Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Реєструвати - реєстрували...
    І потім з найкращими побажаннями і посмішкою повідомляли рідні.

2. Марусино

Марусино Well-Known Member

Дальневосточник, а ще є виголошення про те, що Ісус Христос був українцем. Ви собі уявляєте, до чого доходять в своїй маячні деякі шовіністи?

• Подобається Подобається x 1
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Аби не москаль. (с)

4. WAW

WAW Well-Known Member

А ви ті посмішки бачили? Я от чув, що бійцы УПА з посмішкою комуняк на козлах пилкою піляли та жидів живцем палили на багатті.
    Що до кількості жертв Дніпровської операції, то я не хочу невірно перекладати бессмертний твір Руставелі, тому наведу російською: "Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны". Хоча, і дурість командування теж була.

5. Romko

А я знаю,що мені розказувала бабуся,коли вона,шукаючи родичів була в Тернопільській тюрмі.в червні 1941 року.Коли німці відкрили тюрми.
    А,потім,приймаючи участь в розкопках масових захоронень бачив це на власні очі.
    Ірозстріляних матерів з немовлятами і дітей.
    Я знаю тих людей,про яких йде мова.
    Вони(УПА)нікуди не йшли.
    Вони не завойовники.Не окупанти.
    Вони захищали свою землю.І,тому вони герої.На своїй землі.
    І люди це пам’ятають і цінять.
    Вони не йшли стріляти в спину Вашим близьким (в Москву,в Донецьк).Більшість з них підняли зброю на захист своїх родин.
    І про це теж пам’ятають.
    А на Східній Україні до цього часу розказують небилиці про ЗУ і на повному серйозі далі одне одного лякають бандерівцями.Не знаю,може у Вас УПА винищило всю родину,вивезла в Сибір,тоді я розумію Вашу ненависть до них...
    Ви з молоком всмоктали ненависть "пролетарської більшості" до свободолюбивих людей, що просто не могли зрозуміти, як то можна дозволити вирізати їхніх рідних та близьких як баранів?
    А,якщо відкинути ідеї,то і прості червоноармійці і УПівці боролись проти окупантів.Тільки УПА було важче - окупантів більше...
    мені смішно,що мені,жителю ЗУ ви намагаєтесь розтлумачити,які погані люди були бандерівці,який підлий чоловік був мій дід і вся моя родина,і,який підлий народ живе у нас на ЗУ,де немає родини,де б не був хтось репресований.Ви намагаєтесь розтлумачити,який поганий був Шухевич,що співпрацював(який жах!)з німцями проти батька сталіна і такої рідної радянської влади.
    Вбивали людей...А чи не забуваєте ви,що йшла війна.І їх вбивали теж.

Останнє редагування: 11 жов 2008
  6. Марусино

"на захист" проти своїх ж.
    було зазвичай мабуть так, як у цьому ролику. А коли так - мені моторшно, оце вже точно "в спину". Будь ласка, десь з 2:25 можете дивитися, щоя мала на увазі...

http://ru.youtube.com/watch?v=mpYrR5JEsP4&feature=related

хочете просту відповідь, чому так? А тому, що наші діди боролися в лавах радянської армії проти німців-фашистів. Наші діди - такі ж самі українці, пішли коли їх призвала вітчизна. Не роздумуючи, Сталін чи не Сталін, а пішли дітей своїх захищати. От і все.

Останнє редагування модератором: 12 жов 2008
  7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Марусино,
    Ви забули, що в УПА бійців ніхто не заганяв. На відміну від іншої армії. Де було начхати на національність, віру, переконання.

А той факт, що уся совєтська "махіна" не змогла впоратися з кількома тисячами відданих, сміливих бійців і аж у 1955-м (!) оголосили амністію.

От уявіть собі: живе людина, скажімо, в Києві - на шляху "із варяг у греки". Вирощує собі овочі або спокійно ремонтує примуси.
    Раптом пробігли обзроєні греки, усе потоптали, огірки з льоху відібрали, дівок перетрахали, юнаків забрали в рабство (когось там бити).
    Потім пробігли озброєні варяги, за тим же сцеранієм.
    Потім знову греки - ще й сказали, що ми прийшли "надовго і всерйоз" (С). І хоч "в Греції всьо єсть" (тіпа широка страна моя родная), ми довічно будемо ваші огірки "єсть", дівок трахати, хлопців уганяти бити варягів.

Ось тут український селянин (чи єврейський примусний сервісмен) візьмуть вили, паяльну лампу або просто дубину і виженуть і варягів, і греків к є.м. з хатинки лісника (С).

Ну як Вам така казочка ?
    Здається, її навіть дітки-дауни зрозуміють.

• Подобається Подобається x 2
  8. Марусино

а була далеко не "казочка"...

це все я розумію - про те, що вічно гнобили і все таке інше.. Але ми тут говорили дещо про зраду. Про те, що свої проти своїх.

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не роздумуючи? Є чим хвалитися...
    Про "захист дітей" теж різно було: і самі йшли, і під кулеметним дулом заградотрядів за спиною.

А кліп? не знаю чим вас ТАК "зачепило". Постріляли службістів, а інакше й бути не могло.

Доречі, про кліп. Чув, що:
    Завтра "з-під коня", о 12-й з хвилинами, почнецця забава. Реконструкція бою (шкода, СБУ не штурмуватимуть, Ггг...), годування кашею, і т.п.

Останнє редагування: 11 жов 2008
  10. Boris_Kiev

Марусино, поспитайте старих одеситів - чи пам"ятають вони приказку "Это вам не при румынах" ?
    Вам так училка втовкмачила - "є чорні і є білі" ?
    Скажімо, комуніст (однієї національності з моєм дідом, який завдяки комуністові був репресований) - це однозначно "свій" ?
    А офіцер Вермахту, якому моя бабуся в Києві поскаржилася (гімназичною німецькою мовою) на нетактовну поведінку солдатів і який захистив її від виселення з будинку - це "чужий" ?

От і думайте - чи правду пишуть у хрестоматіях (і на парканах) ? :)

11. Romko

ОУН-УПА, герої без жодних сумнівів,як би їх не обпльовували.Подумайте,який був час.Знаючи,що ведеться війна проти двох величезних монстрів,вони стояли на смерть,без "заградотрядов",без спонукань.Вони знали,за що вмирали...
    Чи не вперше я наочно зрозумів,яка нелюдська була та совєцька система,коли ми розкопували Струсівську тюрму,де було масове захоронення наших людей(в ті часи просто огороджена колючим дротом ділянка поля").Це місце мені показала бабуся,яка чудом вирвалася.
    Коли ми викопували останки матерів з немовлятами,то мороз йшов по шкірі...Там загинуло більше тисячі людей - зачищалися,перед приходом німців.
    Таке не може залишитися непокараним і,ніяких строків давності немає цим злочинам..І люди,що боролися проти тої нечисті завжди для мене будуть героями.

12. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Борис, извините, пожалуйста, может не совсем в тему… Но в связи с изложенным… Может Вам как киевлянину, или Вашей бабушке были известны случаи жалоб офицерам Вермахта на «нетактичное поведение солдат», скажем, в Бабьем Яре? И как офицеры Вермахта реагировали на эти возможные жалобы?
    Любопытно просто.
    А что из дома не выселили, это хорошо, конечно.

13. Bogun

Bogun Well-Known Member

У дідусь служив у лавах радянської армії і дійшов до Берліна, так просто до довідки.
    Моя бабця, як і цей дідусь, зі Збруча на кордоні Тернопільщини та Хмельниччини. Як ви гадаєте, гарно було, коли брат служив у радянській армії, а інший у УПА, а за радянськими вояками йшли НКВДисти та стріляли у спину СВОЇМ же воякам.

Ви кажете пішли захишати. Вибачте, як вони сприймали радянську владу чи фашистів - окупантами. Вони воювали на ВЛАСНІЙ терторії.

14. Boris_Kiev

Mattilainen, я не казав, що солдати й офіцери Вермахта - янголи.
    Ними керували заідеологізовані політики.

Але героям УПА треба віддати належне. Як фінський народ і особисто Головнокомандувач Манергейм віддали належне своїм солдатам, хоч вони і не виграли "Зимову кампанію".
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=269852&postcount=47

Ось почитайте - це писав НЕ ГАЛИЧАНИН:
    І це НЕ ГАЛИЧАНИН:

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Навеяло...

Про любовь в каменном веке
    Владимир Высоцкий

А ну отдай мой каменный топор!
    И шкур моих набедренных не тронь!
    Молчи, не вижу я тебя в упор, -
    Сиди вон и поддерживай огонь!

Выгадывать не смей на мелочах,
    Не опошляй семейный наш уклад!
    Неубрана пещера и очаг, -
    Разбаловалась ты в матриархат!

Придержи свое мнение :
    Я - глава и мужчина - я!
    Соблюдай отношения
    Первобытнообщинныя!

Там мамонта убьют - поднимут вой,
    Начнут добычу поровну делить...
    Я не могу весь век сидеть с тобой -
    Мне надо хоть кого-нибудь убить!

Старейшины сейчас придут ко мне, -
    Смотри еще - не выйди голой к ним!
    В век каменный - и не достать камней, -
    Мне стыдно перед племенем моим!

Пять бы жен мне - наверное,
    Разобрался бы с вами я!
    Но дела мои - скверные,
    Потому - моногамия.

А все - твоя проклятая родня!
    Мой дядя, что достался кабану,
    Когда был жив, предупреждал меня :
    Нельзя из людоедов брать жену!

Не ссорь меня с общиной - это ложь,
    Что будто к тебе ктой-то пристает, -
    Не клевещи на нашу молодежь,
    Она - надежда наша и оплот!

Ну, что глядишь - тебя пока не бьют, -
    Отдай топор - добром тебя прошу!
    И шкуры - где? Ведь люди засмеют!..
    До трех считаю, после - задушу!

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ага....
    тільки про нашу землю ні слова....

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Так не про землю мова. Мова про рівень мислення. "Пєрвобитнообщінний".

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

та який там "рівень мислення"?....
    в школі діти тупо слухають все, що каже вчитель, не думаючи...
    (вчитель б’є по руках, коли хтось з ним не погоджується)
    у вузі -- що викладач...
    потім -- телебачення, газети, радіо....

а коли самі почнемо думати?

19. Salata

Salata Well-Known Member

Правильно, Mattilainen, а ну-ка быстро сравните кислое с холодным! :mocking:

Мешают тут, понимаешь, оккупацию пиарить... Ну уничтожили ок. 13 млн. населения на оккупированной территории, ну и что? Кто-то же отсиделся! И даже собственное мнение уберег... Это же не в ноябре по приказу (фи...) Днепр форсировать, тут геополитика целых трех, а то и четырех областей, это гораздо важнее!

20. WAW

WAW Well-Known Member

Ромко, тож я до цього і вів весь цей час.

Поки ми ЩІРО не пробачемо один одному (а пробачати є що, згадати хочаб тогож Коновальця), не склонимо голови перед пам`ятью та подвигом наших дідів, не зробимо вірних висновків зі своєї СПІЛЬНОЇ історії, миру та ладу на Україні не буде. І врешті решт, це погано закінчиться. І не треба брати приклад з тих, кого тут зневажливо москалями називають. Вони нехай зі своєї історії роблять те, що їм заманеться, бодай й Сталина канонізують, але бути рабом націоналізму не набагато краще, а ніж бути рабом совкової ідеології. Про це я вже писав.

Щодо тривалості партизанської боротьби, то в Камбоджі й зараз загіни
    червоних кхмерів є.

Останнє редагування: 12 жов 2008
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)