Україна без Юлії Тимошенко: "Сісти! Суд іде..."

Discussion in 'Політика і політики' started by levandivka, Apr 10, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bambook

Bambook Persona non grata

Ну і в мене також такі ситуації забирають час, нерви і влітають в копієчку. А я не даю. Це тяжче - але хто сказав, що можна ЛЕГКО вилікувати хворе суспільство?
    До того ж, з мого досвіду спілкування з державою такі випадки - один з десяти. В інших девяти випадках люди дають тільки тому, що звикли давати. Коли приходить людина, яка давати не звикла, все робиться точно так само, тільки без грошей.
    Той, хто дає хабар - точно такий самий співавтор корупційного суспільства, як і той, хто бере. Одне без іншого неможливе...

Якось сумно мені від цих всіх розмов.
    Коли починалося нагнітання атак на "противсіхів", я думав, що йдеться лише про десяток кандидатів у президенти.
    Що далі - тим більше в мене враження, що в моєму випадку "проти всіх" - це таки майже проти всіх українців в буквальному сенсі цього слова.
    Невже і справді ніхто не розуміє, що пропагандою хабарництва заради полегшення життя ви насправді ллєте воду на млин тимошенок, януковичів і цілої армії більш дрібних чиновників-казнокрадів, які вбивають цю країну, немов ракова пухлина?
    Самі ж люди і створюють сприятливе становище для життя цієї величезної пухлини з метастазами.
    І не дивно, що лідерами в Україні стають люди на кшталт Тимошенко і Януковича - бо звідки ж взятися іншим, якщо чесно жити в цій країні хоче якихось може відсоток-два людей?

• Подобається Подобається x 4
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

За часів совка багато хто з нас не знав що таке хабар у конверті.
    Проте тре було сушити голову, як через довгий ланцюжок "ти мені / я тобі / а що ви можете [дістати]" - вийти на потрібну людину і домогтися поліпшеного сервісу.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре, напишу відкритіше. Було у мене точки по продажі продовольчих товарів, заключив договір про оренду і таке інше. Оплата за оренду обходилася мені 2600 грн.

2600*6міс=15 600 грн

орієнтовний заробіток за місяць 6000 грн.

6000*6міс=36000 грн.

Тобто, потенційно я втратив 51 000 грн. І чим я навчив суспільство? Кому та жертва потрібна? Крім моїх інтересів, це нікого не зачіпає.

• Подобається Подобається x 3
  4. Bambook

Вона й винна. І ви винні - в тому, що підкидаєте свого патичка в вогнище пропаганди нормальності хабарів в Україні. І я винен - бо не можу вас переконати...

• Подобається Подобається x 1
  5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Справа в тому що ви абсолютно нічого не добєтесь в загальному масштабі. Система повинна бути зломана. Ви можете вийти з системи. Але нічого не зміниться. Інші, дивлячись на вас покрутять пальцем біля скроні.

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Абсолютно не згоден.

я вже казав чому прирівняли даючого і беручого. Щоб один одного не вИдав.

А насправді, як все відбувається? Чиновник розуміє, що для того, щоб заробляти, треба погано працювати. Тобто, створювати проблеми, чергу, видимість напруги, дифіциту і т.д.

Дуже слабо уявляю собі ситуацію, щоб звичайна людина платила хабар, коли їй ітак чиновник все робить.

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

І це ви мені говорите? Тому, хто втратив через корупцію 51 000 грн за півроку?

7. Bambook

То невірно хоча б тому, що їх не прирівняли. Той, хто дав хабар звяльняється від відповідальності, якщо сам про це повідомив. Отже, ваше припущення завідомо невірне.

---------- Додано в 13:48 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ----------

А я це бачу постійно.
    Там, де люди давали хабарі, я робив без. Все було так само. Остання історія була в БТІ, писав про неї в темі "Україна без Противсіхів". Все пройшло чітко і по закону, з нормальним людським ставленням. Всі, хто був з тим питанням до мене, казали, що без хабаря неможливо. Це така лавина - кілька людей запустило мулю і вже всі інші наперед готують гроші, навіть не спробувавши без них. І далі самі нібито є підтвердженням, але ж насправді це не так. Насправді НЕ ПРОБУВАЛИ.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо той, хто дає наперед повідомив органи - так, а якщо дав, а потім - заявив в органи - це явка з повинною. Дающий звільняється від кримінальною відповідальності, якщо доведе, що чиновник примушував давати йому хабар.

9. Boris_Kiev

Пане Bambook
    Попри нашу повагу до Вас, мушу завважити, що Ви... уводите тему вбік.
    Будь ласка, знайдіть або започаткуйте нову гілку про хабарництво - і там обговоримо,

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це вже хвороба....

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Най повернемось до наших баранів. Що зверху, що знизу. З ким більше шансів подолати в Україні корупцію, з Бендером, що шанує карний кодекс, чи з бандитом, що навіть з поняттями не завжди рахується? Або-або. Про Фініста Ясного Сокола чи про Іллю Муромця не кажить, не видно таких сьогодні. :sorry:

12. Bambook

Так от і я про те ж. Я припускаю, що випадків, коли люди дають не тому, що вимагають, а тому що хтось їм розповів, що "без хабаря не можна" - набагато більше.
    Тому й кажу, що стверджувати, нібито в Україні не можна прожити без хабарів - це злочин, адже кожне таке твердження допомагає цій хворобі розвиватися...

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

З жодним, оскільки і для одних, і для інших корупція - середовище комфортного існування, а не зло, яке треба долати.

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"З жодним" не вийшло, відірвіться від компа і поглянте на вулицю. "Моя хата з краю"...

14. Bambook

Я помітив, при чому ще й не з ВАШОГО краю, а з краю Тимошенко...

15. Boris_Kiev

А не Януковича?

16. Bambook

Ну так то один і той же край...

17. Boris_Kiev

Ну хто би сумнівався...
    Прочитано останній - 14-й том справи - і почалося...

• Подобається Подобається x 6
  18. Оля

Оля Старожилка форуму

• Подобається Подобається x 5
  19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тобто, ваші мали підпалити голову, але помилилися?
    ===============================================

Прокурор Фролова привселюдно зізналася у маніпуляціях "справи" Тимошенко:

Юристи, чи якщо тут хтось знайомий з КПК, прокоментуйте, чи можна під час суду, коли слідство закінчене, "переформовувати справу", "додавати" матеріали справи до тому, що вже був зачитаний, і "виймати" матеріали з томів, що ще не зачитувались.

І як такі діяння кваліфікує Закон.

• Подобається Подобається x 5
  20. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

http://nbnews.com.ua/news/8808/
    Хто тут звинувачував Юлю в любові до Путіна?;)

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)