Я не займаюся спекуляціями, щоб купувати дешевше і продавати дорожче. Знаю, купують дешево, але багато стягують на кордоні, особливо за цукор.
Україна може відкликати ініційовану процедуру у Світовій організації торгівлі (СОТ) в рамках суперечки щодо агропродукції з прикордонними державами. Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка, який за сумісництвом є торговим представником України. – Для нас дуже важливо, щоб польська сторона, інші держави та ЄС гарантували нам, що подібні обмеження в майбутньому не стануться, тому що вони є протиправними, неадекватними і неприйнятними для України. Коли ми отримаємо такі гарантії, ми формально оголосимо, що цей спір вичерпано. Думаю, це питання буде розглядатися останнім. На сьогодні важливо запустити механізм погодження і верифікації з партнерами, – сказав він. https://fakty.com.ua/ua/ukraine/202...y-pozov-do-sot-u-ramkah-zernovoyi-superechky/
яке йому діло до: - структури власності в Україні, - Президента України --------------------------------------------- приміром, Україна заборонить ввозити польскі яблука... і я скажу, шо польський президент підтримує міжнародні агрохолдинги, які контролюють польські сади... ну це ж абсурд, правда ж? (в тому смислі, що не треба лізти не в свої справи, і всі питання мішати в одну купу)
Зернові трейлери - іноземні, не українські. А ці трейлери через хабарі впливають на дії українського уряду, котрий жертвуючи сусідськими відносинами, судиться з Польщею, котра прихистила мільйони українських біженців.
1. перелічені компанії - не тільки трейдери, а й виробники... 2. якщо акції компанії продаються на біржі, їх може купити будь-хто - і громадяни України, і іноземці, і той поляк, і ви... тобто, кому належать ті компанії - зовсім не очевидно... я не знаю... 3. їх діяльність - у правовому полі настільки, наскільки це взагалі можливо... той поляк звертається не до суду, а в тік ток... тому що в нього просто набір слів... 4. про хабарі українському уряду - це все ваші вигадки... або діставайте факти, і доводьте у цивілізований спосіб... або - не брешіть... 5. Нічого страшного не трапиться, коли біженці будуть працювати не на польського пана, а повертатимуться додому... і шукатимуть нові можливості в Україні 6. треба розуміти, що така структура економіки, коли великі агрохолдинги контролюють багато землі, а люди виїїжжають з сіл на заробітки... в Україні складалася десятиріччями...... це складне болюче питання...
Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау пояснив, чому відмовився приїжджати в Україну на Раду міністрів ЄС. За його словами, він відхилив запрошення через спад польсько-українських відносин. https://www.obozrevatel.com/ukr/poli...nistriv-es.htm Щось дуже дорого коштують Україні вибрики Зелупи.
Україна повинна (MUST) стати членом НАТО якомога швидше (ASAP)! Неймовірно важлива фраза від тіньового міністра-лейбориста Девіда Леммі. Я зараз знаходжусь на конференції лейбористської партії. Це опозиційна партія. Але, скоріш за все, на наступних виборах вона прийде до влади. І от на одній з панелей конференції виступав тіньовий міністр закордонних справ Девід Леммі. Поставив йому питання: чи готова Британія взяти на себе лідерство у допомозі Україні, якщо, не дай Бог, після президентських виборів в США ми втратимо допомогу в тих масштабах, які є зараз від Америки? Відповідь БІЛЬШ ніж позитивна. З точки зору лейбористської партії: Україна має двопартійну підтримку в США, і двопартійну підтримку в Британії. І позиція лейбористської партії така: Україна ПОВИННА (MUST) стати членом НАТО якомога швидше. Дуже гарний сигнал. Якби у нас була стратегія, якої поки не видно, ми б реально змогли вийти з цієї війни мінімум членом ЄС, і були б дуже близькі до вступу в НАТО. Але... З кожним днем ми втрачаємо цю можливість, на жаль. Олексій Гончаренко
А це не для зедовбойобнутих. Дуже гарний і інформативний тред про те що творилося до 24 лютого 2022 року і після. Даю тільки перший твіт. Заходьте і читайте весь тред. View: https://twitter.com/Good__Bad/status/1725933064985993539?t=1YZXKOk9Cp_oufjSwtptZA&s=19
Йой, МЗС Польщі не їде на Раду міністрів ЄС в Україну. Звісно, нащо йому їхати в Україну зараз - щоб бути хлопчиком для биття чи шо? Зараз вже провина не України, були якісь перевізники, що їхали не транзітом, а продавали зерно в Польщі - це виправили. Зараз Україна, якщо б була не права, не обурювалась би чи просто так лізла б на рожон, їй не до того. Там на кордоні що попало, якась група заблокувала: пусті фури додому в Україну не пускають, вже один водій помер (54роки). З верхівки ЄС до Польщі звертаються- звертаються, що вона порушує домовленості СОТ, і вже почали давити, але у Польщі вибори, політика. Вона поки нічого не робитиме. А міністр МЗС - що рижий? - поїхати послухати те, що і так знає, і червоніти. Але знаково: нормальні люди свою країну жаліють, а українські гніди - чужу. Нічого, все перетруть, все розплутають. Як обіймався Зе с Дудою, так і обніматиметься далі. І допомагати нам не перестануть. Навіть на Угорщину знайдуть ричаги в ЄС - чи спілкуватись їй з пуйлом, чи мати неабияку допомогу Євросоюзу.