Читаю радостные возгласы по поводу экспансии китайцев и тут же понимаю, что основная мысль: "Аби не москаль!"
Ото ж бо - дурні. Китайці це вам не москалі, шановні. Якщо вже порівнювати щодо захоплення та бойових дій – китайці найхитріші воєнні стратеги та найжорстокіші в бою. Недаремно найдревніші китайські бойові мистецтва включають такий психофізіологічний тренінг – що нам, європейцям, навіть і не уявити… Самі найвитонченіші катування вигадали саме китайці. Китайці такі здаються доброзичливі та спокійні – тому що вони навіть не приховують – вони просто не мають емоцій. Беземоційний тверезий холодний розум – це основа, головні підвалини свідомості китайця. За доброзичливістю недалекому інтелектуально активному європейцю складно розпізнати відсутність емоцій та непохитну багатопланову стратегію та хитрість китайця. Китайці байдужі до інших – вони ставлять за ціль тільки досягнення своєї мети, для цього їм непотрібно витрачати сили на емоційну складову чи антипатію до об’єкта підкорення. Китаєць – це вам не дурний ворожий москаль, що й дурень це бачить. Китаєць воює хитрістю.
За останні роки лише раз контактував більше години з китайцем: мені в неділю конче необхідно було роздрукувати негативи та зняти скан. Знайшов незамкнену лабораторію FUJI, там сидів власник - літній китаєць - і верстав на компі ілюстрації до кулінарної книги. Зреагував на моє прохання, увімкнув техніку. Розговорилися. Він сам вчитель, живе тут з родиною кілька років, скаржиться, що тре давати великі хабарі за продовження робочої візи. Доньки навчаються в українській школі. Я запитав - чи тут суттєво краще вести бізнес, ніж у Китаї ? Він відповів щось непевне - "тепер мабуть однаково, але вже звик". Що запам"яталося - при збереженні файлів на СіДі (я мав лише одну болванку) - ледве встиг йому сказати, щоби імена файлів ставив чисто цифрові, бо винда була китайська! От би мав потім клопіт !
Неведить будь ласка приклади, де китайці все про що Ви пишете, застосували. Може з Тайванем, В"єтнамом, більш і згадати нема чого за останні 60 років. Раніше, десь за 5тис, та більше, теж незгадую. Може склероз? PS Доречі нація, яка дала світу порох, незастосовувала його як зброю, немала атрілерії, бо миролюбна була завжди. Про трагедію Нан"яна Ви чули? Але ж помста японцям, не застить китайцям очі. Маючі яз, ця країна єдина серед усіх, в ядерной доктрині прописала про НЕМОЖЛИВІСТЬ застосовувати зброю першою, не кажу про привентивні, локальні, та інші удари. По китайську загрозу чути тільки з змі рф, та від п"ятої колони, їм завжди потрібен ворог, щоб виправдовувати свою огидну зовнішню політику, та відвилікати своїх громадян від невирішених внутрішніх проблем.
- Китайці завжди так саме і діяли. Завжди. -Ті приклади, що мені відомі - краще людям не знати. Насправді, проти Світової експансії китайців - нема засобів. Навіть ядерна зброя не врятує, тому що її так просто неможливо застосувати. Є тільки однин надійний засіб це зупинити - глобальна епідемія, на зразок атипичної пневмонії. Інших засобів просто неіснує.
Рівно настільки надійний - наскільки на невідомі хвороби вішають аналогічні брехливі ярлики типу грипу чи атипічних пневмоній і т.п.
Китай Сибирью интересуется, а не Украиной... Эдакая позучая экспансия на почти незаселеную территорию, тесновато им дома..И, честно говоря, меня это вовсе не радует..
В короткотерміновій перспективі варіант фінсько-китайської границі варто розглядати. В довго терміновій такий варіант нам не підходить.
ну незнаю як хто... а у мене є декілька друзів із Китаю студенти ЛЬвівської консерваторії Цзень Цянь, Ван Чоу та Лі Лян http://www.youtube.com/watch?v=DssYz1NYuSE