Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Salata

Salata Well-Known Member

14 марта Екатеринодар был взят красными войсками под командованием И. Л. Сорокина.
    ...
    Основная часть кубанского казачества не поддержала Корнилова, 13 апреля погибшего под Екатеринодаром. Однако полугодовой период пребывания на Кубани советской властимарта по август) изменил отношение к ней со стороны казаков. В результате 17 августа в ходе второго Кубанского похода Добровольческая армия под командованием генерала А. И. Деникина заняла Екатеринодар. В конце 1918 г. она на 2/3 состояла из кубанских казаков. Однако часть из них продолжала сражаться в рядах Таманской и Северо-Кавказской красных армий, отступивших с Кубани.

• Подобається Подобається x 1
  2. Salata

Salata Well-Known Member

"14 марта Екатеринодар был взят красными войсками под командованием И. Л. Сорокина.
    ...
    Основная часть кубанского казачества не поддержала Корнилова, 13 апреля погибшего под Екатеринодаром. Однако полугодовой период пребывания на Кубани советской властимарта по август) изменил отношение к ней со стороны казаков. В результате 17 августа в ходе второго Кубанского похода Добровольческая армия под командованием генерала А. И. Деникина заняла Екатеринодар. В конце 1918 г. она на 2/3 состояла из кубанских казаков. Однако часть из них продолжала сражаться в рядах Таманской и Северо-Кавказской красных армий, отступивших с Кубани."
    http://admkrai.kuban.ru/content/section/736/detail/23898/

3. terrible

terrible Well-Known Member

і все? а інше?
    хай буде вікі... лом щось інше шукати :)
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Кубанская_Народная_Республика
    16 лютого Кубанська рада винесла резорлюцію про входження до УНР на федеративних началах. таку саму політику кубанці проводили і з режимом Скоропадського. Запорізька дивізія, зокрема, мітилась для дій на Кубані проти більшовиків, разом з загонами козаків.

4. Salata

Salata Well-Known Member

Странно, очевидцы тех событий вспоминали в эмиграции иное:

"В этом объединении казачества генерал Алексеев не только не видел угрозы для единой, великой России, наоборот, он находил, что это естественная историческая миссия казаков быть оплотом государства в годину лихолетья, и не только не предостерегал нас от увлечений идеей сепаратизма, но как будто бы огорчался недостаточной интенсивностью ее проявления.
    ...

Из дальнейшего изложения событий можно будет усмотреть, что в планы Корнилова и особенно Деникина не входило содействие усилению влияния и авторитета атамана и правительства. Претензии этого рода встречали самое откровенное сопротивление.

На это обстоятельство я обращаю внимание всех, кто до сих пор не избавился от страха казачьей самостийности. Этот «жупел» был принесен к нам Верховным руководителем Добровольческой армии генералом Алексеевым, который, однако, нас, казаков, учил не бояться этого «жупела» и быть побольше казаками.

Вообще за все время пребывания генерала Алексеева во главе Добровольческой армии казаки не слышали от него обвинений в желании обособиться от России и не видели мероприятий, от него исходящих, направленных к понижению у казаков чувства собственного достоинства и самоуважения. Я до сих пор не сомневаюсь, что и у Деникина и его штаба не было твердой убежденности в действительной опасности казачьей самостийности. Они не могли не видеть, что казаки во главе своих войск очень настойчиво ставили людей чисто русских, выросших в условиях русской культуры и преданных России. "
    http://militera.lib.ru/memo/russian/filimonov_ap/01.html

Александр Петрович Филимонов (14.09.1866 — 04.08.1948) — российский военачальник. Атаман Кубанского казачьего войска (12.10.1917-10.11.1919).
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Филимонов,_Александр_Петрович

5. terrible

:))) мила моя Салата! пробачте, що так напружив Вас))) не переживайте, я читав спогади і Філімонова, і Денікіна... і ще багато чого з мемуаристики. мене таким не здивуеш:)
    звичайно, що дивно для Вас...
    є факт-резолюція Кубанської ради від 16 лютого 1918 року.
    є факт про відвідини Києва кубанської деоегації. Рябовол був принаймні двічі-досягнуто договір про постачання зброї, спорядження та боеприпасів на Кубань з України та переправку на півострів Запорізької дивізії.
    є проект кордонів Української держави, створений ще за УНР і підекоригований гетьманом.
    є факт вбивства Рябовола та розгону Кубанської ради...
    Ваша цитата не доводить абсолютно нічого. між Українською державою, Доном, Кубанню будувались гарні відносини, спрямовані проти більшовиків. для мене це все пояснює, для Вас-ні, певен. деріть далі цитатки і закривайте очі...
    не переймайтесь, моя порада. не шукайте сенсації там, де її немає:)
    гарних снів. я й знав-втрачу час тільки, говорячи що земля кругла...

чесно признаюсь, я навіть зрозуміти не можу-в чому проблема? за всіма документами тих часів Кубань входила до України як автономія. це очевидно.
    Ви намагаетесь довести що? протилежне? але це маячня, вибачте! :))
    ось ще... що скажете
    карта з проектом кордонів, предявленим Директорією УНР на Паризькій мирній конференції

• Подобається Подобається x 4
  6. Salata

Salata Well-Known Member

"очевидно" - это "нечего сказать"?
    Нет ни одного подобного документа. То, что Рябовол ездил в Украину, не говорит о том, что он собирался в Украине жить. Тем более, рада подобное ни разу не обсуждала.
    А что там УНР или кто другой себе чертили - их проблемы.

7. terrible

я й знав, що все беззмістовно :))) невежество...
    просто, для інфи.
    з 30 квітня по 3 травня 1917 року відбуваються збори козацтва, на яких проголошуеться уряд-Кубанська військова рада.
    16 лютого 1918 року Законодавча рада проголошує Кубанську народну республіку, а за декілька днів ухвалено резолюцію про "Про прилучення Кубані на федеративних умовах до України"
    Кубань виявилась розподіленою між більшовиками (в Екатеринодарі) та добровольцями, що були ще слабкі... уряд Кубанської народної республіки емігрує не Донщину. в травні 1918 до Києва прибула делегація Кубанської військ. ради (уряду) в складі М. Рябовола, Безкровного та Омельченка, а також Султаном Шагій Гераєм. вони зустрічались з Скоропадським. з премєером Дорошенком укладено головні положення про федеративний звязок. далі-Алексеев теж косо дивився на Раду, і мав переговори з частною Кубанської ради (за посередництвом того ж таки О. Філімонова, симпатії котрого знаходились на боці добровольців)... так що, не все так гладко було, як в спогадах Філімонова... Скоропадський намагався випередити Алексеева та переправити на Кубань Запорізьку дивізію (15 тис. бійців), але на заваді стали німці-з ними велись переговори, які закінчилися за непортібністю-тому що Екатеринодар вже зайняли добровольці. але влітку 1918 до Києва прибула ще одна делегація-перемови продовжились... Денікін в свою чергу намагався додати зміни до прийнятої Конститутції КНР, але це йому не вдалося.
    коли режим Скоропадського був повалений, відразу вирішилась доля Кубанської ради. і так між Радою та Денікіним були дуже холодні відносини.
    Рябовола вбито, його вбивц не покарано. знищено ще декількох активних членів Ради (Філімонов цілий!) серед розстріляних був полковник Боржковський, представник гетьмана на Кубані.

бібліографія цього маленького нарису...
    -Недавня гетьманщина. у 15-і роковини гетьманщини з 1918 року. Чикаго, 1933
    -Спомни. П. Скоропадський. К., 1992
    -Історія України.1917-1923. Т. ІІ "Українська Гетьманська держава" Д. Дорошенко, Ужгород, 1932
    та і досить, певно, щоб довести, що такий факт був.
    слів защітан, дорогенька Салата. ауффідерзейн. вчіть матчасть.

• Подобається Подобається x 3
  8. terrible

ще раз головним калібром
    http://militera.lib.ru/memo/russian/shkuro_ag/18.html
    Шкуро "Записки белого партизана"
    смішно, чесне слово... доводити, що земля кругла.

9. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Ну что же , terrible , спасибо.На свой вопрос я получил исчерпывающий ответ.

10. terrible

та я клав надалі вступати в перипетії з такими вискочками, як то Ви з Салатою. тільки час витрачаеш, а толку-"дирка от баранкі"(с), мідний лоб все одно не пробьеш.
    це ж треба, впреше чули про щось - а вже мають своє власне трактування:))) умора і... нижче будь якої планки.
    ауффідерзейн.

• Подобається Подобається x 3
  11. Fremut

Fremut Well-Known Member

terrible,а хамить зачем?Человек вас спросил,поблагодарил за ответ,а вы что?Пока цитируете кого-то,вроде всё нормально,а как свои мысли излагать начинаете,так хамство сплошное.Может вам кроме исторической литературы,что-нибудь о правилах хорошего тона прочесть?И о культуре диспута?Могу ссылочки подбросить

12. terrible

я нахамив? милий Fremut, пробачте за мою черезмірну імпульсивність:) так, до всього я терпіти не можу людей, які не знають теми але ввжають себе знавцями і намагаються... на Райбеті-почни Салата так стебатись, як спершу-її б швидко "огорчілі до невозможності" і поставили на місце... і правильно б зробили.
    що не так?

13. Fremut

Fremut Well-Known Member

Простите,а Вам Салата спасибо сказала?

14. terrible

будем надіятись, повернеться-скаже:)
    ще питання?:) чи якось резюмуете свої роздуми?

15. Fremut

Fremut Well-Known Member

Не вижу смысла,потому что

• Подобається Подобається x 2
  16. terrible

навіть чаю не попьете???:)))

PS Fremut... тема дискусії завязалася в іншій гілці, сюди перенесена модератором-причому нам впаяли попередження за офф... Теркін підключився пізніше-коли почитав, впав в шок від інфи і запитав-шо за бред???
    не знаючи, не лізте. тим більше повчати.
    так, мене злить-що люди, котрі не в темі-намагаються повчати.
    так, мене злить, що цікавишся-цікавишся періодом, купу літератури, інших джерел знаходиш, тратиш час, сіру речовину, відкладаеш часто якісь інші справи, відриваеш нарешті уривки часу від родини, гроші витрачаеш врешті-решт-а тут являються так-справді ВИСКОЧКИ-і починається. це дуже образливо!
    а потім являетесь Ви і починаєте захищати.
    та і все таки я ж terrible... треба бути відповідним :))

Останнє редагування: 30 сер 2009
  17. серега-очкарик

Fremut,спасибо конечно , но не стоит тратить бисер , если его от апельсинов не отличают.Видите,как товарища завело от простого русского "спасибо";)

18. Salata

Salata Well-Known Member

terrible,
    Для человека, располагающего исключительно "спогадами", Вы излишне эмоциональны.
    На всякий случай: я с Вами не здоровалась, поэтому прощаться тоже не собираюсь.
    Единственное, что Вы мне своим общением напомнили - с подростками крайне сложно общаться.

Нет у Вас никаких документов, подтверждающих решение Кубанской рады, о котором Вы говорите. Карты, нарисованные в Германии, Франции и даже в Голландии к таким решениям никакого отношения не имеют.

Провозглашение независимости Кубани в январе 1918 признают все источники (косвенно подтверждено). Далее - есть оговорка "федеративно в составе России" - в источниках Краснодарского края и "в составе Украины" - в источниках, видевших Кубань на карте максимум. И те и другие - недостоверны.

19. terrible

Salata, з Вами весело:)
    1. так, документів не має, я не шукав нічого спеціально :) не льстіть собі.
    2. карти є прямим доказом. перша-висвітлює проект гетьманської України, друга-проект, представлений на Паризьку мирну конференцію
    ну, може трішки косвеним. але наслідком. то Ваша проблема, якщо не розумієте.
    3. від Вас я так само не почув жодних доказів протилежного. спогади Філімонова мене не влаштовують. тим більше, вони рівнозначні приведеним мною спогадам Шкуро :)
    тим більше, не варто забувати, хто такий Філімонов.
    4. навпаки, в мене - серед доказів монографія гарного історика Дмитра Дорошенка. там все обгрунтовано описано... як доберусь завтра до сканера-запхну туди книжку:) про "Спомини" самого Скоропадського мовчу... раз не влаштовує...
    5. освітлюючи проблему, варто памятати, яку роль в подіях грала Добровольча армія, німці, Краснов, та і розбиратись.
    закінчу війну на райберті, звільнюсь більш меньш-доберусь сюди;) вибачте, зараз живу Лівією в 1940...
    за лишню емоційність пробачте... жахливий на те і жахливий...
    пошукайте доказів, тоді буде цікаво говорити.

20. серега-очкарик

Я вам ,terrible,только насчёт карт хотел бы возразить.При Гитлере,к примеру,ещё до Мюнхенских соглашений публиковались карты на которых границы Германии были гораздо шире очерчены , чем в реальности.Китай тоже балуется такой,с позволения сказать, "картографией".

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)