Україна без Противсіхів?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Svjato, 10 сер 2011.

1. Bambook

Bambook Persona non grata

Ще раз кажу: вертайтеся до своїх реалій самі, а мене туди не тягніть, мені від них смердить...

• Подобається Подобається x 2
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Куди "туди"? Сюди? Так ви самі першим ділом зранку сюди заходите.

• Подобається Подобається x 1
  3. Bambook

Тут не реалії, тут віртуалії, ви достатньо активно брали участь у дискусії, щоб розуміти про що я.

4. Ravin

Ravin Well-Known Member

:good::good::good:
    Ну Вы даете!о_О
    В политику не пробовали идти?:blush:

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тут про Україну віртуалії, а не про планету Пандора, так що треба нюхати раз зайшли.

6. Bambook

Тіпун вам на язик :sad:

7. Locke

Locke невиправний реаліст

Це безумовно так.

А от в цьому дозволю собі посперечатися. Візьміть виборчу програму будь-якої партії, хоч комуністів, хоч націоналістів, хоч голубих чи помаранчевих. Вони написані бездоганно і всі хороші кожна по своєму, а практично майже однакові. Бо завдяки політтехнологам програми писалися так, щоби народ сприйняв і йому сподобалися обіцянки-цяцянки, які ніхто з них навіть не збирався ніколи виконувати. Це як у звичайній рекламі, але насправді скільки не співай і не свисти - Містер Мускул ніколи не прибіжить до тебе додому і не помиє замість тебе підлогу. Це ніби всі розуміють, але купуються на елементарний обман. Готовий посперечатися: якщо практично будь-якій пересічній людині дати почитати програму будь-якої партії без указання авторства, то вона не розпізнає чия це програма.
    А що насправді сприйме народ "на ура": підвищити зарплату і пенсію в кілька разів, відмінити податки, скоротити пенсійний вік до 45 років, дозволити переходити вулицю на червоне світло, відмінити всілякі перевірки і сертифікацію товарів (якщо ти підприємець) і розстрілювати на місці підприємців за неякісний товар (це якщо ти покупець) і т.п. Тобто це, що мені вигідно і корисно - має мені бути, і крапка, а для інших - хоч трава не рости. Це не сміх і навіть не сарказм. Це страшні реалії.
    Ніколи електорат чи плебес не визначав поступального руху нації. Пардон, один раз пробували визначати в 1917 р., і всі знають чим це закінчилося. Цим завжди у всі часи займалася еліта нації, інтелігенція, яка старалася просвітити народ і повести за собою (правда не завжди це получалося) і сформувати у менш освідчених мас певні цінності. А де та наша еліта? Хіба можна, для прикладу, назвати владну данєцкую групіровку елітою? Та й подивіться в той самий БЮТ, НУНС, Свободу чи іншу партію. Хіба там є еліта нації? Злочинці, олігархи, казнокради, хабарники, горлопани, психічно неврівноважені люди - оце будьласка, хоч греблю ними гати. Це я не про простих партійців з народу, там всюди в більшості порядні люди, а про партійну верхівку, яка постійно фігурує в виборчих списках.
    Хоча, якщо народ (точніше сказати електорат) таких постійно обирає до влади, то може це і є бажання електорату, а ми декілька вільнодумців тут паримося і намагаємося щось довести один одному. Можливо народ сам повинен перетнути точку терпіння і чи то мирним шляхом, чи то з вилами врешті-решт визначитися з владою.

8. Ravin

Ravin Well-Known Member

:good::good::good:

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1.
    Янукович йому активно допомагає.
    Нє?

---------- Додано в 14:09 ---------- Попередній допис був написаний в 14:07 ----------

Нє врємя сєчас! РодіБатьківщина у небезпеці!

10. Bambook

Так, для роздумів, і щоб проілюструвати мою позицію... Писав мій друг і (багато в чому) однодумець.

• Подобається Подобається x 4
  11. Locke

:good:
    Передавайте вітання свому другові. Розумна, неупереджена і незазомбована людина, наскільки можна судити з його статті.

І правильно робите, що не пропонуєте. Я туди ні ногою. Бо маю певний досвід в цій справі. Колись ще юнаком боровся проти совдепії і навіть був депутатом мєстного разліва першого скликання. Ах той юнацький ентузіазм і максималізм! Як я тоді з сльозами радості в сесійній залі сприйняв звістку про проголошення незалежності і з головою кидався у вир боротьби, як хотів все докорінно змінити! Не тут то було. Воно ізнутрі виявилося абсолютно не таким, як здавалося ззовні. І ця вся брудна кухня влади, і "електорат", що погруз в пиятиці і неробстві ще за часів совка, і лжепатріоти-оборотні і ще багато чого - це все мені відомо, як то кажуть, нє по наслишкє. І краще вам того не бачити і не знати, що бачив я, щоби спати спокійно вночі і не розчаруватися в житті. З того часу в цей бруд і не лізу і ні в г...но, ні в партії не вступаю.
    Правда на позаминулих виборах одна з маловідомих партій, про яку я мало знав досі, запропонувала мені балотуватися до міської і обласної ради. Не знаю звідки вони про мене взнали, але просили погодитися бути в їхніх списках в прохідній частині. І я, дурень, погодився. Мав кілька виступів по радіо і телебаченні, проводив кілька мітингів на вулиці. Хочу вам сказати, що той мій попередній жах - це дитячі іграшки, в порівнянні з тим, що побачив кілька років тому. І, в тому числі, натовп абсолютно не змінився, а якщо змінився - то до гіршого. Вже далеко немає тої ідеї, того запалу і ентузіазму, що був у 1991 р. Та й інтелект натовпу змінився в гіршу сторону. Бачучи те, одного разу на мітингу вирішив "прикольнутися" і говорив в кінці виступу абсолютно діаметрально протилежні речі, але народ це схавав на ура і аплодував що на початку, що в кінці. Це ми тут на форумі чи на роботі спілкуємося з більш-менш інтелігентними і освідченими людьми і часто не можемо собі навіть уявити настрою мас.
    З тих пір мене туди і калачем не заманиш.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так і який висновок? Ясно що не на мітинги треба ходити і не листівки в палатках роздавати, а фізично винищувати набридлу владу. Так завжди було, є і буде в усіх країнах, це і є революція, а не концерт Оксани Білозір.

13. Ravin

Ravin Well-Known Member

:sorry::scratch_one-s_head::dntknw:

14. Bambook

І що далі? Хіба 40 років диктатури, бо той же народ вибере таких же покидьків.
    Обирає більшість, обирає за власним образом і подобієм. І якщо для більшості громадян України є нормальним красти і брати хабарі - то влада завжди буде злодійська і корумпована...

• Подобається Подобається x 3
  15. Locke

Ой не знаю, який висновок. Насправді не знаю. Як би знав, то б і іншим розповів. А може і дійсно вихід з ситуації такий, як ви щойно написали? Не виключено, що так.

16. Ravin

Ravin Well-Known Member

Кому надоевшую?
    Одним - одна надоела, а другим она-любимая только пришла и они одели розовые очки, уселись и ждут чудес!
    А Вы, тут как тут, с гранатометом!о_О

• Подобається Подобається x 3
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тоді генна інженерія вам в поміч.

18. Ravin

Ravin Well-Known Member

Разъяснять и растить и ждать!
    Сеять и ждать всходов... - ничего нового, но так актуально!:scratch_one-s_head:

19. kym

kym Well-Known Member

Абсолютно правильне твердження. Тільки типи свідомості є індивідуальні і колективні. Тут і ваша помилка. Не можна до зміни колективної свідомості підходити з механізмами змін індивідуальної свідомості. Індивідуальна свідомість міняється тільки працею (навчання, досвід...і т.д). Колективна свідомість складається з суми індивідуальних і вроді якщо б всі працювали над собою то мали б ідеальну колективну свідомість, але так не є і ніколи не буде. Бо тут на арену виходить набагато сильніша сила - сутність людини, як такої. Не можуть бути всі люди одинакові- один мудріший другий дурніший, один працьовитий другий лінивий. Статистика каже що на 100тис населення завжди є 2% людей з відхиленною психікою (вбивць гвалтівників, психів і т.д). І це неважливо чи це українці чи китайці. Але всі вони мудрі і дурні, роботящі і ліниві і навіть тих 2% це і є все народ. І з них усіх і складається колективна свідомість нації. І не будуть ці всі однаково працювати над собою, щоб була ідеально правильна колективна свідомість - це просто утопія. Але мудріші і працьовитіші повинні це розуміти і вести за собою всіх інших. А от коли мудріші і працьовитіші починають казати що їх політика не обходить чи вибирають позицію противсіхів і їх потім є 5% таких(а інакше і бути не могло) то виникає питання чи насправді вони є такими як себе вважають і чи мають вони моральне право іншим щось розказувати і чи повинні інші їх слухати. Бо на місце тих мудріших приходять дурніші і починають командувати мудрішими.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І шо? Тут вже описували що свідомість була - а потім облом, п'яте-десяте. Ви хочете дочекатись, щоб свідомість в усіх одночасно збіглася синхронно? Нічого не вийде. Треба несвідомих просто відлучити від справ любим способом.

а де твій аватар? :)