Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

То у Вас п"ята ранку. А у Хомчина - вечір. Три роки щодня писати о третій-п"ятій за київським часом - це явна ознака того людина проживає десь в Сполучених Штатах.

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

так ось воно що, Михалич)

3. Я можу продублювати і не о 3-5 .
    Вночі тихо, зелені на зарплаті всі сплять. Також у цигана безсоння і доляри мучать. Мусить у притули випроси пару з тих що у лохів набирали.

Новина про те, що СБУ звинувачує Богуслаєва у державній зраді - це добре. Він щирий ватник та щиро асоціює себе з Росією. Він і справді постійно добивався постачання цих двигунів до РФ. Знаю це, бо багато разів він намагався розблокувати цей процес з 2014 по 2019, ходив, «рішав», але заборона на експорт товарів подвійного призначення до РФ стояла як камінь.
    Не хочу політизувати цю тему. Але, схему з постачанням гелікоптерних двигунів до РФ через Латвію та Китай він і справді відкатав у 2019 і 2020 роках. Тупо, попри заборону, написавши в контрактах, що двигуни не з товаром подвійного прищвнчення.
    Коли Служба експортного контролю намагалася втручатися і подавала до суду, Богуслаєв ці суди вигравав. Причому, наскільки з знаю, допомагав йому в цьому Портнов, який до 24 лютого деякими нашими діячами, які зараз на собі вишиванку рвуть, вважався порядною, чудовою людиною, яка просто допоможе прижучити «папередніків». Да і спротиву продажі акцій «Мотор-Січі» китайцям, до того як Вашингтон почав тиснути, також державна система майже не чинила. Бо, нагадаю, до 24 лютого концепт «третього шляху» та дружби з Китаєм, адже на «буржуях» світ клином не зійшовся, був майже офіційною позицією.
    Мені чесно подобається, куди розвертається робота СБУ після того, як Службу очолив Малюк. Принаймні ми бачимо початок хоч якихось дій щодо УПЦ МП. Бачимо такі резонансі затримання, як це.
    Але! Треба пам’ятати, що на «Мотор-Січі» штатно сидів цілий відділ СБУ, окрім секретного. Який повинен був якраз попереджати експорт в Росію в рамках контррозвідувальної діяльності.
    Богуслаєв не продавав ці двигуни росіянам в ларьку з-під прилавка. Як дітям цигарки. В цьому процесі були задіяні сотні людей. Ціла міжнарона мережа.
    Ці контракти забезпечувалися працівниками компаній-спецекспортерів. Керівники цих компаній не могли не знати що це за двигуни та куди вони йдуть. Бо вони експерти ринку озброєнь, і мабудь здогадувалися, що десятки двигунів для «Крокодилів» латвійцям не всралися. Для довідки: латвійські військово-повітряні сили мають у своєму складі цілих 6 транспортних гелікоптерів! Служба експортного контролю приймала участь? Так, згідно із даними судів вона намагалася блокувати ці контракти, але її роль треба вивчити. Кабмін був в курсі? Не міг не бути.
    Богуслаєв безперечно негативний персонаж. Але справа не тільки в ньому. Справа в тій державній системі та системі спецслужб, які замість того, щоби виконувати свою роботу та блокувати фантазії діда про комерційно вигідну дружби слов’янських народів, радо сприяли йому у постачанні двигунів вбивцям. Скоріш за все за невеликий (чи великий) гешефт. На 6-7 році війни! І буквально за рік-півтора до початку широкомасштабної!
    Так, скажімо дипломатично, це все відбувалося в тому числі через те, що вище політичне керівництво на той момент випустило цю проблему з фокусу своєї уваги і, скажемо більше, навіть не розуміло чого саме це є проблемою. Але! Якраз завданням СБУ, розвідок, чиновників, було зупинити цей жах та доповісти керівництву чим саме загрожують такі речі! А не мовчки приймати конверти, раз зверху не прилетіло!
    Тому, якщо копати, то до самого дна. Або в нашому випадку до самої гори. І також досліджувати, які ще маленькі любителі російського світу сидять поруч з тобою у кабінеті. Сподіваюся, що в СБУ це усвідомлюють.

https://www.facebook.com/1000029265...hEwNJUodRLCPwCdyjawUogcSz4zFWpUgSv7fLMvYPxTl/

4. Silver bullet

@medwedo berlogsoni, в темі "Війна" я дала посилання на цікаве інтерв'ю з азербайджанським воєнним експертом Рустамзаде, який завжди каже професійно, прямо, без прикрас,- те, що є. Почитайте.

• Подобається Подобається x 1
  5. І дальше немає пророків в своїй країні.
    Кацап пропихує кацапа Фейгіна, а буля азербайджанця. Був би він експертом по нафті, ще б можна було зрозуміти.

6. Good man

Good man Обычный человек

Гениальные домыслы борщеварочки.:)))
    А вот про просиживание кацалапым на форуме с гугл-переводчиком, про "ВМФ Украины", про незнание первой столицы, про незнание Лукаш и Бондаренко наша борщеварочка воды в рот набрала и ничего по существу сказать не может. :))) Что ещё более забавное, откуда я, (житель Пензы по словам кацалапого), могу всё это настолько хорошо знать, что сходу тыкал этими нестыковками кацалапому. В Пензе никто не знает ни Лукаш, ни Бондаренко, а тем более не сможет их отличить. И уж тем более там не знают про первую столицу и ВМФ. Но нашу глупую борщеварочку это не смущает. Если кацалапый сказал - земля плоская, значит борщеварочка этому верит.

7. Good man

Good man Обычный человек

Если бы только Фейгина. Там и Шендерович и Веллер и Латынина и Невзоров. ФСБ очень умно через кацалапого продвигает выгодные для себя идеи, постепенно расширяя круг журналистов. Это дерьмо, @medwedo berlogsoni, строчит из своей Пензы, когда люди умирают.

8. Довершену в своєму цинізмі методичку спустили на позитивних блогерів - "прі Порошенко такого оружия нє било" (с)

Про те, що зато при Порошенку були Маріуполь, Херсон та полк "Азов", і одночасно йшли розробки власних програм озброєння, в тому числі ракетних - згадувати нє вєлєно.

Про зірвані оборонні замовлення часів "прєкращєнія стрєлять" годі й казати, не дивіться наверх ні в якому разі.
    ............
    Це дуже нагадує виправдовування сталінського знищення українців аргументом "ну зато ж заводи какіє построілі", така ж логіка - "ну і что проєбалі, зато Himarsи дают".

Таке враження, що ідіотський флешмоб "я клоун" не тільки не завершився, а підминає під себе все більшу кількість людей.

9. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Але, Богуслаєва затримали тепер, а такі продажі були за Порошенка і мало ймовірно, що без його відома.
    Та і славнозвісний антоша красовський приїзджав на майдан, підтримував Україну і вважався "Хоршим русским"
    Як деякі ватани гворять, як не майдан, то Крим би і далі був український, така війна була би і за Порошенка.

• Баян Баян x 1
  10. Придурок, дай підтвердження своїй брехні!?

11. Придурок, підтверди свою брехню!?

12. ДОПИС ЗНЕВІРИ ТА РОЗПАЧУ

Таке враження, що люди осліпли й подуріли. Багато з них дуже авторитетно заявляють, що в нас справжній лідер - він очолив, він організував, він зміг, він не втік. Одним словом, він єдиний Герой.
    Але це говорять ті, хто не був під окупацією. Хто не ховався від куль і не молив Бога, щоб не влучив снаряд. Ті, кого не ґвалтували і не катували.
    Ті, хто не переховувався у сирому погребі і не дивився, як помирає без ліків бабуся. Ті, хто не пив воду з калюжі й не ділився останньою цибулиною із забитою до напівсмерти незнайомою людиною.
    Ті, хто не ховав рідних на подвір'ї, не заспокоював сироту, яка руками розкопувала могилу з мамою. Ті, хто не віз на тачці, під кулями мертве тіло батька...
    Ті, хто не бачив як сивіють діти. Ті, хто не проходив приниження у фільтраційних таборах і ті, хто, втікаючи від війни, не молився, щоб на наступному блок-посту були НАШІ.
    Для тих, кого оминуло лихо війни, є лідером той, хто нічого не зробив, аби не впустити це лихо у наш дім... Сумно!...
    Т.Ч.

13. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Хаме, дати у статті
    https://www.radiosvoboda.org/a/news-skhemy-bohuslayev-pasport-rf/32098192.html
    Стратегічно-оборонний завод і з 2000 директор росіянин.
    Що за нерви, вся агітаційна тріпанина піде коту під хвіст?
    Не тільки я доводив, росія до напиду на Україну готувалася ще із 90-их, відразу після розвалу совка.

14. Silver bullet

Тетяна Чорновіл хотіла б, що б Зеленський "не впустив це лихо в наш дім", тобто Мінськ-3 з рашею підписав) і вони б самі за цю здачу України того Зе розпинали б.
    А що Путіну можна було тільки здатися з потрохами,як Білорусі, іначе йому не підходило - те порохоботи знають та не кажуть.
    Путіну треба від України дуже багато, ми не можемо того собі дозволити. Тому лихо у нас в хаті.

15. View: https://twitter.com/ukrainebusk/status/1584967519353597952?s=20&t=kqWMyMhT1Y6CkWdyQBgAvQ

• Баян Баян x 1
  16. Oleksandr Notevskyi
    @ONotevskyi
    Я працюю в Київраді вже 1,5 роки. Виглядає так, що сьогодні - її найгірший день за весь цей час. Стільки зашкварних і відверто лобістських історій за один раз я не пам‘ятаю.
    .
    Це стало можливим, бо небайдужі активісти, які стояли кістками в горлі, пішли на війну. Хтось втратив ноги, як Олег Симороз, а хтось, як Рома Ратушний, загинув. І коли кажуть, що це непоправні втрати не тільки для їх родин, а і для Києва і країни - не перебільшують.
    .
    Поки ті, кому не похуй на Україну, воюють, ті, кому не похуй на гаманці - користаються моментом. Київ ще рятує потужна фб- і твітер-бульбашка. Влада читає соцмережі. Питання, чи надовго.
    .
    За останні півроку в Київраді піднімалось безліч зашкварних питань, які раніше було соромно озвучувать. Проте, з особливо гучних, я не пам‘ятаю жодного прийнятого. Ґвалт в інфопросторі працював. Виглядає так, що сьогодні ці жести доброї волі від мародерів можуть закінчитись.
    .
    Що з цим усім робити? Я поки не маю рішення. Але після перемоги треба в кров розбитись, щоб на всіх рівнях обрати нормальну владу і покарати гівноїдів.
    .
    Бачу, не всі в контексті. Можете почитати тут:
    1. https://t.me/mykhailovalina/1340
    2. https://pravda.com.ua/columns/2022/10/27/7373699/index.amp
    3. https://zn.ua/ukr/amp/UKRAINE/parti...lja-prosuvannja-vlasnikh-zemelnikh-pitan.html
    4. https://amp.censor.net/ru/resonance...dovolnit_bajannya_frmi_z_orbti_stolarakushnra
    5. І погуглить окремо кожен цей кейс:

17. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Лихо в наш дім впустили ще до всякого Зеленського. Крим, ОРДЛО, Мотор-Січ в руках російських червоних директорів, Медведчук на службі в Порошенка (чи навпаки) - ото й було уже лихо.

Зеленський це лихо якраз досить успішно виганяє, уже дев"ятий місяць тримається. І вижене. При цьому я називаю лише Зеленського, бо Т.Чорновол дорікнула лише йому. Зрозуміло, що не один Зеленський виганяє, а український народ, що згуртувався довкола Зеленського.

18. Хочу дочекатися того часу, коли після перемоги ця сука сяде пожиттєво за свої діяння проти українського народу.
    В сусідніх камерах буде Зеленський, Єрмак і все кодло антиукраїнської партії "Слуга народу". А Коля Катлєта їм буде готувати баланду.

19. Good man

Good man Обычный человек

Зеленский своим решением строить дороги сказал - милости просим, гости дорогие.

20. Silver bullet

абсолютно точно.

а де твій аватар? :)