А что?Вы хотели по другому????? Как сказал поэт: "Если на небе зажигаются звезды, значит это кому-нибудь нужно..." Перефразирую..."если в Огайо много мексиканцев.....значит это кому-нибудь нужно..." Банки то за бесплатно старатся то не будут!Им это прежде всего ВЫГОДНО!!! Вы же сами то не согласитесь...подстригать газоны...убирать квартиры...работать посудомойкой...асфальтировать хайвеи...на жаре... убирать урожаи на полях... Вот и получайте дешовые овощи-фрукты и головняк с мексиканцами и прочими китайцами!!!!
А за приєднання Каліфорнії до Мексики не виступають ? Цікаво, який термін світить за такі заклики в Гамериці ?
Нам, це не загрожує. Китайці та інші тягнуться до кращоого життя, бажають щоб іх діти отримали гарну освіту, отримували гідну зп, мали гарну медицину, всі права та можливості вільної людини,... Що ім робити сьогодні в нашій краіні? На ринках працювати? Так всі хто спроможні були, вже влаштувалися, бо покупців не може бути меньш продавців. Чим їм до нас, в великої кількісті(легально/нелегально), добиратися? Пішки, крізь рф? Морем? Літаками, які тричі на тиждень з Пекіну до Київа літають? Люди схамениться, загроза існує тільки в нашому запаленному мозоку
Когда моя дочь еще училась в КГУ им .Шевченко...где то в 2002 году ,ее очередной раз переселяли в другое общежитие, а предыдущее девятиэтажное,освобождали для студентов китайцев.... (около бывшего ВДНХ)...
Дивлюся в Канаді...їх тут багато , особливо в Ванкувері.Це місто ще називають Гонкувер (ігра слів - Ванкувер +Гонк Конг).Але устрій країни ніхто міняти не хоче , свята теж вони адаптовують місцеві (навіть сьогоднішний придурочний Геллоувін).Англійську мову вчать , хто краще , хто гірше....але вчать Селитися в Канаді і США вони почали давно ще з кінця 1790-х років і пізніше були массові напливи , коли в 1800-х роках будували транс-контінентальну залізну дорогу , їх привезли на роботи . Останній наплив був , коли Гонк Конг приєднався до КНР в 1997р. Всі , хто мав Гонк Конг паспорт і хотів приїхати , могли приїхати до Канади.Спочатку був великий потік людей , вони боялися що влада КНР буде їх переслідувати.Особливо бувших військових , політичних діячів....Але контінентальний Китай нічого в Гонк Конзі не міняв , все залишилося по-старому, то ці люди (багато з них) запаслися на всякий випадок канадським паспортом і їздять туда- сюда , роблять бізнес. Подібна ситуація зараз з Тайванем теж...
Вечер перестаёт быть томным(с) Що тільки неповилазе в Halloween. Ось чому мені це свято недовподоби. Хоча стало остаточно зрозуміло, що зовсім не китайців треба опасатися.
Може я не точно написав... Але китайці рабами не були.Вони приїхали добровільно.Так як колись українці. В Канаді взагалі рабства не було.Раби з колоніального США втікали до Канади.
У 70-х к нас вживалося слово "чорт" (синоніми - "рог", "крок" -від крокодила) у значенні приблизно як на Заході - "рагуль". Коли ж їм, як не в Halloween вилазити ?
Ви впевнені, бо мова йде про Канаду? У Великої Британії не дуже багато негрів було,а мексів зовсім, та й зараз далеченько.
Конечно!Конечно!!! Рабство же к тому времени уже отменили...ну а китайцы....чо там китайцы...им же совсем не много для жизни то надо...не то что местным житялям!!! А зачем Великой Британии то негры то нужны были? Сагибы то...спокойненько грабували Индию...Бангладеш и другие недоразвитые к тому времени страны...
Читателю, Ви в преф граєте? Якщо так, то я в розмовах з Вами, пас. Навіть два. А краще, зовсім за стіл несідатиму.
... а приблизно наприкінці 60-х років слово "китаєць" ми вживали у такому значенні: "людина, якій двічі-тричі щось пояснюєш, а вона не в"їжджає, але й робить ну зовсім дикі практичні висновки. Варіант - панічно боїться нової техніки. Ще одне значення: молодші студенти "китайничали" на старших - виконували чорнову роботу з креслень, макетування і т.п. Як в армії, тільки без биття. (Я не сію дискримінацію. Я просто пригадав молоді роки).
ВААБЩЄ НЕ БУЛО РАБСТА. ВААБЩЄ!... Була вільна , незаселена земля , де острівками жили люди. Маленькі міста називалися - форт. Форт Едмонтон тільки в 1905р. став містом.
Хорошо!Хорошо!Не было так и не было!!!!Я же не спорю!!! Откудо в Канаде на то время сахарные плантации то были? Токо вот какое дело то..понадобилась дешовая рабочая сила...вот и китайцев то и привезли!! Капитализм понимаешь!!!
Чітатєль , а Ви расист. Нєхорошо так ... Не нєгри , а афро- ...., або просто чорношкірі , можна - чорні А в UK чорних достатньо з Джамейки...
Понадобилася просто сила , а платили всім одинаково. Тільки англієць кайлом скалу не рубав.Він був закажчик , або в крайньому випадку прораб
И ето есть правильно!!!! Хай негр...ой сори...афроамериканцы и китайцы делают черновую работу с месиканцами в придачу!!!! Борис прав!!!