за рахунок того, що тимчасово віддали Херсон. Ті воїни ЗСУ, які мали б, на Вашу думку, захищати Херсон і гинути там, захищали Харків. І захистили. Оборонна промисловість Харкова зараз працює на перемогу. Думаю, в Харкові ремонтують танки і іншу військову техніку. В Херсоні, наскільки мені відомо, - ніякої оборонної промисловості.
    Я вже писав, що командування (на мою думку) вирішило чимось пожертвувати тимчасово, щоб виграти війну.
    Як у шахах - жертвуєш фігуру, виграєш партію.
    Десятки тисяч відбірних (кращих із тоді наявних) військових раші всю весну і літо просиділи в Херсоні. Фактично - були виключені з ведення бойових дій
    А потім втекли звідти. Херсон зараз вільний. Шкода, що не вийшло тоді їх знищити на переправі через Дніпро.

Про Бахмут. Порівнювати військові дії в степу під Херсоном і в індустріальному регіоні - просто недоречно.
    В Бахмуті кожен будинок - укриття для захисників.
    В степах Херсона можна було накопати окопів, а потім сидіти в них, по коліна в дощовій воді, відстрілюючись.
    Авіація раші знищила б усіх у тих окопах на раз. Так само як наші знищують рашистську піхоту в окопах.
    Бахмут - інша справа. Там будинки ще дореволюційної забудови, стіни - метр завтовшки. Можна сидіти в напівпідвалі, чи на поверсі такого будинку і нищити русню, що наступає. Так і робиться. Поки будинок не зрівняють з землею, цей будинок - фортеця. (май хауз із май касл).
    Послухайте ось полковника з цього питання.

View: https://youtu.be/PFi0DJP_Edw?t=210

4. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Мєдвєдо, я коли читаю Ваші дописи, то в мене постійно виникає одне питання. А саме- навіщо Ви верзете нісенітниці?Харків спочатку захищали харківські тербатівці, танкісти з харковської частини, та артиллерісти з неї ж.Ніяких "сторонніх" військ у нас не було. Принаймні- у перші, критичні та найбільш важкі дні. Навіть з росіянським спецназом, який блокували у школі на вулиці Шевченко (можете подивитися на карті Харкова, де це було) воювали тербатівці та "Фрайкор".
    Ну і щодо Бахмута- я вже неодноразово писав, що я там був. Вам не набридло писати казочки про "фортецю"?

5. Good man

Good man Обычный человек

Ты знаешь, сколько времени занимает вывод десятитысячной группировки из города с передислокацией через мост?
    И при этом ни один не погиб, не пострадал. Твой любимчик Зеленский договорился с Путиным.

Не не нужно слушать одного полковника. Для оценки реальной картины нужно слушать несколько "полковников". Уже все признали, Украине не было никакого смысла класть столько людей и техники ради Бахмута. Город не носит стратегического характера, это обыкновенный населенный пункт. Что касается потерь, то открой карту, если тебя окружили с трёх сторон, дорога помощи полностью простреливается и вся усыпана подбитой техникой, то шансов у тебя никаких нет. Это законы ведения боевых действий. Свои сказки про метровую толщину до революции оставь центру. До революции построили 0,00 многоэтажек. А одноэтажный дореволюционный дом, если он так важен, и который нельзя пробить выстрелом танка, легко накрывается сверху с помощью артиллерии. Крыша-то у него трухлявая.
    Кацалапый такой же военный тактик, как его кумир Зеленский управленец.

6. Кацап, що з нього візмеш. Йому збрехати, що два пальці обісцяти.

7. На батьківщині найвпливовішого, тобто у Кривому Розі, родичі військових які служать у 129-й бригаді ТРО, вийшли на протест. Люди говорять про огидні умови служби і про те що солдат кидають на штурми непідготовленими.

Я не те що чекаю, я вже бачу як спершу вийдуть Іванов, Петров і Лещенко і розкажуть що всі ці люди - порохоботи. Потім вийде щойно перефарбована блогерша і розповість що от її знайомі мужики до фронту готуються самі. І на біс виповзуть Гетманцев і Веніславський з заявами, що голий оклад для солдата в тилу - зразок справедливості.

Чи влада відреагує і розбереться все ж таки? Це було б розумно.
    FB_IMG_1682176821231.jpg

8. Lanktocha

І де зв'язок? Раз не критикую Зеленського із піною з рота, як порохоботська шайка, то я прихильник Зеленського. Логіка, як у тЮлькоботів у 2019, у дечому критикував Тимошенко, значитть клеймо "порохобот".

9. Good man

Good man Обычный человек

Между критикой с пеной у рта и твоими словами в адрес Зеленского пропасть больше, чем между правдой и ложью.

10. FB_IMG_1682223115017.jpg

11. Good man

Good man Обычный человек

Книги с цитатами за каждый месяц, фотографировать нельзя, снимать нельзя, кружки с портретами, футболки и майки, ставка верховного главнокомандующего. Культ личности на уровне Сталина.

12. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Прихильникам Зеленського хочеться, щоб Україна перемогла у цій війні. І вони впевнені, що Україна, а отже - і Зеленський як Президент і Верховноголовнокомандувач, вийдуть переможцями.
    Порохоботам підсвідомо хочеться, щоб Україна зазнала поразки. Тоді вони із злорадством казатимуть: от ваш вибір, це ви і Зеленський винні, що Україну поработила росія.
    Але хочу зазначити, що якби обрали на другий термін не Зеленського, а Порошенка, то війна почалася б ще скоріше, і невідомо, з яким результатом. Точніше, я впевнений, що Порошенко підписав би Мінськ-3, за яким добрячий шматок (більший) відійшов би під протекторат Кремля.

А чому війна при "другому" Порошенкові почалася б скоріше?
    Та дуже просто: Зеленський ішов на вибори із лозунгом "какая разніца?" Тобто, яка різниця, на якій мові розмовляє населення України, головне, щоб Україна розвивалася як демократична і сучасна держава, щоб народи України, незалежно від рідної мови, розбудовували Україну, що процвітає, як приклад для інших.

Порошенко ж ішов на вибори із лозунгом: Армія, Мова, Віра.
    Тобто, він збирався розбудовувати сильну Армію, а якщо врахувати, що Порошенко на словах прагнув ще й до НАТО і Європейського Союзу, то зрозуміло, що це аж ніяк не могло сподобатися Кремлю, не могло сподобатися, що Україну хочуть відірвати від Росії назавжди.

Другий пункт лозунга: Мова.
    Тобто, Порошенко збирався ще й українізувати населення, примусити російськомовних забути рідну російську, а розмовляти лише українською, що також відривало б Україну від Росії, на цей раз - у мовному плані.

Ну і нарешті, третій пункт: Віра.
    Оті всі маніпуляції з Томосом, незалежність української церкви від Московського Патріархату, нівелювання впливу московської церкви на віруючих України - це також не могло сподобатися Кремлю.

Саме тому, якщо подумати, якби обрали Порошенка, Ху№ло не стало б чекати двадцять другого року, а напало б відразу у день інавгурації Порошенка, щоб не дати йому втілити свої наміри: зробити українську армію сильною натівською, значно посилити ППО, виготовивши сотні і тисячі ракет, укріпити кордони навколо України настільки, щоб миша не проскочила, не те що танк, українізувати Схід і Південь України, відколоти віруючих від Москви.

Я вваажаю, що порохоботи погодяться із цими залізними аргументами і не стануть сперечатися.

13. MayorMayor

Тільки одне "але"- прихильники Порошенко у переважній більшості воюють, у тому числі добровольцями, а прихильники Зелі розбіглися, мов щури. Порівняємо Луценка на передовій, та жирну лису свиню з "Кварталу", який штани обісрав, бо його "відразу снайпер вб`є"?

14. MayorMayor

І ще, Мєдвєдо. На днях загинув екс-депутат від БПП Олег Барна.Що там з участю у війні зелеплісняви?Коля Каклєта так і "воює" у таіландській теробороні?

15. Lanktocha

На цих 2 світ клином не зійшовся.
    Як хто, стандартів тут нема, як і поділу на чорних і білих.

16. MayorMayor

Точно. Луценко на передовій цеж тотожньо регочучій жирній лисій свині з "Кварталу" у телевізорі.

17. MayorMayor

Олексій Ковальов= Олег Барна?

18. Lanktocha

А скільки на передовій без пртійної символіки та піару якоїсь партії? Це як повтор 2019, яка партія натягнула до себе більше ком.батів та добро.батів, наведе порядок і за неї треба голосувати, такі методи зараз неактуальні.

19. MayorMayor

Дурнику, це якраз навпаки- за яку партію-зелене гівно у ніякому разі не треба голосувати. Та також, що Зеля повинен піти під суд.Якось так вийшло, що найбільшу кількість колаборантів дали ОПЗЖ та "Слуги народу". І чому би це?

20. Good man

Good man Обычный человек

А к чему в итоге пришёл Зеленский? Та же армия.мова.вира.
    Зеленский из высмеивания этого лозунга пришёл к его полной поддержке. Только ценой этого стали десятки тысяч жизней людей. Не слишком дорогая цена для понимания одного человека?

а де твій аватар? :)