Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gron

Gron тафгай

А чому взагалі треба спиратися на теріторіальний розподіл що до совдєпіі, чи Росімперії?
    Чій флот чинів опір, та здобував перемоги під Очаковом, брав Феодосію, Стамбул, Сіноп та інш, задовго до появи "славнаго росчф"?
    В кінець кінців, кордони, після 2-оі св, НЕПЕРЕГЛЯДАЮТЬСЯ(може і жаль)
    Але, "умерла так умерла"(с)

• Подобається Подобається x 2
  2. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Сами себе противоречите.Крым это уже после Второй Мировой.Извините за оффтоп.
    Кстати,а что это за бредовая(ИМХО) карта?Какое отношение там Кубань к Украине имеет?

3. Gron

Gron тафгай

Небачу протиріччя:dntknw:
    А ким, з "легкої руки" "великої" катерини заселили Кубань, та кубанське козацтво створили?
    До слова, землі ці, українцями, задовго до переселення, своїми враховувались.

• Подобається Подобається x 3
  4. Salata

Salata Well-Known Member

Ну наконец-то. Я многие годы не могу понять, почему нет памятников двум немецким оккупациям Украины. Это же при немецких комендатурах в Киеве процветало украинское правительство, впервые за 300 лет.

Кланяйтесь, господа, кланяйтесь.

Да? А Кучук-Кайнарджийский договор кто с кем заключал? Не нужно выставлять украинцев дурнями. Тем более, "украинцами" тогда никто себя не считал.

Останнє редагування: 29 сер 2009
    • Подобається Подобається x 4
  5. Gron

Gron тафгай

Вам, мабудь краще відомо, хто ким себе почував, але Богдан Сушінський, та інші викладачі ОДУ, які відчували себе УКРАЇНЦЯМИ і навіть за часи совєтськой влади доносили це відчуття поваги до власного народу та його історії до нас студентів, спираючись на історичні факти, та документи(іноземні також), мають трохи другу думку на події тих часів.
    Довіри до них, у мене більше :)
    Що до вказанного договору, то я мав більш ранню історію.
    Але Ваше право шукати істіну в імперських джерелах, бо там Вам більш до сподоби НАША історія.:sad:

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...что такоє хорошо,а что такоє плохо...
    як совіцьку окупацію...то хорошо...а німецьку - плохо...
    Як український - то націоналізм...як російський - патріотизм...

7. Salata

Salata Well-Known Member

Не знаю, пока плохи и те, кто землями одарил, и те, кто правительством. Жду справедливости. :)) - для Полковника ;) )

Т.е. уважаемые вами историки как раз до Кучук-Кайнарджийского договора считали себя украинцами и считали Кубань своею?

8. Gron

Gron тафгай

Я, ТАКОГО не казав.
    Читайте уважніше .
    Будь ласка.

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

1. Фошистських...
    2. Аби не москаль. (с)

10. Salata

Salata Well-Known Member

Хорошо, давайте последовательно:

"протиріччя" - это по поводу германской карты? Чем же подтверждаются сведения на ней? Не тем, наверное, что Кубанское казачество никак в 1918 ни к Украине, ни к оккупированной Германией территории не относилось. Мало того, воевать с Украиной собиралось (ну точнее, с поднемецким правительством ее)

Оказывается, подтверждает сей рисунок то, что "украинцы", т.е. запорожцы по-видимому, считали земли Кубани своими задолго до переселения. Вот только те, кто задолго до их переселения там жил, очень бы этому удивились. Им-то ОДУ не преподавали :dntknw:

В Первую мировую - германская оккупация. Не фашистская. Однако, правительства в Украине немцы организовывали с завидным постоянством...

11. terrible

terrible Well-Known Member

те, що відбулось в 1918... зрештою некорректно називати "окупацією". на основі договору між двома країнами, німці прийшли як союзник-в першу чергу. як вони стали себе поводити далі-то інша справа.
    більше позитиву, Salata... прочитав Ваш допис-ніби гірчичного газу нактовтався:)))

бредовая??? ну-ну:))) почніть хоч поверхово вивчати певні періоди історії-повірте, просвітлення "снізойдет":haha:

Кубань мала входити в Українську державу Скоропадського на правах автономії. не вистачило часу для завершення всіх необіхдних заходів.
    з ким кубанці воювати збирались-не знаю, Ваше твердження розцінюю як "бредові":)
    PS на рахунок карти... забудьте, що то з німецької газети. просто забудьте та і все. таку саму карту розмістли в 1918 році газети Голландії, Данії... не зациклюйтесь на німцях, шановні:) в кожній газеті існує розділ-світові новини:)

Останнє редагування модератором: 29 сер 2009
  12. Salata

Salata Well-Known Member

А по внешним признакам - N2O :)

Вот почти разобрались. Оккупация- не оккупация, однако Кубань в 1918 это не поддержала. А "оккупировать - не оккупировать" ее у ваших союзников чего-то не хватило.

Так что карта их из серии: "размечтались" ;)

Аж два раза. :) С горки бы разогнались посильнее и вперед :) А независимость они - так, для виду объявили. Им-то куда было ее отстоять без Скоропадского :))) Без него - никак. У него-то армия ого-го была.

13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Уточню - в Донецко-Криворожскую республику они никогда не приходили, как союзники.

14. terrible

карта, наспрвді, та вся інфа-на рівні азбучної інфи для людини, яка хоч трішки цікавиться історією України. :scratch_one-s_head::pardon: якщо це для Вас вновинку-я не знаю про що з Вами далі говорити. я поважаю свій час, що витрачати його на опротестування текстів першого-ліпшого профана, на кшталт
    найсмішніше те, що самі не розуміють, яку нісенітницю написали... вопщем, я ржу і йду продовжувати дивитись відкриття "донецк-арени";) "розбирайтесь" далі з таким самим успіхом :mocking:
    http://community.livejournal.com/kiur_ua/801.html

я ще уточню-Донецько-Криворізька увійшла як автономія до УССР, і тому говорити про ДКр як про окреме уторення некорректно.

15. Salata

Salata Well-Known Member

Дышите через раз, озарения будут поспокойнее.

Переписку кубанских казаков того времени с донскими найти несложно в интернете. Подозреваю, в ЖЖ они не отметились. Так что ваши источники могут этого и не содержать :) Успехов :)

16. terrible

Салата :))) Ви мені уміляете!
    ок.
    1. яка влада керувала на Кубані влітку-восени 1918?
    2. які вона мала відносини з німцями?
    3. я не знаю, причому донці... але добре, як так хочете-які відносини були в Києва з Доном?
    4. Ви маєте якісь дані, що заперечують зносини Києва з Кубанью? наведіть.
    5. що в цей час роблять представники добровольців?
    6. як німці дивляться на все, що заварюється на півдні?
    7. як німці дивились на можливість входження Кубані до України?
    прошу обгрунтованої відповіді на ці запитання. тільки тоді продовжимо.

PS а лінк на ЖЖ-то просто спец для Вас, для загального розвитку. але там є пару цікавих джерел. вчіться, детка;)

17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я немного не о том - я про оккупацию германцами Украины (вернее - части ее по-согласию, части - с войной)...Тем более, на тот момент в Украине и не было единого правления. Скажем - мы отмечаем акт Злуки - однако треть Украины была в ДКР - и участия в ней - не принимала...

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То з которого підручника? [​IMG]
    А до Націоналізму яке відношення має?
    Несіть то в інших темах...

19. Gron

Gron тафгай

Вибачаюсь за офтоп, но маю 4 річний опит спілкування на рос хокейних сайтах, припинив його бо нема спасу від шовінізму, безглуздя, нічим не обгрунтованних амбіцій.
    У Вас дуже схожа манера вести співрозмову.
    Може ОГУ і не Сорбона, но Ви історію моєї батьківщини взагалі незнаєте, та й знати не бажаєте.
    Чому Вам розповідати про очевидні речі?
    Скоро почнеться сезон в NHL, прийдется повернутися на борди Торонто, там правда не займаються історією Україні, але може краще так, ніж з Вами.
    Ще раз вибачаюсь за офтоп.

20. terrible

я про те, що на той момент існувала УССР, до якої автономно входила ДКр. наскільки то були залежні чи самостійні формавції... не в тім річ. інсувало громадянство УНР - закріплене законом 2 березня 1918 року. подіного законного акту з боку УССР та ДКр я не знаю... та не в тому справа. саме питання неправльне, мені здаеться. на час проголошення Львів був окупований поляками, а Лугасньк окупований донцями... так що говрити про те, хто приймав-не приймав участі... ішла війна, громадянська війна... повний бардак, бардель і форменне безобразіє...
    з німцями вела війну УССР, і як складова частина її - ДКр... з іншого боку була УНР. теж законно проголошена влада. громадянка, що зробиш...
    щось подібне з 1943 з Італією було... країна теж розкололась і почалась громадянська війна...

PS я тут во всеоружіїї вже... а Салата кудись зникла:sad: будем надіятись, пішла шукати інфу.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)