Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: русинство на Закарпатті

О восстании против Польши - на территории тогдашней Польши - известно. О том, что долго противосоять Польше Хмельницкий не смог бы - и потому обраьтлся к России - известно. Об Украинском государстве при Хмельницком - не известно...
    Если сам себя не похвалишь... :)
    Видимо - ассимиляция - это и есть "служить примером" ? :D

2. lemberger

lemberger Well-Known Member

Ви в школі не вивчали історію України?

Якщо люди повертаються до своєї мови і культури то це не асиміляція.А громадяни в змішаних шлюбах самі вибирають якою мовою спілкуватись в родині, хтось російською а хтось українською.Що ж тут поганого.

Додано через 5 хвилин
    Російська православна церква і Київська митрополія не розколювалися, вони завжди були окремими.Київська митрополія завжди була канонічною територією Константинополя без посередника в Москві.

• Подобається Подобається x 2
  3. Дальневосточник

Учил. В 1973 году. :)
    Я привел, правда, некоторые примеры...
    Почитайте.... :)
    Ключевое слово - повертаються - самi(!)... А у нас - повертають - iншi (!)...примусово....

4. lemberger

щось погано вчили
    а в чому примус?

5. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Відповідь: Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Дуже цікава гілка форуму про історію. Влітку я був на декілька лекціях двох українських істориків і там я міг побачити, що треба писати історію спільно с тими про кого там їде мова. До речі один з них був таким справжнім націоналістом, він розповів багато цікавого, я зміг почути і про «укров» і про те, як ні жодного поляка не загинуло на Волині... И кожен раз, коли він починав викладати щось таке, що стосується іншої країни, то представники її ставали на бій. Тобто треба писати історію разом, щоб не було такого, коли хтось говорить, що це було, а його сусід, що ні.
    У історії як і у житті забагато барв, а не тільки чорна чи біла. І сьогодні, коли влада теж сама ук і у СРСР (я не вірю, що людина може бути комуністом у СРСР, а потім у міг перетворіться на демократа), то вона ніколи не скаже, що вона, чи її нащадки робили щось дурне. Документи СБУ(КДБ) це як сторінки книжки - ми знаємо, що книжка за темою «...», але ніхто не дізнається про що там надруковано поки не побачить всю книжку разом...

Не звертаючи увагу на тему цей дошки, дуже цікаво читати про те, як деякі люди вважають, що ось вони знають, що корисно іншим, які тім треба мати «власні справжні інтереси» та кого їм треба підтримувати. Як у «совку», де, як говорять, треба було обов’язково бути за комуністів... Аксакале, ви чи демократ чи що?

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Факт.мені завжди дико було сприймати.як головний ідеолог компартії раптом почав ходити до церкви...

• Подобається Подобається x 3
  7. Дальневосточник

Восстание украинского народа на территориях, входящих в состав Польши - под предводительством Хмельницкого - изучалось. "Исторические откровения" - вроде мифической "держави України часів Хмельницького" - конечно нет... :)
    Так что - еще вопрос, кого и как учили... :)

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

то шось Ви точно зле вчились....і де ж це Ви взяли, що в першій половині ХVІІ ст. була росія???? та вона з'явилась тільки на початку ХVІІІ ст. і то тільки після радикальних реформ молодого і амбітного царя....а до того - було Московське царство!

• Подобається Подобається x 1
  9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Є і тут такі. :agree: Адже не одному Лужкову крутити історією, як лиса хвостом. ;) :moskali:

100% Ще б додати: висвітлення фактів має бути не тільки правдивим, а ще й позитивним для сучасних стосунків.

Мені з Півдня України, гадаю, це краще видно ніж з РФ.

Собі таки гадаю що ТАК. До речі, у КПРС не був, Бог милував (
    )

10. borkhes

Я не дуже хочу говорити про деяких діячів що з України, що з Росії. До речи, я розумію, що «РФ» тут як червона ганчірка, але… Я повторюю: я переконаний у тому, що треба ще пройти багато часу, щоб померли всі ті, хто робив сучасну історію, померли їх соратники та нащадки для того, щоб з’явилася можливість говорити правду без емоції та зацікавленості з будь якої сторони.
    До речі, якщо я захочу написати щось за темою Криму, то я зроблю це в окремім топіку. У мене є багато друзів на Україні, (у Криму також), які мають різни думки за темою відносин з іншими країнами. Вони також поважають співрозмовника і я ніколи від них не чув, що «мені … краще видно ніж з РФ». ;) Але якщо їде розмова про Крим туристичний, то на мою думку у першу чергу треба довести рівень сервісу до рівня цін. Сьогодні тільки така романтична і нераціональна людина як я їде на курорті колишнього СРСР, решта їде у Туреччину, Єгипет та інші країни. :borat:

11. Дальневосточник

Ну да, ну да... И Польши не было - а была Речь Посполитая...И было Московское царство - как справедливо заметили. Но не было государства Украина при Хмельницком - вот, собственно о чем разговор! так что учиили может и плохо - но правильно... :)

12. lemberger

13. Дальневосточник

Мы несколько удалились от темы... Запорожская сечь - она и под Польшей была, и под Россией...Аж пока Екатерина не уничтожила...Но это - не государство, как ни называй...
    А что до громких титулов - то у нас вот есть "патриарх" - причем сам себя так назвавший... :)
    Украинский "Папа" - еще не появился? :)

14. аксакал

І на що ми так образились? Мені дійсно з Півдня України краще видно ніж з РФ, і на Ваш сарказм
    я перший мав право висловити образу, але маю більше витримки. Чи просто в Вас аргументів забракло?

А це вже точно з теми гілки. Моє ІМХО інакше. Вже зараз є люди і в нас і в Вас, спроможні адекватно оцінювати минуле і сьогодення. Принаймні в нас їм не затикають рота. (Нажаль не зупиняють і неадекватних авторів обох напрямків.)

15. borkhes

Аксакале, а ви дійсно вважаєте, що у РФ хтось комусь затикає рота? :clapping: Якщо ви знаєте деяких людей – ви можете сказати щось про них?
    Якщо б я міг образитися, то мабуть я би вибрав іншу тему, інший форум, але мені тут цікаве, а коли якась людина пише щось чудове, то для мене це як у музеї чи кунсткамері.))))

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Уточніть лише:в Росії,чи в Москві?

17. borkhes

Поділяти РФ на Москву та решту це теж саме що виділяти з України Київ чи Львів чи Донецьк, бо як у випадку Москви, будь яке велике місто України відрізняється від інших і теж е міста де немає грошей та роботи. До речи, забагато людей, які мешкають на сході України, вважають, що захід України це зовсім інша Україна, не така як схід, навіть чужа, ось тільки погоджуються з цім львів’яни?

18. аксакал

Можу сказати лише що не просто вважаю, а знаю достеменно, як наприклад досягли небаченого відсотку ЗА МЄДВЄДЄВА. А здавати людей при наявності такої влади в РФ - даруйте, пане!

19. borkhes

Але як це стосується свободи слова у РФ? Дайте повну відповідь, будь ласка. Мені, як громадянину РФ дуже цікаве, де мені затикали рота. =)))
    Чи ви як деякі російські «політичні діячі» вважаєте, що були масові порушення свободи слова завдяки чому вони не змогли перемогти на цих виборах? Тут можливо говорити що хочете, але політичне життя в Україні мені не дуже подобається і ніхто не знає, чи насправді народ вибрав ту владу (чи американці допомогли), яка на Україні тепер керує...

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

назвіть один центральний незалежний від кремля телеканал.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)