Україна-США

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Mykhaylo Khomchyn, 10 лип 2022.

1. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

З Днем Народження, Джо! :drinks:

2. Вчора путін надіслав Байдену та Трампу ідентичні листи. Він має три вимоги при виконанні яких він готовий припинити вогонь та розпочати переговори про перемир'я. Перша - припинення союзниками фінансування "Ракетної програми України". Друга - вихід ЗСУ з Курщини. Третя - відкликання союзниками дозволу на удари по території рф своїми ракетами.

Про відповідь від Трампа доки ще нічого невідомо, проте відомо про відповідь від Байдена.
    1. росія не має право диктату суверенній Україні.
    2. США і надалі будуть підтримувати Україну у її прагненні здобути якомога ефективну зброю для протидії агресії рф.
    3. США готові до чотирьох-сторонніх переговорів щодо умов припинення вогню та укладення перемир'я у будь який час у будь якому місці.
    4. США готові підвищувати ставки у протистоянні з рф доти, доки путін не зрозуміє безперспективність його підходу до укладення угоди про перемир'я.
    5. "Містер путін, ваш шантаж буде діяти виключно проти вас". Байден.

Тепер від Розвідспільноти США. Дали лише дві фрази. Даю обидві.
    1. По свідоцтву української сторони та виходячи з об'єктивних даних наших засобів спостереження та контролю (не розумію - що це таке) випробування нової ракетної системи рф можна визнати невдалим.
    2. Можливе використання росією нового типу ракет ми вважаємо виключно інформаційною атакою, воно не здатне переломити ситуацію на полі бою.

3. Відбулися переговори Президентів Франції та США. Теми дві, Україна та Ізраїль. Макрон підтвердив Байдену свою позицію - Франція не піддасться на шантаж рф і надалі буде підтримувати Україну у її боротьбі. Макрон підтвердив намір "попри складні бюджетні обставини" збільшити суму допомоги Україні на наступний рік та збільшити загальні витрати на оборону. Сторони обговорили можливості підсилення ПРО України у світлі нових загроз. Прийняті два важливих рішення щодо постачання Україні "на лізінговій основі перспективних систем озброєння здатних протистояти російським балістичним ракетам". Про що мова - не маю жодного поняття. Але так розумію, що у нас планують "обкатувати" щось нове. Може я помиляюся.

Київ має для захисту один модернізований "Петріот" який здатен, теоретично, боротися з російським "Рубежом". Зараз Україна на засіданні Ради "Україна - НАТО" буде вимагати поступової модернізації усіх своїх систем "Петріот" до "необхідного для протидії новим загрозам рівня", проте... Це все гра в довгу. Але є обгрунтована надія на те, що ми все ж до весни отримаємо дві системи ПРО які будуть здатні боротися з МБР, про назву систем нічого конкретного нам не сказали.

Ну і головне.
    Байден та Макрон обговорювали теоретичну можливість щодо поверненню Україні ядерного статуту. Підкреслюю - теоретичну, прохання "губу не розкатувати", Обидва Президенти домовилися обговорити цю ідею з союзниками у Європі та Азії.

4. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Нарешті можемо обгрунтовано помріяти про застосування ядерної зброї! :rock:

Зе! :bandera::uaflag::uanew:

Вкладення:

• uaflag.gif
      uaflag.gif
      Розмір файлу:
      4,4 КБ
      Переглядів:
      0
  5. ТРИ НОВИНИ НА РІЗНІ ТЕМИ.

Поперше - прошу пробачення за те, що не можу ці дні вести канал повноцінно - у нас поважні гості з-за океану і я тільки завтра ввечері буду відносно вільний. Тепер до важливих новин.

Радник з Нацбезпеки Трампа Уолтц провів он-лайн переговори з головою СВР рф Наришкіним. Нам дали всього три тези.
    Уолтц повідомив Наришкіна, що у випадку, якщо путін не пристане на пропозиції про перемир'я які новий Президент США згодом надішле президенту рф, то США всерйоз розглянуть можливість надання Україні ракет повіряного базування
    AGM-158B JASSM-ER
    з дальністю до 1000 км та "інвестують дуже значні суми + нададуть Україні нові технологічні можливості" з тим, щоби остання змогла мати у середньостроковій перспективі парітетні з рф можливості по виготовленню БІЛЬШОСТІ НАЯВНИХ ТИПІВ ракет".
    Уолтц заявив, що Трамп вже прийняв рішення глобально знизити світові ціну на нафту і саме від поступок путіна буде залежати глибина падіння котирувань.
    Щодо останнього є цікава інформація. Трамп готовий розглянути питання співпраці з Іраном на нафтовому ринку у випадку його "розумної поведінки на майбутнії переговорах по "ядерній проблемі". І перемир'я Ізраїля з Хезболлою укладене вчора чудово "пасує" як додаток до цієї новини.

Також Уолтц провів переговори з нашим головою МЗС Сибігою. Обговорювали "параметри можливого перемир'я з рф". Готових рішень наразі немає, проте перший надіслав жорстке послання від Трампа Зеленському: "У вас достатньо зброї, буде ще більше - ви повинні навести лад з мобілізацією та стабілізувати фронт, інакше максимум на що зможете розраховувати - це на пермир'я по ЛБЗ та на невигідні позиції на переговорах про перемир'я по чутливим для України положенням".

6. ЕРМАК У США. РЕПЛІКА.

Є 20 хвилин, дуже багато питань стосовно візиту голови ОПУ до США. Чітко та зрозуміло - що трапилося та чим ситуація неприємна для України та її національних інтересів.
    1. Я недарма написав позавчора у коментарях, що Ермак зустрінеться з Радником Трампа з нацбезпеки Уолтцем тільки після того, як з тим зустрінеться Порошенко. Так воно і сталося. Петро Олексійович спочатку "на полях" партійного заходу коротко зустрівся з Уолтцем, і лише потім Ермака та Свириденко останній прийняв у своїй резиденції. Це не означає того, що нова команда Президента США збирається "ставити" на Порошенка. Це означає, що тупа впертість Президента України, який наче ідіот з психлікарні раз за разом сує кубік Рубіка у трикутний отвір. Сує Ермака на переговори по ключовим для України питанням, що може призвести до прямо протилежних очікуваним Президентом результатам.

2. Ситуація з відрядженням Умерова до Південної Кореї нічому не навчила Зеленського. Там все було дзеркально: Спочатку Сибіга попередньо домовився з корейцями про угоди, потім приїхав Умеров та все поховав. Зараз ситуація до болі нагадує корейську. Знову у США був Сибіга котрий відносно непогано впорався з переговорами як з чинним Держсекретарем Блінкеном, так і з його наступником Рубіо та тим же Радником з Нацбезпеки Уолтцем. Тепер Президент відправив до США Ермака на конкретні переговори про умови перемир'я. Відразу кажу - вони пройшли вкрай невдало для України у першому турі, може бути другий, проте це не точно, його, з огляду на перший тур, можуть скасувати взагалі. Подробиці доки ще не дам, проте наш новий куратор заявив буквально наступне:
    - Якщо Ваш Президент вирішив, що може зневажати Трампа та надсилати небежаних персон на переговори, то це він робить дарма - він врешті решт шкодить і собі, і, що гірше, інтересам України. Чекайте неприємних сюрпризів.

Додати мені нема чого - все сказано чітко та по суті. Наш Президент під гаслом - "У мене немає кращого переговорника, ніж Ермак"!, знову сунув прямогутник у американський трикутний отвір. Той очікувано не вліз. Демарші Уолтца з Порошенком, як до того Шольца з Кличком ( а Трамп з останнім знайомий особисто та ставиться до того з явною приязністю), будуть множитися. Світ не прогнеться під Зеленського - світ нагне Зеленського та, пробачте за грубість, врешті запхає прямокутного Ермака у задній отвір Президента.

Якщо чесно, я у відчаї. Мені не шашечки - мені їхати. Інтереси України - понад усе, на персоналії тих, хто здобуде прийнятний для Держави результат мені абсолютно байдуже. Ермак не здобув по підсумках усіх переговрів, які проводив особисто, жодної вдалої домовленості - практично завалив усі напрямки. Умови перемир'я від США у наявній ситуації будуть для України як мінімум не гарні. І дай Боже щоби я помилився.

• Інформативно Інформативно x 1
  7. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

8. Про зустріч у Парижі трьох Президентів, Макрона, Зеленського та Трампа.
    Ключове.

Сторони дійшли згоди, що без силового тиску неможливо здобути "вигідні умови для перемир'я" по Трампу, та "справедливий мир" по Зеленському.
    Трамп заявив нашому Президенту, що Україна в першу чергу повинна опікуватися не війною, а залученням американських інвестицій та розвитком власної економіки у комплексі з тим, щоби "Стати кредитоспроможними не гірше за Польщу".
    Трамп заявив обом Президентам, що Європа повинна взяти на себе 70 відсотків витрат на утримання України, а особисто Трамп буде вимагати від країн - учасниць НАТО підвищення витрат на оборону з наявних трьох до п'яти відсотків ВВП у тому числі з тим, "щоби Україна мала надійну базу військової допомоги у довгостроковій перспективі".
    Трамп жорстко заявив, що Україна "повинна забути про НАТО навіки" задля досягнення миру, проте його адміністрація не буде мати нічого проти створення нових безпекових альянсів за участю України та "підтримає його чи їх у різній формі".
    Трамп заявив, що Україна повинна на "час доки не навчиться заробляти" забути про тимчасово окуповані території, проте повинна "витягнути звідти своїх людей".
    Трамп "рішуче підтримує ідею розміщення військ Великобританії та Франції на лінії розмежування та готовий розглядати напад на них зі сторони рф як напад на НАТО. На його думку це буде "достатньоє Гарантією Безпеки України яку вимагає пан Зеленський".
    Трамп вчергове заявив, що Україна отримає "небувалу кількість зброї" по новій редакції Ленд-Лізу та у кредит під заставу активів рф та власних надр, якщо путін не прийме його умови перемир'я.
    Трамп заявив, що США готові витрачати "щорічні певні суми на укріплення економіки та обороноздатності України" по "Безпековому договору", проте вимагає дати американському бізнесу "пільги та захист" при веденні справ в Україні.
    І Макрон, і Зеленський висловили згоду з Трампом по ключовим питанням, проте Президент Зеленський заявив, що Україна ніколи не відмовиться від намірів вступу до НАТО "рано чи пізно". Сторони розійшлися у гарному настрої, Трамп назвав розмову "чудовою та діловою, такою, яка закладає надійний фундамент взаємовигідного співробітництва України та США".

а де твій аватар? :)