Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та постійно у Львові чути польську. Найбільше у кількох точках, типу Личаківського цвинтаря та вернісажу. Але не тільки. :)
    А "визволителів" у нас теж багацько було. Отаких інакше як москалями тяжко називати. :ireful1:

У певному плані то Львову не зашкодило, а й навпаки...
    От інші "зазватчики" не надто про культуру та розвиток міста дбали...

Останнє редагування: 5 гру 2008
    • Подобається Подобається x 3
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Замечу, что среди таких было много с Востока и Центра Украины - и из Крыма. Родной брат моего отца воевал на 2-м Украинском... Так что не стоит так вольно использовать "лапки"....Про "москалей" написать легко, а вот сказать - куда подевалась большая часть населения Львова - и как на их месте оказались совсем не "москали"....

3. Bogun

Bogun Well-Known Member

У нас на Хмельниччині є містечко Меджибіж. Раніше воно було українсько-єврейським, а згодом стало на 75 % єврейським, яке оточували 100 % українські села.

Це містечко стало центром хасидизму. Тут все життя прожив і помер (народився на Тернопіллі) Баал Шем Тов (Ізраїль бен Еліезер) - засновник хасидського руху, єврейський цадик (євр. праведник) та месія. Та народився Раббі Нахман із Брацлава — засновник бреславського хасидизма, який помер у Умані, яка теж стало Меккою, але не такою, як Меджибіж.

У мене питання - це вже 100 % українське містечко (на даний момент селище міського типу) - Мекка для хасидів, але не єврейське і це визнають, навіть євреї. Вони не згадують, що у деякі роки відсоток євреїв доходив до 90 %.

Уявляю гасла: "Віддаймо Меджибіж - Ізраїлю".

• Подобається Подобається x 6
  4. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Я мишлю,же їм то...по-цимбалам!:mocking:

• Подобається Подобається x 1
  5. Дальневосточник

Китайцы говорят - не надо кидаться камнями в стеклянном доме. Я хотел донести именно эту мысль.

6. Полковник

Полковник миється в бані

Вот бы интересно было почитать где-нибудь - как до інших "зазватчикив" дбали паны про украинскую культуру та розвиток міста????

Есть ссылочки какие-то????

7. Bogun

Bogun Well-Known Member

Вибачте, але українська мова ЗАВЖДИ була у Меджибожі. Ви гадаєте, що євреї-хасиди не спілкувалися нею, на Хмельниччині, навіть були єврейсько-українські села, хоча на нашу мову ліпше назвати "селища міського типу" :) біля міст і залізниць.

Але яка нація ЗАВЖДИ була у цих містах, жила в 100 % українських селах навколо них і залишилася....... Тобто я з Вами згоден, українці були, українці є і українці будуть.

8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Исторически мифические поляки захватчики Кракова и Варшавы .
    Исторические москали захватчики Пскова Новгорода Смоленска .
    Ти самые новогородско пскопские москали як бы смогли отломитися от Москвы могут объявять себя Кривицкой Русью. И начнут реконструировать кривицкую мову.
    Политика ото бдздура .

9. Полковник

Полковник миється в бані

А вот ЭТО загадка для меня.
    15 лет, как закончилась руссификация Львова.
    Масса русскоговорящих за эти 15 лет либо померли, либо из Львова уехали.
    Откуда УВЕЛИЧЕНИЕ русскоговорящих?
    Может действуют подпольные русские школы и подпольные кружки по изучению русского языка?
    А может, Прости, Господи, заставляют .....
    Может ВНУТРИ Львова ЗАГОВОР Кремлёвский зарождается????
    Послушайте!
    Куда Влада смотрит????

• Подобається Подобається x 2
  10. Дальневосточник

http://www.zaxid.net/article/10750/
    Прочтите. Написано не для меня или для Вас - а для своих, львовян...:good:

11. Liliyah Romanova

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lwów :)))

12. Чупага

Чупага Well-Known Member

Уявляю гасла: "Віддаймо Меджибіж - Ізраїлю".

Не так смішно. У 1919 за ЗУНР билася "єврейська бригада". Ті євреї кістяк бойових сіоністскіх організацій.Ім була обіцяна автономія, але Бог не дав.
    Нехай мене євреї поправлять вони свою історію добре знають.

Останнє редагування: 6 гру 2008
  13. Такая статья есть на разных языках. При чём тут Польша?

14. Полковник

Полковник миється в бані

ОТЛИЧНЫЙ сайт.
    Много интересного про Львов.
    Много нового для меня.
    НО, я не нашел информацию о развитии украинской культуры и образования до 1939 года.
    Может пропустил что????

15. Дальневосточник

Украина дала многих видных деятелей Израиля - включая одного из отцов-основателей государства - Владимира Жаботинского...

16. Liliyah Romanova

А ви мій допис читали? Я говорила про Львів чи про українську культуру?

17. Полковник

Полковник миється в бані

Т.Н. Вами "захватчики" просто-таки НАВОДНИЛИ Львов украинцами (см. Вашу ссылку).
    Т.Е. поляков и евреев выкинули, а украинцев заселили.
    Сами тоже почти растворились (см. Вашу ссылку), что бы Вам не мешать....
    И всё-равно "загарбники".....
    Парадокс!
    Не?

18. Чупага

Чупага Well-Known Member

И Украина и Беларусь с Литвою иначе Речь Посполитая столько американских артистов музыкантов. Их трошкi больш уважаю чем политиков.
    Сильнее всего поразило когда узнал что наш наикрашший голивудский викинг Кирк Дуглас и тот из бабруийских яуреев.

19. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

А шо-о...ідєя нєплохая.Прімітє во вніманіє г.Полковнік.
    І глядєть,глядєть в оба...!:mocking:

Ага-ага...А у Вас шо,кружок любітєлєй Львова і Галіціі,что пан Полковнік с Рибкой одновременно(оба),положитєльно реагіруєтє на весточки,по-размещенію вєдомостей о россіянах на обширних,плодотворних,і такіх мілих іх сердцу і душе галіцкіх просторах.
    Да я тока спра-а-ашиваю...Нє трястісь!;)

• Подобається Подобається x 2
  20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось це і загадка, Полковнику! Бо до 90-х в Львові було порівняно не так вже багато "рускоґоворящіх"...
    Але, скільки внуків і правнуків тих, що "афсвабаділі" перейшли на українську?
    Оси Ви вивчили українську (вірю на слово), знав багато росіян які повністю перейшли на українську але решта стали ще більш впертими з мовою (див ЛФ). Особливо зараз, коли демократія, а львівяни досить толерантні, Ви знаєте.
    І ще один континґент... Це, нажаль, східноукраїнці. Ось приїжджає якийсь юнак чи дівчина з села Велика Калюжа що на Черкащині... І починає на апщєпанятнам. І вже ні за які гроші не перейде на рідну мову.
    Знаю безліч випадків...
    Думаю, ще можна дати ґарантію (не хотів би помилитися), що житель ЗУ ніколи не зробить російську рідною.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)