Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А ми - не раби. раби - не ми! (с)

• Подобається Подобається x 2
  2. Марусино

Марусино Well-Known Member

ви наводите мені приклади конкретні, а в цілому не забувайте, як було. Я вам теж привела свого діда, який пішов по заклику, прошел всю війну, воював, контужений, бив фашистів, гнав їх звідси. Він - хто? комуніст? він за що боровся? кого захищав? землю, народ, свою батьківщину. Він напевно не думав, Україна те або Казахстан, він виконував борг перед вічизною і перед своєю сім'єю. А прикладів конкретних можна море привести, тіко сенсу? Поганими були і комуністи, і повстанці, і фашисти - вбивали і ті, і ті. Але мова про те, що мені моторошно від такої історії мого народу. Розумієте, про що я, чи ні?
    ...

3. levandivka

А до спеціалістів звернутися не пробували? [​IMG]

4. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Борис, Вы сказали то, что сказали. Я Вас прекрасно понял. :)
    Про УПА я не спрашивал. УПА меня не интересует.
    Финский народ и лично главнокомандующего Маннергейма Густава Карловича (sic!) глубоко уважаю. :)

• Подобається Подобається x 1
  5. WAW

WAW Well-Known Member

Ага. Анекдот напоминает про ежика, который аутотренингом занимался.
    - Я не пукну, я не пукну... Пффффф! Это не я!

Останнє редагування: 12 жов 2008
  6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я теж, повірте.
    І український народ і українських героїв - теж.
    Пощастило ще у школі дізнатися про цікаві речі від однокласника (1951 р.н. !!!) - сина діючого УПівця і цивільної медсестри.
    І згодом переконався, що в розповідях його матері більше правди, ніж в патяканнях училок історії та суспільствознавства.

7. Марусино

2Борис: ну причому тут "розповіді"....ми ж прагнемо до істини дійти, до суті...
    ну давайте послухаємо також для балансу "розповіді" родини поляків чи євреїв, котрих родичів спалили цілим селищем. Що далі?

8. Boris_Kiev

Марусино, пошукайте на ЛФ - я писав про шпиталі УПА, де більшість персоналу складали євреї. І про те, як українські активісти допомагали євреям (1941-43) вижити або виїхати зі Львова.

А я Вам розповім іншу історію - зметикуйте, до чого:

Люсдорф (Черноморку) знаєте ?
    Родичка (з Полтавщини) вийшла заміж за мешканця Люсдорфа - росіянина шляхетного походження. Народила доньку. Власне, це була одна з небагатьох слов"янських родин в Люсдорфі (перед WW2).
    Мати того пана працювала вчителькою російської мови у школі для німецьких дітей.
    Якось прокидаються вони - а в селищі тиша, нікого нема. Депортували.

Чоловіка родички призавли в СА. Прийшли румуни. І молодій мамі призначили ПЕНСІЮ як дружині чоловіка, якого угнали на фронт (!)
    Але це - не головне.
    Прийшли згодом "асфабадітелі" і почали змішувати з лайном цю родину - мовляв, німецькі прихвостні.
    Але свекруха - вчителька гідно відповіла: "це ви, герої гребані, нас тут покинули напризволяще, а тепер ще й гавкаєте ?"

Згодом молода мати розлучилася з першим чоловіком і вийшла заміж за іношого - одесита родом з Росії.
    Той тіпа був у просовєтському партизанському загоні на Одещині.
    І розповідав щиро - яка там "родіна" ? Ми просто добували собі харчі, одяг зброю - грабували кого доведеться. Коли прийшли "асфабадітелі", нам наказали спочатку здати зброю (усі напилися і весь день стріляли), а потім намагалися "доместифікувати" їх а СА. Але довіри до тих "партизанів" не було до кінця війни.

От Вам і правда про бойові дії на Одещині.
    Може досить жити міфами ?

P.S. Володимирський собор в Києві врятувала від вибуху (міни, закладеної совєтськими підпільниками) скромна викладачка теормеханіки КПІ пані Олійник, мешканка сусідньої вулиці.
    Побачила підозрілих типів, не побоялася комендантської години, пішла до комендатури і повідомила. Тут же знайшли справжню свіженьку міну і знешкодили.
    Та пані ще жива (мешкає в штаті Нью Йорк), двічі приїздила до Києва, я мав честь вигулювати її по пам"ятних для неї місцях.

Останнє редагування: 12 жов 2008
  9. WAW

WAW Well-Known Member

Золоті слова. Але чому ви їх відносите тільки для протилежної сторони діскусії?
    Досить смішно було чути по ТВ про єврейську дівчинку, яку в родині Шухевіча нібито ховали від німців.

А як ви це прокоментуєте?

Ну і це до купи:

І ще це:

Хоча, відповідь мені відома, бо вона стандартна. То все витівки НКВС-КДБ-ФСБ. А ми, свідомі українці, маємо віріти тільки тому, що розповідають ті, чія росповіть відповідає нашій концепції освітлення історії. Все інше - маячня, підробка та провокація.

• Подобається Подобається x 3
  10. levandivka

Waw...
    Збьори Сємашків коментувати? :)))
    Ви, якщо пам'ять не зраджує, вже писали про мульйони, пораховниі поляками..? ТАК от це "той випадок". :pardon:
    Ненависть до жидо-комуни коментувати?
    ТАК вже 100 разів на ЛФ Ромко написав. читайте...

11. Полковник

Полковник миється в бані

Чё Ромко написал?
    Помнится, что ОН москалей (русских) очень сильно не любит.
    А к жидам и коммунистам, у него, вроде, неприятия нет.....

12. Boris_Kiev

WAW,
    а звідки ті скани?
    Які газети (листівки), чиї вони ?
    Ви їх тримали в руках, знаєте про їхнє походження, дані видавника ?
    Скоріш за все, Ви їх знайшли в Неті, на російських ресурсах.
    А Вам відомо, скільки газет українською мовою друкували фашисти ?
    Хіба не бачити помилку - "ЖИДОВ" замість "ЖИДІВ" (до речі, в ЗУ, як і у Польщі, це нормальне слово, таке ж як німецьке слово Jude).
    Чи Ви вважаєте, що якась групка екстремістів-ідоеологів може розписуватися за всю Україну (як відома Вітренчиха) ?

Вчіться відокремлювати мух від котлет.

13. WAW

WAW Well-Known Member

Отож я й кажу.

І ви це підтверджуєте.

А я хіба не про те? Якщо не буде неупередженного ставлення до історії, то так і будуть схід західу дулі крутити.

В першому посиланні є данні про походження. В другому випадку - так, з російських сайтів. Але ваша відповідь нагадує фільм Рязанова "Гараж", де дружина Гуськова сперечалася про японський магнітофон:
    -- А вы его видели? А вы его слышали? А вы его включали?

Я ще раз озвучу свою позицію: Треба вам історична правда - опирайтеся не бесперечні факти. Якщо був голодомор, то треба було запропонувати Росії і Казахстану створити спільну наукову комісію, а не носитися по всьому світу з цім, як дурень з писаною торбою (хоча мені більш до вподоби один з інших варіянтів - як жид с писаною Торою). Бажаєте реабалітувати в очах світу вояків УПА - створить богатосторонню наукову комісію з Польшею, Росією, Ізраілем. Вивчайте всі документи, от такі газети, листівки. Підробка? Встановьте цей факт науковою експертизою. Є злочин перед людьми (українцями, поляками, руськими, євреями і т.д.), треба вибачатись. Була співпраця з карателями - треба це признати та засудити. Тільки так можна писати конструктивну та консолідуючу історію.

Доречі, я обома руками за створення комісії по злочинам проти людства часів більшовиків, щоб їх також засудили, як і фашизм. Але це також треба робити в співпраці та на підставі фактичних чисел а не вигадок. Хоча ці числа будуть, й меньші за вигадані, але не менш жахливі.

Останнє редагування модератором: 13 жов 2008
  14. Полковник

Полковник миється в бані

Ясненько.
    А как по поводу "Приказа Жукова и Берии"??????

15. levandivka

Зовсім ні. навпаки - спростовую.
    У мене лежить декілька течок з кількарічного дослідження-обрахунку жертв (з обох сторін) Волинської трагедії. ТАК, була різня. обопільна.
    А у Сємашок в селах, де за переписом жило 67 поляків записано сотні жертв "бандитув УПА". :)))
    ми робили звірки. туфта.
    Ви дручок з Вашого лінку читали (уважно)?
    Почитайте...

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Без балди, просто цікавить. Навіщо було "совєтськими підпільниками" підривати Володимирський собор???

17. Boris_Kiev

Степаничу, а Ви забули гасло "Нехай горить земля під ногами окупантів" ?
    Хто, на Вашу думку, замінував Хрещатик і більшість адмінбудов ?
    Ще з 40-х років відомі київські архітектори та історики відомого "підпільника" Івана Кудрю згадували не інакше, як "Реставратор". В сенсі - усе підірвав, а ми наново будуємо.
    Повірте мені, інформація широко відома.

Подивіться з іншого боку - а нафіга німцям було підривати? Вони ж планували прийти надовго. І в першу чергу відновили роботу водогону та хлібозаводів.

18. levandivka

Вже писав, озвучу ще раз: Навіть IPN сємашківську писанину стидається "в руки брати". Дві товстих книги, заповнені туфтою.

Про "геть жидОв" Борис вірно написав. Прикольний прокол.

Останнє редагування: 13 жов 2008
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Приехал я в месяце мае в город Киев.
    Встречу имел с однокашником.
    Рассказал мне он, что немцы ,когда в Киев прибыли (Войска Красной Армии отодвинув), то удивились сильно от похожести черепов Киевлян на черепа арийские.
    Я его спрашиваю:"Юра, ты ЭТО серьезно говоришь или стебёшься?"
    "Нет" - отвечает: "Так оно и было".
    Прикольная встреча получилась.
    Не?

20. Марусино

та можна знайти дуже багато цих картинок. Але ж все одно скажуть, що то провокація.
    Хоча....яка провокація, коли напевно відомі і джерела і автори...

ось про "московське поневолення" :mocking:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)