Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. terrible

terrible Well-Known Member

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

нет
    кроме слова волання, никаких противоречий с вашей стороны не вижу, вермахтовцы - как вермахтовцы , моей стране враги ...

не понял в чем вопрос ...

сет Орибль (фр.) ... мы говорили о том что СС Галичина подразделение - СС, подчинялась руководству СС ....
    вот и представьте что кто-то Вам начал рассказывать идите лучше книжки пишите - хамство, это плохо и тупо ...
    Трибле, вы както про контузию теоретизировали, а сами симптомами разбрасываетесь, я Канаду, обожаю, супер Охота, Рыбалка !!!!!! более чем достойная толерантность и низкий уровень преступности .... (не надо на страну проецировать мое отношение к отдельным хамам и мудрилам живущих там)

а я пошел в СЖУ ....

спишем на молодость, не несите ахинею ....

3. terrible

і правильно зробила, що відмовилась! країни Балтії он не відмовились;)
    та і не смішіть мене радянськами ініціативами... і я читав той договір, і бачив таемні додатки до нього...
    так, захоплення східних польських кресів-це не участь у Другій світовій війні, а захист населення від німців:haha::haha::haha::haha::haha: браво!!! трибуни рукоплещут!
    :)))
    в Нюрнберзі всі переможці мали що неприемного пригадати. тому і не згадували про агресії СССР та про умиротворення агресора.
    а Чехословаччина не протрималася б і тижня, навіть якби захотіла.

• Подобається Подобається x 1
  4. terrible

я щасливий:)

ну... ви знущаетесь? все ок, спишимо на іздержкі проффесії

а тут-детальніше, можна?

я спокійно відношусь до критики :)

щасливої дороги:)))

5. artobstrel

Конечно правильно! иначе СССР вступил бы в войну с Германией сразу после нападения на Польшу.
    зловесчая фраза, только по мне зловещее спыльнота отдавшая Европу на растерзание тов. Адику ...

покажите мне хоть одну причину не освободительной войны с более сильной аргументацией, как насчет поддержания демократии? я так понял вы против присоединения ЗУ к Украине???

читайте, подробностям вооружения много внимания уделили а причинам и событиям мало ....
    вот где дележ так дележ .. http://katynbooks.narod.ru/year/God_krizisa_1t_2t.htm#1doc

критика это конструктивные замечания а не презрительное отношения к творчеству ...

6. terrible

скажіть, артобстреле, Ви справді так вважаете? так, як напиали ото?
    так я скажу хто Ви-не ображайтесь-совок, але не комуніст. пробачте. набридло.

7. artobstrel

где конкретно написал ??? да не совок, я в сторону запада - не плюю, просто сегодняшнее закаивание совка ничем не отличается от совкового закакивания запада, надо выбирать компромисс, не отказываться от своей истории и брать у совка и запада самое лучшее, вот и все ....

8. terrible

я це давно зрозумів. з Ваших дописів. і десь розділяю Ваші погляди. а в іншому вони різняться. і йце нормально. просто... в мене флюгерок повернутий трішки в інший бік :)
    але ось ці дописи мені здались наївними...

9. artobstrel

Юзеф Бек считал себя большим политиком. Еще накануне Мюнхена, инструктируя своего посла в Берлине для предстоящей беседы с Гитлером, он отправил ему следующую директиву: «1. Правительство Польской Республики констатирует, что оно, благодаря занимаемой им позиции, парализовало возможность интервенции Советов в чешском вопросе в самом широком значении...; 2. Польша считает вмешательство Советов в европейские дела недопустимым...; 4. В течение прошлого года польское правительство четыре раза отвергало предложение присоединиться к международному вмешательству в защиту Чехословакии. 5. Непосредственные претензии Польши по данному вопросу ограничиваются районом Тешинской Силезии». (Письмо министра иностранных дел Польши Ю. Бека послу Польши в Германии Ю. Липскому. 19 сентября 1938 г., «Документы и материалы кануна второй мировой войны 1937-1939», т. 1, стр.173-174).

Останнє редагування: 22 лип 2009
  10. Agaton

Agaton Well-Known Member

Та ніякій сенсації у цьому нема ...

Якщо у польсько-німецьких відносинах були між війнами різні перйоди і надіі (ще навесну 1939-го), то зі советами усе було ясно до сльоз.
    Основною метою європейскої политики советів була експансія безумовно св*язана ликвидацію польської держави, культури і редукції суспільсьтва до совецкого масштабу.
    Та навіть не було над чим задумиватися.

11. artobstrel

дык так я это и и не возводил в ранг ....
    да ну? так уверены что кабы Польша с советами заключила бы пакт было бы хуже? откуда такая уверенность???

с чего решили? или в 45-м Вашу культуру задавили? если да тогда кто же боролся за независимость? Значит окупация германие - сознательный выбор?? О_О

Вы меня поразили, Немцы не планировали существования польского государстве ни в каком состоянии, это была частичка Фатерлянда заваеванная немецким мечом , с Гаулятером и т.д. Совок же предлагал и то это после войны когда имел поболее прав польскую ССР неужели повернется сказать что это одно и тоже с Германией ? Разве советы ставили Вам своего русского руководителя? нет поляки пусть коммунисты но поляки, культуру душили? так немцы вообще ее уничтожали, разве советы говорили что поляки низшая расса обязанная подчинится верховной арийской расе ??? так нет же наоборот братья и т.д.

Останнє редагування: 23 лип 2009
  12. Agaton

Agaton Well-Known Member

Та ж знаємо як б буво – адже буво.

Так.

Гм... це цікаве явіще – що не написати поганого про советів, сразу питають – а що в німців краще?
    Ну, але добре – ще раз: Ні, не краще.

Коли б польща пішла на співпряцю чи з Німеччиною, чи с Совєтами, результат в сенсі незалежности бул б для неї схожий. Та в йнших країн досвід є – а чи з гауляйтером чи з наркомом... :dntknw:

13. artobstrel

а Германия звала? спивпрацюваты? и если культуру уничтожили деж вы ее взяли? после союза??? Германия хотела вас как и нас уничтожить и жить на вашей-нашей земле, что до какие все плохие, сами говорили что все одинаковые, быть польше сильнее была бы она до черного моря и Днепра, а так маэмо що маэмо ....

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Rzecz Pospolita od Morza do Morza!

15. Agaton

Agaton Well-Known Member

О... хочете приєднатися ?
    :mocking:

16. artobstrel

неа, просто развенчиваем миф о том что СССр поганый а вокруг все беленькие и пушистенькие ))

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А може Ви до нас!!! :)

18. Максим

Максим Well-Known Member

І як успіхи в развєнчіваніі? :) Скількох переконали?

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє,мабуть... Хіба під старість... Там легше жити...ту легше гмерти....

20. Agaton

Agaton Well-Known Member

Давайте artobstrel, повернемось ще до вашого питання

Ну так, звідки маєте знати польску історію після війни, якщо її до 1989 навіть в нас не вчили крім відвертої пропагандової брехні. :dntknw:
    Тоді позвольте декілька зауважень

Після року 1948 і десь до 1955 Польща сталась повною культурную пустелю, ситуація бува зовсім сожа до окупації німецької і "перших советів". Або співпраця, або лагерь, або – до піску. Повний параліч.

У жовтні 1956, особливо після здушення познаньского повстаня я наприкіньці червня 1956 з використанням танків і авіації, ситуація дійшла на край загального антисовецького повстання, та ще з участью польских коммунистів.
    Випущений раніше з ув'язнення Гомулка дійшов до порозуміння з совецьким керівницьтвом (Хрущов, Мікоян, Каганович, Молотов, + ген Конев), а 20.10. совецьке дивізії повернулись з-під Варшави на Сілезю і Поморє.
    Доречі- Imre Nagy бул мов угорським варіянтом Гомулки і його планом було ніщо більше як скопіювати польський «жовтень», ну але далі сами ж знаєте.

Повертаюячи до культури у Польщі -
    Тільки тоди, у 1956 появились перши умови і концесії для культурного життя йншого ніж еміграцийного. Тоді починають свою карьеру Вайда, Конвіцький, Гротовський.
    Але нормальною ситуація не сталась за коммунистів николи.
    Про Чеслава Мілоша лауреата Нобелевської премії не буво у шкільних підручників ані слова. І про сотні йнших теж. Вчителі на карточках переписані носили.
    Наприкіньці 70-х років (1977) розвівається вже справжня алтернативна держава з підпільними видавництвами і освітою (Towarzystwo Kursów Naukowych, Niezależny Uniwersystet Latający). Коли прийшов “стан воєнний”, «офіційна» культура була вже тільки фасадом.
    Як учасник підпілля 80-х років могу вам сказати, що нп у 1984-1986 року наш пункт колпортажу – (раптом декілька осіб) - брав з Варшави 4 чемодани (вибачте екзотичну одиницю міри для культури :pardon: – таке буви умови...) книжок і газет в місяц, троха передавали назад вроцлавських видавництв. А ще раз на місяц –два перекидали дещо в гори на кордон для чехів.

Ось звідки взялась... тема море

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)