Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Трудно без ярликів?..

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

А вона і є правильна...
    В поляків...в німців..в прибалтів...
    Тільки,зверніть увагу,що для кожного з них Росія - окупант,агресор...імперія зла...
    Видно весь світ неправий...

• Подобається Подобається x 1
  3. WAW

WAW Well-Known Member

Та що ви кажете? Я підручники своєї донькі без сміху читати не можу. Виявляється, що (майже дословно цитую): "українському народу вже понад 14 тис. років. УКРАЇНСЬКИЙ флот Аскольда і Діра ходив на Царьград. Тільки завдяки українським полкам перемогли Наполеона. Коли читаю, не можу не згадувати бандерлогів з безсмертного твору Кіплінга: "Ми велики, ми свободны, мы достойны восхищения! Мы все так говорим, значит так оно и есть!". З Конотопської битви зробили майже взяття Берлину, хоча є історичні документи, які від української версіїї а ні попілу не залишають.
    Російські історичних кравців та прлікмахтеров я теж взірцем неупередженності не вважаю (бо історик - це той же журналист, або повія з дипломом, і останнім істориком, мабудь, був вже згаданий мною Транквіл), але навіть вони так не міфотворять.

Шкода, що Сталін зробив помилку від якої його розумні люди застерігали. Здогадуєтесь яку?

Дальневосточник, дякую за посилання.

Для Німечини Росія агресор? Що до поляків, то, коли я жив в Польші на початку 80-х, то, коли я бачив порушені солдатськи могили радянських солдатів, мені дуже хотілося б, щоб радянські війська залишили Польшу ще років на п`ять під німцями. Щоб вони різницу відчули.

Останнє редагування: 30 вер 2008
    • Подобається Подобається x 2
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Правильно написал пан Bogun - в истории можно найти подтверждение чего угодно. так и тут - видимо украинцы всегда, как говорит мой приятель, "целовались в десны" с поляками или литовцами... Даже совсем недавняя история - последней войны - приводит примеры совсем не мирных взаимоотношений стеми-же полякам. Это почему? От любви? За немцев - вообще промолчу...Кто большая империя зла - 3-й рейх иди эсэсэсрия - еще вопрос... Поскольку одни уничтожали людей - по классовому признаку, другие - по национальному (кстати, немцы собирались расчистить Украину от населения - и раздать земли своим гражданам...Это - тоже пример любви к Украине? )...
    Зато как послушаешь - во всем виновата Москва...

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

А що,є сумніви?
    Я дивлюся на Росію з точки зору внука людини що віддала життя,захищаючи нашу землю від цього монстра.
    А політика нинішньої Росії нітрохи не змінилась...
    І повністю згоден з...

• Подобається Подобається x 3
  6. levandivka

Табачник готував до друку?

• Подобається Подобається x 1
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Росія (особливо більшовитська) унічтажала і по класовому і по національному (див. Голодомор) і по релігійному... І просто так, щоб підтримувати стан страху тобто тримати людей в стані постійного терору "даби нєпавадна била".

• Подобається Подобається x 3
  8. Дальневосточник

Нет, не сомневаюсь. Я свою точку зрения не меняю - люстрация членов кпсс,кгб, нквд и пр.,но - и от того, что эта история моего государства - кровавая, страшная - не отрекаюсь. Как и немцы - не считают, что за них это делали "австрияки"...
    Кстати - небольшая цитата о "все друзья, кроме москвы"...

9. WAW

WAW Well-Known Member

От не подивився :sad: Але дещо відсканував. [​IMG] Мабудь першого питекантропа Петром Кантропкой звали.
    Якщо порахувати онуків тих, кто віддав життя за звільнення своєї Батькивщини, які воювали на боці "імперії", то їх буде набагато більше. І що же нам робити, якщо наші думки не співпадають, та ніколи не співпадуть? Доречі мого діда карателі повісили за зв`язок з партизанами.
    Про більшовистьску не сакжу, а от приклади того як Російська імперія по класовой і національной, а особливо по релігійной ознаці винищувала свій народ, навести можете?

10. Городецький

Городецький Well-Known Member

І що в наведеному скані неправда на Вашу точку зору?

11. WAW

WAW Well-Known Member

Зовсім нічого. От тільки 140 тис. років назад кроманьонців ще й вигляді рабочого проекту не їснувало. Я вже мовчу про те, що поняття "народ", "нація" і т. ін. з`явилися ще трошки пізніше. Десь так на 120-130 тис. років.

12. Городецький

Там ні слова про кроманьйонців, зауважте. Як і про неандертальців. Народ? Але ж дійсно, український народ не може копнути історію глибше за 140-150 тис років, не було тут людей та і всьо. Хоча, так, корректніше треба було написати "історія людства на території України", але ж кника для дітей! Я у свій час вчив з історії СРСР неолітичні стоянки Південного Уралу. Нікому у голову не спадало говорити про Пєтю Кантропова і Нєстора Дєртальсково ...

13. levandivka

Це трудно обізвати історією.

14. WAW

WAW Well-Known Member

Зайважив. І що? Тоді історія китайского народу, або афріканських бушменів нараховує півмільона років? І я ніколи, навіть в дитячому збірнику "Що, де, Коли?" часів СРСР, не читав, що історія радянського народу нараховує двісті тисяч років. І як ви вважаете, Аскольд та Дір вважали себе представниками українського народу?

15. Городецький

Ну той не вставляйте кроманьйонців де їх не було, це ж просто.
    На наданому Вами скані ще й про Аскольда? Недобачаю, видать, шрифт дрібний.
    Значить мені здалося що підручник саме з цього починався.

16. Дальневосточник

Статистика?
    P.S. вводит в заблуждение многозначномсть слова? История - как небольшое повествование - и история - как наука, изучающая прошлое человечества как исторический процесс.
    А то ведь можно подумать, что ЮВТ носит на голове ручной инструмент для скашивания травы... :good:

17. WAW

WAW Well-Known Member

То українці, або український народ - неандертальці, або пітекантропи? Не знав. Дякую, що сказали.

Ні. Це з іньшого підручника, з якого я скан не робив. І той, що я навів, робив тільки для того, щоб декому довести про "140-тисячорічну" історію українського народу. Бо мені не вірили, що таку бредятину можуть в підручниках друкувати. Що до Аскольда з Діром, то писалося щось на кшталт: "буревій розбив український флот князів Аскольда і Діра". Я ще на батьківських зборах задав питання вчительці про це. Вона тілько но і змогла відповісти: "Ну ви ж розумієте..."

18. Городецький

Наведіть де я це сказав, або не не перекручуйте!
    Ми ж скан обговорювали, чи ні?
    Некоректно, я вже з цим погоджувався. Але, Ви маєте докази що ніхто з людей, які жили тут 140 тис. років тому не брав участі в етногенезі українців? І ніхто, здається, не має. Категоричним у такому питанні бути важко.

19. harmony

harmony Well-Known Member

Написати правдиву історію - це утопія. Такого ніколи не буде. Хтось мусить бути мудрішим, а хтось дурнішим, щоб знайти компроміс в спірних питаннях. Найважче буде для Росії, якій завжди якась сволоч мішає дихати на повні груди.

20. WAW

WAW Well-Known Member

Якщо тут на ті часи не було кроманьонців, то хто був? Автралопітеков на той час, здається, вже не було, та й не заходили вони так далеко на північ, залишаються пітекантропи та неандертальци. Хіба ні?

Ви - можливо. Але я його наводив в контексті загального питання.

Так ніхто не має й доказів того, що Адам не був українцем, хоча, безперечно, приймав участь в етногенезі українського народу ;) , але на мою думку, це не є приводом для того, щоб Біблію переписувати. Хоча, хто знає...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)