Відповідь: УГКЦ - православ"я САме туди я й ходжу. Невимушена атмосфера і відчуття, ніби ніхто не звертає увагу на ближнього... В селах напевно по-іншому...
Відповідь: УГКЦ - православ"я Врахуйте також який контенгент українців приїхав в США і Канаду власне після війни. В загальному це люди з села і далеко не у всіх випадках це були виховані інтелігентні люди. Як забите село було так і лишилось, і сьогоднішнє в Україні так само, що мене дуже засмучує. Мені дуже шкода
Відповідь: УГКЦ - православ"я А хіба це позитивно? Не звертати увагу на ближнього? Додано через 1 хвилину Нині з братом говорила. Каже, що в універі та у Львові загалом (вибачайте, цитую) "бидла та рагулів побільшало". Ніколи не забуду, як у Торонто одна жінка (старша добряче) за поміч у магазині як по лиці мені дала "а ТИ звідки мову знаєш?". Ні дякую, ні вибачте. Мені тоді так прикро зробилося...
Відповідь: УГКЦ - православ"я В старих емігрантів(довоєнних) звичка тикати напевно з польскої де це не є таким образливим як у нас.це звертання через ти в польскій часом створювало напружені ситуації поки не зрозумів що це у них трохи по іншому
Відповідь: УГКЦ - православ"я Ні, то була нова емігрантка. То ж видно. І ніякої мови не знала. Взагалі.
Відповідь: УГКЦ - православ"я ТИкання радше з англійської бо так тут навчено що всі до всіх на ТИ. Думаю, що Лілю радше зачіпило не ТИ а те що пані мала претензії до того що Ліля знає мову і може сама собі дати раду. Ну що «обучені вони язикам іносранним» :cowboy:
Відповідь: УГКЦ - православ"я Ліля не хочу переконувати але в розмовній простій польскій мові звертання пер ти не несе образливого навантаження-там є нормальним до малознайомих людей звертатись так- по літературному це некоректно але в житті є як є.Тобто в освічених людей таке звертання не зустрінеш але pospolstwo в розмовній мові не переймається і не вкладає негативного підтексту в таке звертання
Відповідь: УГКЦ - православ"я Є, якщо людина вам сказала "Ania, tak poprostu". Валити так з моста вважається не надто культурним. Особливо, якщо є різниця у віці. Серед однолітків то так - не проблма.
Відповідь: УГКЦ - православ"я Доречі, босова мого чоловіка полька і вона старша від мене на добрих 20 років, але вона ніколи не позволила собі сказати до мене на ти а лише пані Марися.
Відповідь: УГКЦ - православ"я Боже, упаси мене від босів - поляків , українців ,руских , хорватів і т.д.-і решта, хто вважає себе словянами. Добре бути- добрим українцем в громаді , але працювати з англійцями.
Відповідь: УГКЦ - православ"я Села то взагалі окрема і дуже-дуже сумна історія. І наразі не проглядається, щоб там ішлося до змін...
Відповідь: УГКЦ - православ"я Ніколи б не додумався, що така фраза може здатись образливою. Знайшли чим перейматися замість порадіти, що з землячкою розмовляєте...
Відповідь: УГКЦ - православ"я а Ви як думаєте? прийшли у дім Божий, а увагу звертати на когось хіба добре?
Відповідь: УГКЦ - православ"я Не було вас там, пане, то вам і не зрозуміти. Тон був ого-го який. Землячок у мене тут багато, всі культурні. А тамта... Краще не згадувати.
Відповідь: УГКЦ - православ"я Я взагалі Папу не признаю. Що це ще за "намісник Бога на землі"! Це ж той самий культ особи. Додано через 8 хвилин Ну що за вислів "забите село". Трохи образливо. Я народився і майже 17 років прожив в селі (з моїх-то 19) і повірте мені, що місце проживання не впливає стовідсотково на освіченість. Я зустрічав безліч "міських", які далеко не ідеал як в плані освіченості, так і виховання.