Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Спасибо. Ну т.е факт смертей не отрицается, а проблема только в правильных цифрах ? Ну это уже огромный плюс.
    Кстати, поскольку история никогда не заканчиваеься и логично продолжается, то собственно можно предположить, что Сталин ненавидел поляков из-за этого поражения в 1918. Он был тогда членом РВС и из-за этого поражения у него был конфликт с Тухачевским.

Другой интересный факт, который я нашел у Кульчицкого, что оснвные группы интернированного населения с ЗУ в 1939-1941 были поляки и евреи. Доля украинцев на интернирование началась уже в 1944, как результат появления УПА, чтобы было ответом на коллективизацию в в тех же 1939-1941.

2. Agaton

Agaton Well-Known Member

На жаль не тільки.
    Также в тому, як користується тим епізодом історії в контексті польско-російських відношенії. Це мав бути такий власьне „анти-Катинь”.

Заступник секретаря Совета Безопасности России, Николай Спасский в интервью для «Российскої газети» з 5 жовтня 2004 (або 2005 – вибачте десь втікло...) заявляє:
    Звернить увагу - "в польских концентрационных лагерях" а не "лагерях военнопленных"
    Це не просто семантика, а тактика, котра за основу має аргументацію, що в польських лагерях відбувся геноцид російських / більшовіцьких полонених .
    Аналогично н.п. до КЛ Біркенау, де з числа біля 15.000 попавших у лагерь, війну проживо декілька сотень осіб.

Пише Меморйал
    У монографії читаємо
    - це більш-менш згідне з польськими числами

Знову з рецензії Алексея Памятиха (Меморйал):

• Подобається Подобається x 1
  3. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

А чому б Німеччині не згадати про тисячі своїх військовополонених, що з 41 до 45 року потрапили у радянський полон і не повернулися на батьківщину?...А проповодження поляків - Женєвська конвенція відбулася у 29 році. Ніяких міжнародних законів Польща не порушила. А от СРСР, винищивши польських полонених, порушив, бо у 31 нібито приєднався до конвенції.

4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

как-то не очень красиво получится, они ж пришли за землей, ну и получили, на что жаловатся?

5. І.Павлович

Те саме про більшовиків у Польщі.

6. artobstrel

так они и не жалуются, они указывают что если извинятся так уж всем и за все ...

7. І.Павлович

Які можуть бути вибачення за винищення загарбників? А от знищення полонених у ЗАГАРБНИЦЬКІЙ війні, та ще і ніби підписавши конвенцію - то вже міжнародний злочин. А за злочини треба вибачатись. Німеччина це зробила.Навіть у грошовому еквіваленті.

8. artobstrel

пленный они и есть пленные в любой войне, кроме всего прочего Польша в 20-х тоже загарбувала и ничего ....

9. І.Павлович

Цей період мені погано знайомий. Що саме Польща загарбала? Я знаю лише про Сілезію. Але її було приєднано за результатами плебісциту, який контролювала Антанта.

10. artobstrel

мне тоже тоьлко по вике, бог с ними все плохие и все хорошие ...сильный есть сильный слабый есть слабый, есть победитель есть побежденный ....нравственности и милосердия нет ни у кого

11. І.Павлович

У Вас всеж таки якась подвійна мораль виходить.

12. artobstrel

Вы меня наверно не правильно поняли я в данной ситуации ни за тез ни за других

13. І.Павлович

Американські, англійські, французькі полонені мали змогу отримувати листи і харчові посилки, їх утримання контролював Міжнародний Червоний Хрест. А радянських військовополонених взагалі небуло. Були лише "предатели"...

14. artobstrel

увы ни французы ни американцы ни англичане не вели войны на выживание а наши вели, у Вас есть еще предложения как заставить людей сражаться до последнего? как остановить массовые здачи в плен? хорошо говорить - "плохо" а как надо было?

15. І.Павлович

Французи і англійці вели...Франція офіційно капітулювала, а от Англія...
    На скільки я знаю, німці навіть у 45 масово у полон не здавалися.Лише за ПОВНОЇ безвиході (Сталінград)...А УПА, яка трималася до кінця п"ятдесятих...
    Невже лише жорстокістю і страхом?!

Останнє редагування: 18 чер 2009
  16. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

А якою буде ваша версія?

17. І.Павлович

1. Фанатизм. Яскравий приклад - японці. 2.Традиційна великодержавна гордість. Приклад - ті ж британці. 3. Любов і віра.Любов до своєї землі, своєї нації, культури. Віра в можливість реалізувати свої прагнення. Такими були білі офіцери, такою була УПА. Сталінські жорстокість і страх врешті решт мети недосягли...

18. terrible

terrible Well-Known Member

:haha: я пригадав! то я своїм постом з фотою хотів сказати, що бачив ту фоту, підписану як руїни Сталінграду, а недавно віднайшов її в Бундесархіві-то дійсно Дрезден, і хотів дати лінк на ресурс з тією фотою... але хтось прийшов і я забув то зробити... а просто відпраив написане та і все:blush::)))

19. terrible

terrible Well-Known Member

а Перша світова? а Ви знаете, що після літнього наступу 1917 року (бойні Нівеля) французські частини приголомшені катастрофічними та марними втратами майже виходили з під контролю? і знаете, якими драконівськими методами наводили в війську лад?
    чи перша світова не була для французів війною на виживання? до останнього? була

20. Полковник

Полковник миється в бані

??????
    Костёлы в Сталинграде???????
    ????????????????????????????????

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)