Україна-США

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Mykhaylo Khomchyn, 10 лип 2022.

1. Нам потрібно розуміти, що MAGA це не тільки Трамп. Це ще 40-50 млн американських виборців, що його підтримують. І всі ці люди зараз не хочуть, щоб США допомагали Україні.
    Казати, що це грандіозний провал української дипломатії вже пізно. Бо ми зіштовхнулися з результатом цього провалу.
    Оксана Маркарова, кажуть, є фаховим фінансистом, але в дипломатії, мабуть, вона розуміє не більш за мене. Тим не менш, це саме вона є послом України в США.
    Коли журналісти запитали у пана Кулеби, чи є у України "план В", на випадок, якщо надання допомоги з США забуксує, він відповів, що такого плану немає, бо у ньому немає потреби. Але, потреба з'явилась, а плану таки нема.
    Світ не без добрих людей. І такий план розробили Британія та Норвегія. З "фонду добробуту Норвегії" можна було б терміново перекинути достатньо грошей для допомоги Україні. Але цей план потрібно розробити і підписати відповідні договори. А зараз пригадайте, хто у нас посли у Великобританії та Норвегії.
    Жартую. У нас в цих країнах немає послів, навіть таких, як Оксана Маркарова у США.
    Добре, хтось скаже, а до чого тут ми? А до того, що коли вам не нарахують пенсію чи зарплату, бо нема з чого, то ви про це згадаєте.
    Але не хвилюйтеся, Єрмаком та його дресованим Кулебою це було передбачено. У 6-7 "класних менеджерів" пана Зеленського завжди під рукою є друкарський верстат.
    Скільки мільйонів вам надрукувати?
    Shlomo Nagel

2. Поспілкувався з пересічними старими республіканцями: готую нову партію контроллерів від старих бородатих американських айтишників, а вони більшістю республіканці. Згадка про Рейгана, який ебошив (але недоїбошив) совок, та зраду його ідей їх плавить піпець як. Якщо тупі реднекі, каджуни та хіллбілліз підтримують руду бестію, то бородаті інтелектуали з ВПКашного ІТ - не підуть голосовати взагалі. Плавить їх добряче. Але їх мало :sad:
    Denis Dovgopoliy

3. АМЕРИКАНСЬКІ НОВИНИ ДЛЯ НАШОЇ ЛЮДИНИ.

У США побував з візитом канцлер Шольц. Основна тема переговорів з Байденом - Україна. Даю наданий нам прес-реліз.

Сторони дійшли згоди щодо європейського страхування американського ненадходження зброї. США дали дозвіл Німеччині на часткову розконсервацію спільних стратегічних резервів створених свого часу на випадок "широкомасштабного конфлікту з росіє". Байден пообіцяв поповнити витрачене до кінця цього року.

Сторони дійшли згоди з питання досягнення паритетного фінансування військових та цивільних потреб України між США та ЄС у форматі 50 на 50 до жовтня цього року.

Тут трохи від себе. Байден не хоче давати козир Трампу котрий заявив місяць з лишнім тому - "Європа повинна давати Україні стільки же, скільки і США". Тому Шольц пообіцяв ще на 10 відсотків добавити видатки ЄС на Україну.

Сторони домовилися "суттєво підвищити тиск" на країни ЄС які досі не зробили обіцяні внески в обороноздатність України. Буде запроваджено комплекс мір, у тому числі торгові та військові обмеження, до "ухилянтів".

Німеччина зобов'язується провести переговори з вітчизняними підприємствами ВПК та спонукати їх фінансово та під загрозою втрати урядових преференцій виконувати в першу чергу не експортні контракти, а "українські закази".

Німеччина та США домовилися "максимально посилити санкційний контроль задля унеможливлення надходження до росії товарів військового та подвійного призначення".

Тут все. Тепер про враження конгресменів від зустрічі з Зеленським. Даю загальні висловлювання без прив'язки до особистостей - заборонено.

"Втомлений та ображений". "Намагається виглядати впевненим, вдається погано". "Здається справді вірить у можливість Перемоги та повного звільнення окупованих земель". "Постійно роздратований коли йому задають неприємні питання, особливо щодо корупції.у вищих ешелонах влади та щодо обґрунтованості віри у Перемогу над росією". "Не може впевнено пояснити логіку кадрових призначень". "Втрачає лице і починає нервувати при питанні про відставку Залужного - чи не пов'язана вона виключно з більшою популярністю генерала у народа України"?

Головне від "інспектора Трампа" - " Він мене не переконав, побачимо, що вирішить Дональд". Не дуже добре. Але й не повний провал, на щастя. Шанси на те, що допомога по "Плану "А" буде трохи підвищилися завдяки єврейському лоббі у США. Без допомоги Україні не буде допомоги Ізраїлю - Байден заветує кожен "окремий" прийнятий Конгресом закон. Євреї відкрито погрожують Трампу фінансовими наслідками якщо він буде і надалі блокувати виділення коштів, погрози вже починають оприлюднювати ЗМІ. Для Дональда гроші - все і навіть більше. Саме тому його "вірний презерватив" Джонсон вже не проти розділити допомогу Україні, Ізраїлю та іншим з питанням міграції. Побачим, дожмуть євреї Трампа чи ні. Шанси є. Чекаємо та віримо у краще.

"Все накрылось медным тазом,
    Но покуда тлеет разум
    Ощущение конца
    Все же нету до конца".

Все буде норм.

До понеділка. Завтра відпочинок від каналу. Гарних вихідних.

4. ДВА ПИТАННЯ - ДВІ ВІДПОВІДІ.

"Ваш Трамп там зовсім охрінів? Він закликає нападати на країни НАТО"? "Нам пиздець при ньому, чи ні"?

Сумно мені через те, що наші люди не пам'ятають нічого, від слова "абсолютно", Вони не пам'ятають ще недавнє Президентство Трампа та його "фірмовий" почерк ведення переговорів - "Лякаємо страшними заявами, потім ламаємо наляканих, а з тими, хто не налякався, ведемо переговори". Трампа цікавлять гроші, гроші та нічого окрім грошей. Він казав вісім років тому, що не буде захищати країни НАТО які не витрачають "уставні" 2 відсотки бюджету на оборону, він це повторює знову. І при його "другому пришесті" своєї цілі він доб'ється - платити будуть усі. І це, по великому рахунку' справедливо. У іншому...

Трампа свого часу послала Європа - не пристала на митно - податковий шантаж, його послав Китай - аналогічно Європі, його послав навіть Ин - усі. Навіть з Великобританією яка тоді вийшла з ЄС при Джонсоні не вийшло украсти нову торгівельну угоду. З чого усі думають що зараз буде по іншому??? Питання риторичне.

А щодо його мітингового - "Більше ніяких грошей просто так ані Україні, ані Ізраїлю, ані Тайваню - або у борг, або під ПЕВНІ ЗОБОВ'ЯЗАННЯ", так це вже великий прогрес у порівнянні з двомісячної давнини - "Я категорично проти виділення грошей Україні". Зараз його позиція: "Якщо даємо гроші Україні, то вони повинні витрачатися у США та працювати на розвиток національної економіки. Бюджетна підтримка повинна бути обмежена у часі, а гроші надаватися виключно під здійснення реформ". Трамп вважає, що на виділенні нашій країні гроші треба купувати нову зброю у вітчизняних виробників, що треба надавати саме ним оборонні закази для України. Ви можете "забити мене тапками", але станом на зараз я набагато більш оптимістичний як у питанні виділення нам грошей США, так і у питанні майбутнього Президентства Трампа ніж буа ще три місяці тому - Дональд буде "давити" будь яку нашу владу вимагаючи здійснення обіцянок і не погребує прямим призначенням певних персоналій в українську владу. І Зеленський при Трампі так відносно вільно як зараз при Байдені почувати себе не буде. І це на щастя - зовнішнє управління від США повинно бути максимально жорстким, наші владні крадії повинні працювати під тотальним американо-європейським контролем.

На а про "вихід США з НАТО при Трампі" і казати нема чого - Конгрес нещодавно заборонив такий вихід без його згоди, а такої не може бути по визначенню.

"Ти що, вважаєш що після закінчення повноважень Зеленського у травні він залишиться при владі"?

Я не вважаю - саме так воно і буде. І терпіти нам оце щастя як мінімум до кінця року, до нових виборів під час перемир'я. До цієї.пори він - законно обраний народом України Президент повноваження якого визнає увесь світ окрім "Осі зла". Нагадую, УСІ УКРАЇНСЬКІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ ПІДПИСАЛИ ДОГОВІР ПРО НЕМОЖЛИВІСТЬ ВИБОРІВ ПІД ЧАС ВІЙНИ".І лобіювали підписання його саме США та союзники. І легітимність його підтвердить наш КС - вже навіть є у чернетках його "попередній вердикт". Чому саме союзники так "вчепилася" у Зеленського?

Тому що вони краще нас, українців, пам'ятають нашу історію, історію постійної втрати Незалежності після постійних міжусобиць та постійних нелегітимних змін влади. Вибори під час війни - та сама міжусобиця яку так не бажають допустити союзники. І ніхто не здатен їх збити з цієї точки зору. Працювати будуть з Зеленським доти, доки не появиться інший.

Легітимно перемогти Зеленського та його "Слуг" на виборах може виключно Залужний з гіпотетичною "новою партією". Ніхто більше навіть у натяку. Але станом на зараз ніхто не знає його політичні та економічні переконання, а саме головне - у нього повна відсутність політичної команди та політичної таки партії. Він у політиці - чистий білий лист. Я не виключаю того, що цей лист почнуть заповнювати американці. Відкрию першим таємницю - генерал мав "попередні розмови" зокрема з послом Брінк та посадовцем Держдепу який опосередковано "курує" Україну - без оприлюднення прізвища.

На початку березня генерал повинен бути у Вашингтоні де з ним будуть проведені вже конкретні переговори після котрих стане зрозуміло - піде він у політику, чи ні, і, головне - З ЧИМ ТА З КИМ він туди піде. Потрібна нова партія без "старих дуп", гроші на її розбудову, ідеологічна основа її перш за все. Станом на зараз нічого немає. Чи буде? Поживемо - побачимо. Одне ясно чітко, і це кришталево ясно показують наші соціологи - якщо Генерал примкне до будь якої "старої" політ сили, то то буде його відстрочений кінець - політична кар'єра закінчиться на старті. Але то вже тема для іншої розмови.

Тримайтеся, обіцяний бидло-ІПСОшниками мандець відкладається на довгий та невизначений термін як мінімум. Витримає Україна, переживе і Зеленського, і будь кого, збережеться. Бо не Зеленський, Залужний, Порошенко понад Усе, а Україна та її Національні Інтереси понад усе. По меншій мірі для американців та німців з британцями.

Гарного та плідного тижня. Чекаємо на непогані новини.

5. ХУЙЛО ВИМАГАЄ МИРУ?

Два дні тому відбувся черговий тур переговорів між представником США - директором ЦРУ Бернсом та представником рф Патрушевим. Останній передав особистий лист путіна Президенту Байдену. Нам надали невеликий з нього пасаж.

"Мы предлагаем начать немедленные переговоры о полном прекращении огня и послевоенном урегулировании внутриукраинского конфликта пока ситуация для государства Украина не стала катастрофической, такой, которая ставит под сомнение само ее существрвание".

Перекладаю на притомну: "Давайте миритися зараз, бо потім я всю Україну захоплю! А так я добрий - один переймаюся її збереженням". Сьогодні йому, після консультацій Ермака та Саллівана які були комунікаторами відповідно Президентів Зеленського та Байдена, була відправлена спільна відповідь. Пропозицію російської сторони було відкинуто, початок переговорів, на переконання союзників, можливий лише після повного звільнення Запорізької та Херсонської областей або у результаті виводу російських військ, або у результаті бойових дій".

"Аналітичні центри Розвідспільноти США, аналітичні центри Пентагону відповідних напрямків вважають абсолютно реальним, найбільш ймовірним та досяжним збереження цілісності українського фронту при мінімальних втратах територій на Авдіївському та Мар'їнському напрямках до квітня цього року коли, або по "Плану "А", або по плану "Б" Україна почне отримували "масштабні пакети військової підтримки від США". Також вони вважають що "можливі територіальні придбання у ході військової кампанії України у 2024му році суттєво перевищать втрати у зимово-весняний період".

Відбулися переговори голови КОШ Брауна та Головкома Сирського. Сторони домовилися "Негайно розпочати нове спільне планування військової кампанії на 24й рік. Голова КОШ вчергове заявив, що без вирішення питання мобілізації як мінімум 400 тисяч призовників протягом залишку зими - весни неможливо буде виконати "перспективні завдання по звільненню якомога більшої кількості територій". Головком Сирський доповів, що "проводиться потужна робота по призову названої кількості особового складу та запевнив, що плани будуть виконані до кінця травня поточного року.

Ну і на останок. Розвідспільнота США підготувала Президенту Байдену звіт щодо, зокрема, мобілізаційної політики рф та її здатності забезпечити потреби фронту.

У складі військ рф в Україні вже воюють до 45ти тисяч іноземних найманців. Сирія, інші арабські країни, Непал, Бангладеш, ЦАР, Сербія, БіГ, Нікарагуа, Венесуела, .Куба... Список з 32х країн. Путін вимагає від Патрушева та Наришкіна довести чисельність найманців до 100 тисяч. Причина - "Перегріта російська економіка яка 40 відсотками ВВП забезпечує військові потреби, зіштовхнулася зі значним дефіцитом кваліфікованих та просто кадрів взагалі і мобілізація їх безумовно підірве як плани вироблення озброєнь, так і плани економічного зростання що неминуче призведе до значного скорочення військово-економічного потенціалу держави". Тобто з мобілізацією та з економіеою не тільки у нас проблеми.

Тримайтеся, українці Буде важко, ми, можливо, втратимо дещо на сході, але все ж таки треба дочекатися і американської зброї, і результатів бойових дій у 24му. Маю обґрунтовану надію на те, що у цьому році ми здобудемо сильну переговорну позицію і домовлятися про перемир'я з бидлостаном будемо з сильної сторони зі звільненим,військово та за результатами переговорів, Півднем. Витримки та віри. До Завтра

6. Breaking news из США. Понедельник, 12 февраля 2024, 22:00 EST. Голосование по принятию в целом законопроекта о помощи Украине, Израилю Тайваню состоится в Сенате Конгресса США в среду.

В понедельник ультраправые республиканцы в Сенате целый день. почти до половины девятого вечера произносили речи против помощи Украине и против принятия законопроекта.
    Поздно вечером Сенат проголосовал (66-33) за то, чтобы вынести законопроект на окончательное голосование. Оно планируется в среду.
    66 голосов «за» дали 50 демократов и 16 республиканцев. 32 республиканца и независимый сенатор Сандерс, являющийся членом демократической фракции и выступающий против безусловной помощи Израилю, голосовали «против». Один республиканец отсутствовал.
    Голосование в понедельник было очень важным и требовало 60 голосов.

7. ДВІ НОВИНИ З ВАШИНГТОНЩИНИ.

1. Заради голосування за "Гроші для України" Спікеру Конгресу Джонсону демократична меншість та частина республіканців запропонувала угоду. Сутність.

Буде проголосована постанова згідно якої.окремі конгресмени не зможуть ініціювати відставку Спікера, це зможе зробити або більшість конгресменів з більшості, перепрошую за тавтологію, або керівництво партії.

Нагадую, попереднього спікера нечисленні трамписти "ліквідували" за допомогою демократів - з республіканців лише 8 конгресменів-трампистів проголосували за відставку. Тепер демократи гарантують Джонсону недоторканість. якщо він поставить "Допомогу Україні" на голосування.

Якщо Спікер пристане на цю угоду, то він фактично стає абсолютно недосяжним ані для трампистів, ані для самого Трампа, ані, навіть, від демократів - його вже не скинуть до нових виборів. Чи пристане він на таку пропозицію - невідомо, але Джонсон вчора знову запропонував Байдену зустрітися для обговорення питання України.

2. Президент Байден повідомив голів Держав - союзників України про те, що "Питання виділення допомоги Україні буде вирішено до кінця березня цього року і надалі США відновлять фінансування України у повному об'ємі". Президент США висловив вдячність країнам які "підставили своє плече Україні у пору американської невизначеності в "українському питанні".

Нас не проінформували - на чому ґрунтується впевненість Президента, по якому плану Україна отримає допомогу, але що є то є - Президент США впевнений в успіху. Будемо сподіватися і ми. До розв'язки залишилося зовсім мало часу.

Ну і одна новина від мене. З понеділка я дуже обмежую "виходи в ефір" строком на 10 днів - треба зайнятися справами які відкладати просто не можна та й нікуди. Буду давати лише важливі новини, нічого більше. Але вже з 8го березня повернуся у звичайний формат. Усім добра. Можете за американців свічку поставити, невіруючі нехай схрестять пальці. Все повинно бути норм.

8. ФБук приніс , рік тому було .. Перепощу ще раз.
    Буду цинічним.
    Байден енд Компані Корпорейшн будуть тролити хутєна потрошки і постійно, повільно та довго. Бо вони там , за океаном і вони закінчені прагматики . Бо англосакси завжди грають «вдовгу» . Бо ця довготривала гра ведеться планово , давно і з незмінним «покерфейсом» , що ми обзиваємо «стурбованостями « та слабохарактерностями.. Бо в них на умі є , було і буде – «насамперед – Америка». І тролити та вимотувати свого пріоритетного ворога вони будуть для того, щоб спровокувати на максимальну дурість і останній крок. Яким і коли він буде - Корпорація знатиме в цю ж останню хвилину , не сумніваюсь .. Крапка.
    А тепер про наших баранів. Віслюків , тобто.. Нашому Апокаліптику і недолугому та відвертому хаму вчергове натикали пездюків, перепрошили материнську плату (вірніше її залишки) і вставили огромного чіпа. Тепер він говорящий термінатор . Аудіофайли завантажуються автоматично , в залежності від ситуації і стану акумуляторної батареї. Є три робочих режими - "Всєх бамбіть" ,,Всєх міріть" і "Тупой , єшчьо тупєє" . Система не до кінця вивчена , тому об"єкт систематично занурюють в повний анабіоз.. Це - остання розробка компанії Boston Dynamics , між іншим.
    Так от.. Маючи таку неперевершену зброю в своїх руках , Байден і К0 просто змушені використати її на користь ...Так , Америки . І всесвітньої демократії , звісно.. Волею Долі майданчиком для змагань стала Україна. І поки останню краплю крові з карлика-вурдалака (розробка Сколково , між іншим) не висмокчуть , жоден сапог НАТО не переступить кордон України. Бо мета мілітаристів , імперіалістів і глобалістів - світове панування. І Слава Богу , що наші і їхні цілі нині співпадають. Бо 30 років Незалежності для України даремно не пройшли , це точно. Бо Байден і Корпорація інакше на нас би не ставили.. Бо точка біфуркації нарешті пройдена. Завдяки Україні , я вважаю. " І це є добре..
    П,С. Як бачимо – рік впусту , нічого не змінилось. Лише кількість вбитих українців..
    https://www.facebook.com/share/p/Y7zN7zgkNCH7PwKU/

9. ЭТО СНОВА ВЕСНА, СНОВА ВРЕМЯ НИКЧЕМНЫХ НАДЕЖД"... .

Сонце, на Дніпрі тепло, вітерець, перший загар прихопив мою наглу морду - передайз, а мені щось сумно...

З минулої осені верещав як перед кастрацією що Україна пройде зиму легше ніж минулу, що якщо й будуть відключення світла, то ні в якому разі не такі тривалі як тоді - як мене тільки не обзивали.
    Коли у листопаді розповів підписникам, що Україна та росія через посередника - директора ЦРУ Бернса, досягли угоди про подвійний мораторій на удари по енергетичних об'єктах - мене обізвали "пі...м" та шахраєм який вигадує неіснуючі новини. Так і пройшли зиму майже без відключень, зараз полякам енергію продаємо.
    Коли я казав, та й зараз не втомлююся це повторювати, що не може бути й мови про наступ з Білорусі - мене хейтили навіть земляки - "20го нас підуть орди воювати". 20го не пішли - "Ото 24го точно"! Не пішли 24го - "У травні підуть, це гарантія, мені кум стоюрідного прадіда казав, а у нього асенізатор у ГУР працює, так от він чув як це Буданов на унітазі крикнув коли запором страждав"!
    Коли я восени 22го опублікував "Перестороги США" щодо можливого застосування рф ЯЗ які передав особисто Патрушеву колишній директор ЦРУ Петреус, мене знову хейтили та продовжують це робити деякі індивідууми які всерйоз вважають що "путін на херу Штати вертів". Хворі люди... путін не боїться - він люто ссить застосування ЯЗ в Україні, бо тоді його не врятує ані Китай, ані чорт, ані Аллах. Його воїнство в Україні буде знищено, а російський ВПК будуть херачити з повітря до повного знищення. І ультиматум США залишається у силі, Держдеп про це вчора заявив офіційно.

А скільки було новин які після мене тиражували світові, зокрема американські, ЗМІ... І один хер - "ти сам піздун та бабця твоя - контра". Сумно. Елегія. Але робота є робота. Існують три новини які повинен надати.

Спікер Конгресу Джонсон запропонував демократам "Угоду по Україні" від Трампа. Сутність - допомога Україні буде розділена на дві частини. Військова частина у розмірі 32х мільярдів (цифра для обговорення) надається як раніше невід'ємно. Бюджетна ж підтримка на рік буде надаватися як безвідсотковий кредит. Після ухвалення "закону про тимчасове фінансування" для уникнення шатдауну почнеться війна за українські гроші. І вона буде вестися не по темі "дадуть чи не дадуть" - безумовно дадуть, а "дадуть на шару чи у кредит". Доки ще позиція демократів непохитна - "Віддавати українцям нема чим, тільки на шару". Наступні три тижні у Конгресі будуть гарячими.

Відбулися переговори між головою КОШ Брауном та Головкомом Сирським при участі вищих "штабних" посадовців від двох сторін. Зустріч була присвячена питанням підготовки Українського Контрнаступу. Звісно що я НІЧОГО не знаю про деталі переговорів, але одне повідомлення з них нам надали. "Для підготовки Контрнаступу з високими шансами на успіх, при вирішенні нагальних проблем з мобілізацією, потрібно від чотирьох з половиною до шести місяців". Тобто він почнеться приблизно у кінці липня - у серпні. Вибачаюся за те, що написав про "оптимістичний сценарій з кінцем червня" - його не буде.

Ну і три новини чисто інформативні.

1. Українська сторона у особі Умерова повідомила нідерландських, американських, данських та норвезьких колег про те, що "Усі підготовчі роботи для прийому літаків F - 16 будуть закінчені українською стороною у першій декаді червня". Так що, якщо у бидла буде усіляке різне влітку падати та рватися ще інтенсивніше, то знайте - хто до цього процесу долучився.

2. Генерал Залужний відвідає наступного тижня США на запрошення Держдепу США.

3. Швеція та Україна у березні розпочнуть переговори про передачу останній літаків "Gripen". Після вступу Швеції до НАТО "з'явилася можливість передати Україні деяку відчутну кількість цих літаків". Вести переговори буде Умеров.

З першим днем весни, панове. І вона нам повинна принести більше радощів ніж смутку. Все буде норм.

P.S. Сьогодні повинен був написати про "невдоволення" американців деякими рисами та вчинками Зеленського, забив. Може завтра якщо час буде. Не факт.

10. НОВИНИ ПЛЮС РЕТРО.

1. Офіційно. ЄС у найближчі 3 місяці підготовить 60 тисяч українських військовослужбовців, зокрема спеціалістів для роботи зі складним західним озброєнням.

Очільник МЗС Кулєба закликав союзників повернути свої навчальні місії в Україну.

Неофіційно. Союзники ще минулої осені пропонували залишити свої.навчальні місії в Україні у разі НАЯВНОСТІ ОСОБОВОГО СКЛАДУ ДЛЯ НАВЧАННЯ. Тобто, була б розгорнута запропонована ГШ ЗСУ мобілізація 380 тисяч осіб - союзники не прибрали би свої центри. Зараз мобілізовано вже більше 200 тисяч і союзники з шести країн, зокрема з Великобританії, Канади, США, Іспанії та Франції погодилися повернути своїх "вчителів" в Україну.

У подальшому союзники згодні навчати за кордоном по 60 тисяч спеціалістів щомісяця по принципу "зубів акули", це коли ця кількість прибуває кожний місяць на навчання і, відповідно, кожен місяць починаючи з липня буде випуск. Такий підхід повинен забезпечити "підпитку Контрнаступу" до кінця поточного року.

2. Угода про "кругове постачання" між Великобританією та Німеччиною ракет "Taurus" та "Storm Shadow" коли Лондон отримує німецькі ракети, а свої натомість постачає Україні, була розроблена ще у січні МО цих країн, парафована міністрами та з тих пір чекає згоди єдиної людини - Канцлера Шольца. Останній відмовляється ставити під нею свій підпис мотивуючи відмову "небажанням німецького народу" безпосередньо втручатися у нашу війну.

Тепер про позицію США щодо цієї проблеми. Пентагон у березні - квітні планує надати Україні два пакети допомоги вартістю 150 - 250 мільйонів доларів у які увійдуть ракети ATACMS з касетною та звичайною бойовою частиною а також касетні боєприпаси для артилерії. Після ухвалення рішення про надання зокрема ракет плануються чергові переговори Байдена, Сунака та Шольца. Союзники будуть вимагати від Канцлера дати угоді "зелене світло". Побачимо. Тут є нюанс.

Наявні у нас літаки Су -24 не пристосовані для "Таурусів", треба "Інженерне рішення" та переобладнання. Шольц же стоїть на позиції що доки переобладнають літаки, вже Україні будуть надані F - 16 з ракетами дальністю 300 - 500 км, і питання щодо постачання німецьких ракет відпаде само собою. Можливо він в чомусь і правий.

3. Голосів під петицією про винесення на голосування у Конгресі сенатського "Закону про допомогу союзникам" досі не вистачає. Що цікаво - проти допомоги Україні п'ятеро конгресменів - демократів. Це ліваки, прихильники прибацаного, вибачаюсь, Сандерса. З ними повинні у найближчі дні провести "роз'яснювальну роботу" урядовці Байдена, надія все ще є. Інакше буде так, як я казав майже місяць тому: військову підтримку у розмірі 37 мільярдів Україна отримає безвід'ємно у квітні, цивільна, зокрема бюджетна підтримка у 24 мільярди, буде виділена як кредит під заставу російських активів у США - відповідний альтернативний законопроект готують республіканці. Пройде збір підписів - отримаємо гроші у березні. Ні - у квітні по республіканській схемі проти якої не проти, станом на зараз, навіть Трамп. Ну а надалі чекаємо три місяці на підготовку Контрнаступу.

Ну а тепер відповідь на питання - "Чому американці панькаються з Зеленським замість того, щоби заставляти його виконувати їх волю". Трохи ретро.

Коли вибухнули "Плівки Деркача" Байден ледве врятувався від кримінального переслідування - Трамп вимагав пред'явити першому звинувачення у незаконному тиску на українську владу. Тоді Байден обіцяв Порошенку мільярд доларів кредиту тільки в обмін на зняття Генпрокурора Шокіна.

Потім прилетів бумеранг - вже Трампа звинуватили у тиску на Зеленського щоби останній "дав матеріали на Байдена", і перший теж "рятувався" від кримінального переслідування.

Після цього жодних прямих ультиматумів наша влада не отримувала - тільки "побажання в обмін на допомогу" від "спецпредставників" уряду

Залежного від особистої популярності Зеленського постійно б'ють фінансовою вказівкою по руках примушуючи виконувати "реформаторські поради" , натомість наш Президент користується певною свободою маневра та у кадрових питаннях останнім часом не дослухається до американських порад мотивуючи свою впертість тезою - "Вам не байдуже - хто буде робити що потрібно"? І до зими ситуація не зміниться. А ось після заморозки війни йому згадають багато, причому що Байден, що, особливо, Трамп. Але це вже інша історія, поговоримо про неї згодом.

Гарних вихідних. Завтра "літературна неділя", буде спогад про бидляче Приполяр'є зокрема про працюючий зараз уламок ГУЛАГу. Буде не сумно, гарантую.

11. ТРИ З ПОЛОВИНОЮ НОВИНИ.

Хтів відпочити від політики один та трохи "помемуарити" - хріна мені на лопаті. Даю дві новини. Перші дві абсолютно достовірні, ще одна від американських друзів з демократичного табору, але тут той рідкісний випадок. коли за достовірність інформації не можуть поручитися навіть її власники.

1. Президент Франції Макрон повідомив Президента України про те. що попередні переговори про можливість відправки французьких та інших військ до України закінчено. Готові це зробити лише шість країн, увага! - У ВИПАДКУ РУЙНАЦІЇ ФРОНТУ ТА СТВОРЕННЯ РЕАЛЬНОЇ ЗАГРОЗИ КИЇВУ ТА ОДЕСІ. По факту - ніколи, бо подібний сценарій абсолютно усі військові аналітики держав-союзниць вважають майже фантастичним у зв'язку з реальними можливостями російської армії. Та про що казати - за останні 10 днів росіяни відвоювали у України на авдіївському та мар'їнському напрямку лише один квадратний кілометр - лінія фронту повільно стабілізується.

2. Перші "Снаряди Павела" прибули в Україну. Цифра ще невелика - з чотирма нулями, але до кінця місця чверть від загального обсягу буде в Україні. Навіть без американської допомоги у квітні співвідношення артилерійських пострілів повинно бути два російські до одного нашого. З американською - паритет при нашій переважній якості.

3. Ну і "напівновина". Довірені особи Трампа вели переговори з російським співробітником амбасади про можливість мирних переговорів за участю Дональда після взяття росіянами Авдіївки, Часового Яру та руйнації східного фронту. Поясню спрощено, без новоязу, схему, яку, буцімто. хтів реалізувати Трамп зі своїм підлеглим спікером Конгресу Джонсоном.
    США блокують виділення допомоги Україні за допомогою Джонсона - ЗСУ стрімко відступають на східному фронті від недостатньої кількості боєприпасів - на авансцену виходить Трамп який проводить переговори з Путіним та Зеленським про мир - встановлюється режим припинення вогню - Трамп обіцяє усім вирішити питання глобального миру коли він поверне собі владу. Звісно що за рахунок українських територій.

Не буду стверджувати що інформація достовірна - не можна скидати з рахунків конкурентну боротьбу між демократами та республіканцями, але... Все може бути. Нинішня умовна поступливість Джонсона та Трампа у питанні допомоги Україні після того, як стало ясно, що фронт доволі стійкий навіть майже без американської допомоги, наводить на роздуми. Життя покаже - правда це було. чи ні. Якщо будуть неспростовні докази подібних переговорів, то це стане шаленим ударом по американським "миротворцям" та особисто Трампу. Життя покаже.

Гарної неділі та гарних новин на наступному тижні.

12. Трапилася картинка з фото у магазині в Канаді, де на полицях торти "Рошен" - багато. І перший коментар: "Ніяк не нажереться!" Коментатор, звісно, із Зеленським на аватарці

Отак. Вся ненависть до Порошенка - в одній картинці

Не - український продукт у Канаді!
    Не - український виробник не втрачає ринків!
    Не - ой, у людей буде робота, зарплатня, а у держави - податки!
    Не навіть - на фронт передадуть більше техніки!

Ні. Замість цього - "ніяк не нажереться".

У різних формах це сквозить від усіх ненависників Петра Порошенка - заздрість і жадібність.

Ніяк не нажеруться. FB_IMG_1710097054913.jpg

13. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Пентагон запустив сайт про нагляд за допомогою для України

Офіс генерального інспектора Міністерства оборони США 19 березня запустив новий вебсайт, щоб надати американцям більше інформації про нагляд за американською зброєю та обладнанням, що надається Україні.

Як пише The Hill, сайт запущений у координації з Офісом генерального інспектора Державного департаменту США та Агентством США з міжнародного розвитку.

Портал з'явився в той час, коли республіканці в Конгресі продовжують затримувати нове фінансування для України і ставлять під сумнів належний облік зброї, що постачається в країну.

У заяві генінспектора Пентагону зазначається, що вебсайт надає ресурси та інформацію про роботу, яку проводять понад 20 наглядових відомств США, відомих як Міжвідомча робоча група з нагляду за Україною, щоб гарантувати, що допомога Україні не буде використана не за призначенням.

https://biz.censor.net/n3479553

✅Підписатися

14. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Фейк не фейк

https://t.me/censor_net/47481

США закликали Україну припинити атаки по російських НПЗ, - Financial Times

Зазначається, що неодноразові попередження з Вашингтона отримали високопосадовці СБУ та ГУР. Одне з джерел сказало, що Білий дім дедалі більше розчарований зухвалими атаками українських безпілотників.

"Ми не заохочуємо і не дозволяємо атаки всередині Росії", - заявило джерело.

Вашингтон також занепокоєний тим, що якщо Україна продовжуватиме завдавати ударів по російських об'єктах, зокрема за сотні миль від кордону, Росія може у відповідь "накинутися на енергетичну інфраструктуру, на яку покладається Захід", додає видання.

@censor_net| Ми у Facebook, Twitter, Tik-Tok та SL8

15. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Згодом побачимо.

Можливо, російська заказуха.
    Але навіть якщо українській владі заборонять запускати дрони на територію росії, то Стерненку і Притулі навряд чи можна буде забороняти.

До речі, я позавчора прочитав на якомусь сайті, що в Україні різко підскочили ціни на бензин, дизель та газ.
    Так було у заголовку.
    А в самому тексті було зазначено, що автомобільний газ подорожчав на одну копійку. Ужос.

В файненшнл таймз дійсно є такий заголовок, але щоб прочитати "тіло" повідомлення, слід підписатися.
    US urged Ukraine to halt strikes on Russian oil refineries (ft.com)

На сайті Радіо Свобода посилаються на "трьох неназваних осіб".

США закликали Україну припинити удари по російських нафтопереробних заводах, бо це може підвищити світові ціни на нафту і спровокувати помсту з боку РФ, пише 22 березня видання Financial Times із посиланням на трьох неназваних осіб, знайомих з обговореннями.

За повідомленням, попередження з Вашингтона передали високопосадовцям Служби безпеки України і Головного управління розвідки Міноборони.

FT зазначає, що Білий дім стурбований тим, що такі удари можуть призвести до атак у відповідь по енергетичній інфраструктурі, на яку покладається Захід.
    Financial Times: США закликали Україну не атакувати російські НПЗ (radiosvoboda.org)

Доки не будуть названі неназвані особи, хай ідуть усі лісом.
    Що значить "Білий дім стурбований"? Дім, вігвам, намет, помет не можуть бути стурбовані.
    Якщо це скаже Байден чи віце-президент, тоді можна буде звертати увагу. А то у них "то собаки лают, то руиньі говорят".

Чому Європа не стурбована? Наприклад, араби будуть лише раді, якщо росія припинить поставки нафтопродуктів. А щоб ціни не росли, араби можуть збілшити видобуток. У них нафта все рівно має копійчану (драхмлячу) собівартість.

16. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

А навіщо арабам стримувати ціни на нафту?
    Який в цьому сенс? :dntknw:

17. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Це ж елементарно, Уотсон.
    Припустимо, світова ціна на нафту, умовно, 30 доларів. Собівартість нафти для арабів - 10 доларів. Собівартість нафти для росії 35 доларів.
    Така ціна вигідна арабам і невигідна росіянам. Капіто?
    Чому полякам не подобається українське зерно? Тому що у українського зерна нижча собівртість.

18. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Чому арабам не підняти світову ціну на нафту до 50 чи 100 долларів,
    якщо росія припинить поставки нафтопродуктів?
    Це ж логічно, конкуренції ж не буде!

а де твій аватар? :)