угрофін називає галичан кельтами

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем mota_boy, 6 чер 2007.

1. WAW

WAW Well-Known Member

Дещо знаю. Але, взагалі-то історія кельтів дуже суперечлива. Перші дослідження про "сліди кельтської культури на Україні" прочитав ще з часів перебудови. Але, по-перше, значна кількість вчених вважають, що, деякі з сенсаційних знахідок на Дніпрі не мають до кельтів жодного відношення, а по-друге, ті поселення в Закарпатті, біля Дунаю та Чорного моря, які можливо і є кельтськими, по площині та "щільності культурного прошарку" переважно тимчасові стоянки. Їх площина рідко сягає більше 1,5 гектарів.

Але цей напрямок думки свідомих істориков буде розвиватися. Вони доведуть, що Галічина - батьківщина галів, та це вони ще до нашої ери переплили окіян і назвали Галопогоси Галопогосами.

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Думка всіх вчених сходиться, що батьківщина галлів є Австрія. Так що їм набагато ближче було мандрувати до Галичини (до речі Краків є Західна Галичина) ніж до Шотландії, Ґалісії в Іспанії чи древньої області Ґалатія на териториї сучасної Туречини.
    Чи Краткий Курс нічого про це не каже?:mocking:

3. Марусино

Марусино Well-Known Member

не думаю, що "всіх". Чомусь це більше галицькі вчені так і говорять.
    ну то про галичину зрозуміло...залишимо. Ви мені про одесу щось розкажіть? хто пра-пра?:) або теж кєльти?

4. Pedro

Корінне населення і чудові люди - євреї. Хоча судячи з характеру теперішніх одеситів складається враження що це корінне населення поголовно емігрувало в Ізраїль і Штати а натомість на їх місце присунулася маса з Тамбовщіни і Рязанщіни...

5. Марусино

Марусино Well-Known Member

мдя.... Дякую.
    образливо та ганебно.

6. WAW

WAW Well-Known Member

А... "Краткий курс истории КПСС" пам`ятаю. Чекаю-недочекаюся "Краткого курсу історії України".
    Що до галів, кельтів та інших ертрусків та нібелунгів, то вони безперечно всі також українці. Я ще раз скажу, якщо с першого разу висловился незрозуміло для вас. Культурний прошарок в знайдених поселенях нібито кельтів-галів, за виключенням вже згаданих південно-українских, свідчить про те, що то були тимчасові зупинки. І сама належність ціх знахідок до гальскої культури ставиться під сумнів навіть українськими вченими, не кажучи вже про західних.

7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Пан Ромка приводил слова своег друга из Польши, читающего этот форум...Интересно было бы узнать его мысли о Кракове... ;)

8. mavka

mavka Well-Known Member

ось, прошу дуже! це зіскановано з американського підручника історії для американських дітей.
    :) стрілками показано шлях міграції - зверху є слово КЕЛЬТИ.

в підручнику наш народ називають Vedic Arians, - це для Чорнобильця, "на здогад буряків ". про їхні вірування та релігійні практики тут писати не буду. але це було, звичайно ж, кастове суспільство - кельти , як ми з вами знаємо, - також тому що.

Останнє редагування модератором: 18 жов 2008
    • Подобається Подобається x 4
  9. Pedro

Кілька років тому я проживав в Шотландії. Мій колега, лікар-стоматолог з Ірландії мав дуже багато інформації на тему кельтів. Так ось, він був на 100% впевнений що ми маємо спільні коріння.
    Я знайшов статтю, яка проливає деяке світло на цю тему
    http://postup.brama.com/dinamic/usual.php?what=20848
    Так, це лише теорія, яку як і переважну більшість історичних теорій ніхто на 100% не доведе.
    Але мені смішно одне. В цій гілці кілька форумчан, судячи з їх дописів є аж ніяк не українського, тим більше, західноукраїнського походження зустріли цю теорію "в штики" з непотрібними насмішками і з сарказмом.
    Чому вона вам так неподобається, дараґія таваріщі???
    Мене абсолютно не цікавить, якого походження є ваша нація - угро-фінського. татарського чи монгольського?То чому вас так обходить одна із теорій походження моєї нації?

• Подобається Подобається x 3
  10. Bogun

Bogun Well-Known Member

До речі, вже доведено, що Каменецький міст, його внутрішня частина - римська. А Каменець - римське (дакійське) місто на Смотричі. З римських джерел відомо, що основу його населення складали дакійці, кельти.

• Подобається Подобається x 1
  11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ггг...
    Згадав Задорнова...:mocking:

12. mavka

mavka Well-Known Member

між іншим, для людей, які знають Штати зсередини, жарти Задорнова виглядають тупуваті, заздрісні й шовіністичні.
    енівей,
    всі люди - брати.

• Подобається Подобається x 6
  13. Чупага

Чупага Well-Known Member

Хіба це соромно походити з кельтiв?
    Колись схiдна або північна орда загнала предкiв в гори, вони там сберегли деякi звичаi , мову не зберегли.
    Тепер ми словяне різного походження.
    PS
    Может поцсаны от пацинаков ( печенегов) произошли нехай пра гэта книжки пишуть.

Останнє редагування: 15 лис 2008
  14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Куууууу
    Куууууу
    Куууууу

КЮ ! (С)

15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а хіба не від одеського "поц", тобто "слово з трьох букв"?... о_О

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

Даруiте за жарти в "серйозному" розділі.
    Поцcани ако блiдi дупи не знають таємнiцу свого темнего походження.

http://observer.sd.org.ua/news.php?id=13101
    Хоч i єресь, але там не все брехня,i гарний образ «Ісус у задумі». (Іконопісець Карло Парізі Мілан, 1615 рік)
    У статті мені більше образ Ісуса сподобався. Може хтось знайде щось для себе нове про Галов.

Останнє редагування модератором: 21 лис 2008
  17. Фесько

Фесько Well-Known Member

Мабуть щось таке є... Коли я слухаю кельтський фолк і слухаю гуцульский, то вони якось подібні. Навіть інструменти схожі. Ось, наприклад, та ж сама ліра дуже схожа за звучанням з волинкою. Практично це один звук. А звук арфи дуже схож на звук бандури. Адже бандура, наскільки я знаю, це таж арфа + лютня. А скрипки і флейти однакові, крім гуцульської трембіти. :)

18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Є таке культурний простір центральноевропейский горский.От Болгарії та Хорватії до Баварії. Мови різні в музиці, в народних костюмах і традиціях можна знайти общее.Умовне альпійсько карпатьска раса і кельтська культура.
    Чоловіки носили длуге варкочі ,шкіряне взуття ,грали на волинці і користувалися чупагамі.
    Овцекозопаси.:)

19. Фесько

Фесько Well-Known Member

Ой... не знаю що таке "чупага". Просвітліть темного :)

20. Чупага

Чупага Well-Known Member

Традицiйна кельтска томогавка- секiрочка.Хресний так мовляв кельти давно Краків і Прагу населяли, потім ославянілісь та й пішли в гори.
    Але він не історик.

Останнє редагування: 5 січ 2009
а де твій аватар? :)