Україна без Ющенка

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 10 кві 2007.

?

Якщо у 2015 постане вибір між Януковичем і Ющенком, кого підтримаєте?

1. Ющенка, ТАК!

16 голосів
    43,2%
  2. Януковича, базара нєт!

8 голосів
    21,6%
  3. Піду у противсіхи!

13 голосів
    35,1%
  1. Gron

Gron тафгай

Заради таких висновків, треба не читати форуми, а спілкуватися в реалі.
    PS Несприймайте як образу, пан Педро.:)

• Подобається Подобається x 3
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Так і я про що. І що нам зараз кордон по Збручу робити? Як на мене,то потрібно проявити такт і терпіння, будувати суперсучасні дитячі садки з басейнами і викладанням декількох іноземних мов, тільки одна фішка-дитсадок україномовний.Повірте,батьки котрим зараз 19-20 років (між іншим у мене такі діти і вони вже спокійно спілкуються з однолітками зі Сходу України,просто мої розмовляють з ними українською а вони відповідають російською,але основне,що вони українську вже не приймають у штики і розуміють що для своєї успішності українську знати треба.До нас приїжджали хлопці з Києва,між собою говорили російською а зі мною -чудовою українською) будуть битися,щоб віддати своїх дітей в ці престижні садики.І з часом все стане на свої місця,я думаю що гра варта свічок.Зате збережемо цілісну Україну

• Подобається Подобається x 2
  3. zet

zet Дуже важлива персона

Я буду голосовать за Тимошенко, т.к. просто никогда не пойду за личность подобную Янеку, но давайте прекратим говорить о том, что кто-то кому-то " Він/вона не дав ЇЙ/ЙОМУ щось зробити"... Они все сделали именно то, что хотели: Прорвались во власть. Другое дело, что мы-то от них хотели совсем другого... Мы все хотели реформ и перемен к лучшему в развитии государства, но УВЫ...

С этим соглашусь сразу и со всем. У моего сына СМСки приходят и "Как дела?" и "Як ся маєте?".. Дети хотят жить в этой стране и знать оба языка.

• Подобається Подобається x 5
  4. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Вас чудово розуміємо. Але! Влада людині, президентові дана для того щоб він впроваджував, зробив те на що в противному разі займає десятиріччя. Тож нехай працює, докладає всіх зусиль! Наш народ - то тільки на словах крутий, а насправді нездатний на супротив - підіймають ціни на електрику ні з того ні з сього в три рази - в ганчірочку обурюються, підіймают на проїзд в два рази - теж нічого, сплачує... і так далі.

Отже, нічого страшного, не здохнуть невігласи та ледащо, якщо їх змусять в громадському спілкуванні, на підприємствах, при керуванні підрозділами підприємства - спілкуватись виключно державною мовою. Через місяць - усі, все будут знати в потрібному обсязі. А вдома, на гулянках - нехай собі хоч китайською розмовляє. Від того, що вивчити декілька сотен речень вимовляти українською ще ніхто не вмер. В школі ж всі вчили? - Вчили. Змущені були на уроках вживати українську? - змушені, подобалось їм чи ні. Так от нехай, вважають що громадське спілкування - урок української мови на підприємствах автоматично. А то прям, такі вже витончені, вразливі наші робітники шудряки - не дай Бог від них вимагати на державній мові службові відношени... Аби так так за ціни вони обурювалися, а то там - язик у дупу та мовчки собі платять. Так що не здохнуть.

• Подобається Подобається x 1
  5. Полковник

Полковник миється в бані

SATKUR, смотрю, Вы на форуме.
    Вопрос у меня к Вам.
    Вы как представляете себе ТУ гражданскую войну на Украине, которая начнётся после избрания Виктора Ющенко?
    Это Ваша идея.
    Мне интересно Ваше видение разворачивания событий.

6. zet

zet Дуже важлива персона

Исключительно за изобильным столом с холодцом и под чарочку кумовья поспорят и о политике тоже...:blush:

7. Полковник

Полковник миється в бані

Это очень даже хорошо. Не забудьте в тарелочку с холодцом бросить 2-3 ломтика лимона и несколько ягодок клюквы.
    Просто Пан на фронт собирался.
    Вот я и спросил.

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ні в якому разі, Ґрон. Більше того, можете сварити, обзивати будь-якими словами. Тільки зробіть так, щоб я засумнівався в вище приведених мною
    словах. Тоді я буду дуже радий.

9. Ви коли у Києві були?

---------- Додано в 12:08 ---------- Попередній допис був написаний в 12:01 ----------

Приїдьте у Київ і подивіться.

• Подобається Подобається x 5
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Здається... так 26 років тому. Я вже розповідав колись. Зустрічали Новий рік в ресторані. Сусідній столик довідавшись що я зі Львова, говорив до мене по-українськи. Всі інші - по російськи. Дивно, що за сусіднім столиком сиділи... євреї.
    А шампанське пив, Рибко. І дуже радий. Ось хоча б 1% Києва наслідував ваш приклад.

11. Так приїжджайте зараз!!! А то дуже погано так судити, як ви.

У Києві десь 10% україномовних (за моїми спостереженнями). Мені краще видно, ніж вам з Австралії.

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановний SATKUR.Можна і так.Але не потрібно.Силою милий не будеш, і силою роосіянин не стане патріотом України.А я хочу,щоб в Україні створилась політична нація,яка б з часом переросла в етнічну.Щоб одинаково росіяни,або російськомовні українці любили як свою рідну російську так і українську мову.А якщо ми будемо їх насильно заставляти то крім того,що вони її будуть ненавидіти,нічого кращого не діб"ємося.Це так як із нами,ми російську мову знаємо але недолюблюємо,бо нас заставляли її вчити насильно,нам казали,що вона важливіша за українську,і т.д.Тобто я не хочу СРСР навпаки.:)

13. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

А при чому тут росіянин як патріот України? Від росіяниня, якщо він мешкає на теріторії України вимагається тільки дотримуватися законів України, якщо він є громадянин України, чи, якщо йому не підходять загальні закони - для нього діє закон о національних меншинах проживаючих на теріторії країни. Він мусить бути просто законослухняний. Патріоти України і без росіян знайдуться.

Мета - закон та його чітке дотримування на загальне благо нації, заради її майбутнього - а не сподобатися комусь, будь то українці чи росіяни. Для того є відповідальні адміністрації в державі, а не будь яка соціальна думка, що кому в голову заманеться, з загальної позиції робітника, кухарки, чи науковця інтелегента, з бухти-барахти. Суспільство ще не доросло до самоусвідомлюваня правди автоматично, коли не потрібна судово-чинна система. Це є реалії, не слід тішити примарами, що без сили тут щось само розбудується. Не ті часи.

---------- Додано в 03:04 ---------- Попередній допис був написаний в 02:56 ----------

- Віктора Ющенко чи Віктора Януковича?

Якщо Януковіча то я припускаю крайньо негативний розвіток подій, не виключно й громадянську війну. Але такого допущено не буде.

А от Ви шановний, мабуть забули про Грузію, так пригадайте відомі події, аби задовольнити свою допитливість, не мені Вам розповідати, це саме досвід Росії - громадянська війна з чеченами, грузинами. В Україні громадяньких війн останім часом небуло. Так що хто б питав...

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Для такої моделі,яку Ви змалювали,потрібно хоч би такий лад як в Китаї з жорсткою структурою державної влади.Як Ви собі уявляєте,чи можливо зараз на Україні впровадити таку систему-це при тому що Україна роділена майже навпіл.В кожному селі і в кожносму місті, є своя "еліта" яка по суті своїй являється позапартійною,її "патія" це "хап-хап" ,вони міняють шапку тим боком,яка київська влада,але крім того існує ще й опозиція в свідомості людей.Саткур,як думаєте,чи можливо нагнути Харківську область. Ось там губернатор Аваков, до останнього був сильний прихильник політики Ющенка в Харкові.Чи зміг він багато зробити при тому внутрішньому спротиву ,який робила російськомовна більшість в Харківській області.
    І при цьому робили як місцеві містечкові чиновники так і чиновеники середньої ланки,так і Харківська обласна рада.І в принципі їх підтримувало більшість населення. Мер Добкін по суті друг кримінального авторитета Гепи,який взяв собі того ж Гепу секретарем і не дивлячись на потопання Харкова в смітті,протримався за рахунок антиукраїнської політики всю свою каденцію.Адже мера,котрий вибраний всенародно не так просто змістити.І як Ви в такому випадку приміните силу? Закриєте мера в тюрму? Але ж це викличе,як зовнішній так і внутрішній резонанс. Політична система ,про яку говорите Ви могла б мати місце в Україні в часи 1939-1955 років.якби Україна в ті роки здобула незалежність.Тоді такі були всі країни.І не було б дивно. А тепер такі режими ну напевне в 1-2 країнах світу типу Венесуели. і Весь світ їх критикує і країни в світовому товариству являються ізгоями.Мені здається.що так у нас не вдасться.Треба робити але більш акуратно і демократично.Ясно що довше,зате надійніше.І ще не забувайте,що у нас під боком є дуже непередбачуваний сусід,який в любий момент не дивлячись ні на кого і ні на що може просто так взяти і захистити російськомовних -тим більше вони ввели таку допомогу в свої закони.Забули як вони були в Сербії, а Грузію?

15. sselev

sselev Well-Known Member

У 2004 коли було жорстке протистояння між ВА і ВФ, після перемоги ВА ніякої війни не було. Так і зараз у разі обрання ВФ президентом нічого не буде, бо нікому ця безглузда ворожнеча не потрібна.

16. premium

premium Well-Known Member

Громадянська війна може бути у випадку, якщо яник почне знищувати українську мову, а в програмі у нього це прямим текстом написано.

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Буде акція громадянської непокори.
    Краще перечитати перший абзац http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=583523&postcount=159
    і не допустити того, що виправляти буде складніше і дорожче.

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Думаю в нього нічого не вийде.Поперше повноваження в нього обрізані.Спочатку йому б треба зробити коаліцію. Для цього потрібно б прикупити яку небудь фракцію.Бо депутатів прикупити легше,але коаліцію складають не депутати а їхні фракції.Тепер рахуємо:
    ПР-172 депутати
    226-172=54 депутати
    Потрібна фракція на 54 депутати,або дві фракції. КПУ+Литвина=27+20=47-мало
    Можливо тільки з БЮТ або з НУНСом бо в БЮТ-153 а в НУНСі-71 депутат.Більшість у НУНСі не піде на на коаліцію з ПР отож коаліції створитися неможе.Тоді вибори.Але не так легко буде виграти парламентські вибори ПР.Вже Янукович буде президентом і понятно що до того часу він абсолютно з своїми повноваженнями нічого зробити не зможе.Отож його електорат може бути в мінусі.А це значить що знову в парламенті більшості не матиме.В парламент попадуть нові фракції,фракція Тігіпка і фракція Яценюка.Скільки хто займе я не можу спрогнозувати-за декілька місяців все може помінятися.як зможе помінятися розклад сил в парламенті.Ясно одне що все-таки дві найбільші фракції будуть ПР і БЮТ і те що ще скоро в Януковича не буде практично ніяких повноважень.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щоб шо-небудь з мовою робити тре мати не 226 голосів, а 300, бо то питання зміни Конституції.
    Але Україну можна продавати по троху, кавалками і не робити гучних змін.

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Фракція БЮТу в парламенті і депутати-патріоти з НУНСА які підтримали ЮВТ не дадуть цього зробити.Балога з ЄЦом котрий вже продався регіоналам(він ще будучи главою адміністрації підтримував сепаратистів з русинського руху Закарпаття-фінансував їхній з"їзд) це вже зробив -єцовці вже повним ходом агітують за Януковича.

а де твій аватар? :)