Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Спасибо Бранко, давно так не смеялся

Вступленіе Шведовъ въ Малоросію ни мало не похоже было на нашествіе непріятельское, и ничего оно въ себЂ враждебнаго не имЂло, а проходили они селенія обывательскія и пашни ихъ, какъ друзья и скромные путешественники, /209/ не касаясь ни чьей собственности и не дЂлая во все тЂхъ озарничествъ, своевольствъ и всЂхъ родовъ безчинствъ, каковы своими войсками обыкновенно въ деревняхъ дЂлаются подъ титуломъ: „Я слуга Царскій! Я служу Богу и Государю за весь міръ Христіанскій! Куры и гуси, молодицы и дЂвки, намъ принадлежатъ по праву воина и по приказу его Благородія!“ Шведы, напротивъ, ничего у обывателей не вымогали и насильно не брали, но гдЂ ихъ находили, покупали у нихъ добровольнымъ торгомъ и за наличныя деньги. Каждый Шведъ выученъ былъ отъ начальства своего говорить по Руски сіи слова къ народу: „Не бойтесь! Мы ваши, а вы наши!“ Но не смотря на то, народъ здЂшній уподоблялся тогда дикимъ Американцамъ, или своенравнымъ Азіятцамъ. Онъ, выходя изъ засЂкъ своихъ и убЂжищъ, удивлялся кротости Шведовъ, но за то, что они говорили между собою не по Руски и ни мало не крестились, почиталъ ихъ нехристями и невЂрными, а увидЂвши ихъ ядущихъ по пятницамъ молоко и мясо, счелъ и заключилъ безбожными бусурманами и убивалъ вездЂ, гдЂ только малыми партіями и по одиночкЂ найти могъ, а иногда забиралъ ихъ въ плЂнъ и представлялъ къ Государю, за что давали ему жалованье, сначала деньгами по нЂскольку рублей, а напослЂдокъ по чаркЂ горЂлки, съ привЂтствіемъ: „Спасибо, Хохленокъ!“
    http://izbornyk.org.ua/istrus/istrus13.htm

Повтор, извините

Останнє редагування модератором: 18 тра 2009
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

угу галичане - руские, а москвичи - московиты, так наверно современная история и пишет, а Вас не посещала мысль что московиты, киевлиты, запорожлиты, черниговлиты и т.д. большинство из этого княжества в купе называемых - Русью.

3. terrible

terrible Well-Known Member

:)))
    Бранко, якщо мені не зраджує память, то Ви говорили, що Батурин захищали лише сердюки... а тепер що Ви пишете? то слів защітан, а? мені й мучитись не треба?..
    ні... а як полк можна тримати силою??? не поясните?;)

4. Бранко

Бранко Well-Known Member

К мелочам предираетесь?

==ні... а як полк можна тримати силою??? не поясните?==

«Дивизия у батьки большая: морд полтораста наберется» (Из к/ф «Свадьба в Малиновке»)

5. terrible

:)чому дрібниці? а це значить я сказав, так?

6. Бранко

Бранко Well-Known Member

Я правильно сказал. ( не считая сердюков( поляко-румуньцев).

7. terrible

:) ну так і доведіть це будь ласка.
    я наприклад, скажу, що "Історія Русів" говорить про сердюків приміром так-що вони набирались всонсовному з українців з Правобережної України, і місцеве населення Лівобережжя їх називало поляками.
    це стосовно рюмин та інших циганів...
    а взагалі, Ви шютніік великий. і навіть самі цього не усвідомлюете. ;)

PS мені просто дійсно цікаво, чому Бранко так впевнений в своїй правоті. адже всі мої джерела вказують якраз на інше.

Останнє редагування: 18 тра 2009
  8. Бранко

Бранко Well-Known Member

Так может и румуньцами называли Правобережных украинцив?

9. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Ось вашого колегу спитайте:
    Мені здається, що він це бачив на власні очи. :mocking:

10. terrible

тільки поясніть мені, Бранко, як це зрозуміти? Ви самі признались, що Прилуцькій полк таки був в складі гарнізону Батурина, але тримали його силою. а потім-і перед цим-говорили, що в полків в Батурині не було, лише сердюки. як такий фінт зрозуміти?:scratch_one-s_head::dntknw:

PS borkhes,
    :mocking:

11. Бранко

Бранко Well-Known Member

ПОЛК? А где же был сам ПОЛКОВНИК? :)

Взятие Батурина: 2 ноября.

2826. Указ полковнику, коменданту, полковой старшине и казакам Прилуцкого полка

(1708 ноября 9)
    Божиею поспешествующею милостию мы, пресветлейший и державнейший великий государь, царь и великий князь Петр Алексеевичь, всеа Великия и Малыя и Белыя Росии самодержец, и многих государств и земель Восточных и Западных и Северных отчичь, и дедичь и наследник и государь и облаадатель, наше царское величество, объявляем сим Прилуцкого полку наказному полковнику и коменданту и полковой старшине и казаком, обретающимся в замке Прилуцком. По нашему, великого государя, нашего царского величества, указу послан в замок Прнлуцкой для лутчей обороны от неприятелского наступления и изменника Мазепы с войском нашим Великоросийским генерал наш маеор князь Григорей Волкон-/291/ской. Того ради мы, великий государь, повелеваем вам оного в замок Прилуцкой впустить немедленно безо всякого супротивления. Буде же кто дерзает сему нашему, великого государя, указу учинитися ослушен и ево, генерала нашего маеора, впустить с войском во оной не похощет, и с теми також учинено будет, как и с селящими в Батурине, которые, ослушаяся нашего, великого государя, указу, войск наших не впустили и взяты от наших войск приступом, а которые противились, те побиты, а заводчики из них кажнены.

Дан сен наш, царского величества, указ за подписанием натия власныя руки и припечатанием нашия царственныя печати в Глухове, ноября в 9 день 1708-го.

«Царь Петръ».

http://litopys.org.ua/rizne/pisma.htm

:good:

• Подобається Подобається x 1
  12. terrible

:haha:браво, Бранко!
    і дійсно, а де ж полковнік? а там полковник :haha:
    де треба полковник. :)))

за моїми даними-Прилуцький полк згадується лише в травні 1709, коли отримав завдання ліквідувати запаси повіанту та фуражу в районі Дніпра, та знищити всі засоби переправи. в кінці травня-початку червня полк приймає участь в караульній службі на р. Псел...
    в жодних документах тверджень про втрати полку немає... але це зовсім не означає, що його в Батурині не було:) от завтра про це і поговримо. надобраніч ;)

PS а можна запитати-а звідки полк "послан в Прилуку"?
    Ви надіюсь знаете, що в той час на Україні знаходилось лише 3 полки-Миргородський, Лубенський, Прилуцький.
    інші знаходились за межами Гетманьщини, а саме-Сатродубський, Чернігівській, Ніжинський та Переяславький в Білорусі, Київський та Гадячський на Правобережжі, Полтавський-на Дону, здаеться...
    тож... де весь цей час знаходились 3 полки-Мирогородськи, Прилуцький та Лубеньский?

13. Бранко

Бранко Well-Known Member

Так может и шведов с Мазепой не было. Приснилось все...:empathy:

14. terrible

;) ні... не всім же страждати мареннями :)

15. Бранко

Бранко Well-Known Member

Ну и?......

16. Nerto

Nerto Well-Known Member

А я думаю, що вони вже давно не Русь, як і всі інші. Щось Бранко засумував.
    ---
    Не спиняв-би їх прилуцький
    Полковник поганий,…

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мені цікаво, як так сталось, що якась зачухана провінція Київської Русі - Московія стала такою "необятною" та могутньою? Чому вона відділилась від України і намагається не згадувати звідки вона взялась і хто її породив на свою голову? Пора відновити історичну справедливість та приєднати землі, які належали Київській Русі до України, залишивши столицею Київ. Не розумію, чому до сих пір ніхто не піднімає це питання? Поки ще ненаписали "правильної" історії про Росію та Україну. потрібно зробити все, щоб вона була дійсно правильною, а не такою. якою хочуть бачити її москалі.

18. Бранко

Бранко Well-Known Member

Да вот. И как провинция Москвы, Санкт-Петербургия, стала еще более могучая чем Московия?

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Да. І я хочу це знати: як так дикі і недорозвинені кацапи, які ошивалися в зачуханій провінції Київської Русі у той час, коли українці вже були культурними і цивілізованими, через історично невеликий час загарбали розумних і могутніх українців, колонізували їх, а історію переписали? Цікаво, чи є ще прецеденти в історії людства, коли дрібні племена недоумків вчинили так підло з могутнім цивілізованим народом?:scratch_one-s_head:

20. iso

iso Well-Known Member

Є. Хоча б становлення Римської імперії:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)