Україна без Юлії Тимошенко: "Сісти! Суд іде..."(етап 2)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 16 вер 2011.

1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Цікаво, а що робив Рябко під час акції "Україна без Кучми"? Називав учасників фашистами?;)
    А чи не противсіх Костенко доклав до цього руку?
    Може тому, що немає з ким?;) До неї і так приєднались такі особи, як Левко Лук'яненко...А я його поважаю більше, ніж таких, як Костенко, Матвієнко, Рябопиченко тощо...:)))

• Подобається Подобається x 1
  2. kjk

kjk Дуже важлива персона

Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі

Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра Юлію Тимошенко винною в перевищенні влади і службових повноважень при підписанні газових контрактів в 2009 році і засудив її до позбавлення волі строком на сім років. Такий вирок зачитав суддя Родіон Кірєєв.

Тимошенко залишиться в СІЗО до вступу вироку в законну силу. Термін їй буде нараховуватися з 5 серпня 2011 року. Крім того, суд постановив стягнути з Тимошенко 1,5 млрд.грн. збитків на користь НАК Нафтогаз України. Ще в 2,5 тис.грн. суд оцінив судові витрати.

Стаття 365 Кримінального кодексу України "Перевищення влади або службових повноважень" у виконанні частини 3 "що спричинило тяжкі наслідки", яка і інкримінувалася Тимошенко, передбачає позбавлення волі на термін від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

"В січні 2009 року Тимошенко, обіймаючи посаду прем'єр-міністра України, будучи посадовою особою, всупереч вимогам ст. 19 Конституції України, використала надані їй владою службові повноваження в злочинних цілях і, діючи умисно, вчинила дії, які явно виходили за межі наданих їй прав і повноважень, що призвело до тяжких наслідків", - сказав Кірєєв.

У мотивувальній частині вироку суд зазначив, що Тимошенко завдала державі збиток в сумі 1,5 млрд.грн. Прокуратура вимагала для екс-прем'єра сім років позбавлення волі і виплати штрафу в розмірі, еквівалентному цьому збитку - півтора мільярди.

Раніше, на попередній стадії судового процесу, представники Генпрокуратури заявляли, що Тимошенко була особисто зацікавлена в підвищенні цін на російський газ - це нібито допомогло розрахуватися з боргами корпорації Єдині енергетичні системи України, якою вона керувала в 90-х. У свою чергу, екс-прем'єр називала цю справу особистою помстою президента Віктора Януковича.

З аналогічною заявою Тимошенко виступила і сьогодні. Звернувшись до засобів масової інформації, яким, незважаючи на "Беркут" і тісний зал, все-таки вдалося прорватися в суд, вона заявила, що сьогоднішній вирок - це вирок не судді Кірєєва, а президента Януковича. "Яким би не був вирок, моя боротьба продовжиться. Я буду точно так само боротися за Україну, за її європейське майбутнє, за свободу і справедливість. Цей вирок, написаний президентом Януковичем, нічого не змінить", - сказала вона.

Адвокат Тимошенко Юрій Сухов напередодні заявив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ, що обвинувальний вирок, навіть найбільш лояльний, буде оскаржено в апеляційних інстанціях, а якщо правди не вдасться добитися і там, то в Європейському суді з прав людини.

У народних депутатів від опозиції плани з порятунку Тимошенко інші: на минулому тижні вони вже спробували у Верховній Раді декриміналізувати статтю 365 Кримінального кодексу України, за якою і засудили екс-прем'єра, але марно. Один з варіантів подальшого розвитку подій - подальша декриміналізація і, можливо, запізніле звільнення Тимошенко з-під варти.

Екс-прем'єр була заарештована 5 серпня 2011 року і більше двох місяців перед вироком провела в стінах Лук'янівського СІЗО.

3. Fon

Fon whom how

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чому противсіхи не святкують?

5. Ravin

Ravin Well-Known Member

А кто должен выставлять?:mocking:

• Подобається Подобається x 3
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я звідки знаю. Розберіться між собою.

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

І додасть Янукович (за рішенням Європейського суду) грошей на передвиборчу кампанію Тимошенко.

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

Ви, ХТО Ж ІЩЕ? :crazy:

• Подобається Подобається x 2
  8. Ravin

Ravin Well-Known Member

Если бы вместе с Яныком... тогда - ДА, а так это только пол дела.
    А за половину кто выставляет?:nea:

9. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Мене дивують ті "представники влади", які тепер "щиро дивуються", що вирок збурив суспільство і яка реакція Заходу...
    тож нехай "дивуються" і далі

• Подобається Подобається x 3
  10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та попер Донбас нахрапом ПРОТИ ВСІХ ПОВНІСТЮ. ЄС, США, Росія, Україна - ніхто не розуміє що відбувається. І все тупо заради двох президентських термінів. А на долю країни насправді на......рати.

11. Ravin

Ravin Well-Known Member

Политолог Константин Бондаренко и социолог Виктор Небоженко - о победе Януковича над Тимошенко

---------- Додано в 18:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

МИД России: обвинительный приговор Тимошенко имеет антироссийский подтекст
    11.10.2011 17:02

12. TesTanya

Мені цікаво, невже не можна було з прогнозувати таку реакцію з усіх сторін, чи там проводився відбір "тупий і ще тупіший"...

• Подобається Подобається x 4
  13. Ravin

Ravin Well-Known Member

ВОР ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ (С)
    Первый пошел (С)

Ждем яныка на нарах.:mocking:

14. TesTanya

Тоді зрозуміло, чого боїться Фірташ
    http://gazeta.ua/articles/business/_firtash-prodae-vsyu-svoyu-vlasnist/403838

• Подобається Подобається x 5
  15. Ravin

Ravin Well-Known Member

И он тоже...;)
    Там список большой.
    Кто во время подписания Юлей контрактов мог сказать, что так все пойдет?
    Так что... лиха беда начало!

16. Bambook

Bambook Persona non grata

- Діду!
    - Що?!
    - Чули, москалі у космос полетіли!
    - Що всі?
    - Та ні, тільки один!
    - То чого ж ти тоді кричиш?

Зрозуміло пояснюю?

• Подобається Подобається x 6
  17. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Росія все розуміє...Вдаючі лицемірне обурення вироком, москалі радісно потирають руки...Якщо піде так далі, то Україні не минути "євразійського простору", з ідеєю якого носиться наступний президент Росії - В.В.Путін:sad:...
    Здається мені, що все вони спрогнозували...Рішення вже прийняті...І ці рішення не на користь європейської інтеграції України, на жаль...
    А Тимошенко засудили за крадійство чи корупцію?! Ото аби лише бовкнути...

18. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Ответить на это лучше всего вашими же словами

19. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Список украденного, я так понял, не прилагается.

Ага. Первый и основной конкурент.

Ото он сам себя посадит. Бу-га-га.

• Подобається Подобається x 5
  20. Ома

Ома Дуже важлива персона

А навіщо? Закону все одно немає. А па-панятіям і так згодиться.

а де твій аватар? :)