Україна і Росія напишуть "правильну" історію

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 1 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. premium

premium Well-Known Member

Та скільки завгодно!!! З того, що навіть Ви маєте знати - це походи Сагайдачного.

А про спільну битву на Калці Ви в курсі? А про оборону Києва від монголо-татар воєводою-західняком Дмитром?

2. premium

Решта - це землі до річки Донець і до дніпрових порогів. Цього мало?

3. Salata

Salata Well-Known Member

И много они галичан с собою привели? Екатерина II больше немцев в Россию притащила, это же не значит, что Германия и Россия - одна страна.

Только все это в разное время :)

Хватит меряться кто древнее, умнее, генетичнее и культурнее. Сегодня чего рассуждать "ты не такой, сейчас исторически буду доказывать". Ну не такие. Да, УПА воевали в т.ч. и с моими предками. Да, у них на то были свои причины. И у моих - свои. Так все сложно. Мое дело - не ругать УПА, а кое-кому не стОит давать оценки ветеранам ВОВ. Так и уживемся.
    Кофе? Жевачку? :)

Останнє редагування: 30 кві 2009
    • Подобається Подобається x 1
  4. terrible

terrible Well-Known Member

я дочекаюсь відповіді? що намагаетесь довести і головне навіщо?

5. premium

Ви собі можете вигадувати які завгодно назви, але по суті українці є русью, а русскіє - московитами.

Чого це в різне? І в часи Київської Русі, і в часи ВКЛ.

Що значить привели? Галичани служили у війську, як і інші руси. Вільно переселялись в межах своєї країни, з Галичини - на Волинь, з Волині - в Галичину, з Волині і Галичини - на Дніпро, і навпаки.

Останнє редагування модератором: 1 тра 2009
  6. terrible

ні, дякую :)
    +1...тому що.
    а давати комусь оцінку... невдячна справа. і не потрібно нею займатись. саме так все було і по іншому бути не могло. давно пора забути про те, хто під яким прапором воював. слід віддавати належне за те-що воював. ризикував життям. за ідею. за краще майбутне-таке, яке він бачив.
    більшість людей цього не розуміють :sad:

PS завязуйте Ви з цією давноруською тематикою...а то прийде Бранко...самі ж жалкувати будете. та і взагалі діалог... це ніби я зібрався в Париж через Мельбурн...

7. Salata

Salata Well-Known Member

Я не знаю куда они и как переселялись, сужу по фамилиям: на Украине фамилии на -ук сплошь на западе. В других районах на -ко. Или запорожские типа Кондыба, Сапега и прочие (от прозвищ).

8. premium

Мій дід також воював в ЧА, тому в загальному про ветеранів я поганого ніколи не скажу. Але мене дико обурює, коли хтось нагло поливає брудом воїнів УПА.

Де це Ви на заході бачили прізвища на -ук? о_О Я перебрав в голові - жодного на -ук не згадалось.

Останнє редагування модератором: 1 тра 2009
  9. iso

iso Well-Known Member

Гуцульщина, Бойківщина...

10. Яро

Яро Well-Known Member

Ареал поширення прізвищ на -ук набагато ширший, ніж до Збруча.
    А з Москви прийшла вказівочка по Збручу ділити.
    Тому тут не зараховується. Спробуйте ще:)

11. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Это когда,позвольте?Ссылочку,будьте добры

12. Яро

Яро Well-Known Member

Такі вказівки не публікуються. Але артпідготовка "п'ятою колоною" вже розпочата. Це помітно.

13. Бранко

Бранко Well-Known Member

Это тем Дмитром, который потом у Батыя был командиром тумена в походе в Галичину?

Да в курсе.

От це вірно.

Цэ не з Москвы, а з Вашингтону и Варшавы. А Збруч-это гос. Граница СССР, до 39 года. Пакт Молотова-Риббентропа( если слышали), которые москали готовы отменить, покаяцца и вернуть. Чисто из-за братских чувств к польскому народу. От кляты...

14. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Судячи з чого вам це помітно?
    Врёте! Они против! Эдак ЗУ в ЕС раньше попадёт! :)))

15. Яро

Яро Well-Known Member

Судячи з риторики "п'ятої колони" в Україні. Очевидно в Москві вирішили, що Галичину легше віддати відразу, відділити, аби не справляла "тлєтворний" вплив на решту України, але щодо Наддніпрянщини і, особливо, Києва там мають великі надії.

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Якісь посилання будуть?

17. Яро

Яро Well-Known Member

Хто має очі той бачить. Тут доводити щось важко.
    Наприклад, по Збручу йде поділ релігійний (це найсуттєвіший поділ!) - на православних і гр-католиків. Так почитайте, що УПЦ-МП пише про "клятих уніатів"

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Дякую, у мене вся родина зі Збруча, не помічав такого, що вже по Збручу, а через річку греко-католики. На Хмельниччині римо-католиків вистачає. Друга польська меншина після Житомирщини, а скільки українців - римо-католиків.

Митрополи́т Андре́й Шепти́цький (* 29 липня 1865, Прилбичі — †1 листопада 1944) — восьмий (після відновлення Галицької митрополії в 1808 р.) Митрополит Української греко-католицької церкви, Роман Марія Александр граф (на Шептичах) Шептицький, який у чернецтві прийняв ім'я Андрей. Вступив на владичий престол митрополита Галицького, архієпископа Львівського і єпископа Кам'янця-Подільського.

А про Кам*янець-Подільський чисто для понту написало.

19. terrible

Бранко, я тут пригадав, що Ви брались довести мені, що в Батурині в 1709 були лише сердюки...:)))... то я Вас уважно слухаю ;)

20. Бранко

Бранко Well-Known Member

Изъ БЂлорусіи командированъ Менщиковъ съ корпусомъ его и Козаками въ Малоросію для предупрежденія арміи Короля Шведскаго и истребленія резиденціи Гетманской, города Батурина, яко хранилища многихъ запасовъ и /206/ арсеналовъ національныхъ. Онъ поспЂшилъ туда въ послЂднихъ числахъ Октября, и зная коликой важности стоило овладЂть симъ городомъ въ самой скорости и избЂгая продолжительной осады по формЂ, принялъ отважное намЂреніе взять его приступомъ, и для того повелъ заразъ войска свои на городскія укрЂпленія. Войска Мазепины, называемыя Сердюки, составленныя изъ вольницы, а больше изъ Украинскихъ Поляковъ и Волоховъ, и содержавшія гарнизонъ въ городЂ, знавъ также, чего имъ ожидать должно отъ войскъ Царскихъ, защищали городъ и его укрЂпленія съ примЂрною храбростію и отвагою. Осаждающіе отбиваемы были нЂсколько разъ отъ городскихъ валовъ..

Прилуцкий же казачии полк, был насильно удерживаемый сердюками в городе.

http://izbornyk.org.ua/istrus/istrus13.htm

Зы: Батурин- румуньско--поляцкая трагедия.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)