Україна - не Росія

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 січ 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Україна - не Росія

Вот уж точно Украина - не Россия....
    В субботу надо было съездить в ближайший Россиийский приграничный город - встретить родственников друга с поезда....Мда - 12 лет не ездил в Россию - и наверное не скоро захочу снова встретиться с российским "гостеприимством"...
    Если на нашем пункте пропуска на машину тратят около 5 мину - на российском - от 15.... очередь огромная, шманают всех подряд - причем российских машин подавляющее большинство...Ну и еще явное и неприкрытое вымогательство - просто прямым текстом - сейчас будем смотреть по настоящему - раз в машине ничего не везешь - значит спрятана контрабанда... или давай "залог", что вернешся в нашу смену = 2000 рублей....Или будем искать до конца смены - до вечера....Дал 100 гривень, потому что и так на 3 часа опоздал к поезду (а выехали за 3 часа (!) до прихода - ехать около часа всего....Впечатление ужасное....До сих пор не могу отойти от "братских объятий"....
    Слава Богу, шо мы - не Россия....

• Подобається Подобається x 2
  2. Bogun

Bogun Well-Known Member

Україна - не Росія. У в продовження теми. Забажалося мені поїхати у Пітер на ескурсію. Запам'яталася на все життя. Я тоді вже на 100 % зрозумів, що ми з росіянами зовсім різні народи, правда це вже інша історія.

Особливо я запам'ятав цей випадок. У музеях дерли гроші, як з іноземців.
    Я не чекав почути від касира у нашу адресу (туристи були зі Києва, Луганська, Одеси) такий вираз:"Снова дебильные хохлы приехали". Я здружився з російськомовною молодю з Луганська. У них очі на лоба полізли від цих слів. Я з ними порадився і ми всім гуртом почали вимагати або вибачення або група з 40 людей не візьме жодного квитка і почали вимагати директора музею.
    Вона не подивившись на нас крізь зуби сказала: "Простите меня" таким тоном, щоб швидше наш збути. І бере далі з нас плату, як з іноземців. Далі я добив її ще раз. Сказав, коли ми іноземці, прошу надати нам ескурсовода на нашій мові - українській. Луганчани почали сміятися, але теж бажали провчити її, всі погодилися. Вона мовила:"Где я вам его найду". Я добився те, щоб з нашої групи брали гроші, як з жителів Росії через те, що на даний час немає українського ескурсовода.

Не знаю чи з'явився українській перекладач у цьому музею :). Але знайомі з Луганська розповіли, що вони тим самим способом добивалися дешевших ескурсій у Москві.

Навіть росіяни в Росії погоджуються, що нахаб в Росії набагато більше, ніж в Україні. Пригадую російську приказку: "Проблема Росії - дураки і дороги"

• Подобається Подобається x 3
  3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Молодець! Додав +1 до карми. А що там дивитися? Шапку Мономаха, так вже всім відомо це була шапка хана Узбека царя Золотої Орди. Так само і всі решта історичні цінності підроблені, вкрадені...

ТО ЧИЄЮ Ж Є «ШАПКА МОНОМАХА»?

• Подобається Подобається x 1
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Всі, всі?:padonak:

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Так!:D :D :D

• Подобається Подобається x 2
  6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Тільки не багато років БЕЗ советів. З 33 по 39 всього лише 6 років. Правду кажуть у тому анекдоті: "ЖИТТЯ - до школи, та після пенсії, якщо доживете.":)

7. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Скромнее..надо быть...скромнее-с...:cowboy:
    Как все пересичные украинцы...и пользоваться железнодорожным ..плацкартным транспортом...;)
    А чо?Нормального поезда не было до Луганска?Обязательно на "перекладных" электричках ехать надо было?:crazy:
    Будет время...сьездите на польскую таможню..расскажете..что да как..а то тут писали...журналисты из ЛФ...что там то же не все по вропейски... :cowboy:

8. Kozak

Kozak Member

це точно, а зараз деколи і до школи можна не дожити

9. Читатель_Обкома

Ничего плохого не хочу сказать..и тем и более подумать...але...всегда считал...что стоимость экскурсий входит в общую стоимость путевки....
    При нормальном раскладе...что бы без своего экускурсовода..да еще ...такая огромная группа..."вольных"...туристов...собралась одновременно..в не урочный час..в музей????:suicide:
    Сомнительно очень....:moskali:
    Где то ..я енту истории..уже читал...правда...давненько...из серии..."тистечка...в Крыму"....:beee:

10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Да вот как-то из Новосибирска не идут поезда через Луганск.Поэтому и получилось, что ближайшая станция к нам - Миллерово...
    А что до Польши - знаете - мы не были единой страной, и мой отец родился не под Вроцлавом - а в 40 километрах от этого самого Миллерово (а от Луганска - если по прямой то в 25... ) И я туда не торговать ехал, и оттуда не товар вез...Я думаю - чтобы не писали о польских пограничниках - но врятли они разводили на деньги подобных мне людей - вот просто не поверю...

11. Salata

Salata Well-Known Member

Жаль нельзя подобным способом добиться чего-то в гостиницах, там еще в 98 году с россиян брали за проживание ровно в два раза дороже, практика вроде сохранилась.

Но способ хороший, правильно сделали. Выводы только...:beee:

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вообще если посмотреть на любого «ура- свидомого» патриота, то получается интересный портрет. Как ни удивительно из моей, конечно ограниченной выборки по двум форумам, где я участвую, но в чистом виде такой «патриот» реже встретится на ЗУ, чем в Киеве или среди тех, кто уже эмигрировал и поменял гражданство.

1. Не хочет он быть похожим на русских. Я попрошу может кто-нибудь нарисует портрет типичного украинца, чтобы не было ни одной похожести с русским. Но так, чтобы совсем ни одной черты не было похожей и чтобы пропорции были другие. Иначе похожие будут, а это трагедия. Это к тому какие они внешне, патриоты. т.е. И чем ослабленнее патриотизм, происходит постепенный переход от этой полной непохожести к полной внешней похожести.

2. Почему-то считает, что у него менталитет другой и себя выше и культурнее (он европеец, а русские, ну и там все остальные иже с ними сплошная «азиатчина», тупизна, пьяницы, неумехи и у них сплошное вранье об успехах и «кремлевская» пропаганда.

3. На самом деле в России сплошной хаос и развал от Калиниграда до Камчатки. А иногда даже и на Северном полюсе.

4. Боится и ожидает постоянно и хронически нападения России (но сам уже на Украине может и не проживать) и почему-то думает совершенно серьезно, что Украина самый лакомый кусок в мире для России, что все русские только и думают, как этот кусок бесплатного «вареника с салом» вместе с этим демократическим бардаком и головной болью отхватить.

Вообще, если бы такое можно было бы, то отплыли бы сейчас вместе с границами куда-нибудь подальше и именно от России. Было бы возможно поменялись бы территориями с кем-нибудь. С Польшей например. Или с Гавайскими островами. Второе лучше. Но временно, в силу пункта 6. Тогда можно и вернуться будет.

5. В то же время усиленно ждет когда Россия все-таки загниет и распадется ему на радость. А это произойдет автоматически в силу п.2.

6. А при распаде (тайная такая мысль) добавятся еще территории, где можно прийти и потребовать в любой организации отвечать исключительно на украинской мове.

7. А самое главное не понимает своего счастья, а именно противоречия пп.. 3 и 4 в его мЫшлении, что если п.4 (нападение т.е.) произойдет, то в силу п.3 (хаоса и развала) это ускорит этот хаос и развал и тогда вся территория России вместе с населением и территорией, с нефтью и газом, ну и остальным всем упадет сама под власть Украины. А если и вступит куда-то в союз, то тогда может достаться тем у кого дубинка большая, а не сувенирная булава. Но так уже заложено п. 2 (другим особым менталитетом. т.е.), что как ни вступят в союз, то всегда не в тот и не с тем.

• Подобається Подобається x 3
  13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Може "тому, що не в чістом відє" (за виключенням пп..5-7), +1

14. sevtavr

sevtavr миється в бані

"І казали вони на мале – се велике, а справді велике намагалися зневажити та упослідити..."
    "Пізнайте правду, і правда визволить вас...".

Від частого повторення брехня не стає правдою, однак усе більше тих, хто не вміє чи не бажає логічно мислити, проявляють готовність повірити в неї. Спрацьовує не логіка, спрацьовує стереотип мислення: "Якщо стільки відомих і шанованих людей так довго повторюють це твердження і, напевно, вірять у його істинність, то не може ж воно бути суцільною вигадкою. Хай не все, але хоча б якась доля істини в ньому мусить бути присутня...".

Щось подібне сталося з не одне десятиліття пропагованими московською імперією міфами про "вєлічіє і могущєство руского язика" ("ВМРЯ"), про "вєлікого Леніна", котрий "на ньом газгава-гівал". Ну і нехай собі тішаться московити тією "величчю", як дурень цвяшком. Нам, українцям, у своїй незалежній державі що до того?

У тім то й річ, що вигаданий колись для ідеологічного виправдання уярмлення та тотальної русифікації пригарбаних Москвою народів міф продовжує руйнувати свідомість пересічного українця й сьогодні, а його адепти перейшли до ще більш нахабних і провокативних форм пропаганди.

І сьогодні не лише десь там, у Москві, Твері, в наших-таки Сімферополі, Донецьку, Луганську в російськомовних українофобських виданнях можна надибати твердження на кшталт: "Ніякої української мови немає...", "Українська мова – то зіпсований полонізмами "русcкій язик..." і т.ін.

Належної відсічі такі інсинуації сучасних валуєвих ані від офіційних структур, ані від патріотично орієнтованих засобів масової інформації не отримують. Найбільше, на що, бува, спромагаються окремі вітчизняні публіцисти, то кволі заяви виправдального штибу: "українська й російська мови сестри"...

Однак уважний неупереджений аналіз мов-сусідок підштовхує до іншого висновку. Мова спадкоємців племені кривичів, що стало основною слов'янською складовою в тюрко-фіно-угорському конгломераті, нині іменованому "русcкім народом" – не "сестра", а "дочка" русинської – української мови. Дочка кривобока і кривоуста, котра, примхою долі доскочивши короткочасного, за мірилом історії, панування над матір'ю, в процесі того панування прагла зневажати та упослідити ту, яка дарувала їй життя.

Для тих, хто вже готовий, захлинаючись, бризкати слиною заперечень, повторюємо: саме так, російська мова у слов'янській своїй частині – вторинна, дочірня, – замало того – пародійна стосовно нашої РА-синської, русинської, що сьогодні іменуємо її українською, мови.

Для тих заяв потрібні докази. І їх є безліч.......

Сергій КОВАЛЬ
    ЧИЯ МОВА ВТОРИННА І ПАРОДІЙНА

15. Читатель_Обкома

А вот интересно...кто ентот дяденька... Сергій КОВАЛЬ...
    научный работник со степенью докторской?
    Или так...ля-ля-тополя...типа Алексий Палий?:cowboy:

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

Хто б він не був, немає значення. У нас свобода слова, чі вже немає? Sevtavra то за цю цитату забанили, я все вірно зрозумів? А Чорнобилець написав чергову, як би пом'якше сказати,:) нісенітницю, і йому як с гуся вода...

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В бані є графа про причину. У даному випадку, крім анонсів статей Севтавр ніц на ЛФ не носить (носив). :sad:
    А пагаваріть?!

Мораль: свобода є, а слова від Севтавра не витягнеш, тіко спам.

18. Читатель_Обкома

Дык..кто против то,достопочтимый Danilo?????:eek:
    Просто хотелось бы..что бы ..."пирожки то.. пек пирожник...,а сапожки... то шил сапожник...":cowboy:
    Как бы ...Вам... учтивый Danilo ответить то....:shutup:
    Чернобылец то....писал свои мысли.... не претендуя на категоричность...даже ...суровый модератор...додал ему кармы...:moskali:

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

В принципі, я с Вами згоден. Але бувають виключення. Ось Ви, наприклад, кажуть непогано готуєте страви, але Ви не є фахівцем, що не заважає Вам робити кулінарні шедеври.:)

20. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я як це прочитав, зрозумів, що я не не "ура-патріот". Хоча патріотом себе вважаю. Висловлю свої думки з цього приводу.

1. Тоді скажіть, чим відрізняється болгаринин від росіянина чи серб від росіянина. Коли зовнішністю, то скажіть будь ласка, як можна написати портрет європоїдної людини без схожості з росіянином. Знаю, негри і китайці точно не схожі на росіян, а всі інші так.

2. Українець - європеєць. Україна - європейська країна. Це у кожній географічній мапі можу показати. Росія - євроазіатська країна. Тоді росіянини євроазіат. Що за дивні запитання. А про пропаганду тупого і п'яного росіянина з криміналом. До речі самі росіяни погоджуються з тезою, що їхні серіали і фільми формують таку думку, навіть у самих росіян. І до речі "кремльовська" пропаганда, російські керівники проводять пропаганду, яка вигідна їм і тут також немає нічого дивного.

3. Казати, як погано живе сусід, а нічого не робити у власній країні? Це світова практика. Але моя думка, ми щось повині робити у себе самі, а не дивитися через чужий паркан.

4. Росія справді проводить сильний тиск проти України. Але це дії великих країн і у цьому немає нічого дивного. Ми повині Кремль випереджати на три крока вперед і проводити розумну внутріншню і зовнішню політику. Фактично зараз йде у світі переділ сфер впливу між країнами і ми не повині йти на поводку жодної, а вдало гарно-мудро робити те, що вигідно нам.
    Ми від Росії нікуди не відпливемо і Росія від нас нікуди не дінеться.

5. Знаєте розпад Росії, Україні не ні до чого. По перше Кремль не здаться без бою, а буде на тих територій, яку захочуть відійти, щось подібне до Чечні. А уявіть, коли щось таке буде діятись по всій Росії. Страшно уявити.
    Пригадую слова тараса Шевченка у творі "І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ, І НЕНАРОДЖЕННИМ".

А чванитесь, що ми Польщу
    Колись завалили!..
    Правда ваша: Польща впала,
    Та й вас роздавила!

6. Знаєте, нам треба розібратися зі сучасними тероторіями, а вже потім, як станемо сильною та могутньою країною, думати про інші :). Нам своїх проблем вистачає, нашо брати чужий тягар проблем.

7. Ага нафта, газ. В Іраку також є нафта та газ і що з того. А в Японії є тільки риба і хто живе краще? Навіть Росії з нафтою і газом до Японії, як землі до неба. Україні є все для багатого життя. Але чи ми можемо, на даний момент, цим користуватися? Напевно, ні. Одиниці олігархів, так. Всю Росію до України, нічого собі. Повторю ще раз: Нам своїх проблем вистачає, нашо брати чужий тягар

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)