Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. View: https://youtu.be/jTpEWecAkd4

Вперше за 1000 років послухав годинне інтерв'ю, яке давав військовослужбовець Мадяр.

І не пожалкував. Хоч спати мені залишиться менше 3 годин.

Бо позиція цієї людини дивним чином зрезонувала саме з тим, про що я недавно обдумував, для себе, в своїх непублічних думках.

А думав я про те, що я же зручно заховатися за новий відлік "з початку війни", рахувати дні від "початку війни", лік яких чомусь йде на на третю сотню, а не на третю тисячу (як би мало бути, як є, насправді).
    Як зручно, залишити беззмінним те все лайно, яке творилося в період різниці днів між третьою тисячою і третьою сотнею, і ротами медведчуковсько-коломойських шлав розказувати про "нову добу", "Україну 2.0", "не важно што било до войни", "заслужили індульгенцію" ітд.

... і при цьому НІХРЕНА НЕ УСВІДОМИТИ, НЕ ЗРОБИТИ ЖОДНИХ ВИСНОВКІВ, І НІЯК НЕ ЗМІНИТИСЬ.

І це стосується не тільки влади, а й пересічного населення.

Але влади це стосується гостріше. Бо функція влади, в першу чергу президента, його Конституційний обов'язок - захистити країну. Тому на фоні ігнорування виконання прямих Конституційних обов'язків перед вторгенням, виття про "не має значення що було до війни" виглядає мерзотно і злочинно.
    Але я не про це хотів сказати.

Війна, нове вторгення, Перемога (Дасть Бог і ЗСУ - хто в що вірить) - це дійсно може стати новою точкою відліку, для нового суспільства, нової політики, нової країни.

Але тільки і виключно в тому випадку коли ПРИЙДЕ УСВІДОМЛЕННЯ своїх дій, визнання своїх помилок, коли точка відліку початку війни і кількість днів перевалить за 3000. Бо, власне, в цьому і є усвідомлення своїх помилок.

Ми помилялися з приводу росії, ми помилялися з приводу цілей росії, з приводу тих хто стояв і захищав, незважаючи на все, ми помилялися "бо путін нападе, хахаххахах", і про мир в очах путіна, і про "просто перестати стріляти", і про Томос, і про мову, і про "корупція головний ворог" і про багато чого іншого, вже забутого і зовсім не важливого.

І головне має прийти усвідомлення того, що з лютого 2014 хтось за тебе проливав свою кров, хтось беріг твою домівку і захищав тебе від Бучі і Ізюму. Хтось дав тобі шанс. І твоїй країні.

І що нічого тобі "не прощається" без цього усвідомлення і щирого визнання твоїх помилок, а дуже часто твоєї деструктивної роботи на користь ворогу.
    І без того, що ти змінишся, перестанеш бути легковажним довбойобом по відношенню до своєї країни.

Я сьогодні тричі в цьому інтерв'ю, вперше почув саме це. Людина щиро вибачалась, що війна до 24 лютого її не хвилювала, що він не усвідомлював і не цікавився. Тричі про це казав, хоч його про це не питали.

Мадяр, судячи з публічної біографії, людина зовсім не проста. Але, власне, такі переродження з усвідомленням і висновками, зміною життєвих пріоритетів й мають стати індикатором створення нової країни, якісно іншої, кращої. Тої в якій захочеться дітям тих, хто зараз проливає кров за Україну.
    https://m.facebook.com/story.php?st...CqnzJigxdohn3jnYVfrmS66Vrl&id=100011308905714

2. IMG_20230117_113143_186.jpg
    Олег Леусенко:
    Гаразд, можна зрозуміти тих, хто голосував за термос та ебонітові палички в 2019.
    Їм набрехали – вони повелись.
    Спрацювали технологи.
    Але зараз невже не видно ЩО воно таке?
    До нього армія будувалась, економіка міцнішала, підходи окупантам мінувались, ракети та зброя вироблялись.

А потім новиє ліцца!
    Корабельні сосни, анал табу,
    гроші ЗСУ на дороги,
    розмінування шляхів, згортання оборонних програм, цензура та переслідування патріотів, союз з опзж, повернення ригів до влади…
    Ну, зараз-то можна визнати помилку?
    Мозків не вистачає чи любові до України?

3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

А вчора чи місяць тому були вибори? Та і не буде.
    Як болить порохоботів 2019.

4. Болить не 2019, а те до чого привів ваш вибір в 2019.
    І як кажуть в Одесі - це дві великі різниці. Якщо ти тупий і не бачиш цього, то тебе виправить тільки могила.

5. Lanktocha

6. Якщо людей спочатку переконали, що "вигідну Порошенко" війну зупинити раз плюнути і що ніякої небезпеки, а потім що ракети на голови кращі за Мінські угоди - то нема чого дивуватись і щирому переконанню народа в тому, що зараз "економічна ситуація краща ніж до 24.02".

Це колись були "баригі", "борщовий набор" та паганий долар по 25 - а зараз хороший долар по 40, симпатичні крадії гуманітарки та кастроване Prozorro з закупівлями повітря, ну дійсно ж краще, "економіка" хоть куда.

Аргументи и логіка для більшості вже давно не працюють, такий зараз об'єктивний стан суспільної свідомості, отруєної роками інформаційної окупації, яка на очах перетворюється на інформаційну узурпацію з "єдино правильною" точкою зору рівня "усталі-проєбалі".
    ...................
    Думаю з цим пов'язаний підхід Заходу "допомога в обмін на реформи", заявлений днями нашим в прямому сенсі дорогоцінним "новим ліцам".

Побачимо, хто які висновки зробить.

https://t.me/prozapas77/1742

7. Good man

Good man Обычный человек

Т.е. избирателей Зеленского ты считаешь настолько плохими людьми и дебилами, что постановку себя в один ряд считаешь оскорблением.

• Тупо Тупо x 1
  8. Я давно живу.
    Застав ще Л.І Брєжнєва не в маразмі, слухав і "сіські- масіськи" в його виконанні.
    Ми завжди ржали з них.
    Навіть про "грізного" Андропова травили анекдоти.
    Доречі, коли він помер( а в нас м'ясо замариноване на зимні шашлички- пішли і добряче погуляли в лісі на Водопарку)
    І за весь час НІКОЛИ і НІХТО мені не сказав- як ти можеш?! Це ж наш керівник(ну, президентів в нас тоді не було)
    Зате зараз....
    Вам ніколи не писали-"..в СБУ тебе треба!" за те, що ви ржете з дурака і рагуля?))
    Мені писали.
    Я сміявсь і буду сміятись з людини, яку глибоко зневажаю.
    За що?
    За те, що вдягнувшись у такого собі "псевдогуцула" воно паплюжило мову моєї країни.
    За те, що як тупий БЛАЗЕНЬ сміялось з великої трагедії України- Голодомору.
    За те, що жартував про "ебонітовиє палочкі" там, де люди пролили кров.
    І це, зауважте, ДО президентва.
    Ну, то таке ..
    Але оті рагулі, що "вишивають "лік" крєстіком"....
    І там же є молодші мене, ті що навіть в "совку" не жили.
    То ж, НЕШАНОВНІ, сміявсь і буду сміятись.
    Ніколи не дозволю собі це робити з бійця ЗСУ, з Ліни Костенко чи генерала Гордійчука.
    Тому, що ПОВАЖАЮ ЇХ ЯК ЛЮДЕЙ.
    А не за їх посади.
    Ну а якщо ТУТ мені й сміятись буде "нє вольно"- я звідси виїду отак, в чому стою.

https://m.facebook.com/story.php?st...yUkESYgbg1qfcUXJnvEKYa59Ql&id=100029502257066

9. Lanktocha

Аж ніяк. Відео демонструє, нема чого звинувачувати мене та інших за 2019.

10. А пам'ятаєте, як Кривавий Барига, що наживався на війні, ввів обов'язковими закупівлі через Прозорро, щоб зручніше було красти на курячих яйцях по вісімсот баксів за дюжину?
    І ще жовтий земляний клістрон крав. Скотиняка така.
    Істинно вам кажу - це генерал і Андрій Коболєв консервований горошок крадуть. У бронежилети засовували – і через Нафтогаз виводили. І приєднався до них Андрій Антоненко.
    Впевнений, там його кенгуруха із принтом засвітилася.
    А Юрій Бірюков вивозив. На Ошкоші. До хлібопекарні.
    А Тетяна Чорновол із Сергій Пашинський та Мирослав Гай прикривали краденими Стугнами.
    А Маруся Звіробій та Софія Федина гидоту на відео записували. А Ірина Геращенко цю мерзенну дискредитацію прикривала.
    А Свинарчуки на крадених вертолітних лопатях відправляли все це до Молдови. До вбитого брата.
    А Гонтарева відмивала. Через Лондон.
    Що там із Прозорро те, до речі?
    Вже два дня працює, як годинник?
    Так @Lanktocha

11. Два міністра за один день звинувачені у корупції - це рекорд.

Ось такого ще справді не було.
    Вперше!

12. Комбриг:
    Шо ми маємо.
    МО тирить гроши на закупівлях.
    Губернатори тирять гуманітарку.
    Міністри беруть хабарі у 400т.$
    Суди пробачають мільярдні борги Бені.
    Митники деруть з волонтерів за проїзд...
    Труни, нескінчаємим потоком, ідуть по містах і селах.
    Так, шо там ви, ідіоти, не могли пробачити Пєті???

КиївМіськБудда:
    Розкрадання гуманітарки не було дном.
    І наживатися на армії під час війни — теж не дно.
    У цієї влади немає дна — просто дайте їм ще трохи часу і вони знову вас здивують.

Хайнікен:
    ака ситуація не тільки в ЗСУ. У всіх державних установах та підприємствах закупки відбуваються за завищеними цінами. іноді в декілька разів. Мабуть є план доставки готівки наверх. Для цього вони й прозорро скасували.

Хамзат Ґєлаєв_Bot:
    "Ми могли б збільшити бюджет ЗСУ, але тоді ми не змогли б купувати яйця по 17 грн за штуку"

Капрал Анджей Буба:
    Може то страусінні яйця?

Конфліктолог Далай Лами:
    Може просто ці яйця висиджував сам найвеличніший?

Йозеф Кнехт:
    Яйця виявилися вдвічі дорожчими за скумбрію.

Vitaliy:
    Якийсь іспанський сором бере-ти не голосував за цю владу,але соромно за все що коїть вона- тобі.

Hawthorn Healing:
    Ну вам же земразь все чесно сказала коли до корита дісталася - можна прібарахліца внукам хватіт.
    І вони послідовно виконують цей план, барахлятся як можуть.

Ідея повернутись до злочинів які відсувають нашу перемогу тільки після перемоги, є безглуздою по суті.
    Це як запропонувати дати людині ліки, але тільки тоді коли вона одужає.

✙Джей-Сі Дентонюкꑭ:
    Була навіть така страшно цинічна думка, шо може цих довбо..бів погинуло багато, тому не все ще втрачено. А потом я згадав скільки загинуло депутатів ЄС, і скільки загинуло депутатів СН в боях за Україну…

Миколай Бульба:
    Вони не тільки розпинають Україну, вони ще й розкрадають все:
    Zе - спецоперація РФ;
    Zеслуги - путінська ширма для ригів, агентури ГРУ і ФСБ, всіх, хто ненавидить і зневажає нас;
    Zекроти - інструмент орди з ліквідації незалежної і вільної України.
    Не знищим їх - вони знищать нас!
    IMG_20230122_082541_293.jpg

13. Lanktocha

Нові методички ще не прислали, твердження, що всі, крім Порошенка "Агенти кремля " ще за 2019.

14. А не пішов би , двбйба кусок. Зелені крадуть, а в нього Порошенко в тупий голові

15. Lanktocha

Заїло, нема що сказати, треба бушувати, харкати жовчю і старатися розвести срач.
    Про крадіжки і корупцію у "Євангеліє" від чорноволохів ні слова.

16. В ексклюзивном інтерв’ю «ФАКТАМ» найактивніший лобіст України на Заході ще з 2014 року, президент аналітичного центру Potomac Foundation, відомий американський військовий експерт з питань оборони, військової стратегії, ядерної зброї та національної безпеки, професор Філліп Карбер, який свого часу працював зовнішнім радником прем'єр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер та генерального секретаря НАТО Менфреда Вернера, очолював департамент стратегії у Пентагоні, розповів, зокрема про надання нам західної зброї.

Він дуже інформована людина, знає навіть найменші тонкощі та нюанси всього, що відбувається в Україні, і щиро переживає за нас.

На запитання, чому нам дають зброї стільки, щоб ми трималися, але не йшли у наступ, він відповів:
    — Так, вам дійсно потрібно набагато більше озброєння. Ви отримуєте його дрібними партіями. Наприклад, вам дали 15 французьких танків. Можливо, незабаром отримаєте вісім британських Challenger. Ще вам дадуть 50 американських Bradley. Ви можете використовувати все, що вам дають. Але мені здається, що ваш міністр іноземних справ Дмитро Кулеба зробив величезну помилку кілька місяців тому, коли почав критикувати Захід за недостатню підтримку.

Розумію, що вам надають не стільки, щоб це мало суттєвий ефект на хід бойових дій. Але дійсно хочу ще раз наголосити на моменті, який доводить мене до шалу. «О, ви даєте стільки, щоб ми могли встояти, але недостатньо того, щоб перемогти. Ви на Заході дивитесь, як Україна стікає кров'ю».

От тут я буду жорсткішим. Це не наша провина, що ви, хлопці, продавали у країни третього світу вироби своєї оборонної промисловості для отримання прибутку замість того, щоб розбудовувати власні Збройні Сили. Навіть після семи років з початку цієї війни ви продовжували це робити. Ви виробляли ракети дальнього радіуса дії. Однак зробили лише чотири штуки. А тепер кажете, що ми вам даємо недостатньо. Але це ви ж не робили нічого, щоб у вас це все було. Ви маєте стидатися.

Я завжди був найбільшим вашим лобістом, щоб ви отримували багато чого. Проте у підсумку ви отримали навіть більше, ніж я розраховував. Але розумію, що інших на Заході реально дратуєте, що ви просите, оскільки ви не розбудовували власні сучасні технології й не виробляли озброєння.
    Наприклад, ваш Харківський танковий завод — один з кращих заводів у світі. Ваші конструктори взяли танк Т-72, у якого була дуже вразлива вежа, поставили на неї німецьку гармату, а місце для боєприпасів зробили ззаду за вежею. І зробили з нього відмінний танк, який ідеально підходить для вашої місцевості. На мою думку, він був би чудовим не тільки для вас, а, наприклад, для країн Балтії. Але ви його не почали виробляти, це був тільки прототип.

Ви б могли б робити бойові машини піхоти, причому набагато кращі за Bradley. У вас були для цього технології. Але ви цього теж не робили. Тому не звинувачуйте нас. Я вже мовчу про те, що ви не мобілізувалися й не готувалися, коли ще за шість місяців до вторгнення були очевидні всі ознаки майбутньої війни.

-----------------

У наших союзників на відміну від наших обизян є достатньо тактовності і манер не казати нам в очі, що наші дебіли все просрали, а тепер звинувачують Захід. Наші друзі нам просто мовчки допомагають як можуть.
    Але цьому терпінню вже підходить кінець. Поки що вони це сказали лише для нашої преси.
    Але наші дебіли роблять все, щоб про це почали говорити всі.

https://fakty.ua/414118-vy-govorite...---amerikanskij-voennyj-ekspert-fillip-karber

17. Good man

Good man Обычный человек

Когда сторонники Зеленского оскорбляют других людей, то ты молчишь, делаешь вид, будто не замечаешь. А тут всполошился. Нельзя быть таким субъективным, люди этого не любят.

• Тупо Тупо x 1
  18. Lanktocha

Було з цього приводу не одне твердження, багато хто боїться швидкої поразки росії і відповідно, її розвалу як совка.
    Чи є реальні докази, що Порошенкоо випросив би більше зброї?

19. Для круглого ідіота планктоші , який через зелену сечу не може прочитати написаного, дублюю:

Розумію, що вам надають не стільки, щоб це мало суттєвий ефект на хід бойових дій. Але дійсно хочу ще раз наголосити на моменті, який доводить мене до шалу. «О, ви даєте стільки, щоб ми могли встояти, але недостатньо того, щоб перемогти. Ви на Заході дивитесь, як Україна стікає кров'ю».

От тут я буду жорсткішим. Це не наша провина, що ви, хлопці, продавали у країни третього світу вироби своєї оборонної промисловості для отримання прибутку замість того, щоб розбудовувати власні Збройні Сили. Навіть після семи років з початку цієї війни ви продовжували це робити. Ви виробляли ракети дальнього радіуса дії. Однак зробили лише чотири штуки. А тепер кажете, що ми вам даємо недостатньо. Але це ви ж не робили нічого, щоб у вас це все було. Ви маєте стидатися.

Я завжди був найбільшим вашим лобістом, щоб ви отримували багато чого. Проте у підсумку ви отримали навіть більше, ніж я розраховував. Але розумію, що інших на Заході реально дратуєте, що ви просите, оскільки ви не розбудовували власні сучасні технології й не виробляли озброєння.
    Наприклад, ваш Харківський танковий завод — один з кращих заводів у світі. Ваші конструктори взяли танк Т-72, у якого була дуже вразлива вежа, поставили на неї німецьку гармату, а місце для боєприпасів зробили ззаду за вежею. І зробили з нього відмінний танк, який ідеально підходить для вашої місцевості. На мою думку, він був би чудовим не тільки для вас, а, наприклад, для країн Балтії. Але ви його не почали виробляти, це був тільки прототип.

Ви б могли б робити бойові машини піхоти, причому набагато кращі за Bradley. У вас були для цього технології. Але ви цього теж не робили. Тому не звинувачуйте нас. Я вже мовчу про те, що ви не мобілізувалися й не готувалися, коли ще за шість місяців до вторгнення були очевидні всі ознаки майбутньої війни.

Тобі відкрито кажуть, що треба було вкладати гроші в техніку, а не в дороги.
    А у тебе дальше Порошенко в голові.

а де твій аватар? :)