Україна без Ющенка

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 10 кві 2007.

?

Якщо у 2015 постане вибір між Януковичем і Ющенком, кого підтримаєте?

1. Ющенка, ТАК!

16 голосів
    43,2%
  2. Януковича, базара нєт!

8 голосів
    21,6%
  3. Піду у противсіхи!

13 голосів
    35,1%
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я бы понял - форум Луганска...Но не Пензы...
    Тут пример политического форума Луганска - просто посмотрите - без всякого принуждения то там, то тут встречаются посты по-украински... :)

• Подобається Подобається x 2
  2. 2Picasso

Останнє редагування: 6 кві 2010
    • Подобається Подобається x 1
  3. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

4. - В наше время подачу информации продолжают дозировать и сортировать, но "сверху" это стало делать намного труднее, по объективным причинам. Зато гораздо больше "властители дум" стали обращать внимание на то, какую информацию люди ГОТОВЫ воспринимать, и сопровождают "ненужное" и "нужное" комментариями-метками, подавая вроде бы "полную картину".

Если бы люди умели воспринимать "объективную правду" путём самостоятельной обработки большого массива информации, уже давно интернет всех бы просветил. Ведь в нём есть ВСЁ! Но люди ищут и воспринимают только то, что и так отвечает их видению мира.

Т.е. в нынешних условиях ложные стереотипы уже не создают, но активно продолжают эксплуатировать существовавшие раньше.

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А спробувати слабо? А ось я спробував. Старожили форумні, сподіваюсь, пам"ятають... Я в якості експерименту зареєструвався на російському "Большом форуме" і створив там гілку "Я не знаю російської мови!". Гілка парочитана 5460 разів і має 336 дописів. Я писав виключно українською і ніякого хамства, яке можна вчути тут від дуже вихованих і культурних титульців ,які чули про армію від мами, не спостерігав по відношенню до моєї скромної персони... Адресу не даю, бо модери лаються. Гугл - Большой форум...

• Подобається Подобається x 4
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Розповім досить смішний (як на мене) випадок - якось я за власний рахунок, та за рахунок власної відпустки супроводжував велопробіг підлітків дорогами Польщі. Організовував костел, поїхати було нікому - і я погодився. Звичайно, ні про який відпочинок там і не йшлося, підлітки, знаєте, то - щось із чимось... :))) То жах і холодний піт в 30-тиградусну спеку... :haha:

В Польщі до нас приєдналися польські хлопці та дівчата. Так от, вони були страшенно знічені, що українці розуміють польську мову, а вони української - ні! Секрет тут був простим - "наші" роками ходили до костелу в Україні, де настоятелем був польський ксьондз, і хоч він чудово розмовляє і веде Службу Божу українською, але є служби і польською також, звичайно, бо до костела ходять багато етнічних поляків. Крім того, часто приїздять волонтери з різних країн..., в тому числі і з Польщі. От дітлахи і навчилися чудово розуміти. Багато хто - навіть розмовляти. Але реакція поляків була смішна, особливо, коли хтось з гострих на язик дітлахів пожартував, що абсолютно всі в Україні чудово розуміють польську і навіть розмовляють. На знічених лицях молодих поляків просто був намальований реальний сором... І вони протягом всіх п"яти днів, які вони провели в дорозі спільно з українцями, зі всіх сил намагалися зрозуміти, запам"ятовувати і повторювати слова та фрази. :)))

Хоча, мабуть, цей допис є офф топом і місце йому в розділі про Двомовність.

• Подобається Подобається x 5
  7. Spika

Spika Well-Known Member

Извините, а можно поконкретнее. Какие потребности и права 78% власть проигнорировала?

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Та не ці міфічні "78 %"... А всі 99. Бо 1% - то рукойводителі.

9. Locke

Locke невиправний реаліст

Ви частково праві, люди дійсно сприймають згідно свого світогляду, але той світогляд і далі продовжують нав'язувати і зомбувати всіх. Найпростіший приклад, що спав на думку: візьмемо наприклад створення негативного іміджу мера Києва. Я не можу сказати добрий він чи поганий, бо живу не в Києві і об'єктивної і незалежної інформації не маю. Недоброзичливці нарекли його Космосом, інопланетянином. Можливо за певний вираз обличчя, але всі ми по своєму індивідуальні. І той стереотип так до нас прив'язали, що коли тільки його почуємо чи побачимо по телевізору, зразу починається насмішки, мовляв Космонавт, що він може мудрого сказати. Або спеціально навіяний образ Юлька-воровка. Чув від малограмотних бабок, які ледве вміють читати: "Вона воровка і голосувати за неї не буду". Якби вона була злодійка. то давно би вже сиділа (або сидітиме, якщо доведуть). Чи те, що Янукович і всі донецькці-бандити. Ну не може весь регіон складатися з бандитів. Але такий негативний образ багатьом людям вкорінили в голови і вони бездумно повторюють як папуга: "Ага! Донецький - значить бандит". А донецьким вбили в голову, що всі западенці-то страшні бандери з руками по лікті в крові, з великими оскаленими іклами, що серед білого дня вішають всіх москалів на старовинних львівських ліхтарях. І червоно-білі, і помаранчеві, і синьо-білі, і червоні, і сіро-буро-малинові зомбують нас так, як тільки захочуть. Як їм вигідно. А більшість "ведеться" на це. Бо не звикли і ліняться думати, аналізувати, напрягати свої скудні мізки. Бо їм так жити легше, коли хтось за них думає і вирішує. Ось у чому наша спільна біда.

• Подобається Подобається x 7
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Багато бачу вам там відповіли.
    Окрім:
    Там тільки розмови про ліфчики.

Так ще дещо:
    І кількістю дописів не тільки ви здивовані -
    Вам привіт,
    але ви його і самі читали:
    Виключно українською... :)))

Хотів написати в іншій вітці - напишу в цій.
    Ігнор, більш нічого не можу сказати. - Повний ігнор, якщо Ви вийдете з українською мовою на будь- який російськомовний сайт. Що б ви дуже мудрого не написали - Вас просто проігнорують. Наведений Вам сайт - цьому лиш доказ.

Про висловлювання. Я на цьому форумі вдячний модераторам за чистоту мови від матів. :good:

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Locke, Ви закликали до максимальної толерантності.., але я в Києві спостерігаю результати діяльності "Космоса"... І вони таки "космічні". Коли на клумбі саждають 6 ялинок і мені розповідають, що вартість того "подвигу" 20 тисяч доларів... Ну і так далі - більше не хочу...

Тимошенко - згоден. Вона має купу ворогів, брудом обливають, Ющенко навіть "Державним зрадником" (!!) назвав..., а фактів, розслідування, кримінальних справ - нуль. Висновок я роблю не такий, як якась бабця. Але голосуємо ми, маючи рівні права...

Стосовно нової влади... Її кроки тільки підтверджують те, про що говорилося людьми в 2004 році. Але що було зупинене тим самим Ющенком...
    Сьогодні був у нотаріуса, у справах. Чекаю на свої документи в коридорі, ще не готові... Стоїть черга. Завалюють двоє "пацанов" і одразу, без черги - до нотаріуса. Секретарка просить їх стати в чергу і зачекати запрошення. Вони при всіх, при бабцях з дідусями - "Ні х** сєбє... Она борзая, как вся наша Фєміда!"... Соромлю їх, але вони вже вибігають покурити. Забираю документи - виходжу - джип Лексус. Номери - Донецької області... На шклі - шикарна наклейка ПР...

Звісно, так само ведуть себу і деякі "кієвскі" і львовскіє"... Але, але, але...

• Подобається Подобається x 4
  12. Ома

Ома Дуже важлива персона

Это - наше всё:

13. Locke

Я не закликав до толерантності, бо в деяких випадках толерантність просто безглузда або ж шкідлива. Я маю на увазі, що прийняти рішення бути толерантним, войовничим чи просто мовчки терпіти, повинен прийняти кожен особисто, добре обдумавши і проаналізувавши кожен окремий випадок. Але ні в якому разі на піддавшись впливу зацікавлених осіб. Бо методи психотронного впливу, які існують сьогодні (а це і реклама, в т.ч. політична, і вплив на релігійні чи етнічні почуття, і НЛП) дозволяють так змінювати свідомість людей, що людина сама того не помічаючи через деякий час вперто і фанатично видає нав'язану їй чужу думку за свою. Якщо не вірите - пошукайте в Інтернеті - є безліч статей і книжок з конкретними прикладами з життя. Хоча б, для прикладу, книжки по психології натовпу і методах керування натовпом. Коли в свій час прочитав і проаналізував на прикладах зі свого життя: мітинги часів СРСР, потім мітинги проти СРСР, проти Кучми чи навпаки "За" певних осіб, то просто вжахнувся - сценарії і події, очевидцем яких я був, були відомі науці ще за десятиліття до того. І методи управління натовпом використовувалися знаючими людьми за певними законами. А про методи НЛП в рекламі - то взагалі мовчу. В правильно поставленій справжніми фахівцями рекламі немає жодного зайвого звуку, кольору, руху чи форми, яка б не працювала на поставлену мету.
    Просто перш ніж клюнути на чиюсь ідею чи заклик, добре подумайте кому це вигідно і чи вигідно, потрібно і корисно воно особисто вам і вашим близьким.

• Подобається Подобається x 6
  14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Маніпуляція свідомістю закладена в самій людині. :) Інакше жінки не фарбували б губи, а чоловіки не носили б одяг з підмощеними плечима. :)))

Думаю, не варто перебільшувати такі впливи в політиці. Більше того, розповіді про маніпуляції - це теж маніпуляція. :)))

Кожний з нас, розповідаючи казку дитині, маніпулює нею. Але ж дорослі люди - не діти, вони мають досвід, іноді - негативний, іноді - позитивний, і повинні ним користатися.

15. - Вы частично правы :) В том, что касается конкретных личностей, тем более политиков, "злая воля" и искусственность антипиара очевидны, это делают конкуренты. А вот про "имиджи" регионов нельзя сказать, что из кто-то создал, а если так, то далеко не сейчас. На них продолжают спекулировать в том числе и политики, но поддерживаются они автоматически. Тем более, что имеют под собой основание: в донецкой области на самом деле хуже обстановка с преступностью, а на Западе на самом деле намного сильнее развит национализм. НО! Нас никто не заставляет воспринимать окружающий мир штампами, не заставляет считать ВСЕХ донецких бандитами, москвичей - "имперцами", галичан - нацистами и т.д., Более того, никто не заставляет верить (это невозможно) антипиару без сомнений и считать конкретных политиков воровками, инопланетянами и т.д., на основании того, что про них И ТАКУЮ информацию кто-то распространяет (хотя, приёмами, облегчающими "уверование" они пользуются).
    Привычка мыслить штампами - особенность самих людей, вот все кому не лень и пользуются, от политиков до рекламщиков, от проповедников до пикаперов, балующихся нейролингвистическим программированием чтобы девчонку закадрить... Не вижу смысла этим возмущаться, вижу смысл трезво смотреть вокруг и приучать к самостоятельному мышлению хотя бы своих детей (при этом "не верь телевизору" или "не читай газет" - не то).

16. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

:) Я час від часу заходжу на різні форуми. Так от, ні разу на російськомовних форумах не бачив щоб дописи (звичайні дописи, без хамства) українською не супроводжувались відкритим хамством. Рано чи пізно якесь чудо починає хамити. Я не любитель форумів, і тому переважно вичитую в них або щось корисне для себе (по техніці чи чомусь подібному), або просто перебігаю очима чиюсь гризню без відписувань. Єдиним форумом на якому я завис і перечитую (по можливості) кожен день то ЛФ.

17. Полковник

Полковник миється в бані

А вот я Ваше мнение в данном аспекте форумной жизни не разделяю.

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А мене дивує інше. :)))
    В Росії дуже значна частина громадян ненавидять Україну (за даними російських соціологів). Але Німеччину, яка під час війни знищила десятки мільйонів людей - майже кохають. Звичайно, я радий, що кохають. Але я не розумію підстави ненависті до України. :)))

А може це тому, що обидві доці Путіна вийшли заміж і постійно живуть в Німеччині? :)))

19. Locke

Так і я про те ж саме кажу.

20. - ну почти.
    - частично правы. Примерять все идеи и призывы к своей пользе с помощью логических размышлений - свихнуться можно (цепочка допущений настолько велика, что любой мозгулятор перегреется), как начнёшь рассуждать про возможную выгоду врагу - считай, думать перестал (ибо "враг" - это уже штамп), к тому же все идеи и призывы обязательно основываются на какой-то простой и очевидной пользе. Например, "бандитам - тюрьмы" или "за нашу и вашу свободу", и т.д.

На лозунги вообще клевать не надо. Надо анализировать информацию и формировать свои собственные миништампы (без них нельзя обойтись, они лежат в основе мотивации, а без неё нет движения), иногда получать эмоциональную зарядку от общения с теми, чьи штампы (а стало быть, оценки и суждения) совпадают с текущими твоими, но не позволять им доминировать.

При поступлении новой информации, в результате обработки которой твой индивидуальный набор "мотивационных" штампов меняется, надо сделать выбор: или менять круг общения, или игнорировать информацию и не менять ничего у себя. Чем традиционнее общество, тем чаще его члены выбирают второй вариант (чем сильнее члены общества ценят свою принадлежность к определённому кругу, тем с большей готовностью они будут игнорировать любую информацию, способную разрушить их стереотипы ). И т.д., и т.п., со всеми вытекающими, в т.ч. и особенностями регионов и много другого... :)

а де твій аватар? :)