Україна - не Росія

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 січ 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Україна - не Росія

Брешуть шановний, ой брешуть,а за Сіетл Вам брат розкаже

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ось, чоловіче добрий, і дайте визначення українському шовінізму.... [​IMG]
    чим саме він відрізняється від “звичайного” націоналізму?....

3. ~KOLOBOK~

~KOLOBOK~ Well-Known Member

Чорнобилець, ну i розсмiшили ви мене, ой za шо дякую то дякую. Задорнов порiвняно з вами... ех ну да ладно. :)
    На рахунок проживання. Ви правi, просто все залежить i вiд того хто навколо вас. Тобто ви можете бути християнином(ну то я так до прикладу беру, можете замiнити i росiянином, якщо хочете),але ви перебуваєте в iншому середовищi, кожен день, де є свої тррадицiї i устави(пам'ятаєте що в чужий монастир зi своїм уставом не ходять?).Тому рано чи пiзно у вас постане вибiр або їхати назад, або пiдганяти себе пiд стандарти тої держави. Тому саме як ви це будете робити, власне i показує ваше вiдношення до iнших людей.
    По факту harassment.(Доречi, переклад по росiйськи на вiкiпiдiї досить примiтивний i неповний, 4ому не знаю,українською то й взагалi нема такого.) Цей закон є для всiх, не залежно вiд розмiру фiрми- це державний(федеративний) закон, пiд який пiдлягають всi фiрми i заклади. Пiд цей закон пiдпадає вербальне або письмове приниження за ознаками: кольору шкiри, статевих вiдмiнностей, релiгiйної принадлежностi, нацiональностi, а також в деяких випадках iнвалiдностi чи сесуальної приналежностi. АЛЕ!!! У випадку коли цей самий харасмент застосовують проти вас ви маєте повне право дати вiдсiк(можете навiть заїхати по мордi- в судi вас виправдають, знаю не зпочутого).Тому шановний, коли був вiдвертий наїзд як на мене так i на мої державу(її iнтереси), я мав повне право згiдно американського(допустим) законодавства послати вас i куда подалi. Америка тим i добра- свої права знати корисно- помагає скажу я вам.
    На рахунок Калiфорнiї. Нi це не правда, хоча там i проживають бiльше 51% iспаномовного народу(бiльшiсть з яких або нелегали,або не мають ам. громадянства,так як англiйська є обов'язковою умовою для прийняття ам громадянства(як письмово так i усно), хоча iспанска i рахується другою держ. мовою в Калiфорнiї, Флоридi, деяких iнших пвдених штатах. Єдине, правда, що дiйсно - робiтник який є мультилiнгвiстом має бiльше шансiв знайти добру роботу(не даром мама Л.Українки О.Косач говорила:"Скiльки мов ти знаєш , стiльки раз ти i людина"), так як бiльшiсть великих корпорацiй задiянi в мiжнароднiй спiвпрацi, тому самi розумiєте для чого мультилiгвiсти. Я особисто так знаходив роботу у продавничiй сферi(retail bussines-хаха не повiрете але прямого перекладу в двох словах не маю).
    В штатi Вашингтон(надiюсь ви це мали наувазi, хоча це не тiльки тут)можна при потребi безкоштовно одержати брошуру з правил дорожнього руху практично з будь якої найбiльш поширеної тут мови нац. меншин, це як i росiйська, так i українська, iспанська,китайська, корейська i тд. При потребi тепер можна здавати i їзду з українськомовним чи росiйськомовним iнтруктором( так, так нашi вже i туда залiзли :). I навiть,якщо i получите штаф- суддя сам може вам призначити перекладача, причому безкоштовно, назвемо "за рахунок суду"(оскiльки за виписаний штраф все одно платите ви :), хiба маєте шанс виграти справу,а як вiдомо з переможцями не торгуються. АЛЕ повторюсь ще раз - знати мову i свої права, їх вiрну трактовку(так от щоб не вийшло як наприклад з тим же самим ретеiл бизнесом) це ВИГIДНО, тому всi при можливостi стараються вчити англiйську, її термiiнологiю i тд. Не вчать люди переважно старшого передпенсiйного, чи пенсiйного вiку їм просто вже не дотого- свої програми i нюанси.

• Подобається Подобається x 3
  4. Оля

Оля Старожилка форуму

Однозначно - врут! :) Мій казин, що в столиці Каліфонії, місті Сакраменто мешкає, на пошті працює, дві казинки медсестрами в лікарнях, племінниці дві в банках. Ніхто з них крім слова "сі" (яке і я знаю ;) ) не знають. Так що не підсовуйте цю ФІШКУ до умов України.
    Ви краще скажіть, коли в Росії українську регіональною зроблять? Ну, я маю на увазі в місцях компактного проживання українців.Тільки не тичте зараз тут те, що руками самих українців там робиться, як тут дехто любить зі старих знайомих тикати...;)

О!А це напівправда.Бо книжечок з правилами тут існує ще принаймі на 5-х мовах. На сомалійській, в"єтнамській, мандарин, камбоджійській і ще якійсь. То для людей, які недавно прибули до США, а мови не знають. Їздити ж треба відразу, а як інакше здати на права? А на роботу без вільного володіння англійською не беруть. Хіба туалети мити. І то мусить хоч через перекладача людина хоч якось з начальством спілкуватися. От так то, Чорнобильцю. Знаєте Ви, та тільки те, що Вам вигідно. ;)

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+5.
    д'Арте, я саме про Це... ;)

6. Forpost

Forpost Стоїк

Хто не поклоняється Російській імперії той проклятий український шовінюга

7. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Згоден!
    Златоглава Москва, це наша рiдна Батькiвщина!

8. ~KOLOBOK~

~KOLOBOK~ Well-Known Member

I шо далi? Маєте той майте собi на здоровлячко,а в нас своя хата,теж доречi з євроремонтом. :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А я одне не розумію. Маєш свою золотоверху (чи золотонизу), то й май собі на здоровя - good for you!
    А чого ти прешся зі своєю Рашою, зі своїм пуцькіним сюди на ЛФ.
    Ми на ЗУ за 45 років добре наїлися того і тепер хотіли б щоб ви всі вже заткнулися з тим всім. Добре вам в вашій Раші - то і сидіть там, знайдіть собі підходящий форум ( на вашєй родінє) і діліться враженнями.
    А нам тут це АБСОЛЮТНО не цікаве.

10. zet

zet Дуже важлива персона

А вот тут Педро вы не правы
    Интернет без границ. И где бы вы смогли пояснить оппоненту, что вам туда не надо? Так бы он и тешил себя иллюзиями о будущем новом СССР или что-то вроде этого...

11. levandivka

А "оппонєнт" прийшов за поясненнями? :moskali:

12. zet

zet Дуже важлива персона

Это его проблемы за чем именно он пришел, главное, что он получил... ;)
    А так сидел бы дома пребывая в неведении...

13. levandivka

Це вже питання до бухгалтерії.

Ги... Глянув на початок гілки:
    :D :D :D

14. Forpost

Forpost Стоїк

Фільологією мало кого проймеш

• Подобається Подобається x 1
  15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Шрек, мусив додати Вам карму. Вже дуже очі мозолили ті три шістки.

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

І що саме цікаве, через декілька років в Україні буде так само. Общепанятна - лише для некваліфікованих. Можливо ще у таких галузях як митниця, атомна енергетика (ще деякий час) буде потрібно знати російську? Ну ще може за худобою доглядати, і то не знамо які там будуть надої, може й прокиснути, нє?:) Скільки б на форумах не сперечалися, життя диктуватиме своє. І це є добре.

17. levandivka

А як же ми будемо досліджувати нашу історію... без знанія?!

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Колобку.

Ответы я знал и так. Но хотелось, чтобы от вас прозвучало. Хотел понять насколько глубоко вы осознали, что такое Bill of Rights и Harrasment. Начну сначала с вашей вступительной части. Мне кажется вы могли бы объяснить своим бывшим соотечественникам, что такое демократия и соблюдение прав национальных меньшинств. Принцип ия повторюсь, чтобы люди могли работать, а не отношения выяснять

На рахунок проживання. Ви правi, просто все залежить i вiд того хто навколо вас. Тобто ви можете бути християнином(ну то я так до прикладу беру, можете замiнити i росiянином, якщо хочете),але ви перебуваєте в iншому середовищi, кожен день, де є свої тррадицiї i устави(пам'ятаєте що в чужий монастир зi своїм уставом не ходять?).Тому рано чи пiзно у вас постане вибiр або їхати назад, або пiдганяти себе пiд стандарти тої держави. Тому саме як ви це будете робити, власне i показує ваше вiдношення до iнших людей.

Ну давайте поговорим. Про Устав в том монастыре. Стандарты той державы - это Конституция, и ее законы. В принципе в основе всех законов, так или иначе лежат моральные принципы, заложенные еще Библейскими заповедями. Так что в этом плане у нормального человека проблем нет и не должно быть в любой стране мира. Разница лишь в выполнении этих законом самим государством и защищенности самого человека от государственного произвола. От человека требуется выполнять законы, зарабатывать себе на жизнь, если может и исправно платить налоги. Так что стандарты в этом плане мало чем отличаются. Главное, как они выполняются людьми и государством.

В плане свободы слова. Вы экзамен сдавали на знание Конституции и надеюсь знаете Bill of Right. В США (но тут я проведу границы территорией США, кому непонятно почему, объяснять не буду) к этому очень трепетно относятся. У вас есть свобода слова, но до тех пор пока ваши действия не начинают ограничивать свободы другого человека или группы людей. Тогда у вас могут возникнуть проблемыТак что этот вывод "рано чи пiзно у вас постане вибiр або їхати назад, або пiдганяти себе пiд стандарти тої держави" относится только к тому кто не может выжить из-за того что не может зарабатывать. Но уж никак не из-за того, что у вас есть собственное мнение. И про стандарты - это выше..

По факту harassment.(Доречi, переклад по росiйськи на вiкiпiдiї досить примiтивний i неповний, 4ому не знаю,українською то й взагалi нема такого.) Цей закон є для всiх, не залежно вiд розмiру фiрми- це державний(федеративний) закон, пiд який пiдлягають всi фiрми i заклади. Пiд цей закон пiдпадає вербальне або письмове приниження за ознаками: кольору шкiри, статевих вiдмiнностей, релiгiйної принадлежностi, нацiональностi, а також в деяких випадках iнвалiдностi чи сесуальної приналежностi.

Все правильно. Слова нет такого и в русском. Слишком широкое понятие. Если назвать афроамериканцев так как называют их у нас, то можно попасть и иметь серьезные неприятности. Причина, по которой я задал этот вопрос - проста. Если убрать из этого понятия вопросы, связанные с сексуальной частью, то это просто закрепленные законодательно правила поведения в много-культурной среде, в переводе на русский - в интернациональной, много-конфессиальной среде. Ничего нового. Если человека назвают москалем, либо хохлом, чтобы его унизить или не принять на работу - это harassment. Если его называет представителем "пятой колонны" - то же самое. Я надеюсь, что при выполнении "Программы сотрудничества Украина-НАТО" - эти вопросы уйдут. Там соблюдения прав национальных меньшинств заложены.
    У випадку коли цей самий харасмент застосовують проти вас ви маєте повне право дати вiдсiк(можете навiть заїхати по мордi- в судi вас виправдають, знаю не зпочутого).Тому шановний, коли був вiдвертий наїзд як на мене так i на мої державу(її iнтереси), я мав повне право згiдно американського(допустим) законодавства послати вас i куда подалi. Америка тим i добра- свої права знати корисно- помагає скажу я вам.

Не только права, но и обязанности, соблюдать права других людей. Иначе, если кому-то предлагаете "убраться в тайгу" или назовете "москалем" - сами можете в морду получить. Если они права свои знают. :)
    Нi це не правда, хоча там i проживають бiльше 51% iспаномовного народу(бiльшiсть з яких або нелегали,або не мають ам. громадянства,

так як англiйська є обов'язковою умовою для прийняття ам громадянства(як письмово так i усно)
    Есть исключения, посмотрите.
    Хоча iспанска i рахується другою держ. мовою в Калiфорнiї, Флоридi, деяких iнших пвдених штатах.
    No comments
    Есть еще одно место, где наряду с английский есть еще другой государственный.

Єдине, правда, що дiйсно - робiтник який є мультилiнгвiстом має бiльше шансiв знайти добру роботу
    В основном двуязычный - англо и испаноговорящий. Но когда звоните в любой банк или госучреждение, то вам предлагают либо английский, либо испанский. На ваш выбор.
    (не даром мама Л.Українки О.Косач говорила:"Скiльки мов ти знаєш , стiльки раз ти i людина"),
    Плохой человек - столько раз и плохой
    Хороший - столько раз и хороший
    Немало в мире злодеев со знанием разных языков. Это к тому, что ни один красивый лозунг, должен не вообще взагали звучать, а в каждом конкретном случае.

В штатi Вашингтон(надiюсь ви це мали наувазi, хоча це не тiльки тут)можна при потребi безкоштовно одержати брошуру з правил дорожнього руху практично з будь якої найбiльш поширеної тут мови нац. меншин, це як i росiйська, так i українська, iспанська,китайська, корейська i тд

Украинского нет. Правильный ответ здесь.

http://www.dol.wa.gov/driverslicense/guide.html

Оле.

О!А це напівправда.Бо книжечок з правилами тут існує ще принаймі на 5-х мовах. На сомалійській, в"єтнамській, мандарин, камбоджійській і ще якійсь. То для людей, які недавно прибули до США, а мови не знають. Їздити ж треба відразу, а як інакше здати на права? А на роботу без вільного володіння англійською не беруть. Хіба туалети мити. І то мусить хоч через перекладача людина хоч якось з начальством спілкуватися. От так то, Чорнобильцю. Знаєте Ви, та тільки те, що Вам вигідно.

Если вы думаете, что я этим усиленно горд, то вы ошибаетесь. Первое поколение эмигрантов выживает, и помнит корни, второе полностью адаптируется, третье уже, как правило языка уже не знает. Просто эти языки отражение того, кто является самой большой диаспорой. Но не видел я еще японцев работающих в туалетах. Или русских. Хотя при выживании, любая работа почетна.

Но не верю я, что те новые русские, что там во Флориде обосновываются туалеты моют. А так же те, что родственники арабских шейхов. Так что это неоднозначно.

Да есть и ученые, которым переводчиков предоставляют. А таких бегущих из СНГ уже меньше становится.

Да и не волнуйтесь. Русскоязычные к вам сейчас не ломанутся.

Да и я тоже. :)

19. Forpost

Forpost Стоїк

оть зараза, москалі вже четверте поколіня в Україні,а все на общепонятном шваркочуть

• Подобається Подобається x 4
  20. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Не в тему розмови, але в тему гілки: Ми з дружиною випадково якось розглядали найменування днів тижня.Зі всіма все яснобуло, лише з неділею спочатку мені було неясно. Але з"ясувалося,що це день відпочинку, день, коли ДІЛА НЕ РОБЛЯТЬ - НЕДІЛЯ. Всі разом - ТИЖДЕНЬ, ті ж самі дні. І цікаве порівняння випливло з російським аналогом тиждня - "неделя". Виходить, не діло на протязі тиждня...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)