УГКЦ - православ"я

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем юстас, 3 січ 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

ітак, ваша церква згадує Кіріла на службі і є в сопричастії з РПЦ - церквою, яку створив Сталін.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А православна церква відкидає християн і не хоче утримати їх під собою, так?

3. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Ну так-так, ви вже колись вже казали про голоси...
    Бережіть себе.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сьогоднішня неділя в УГКЦ є неділя православія. Термін православіє ввів папа Римський, не згадаю дати і появилося воно у завершенні боротьби проти іконства. Церква прийняла, що ікони можуть існувати і з того часу, хто це прийняв почали називати православними, тобто тими, хто правильно славить Бога. А історія підкорегувала поняття православя, чи навпаки - переінакшила його значення. Тому ніякого абсурду нема. Всі католики і грекокатолики є православні. І, доречі, хто ходить на Службу, той знає, що священик на Службі каже такі слова : "і всіх вас, православних християн".

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вітаю, сопричаснику з РПЦ,Nagorny!
    Далі колоду в своєму оці не бачите?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Біблія - не історія людства. Історія людства є в книжках історії. А Біблія - Боже Слово. Біблія показує Бога і Його відношення до людини.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ітак... православіє, яке є в сопричастії з РПЦ - церквою Кіріла пішло в нєбитійо.:)))

Ви тепер посилаєтесь на сектантів(Вальтер Вайс), браво, Нагорний!:haha:

8. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Хто не забув, ще у школі на уроках зарубіжної літератури частково вивчали Біблію, як книгу, що містить притчі, міфи, легенди, псалми... недоречно говорити, що це суто історичні хроніки.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Хто не забув....))) Щось я пропустив...
    А коли таке було?

10. Lanktocha

Така програма уроків зарубіжної літератури, коли я застав, десь 90-ті роки, в інші часи щось було інакше?

11. Коммунарец

Навіть шуткувати не маю бажання... Я взагалі не мав уяви про біблію до кінця 90-х, поки з СЄ не стикнувся. І то, не біблейським шляхом.
    Так що для мене все релігійне було якесь туманне, крім різдва та пасхи(

12. ІгорМ

От тому вас тепер так плющить від релігії. Тому на все ви дивитеся в якомусь екстазі, часто кидаєтеся в крайнощі.

А все набагато простіше і зрозуміліше.

зі

ще було би цікаво почути від @Nagorny - відколи він почав цікавитися релігією.

/якщо шось, то я вже казав, що я вчився читати по катехізису/

13. Коммунарец

)))
    Мене не від релігії плющить, а від того, що переживаю з кінця 2016 року. І не від того, що не було потягу до неї, а від несподіванного перевертня у житті. А вам не дивно, що отак зненацька я повернувся на ЛФ в кінці 2016 року і ото чадю тут?
    Щасливий той, хто не відає. А хто відає - той вдесятеро щасливіший.
    Хто щасливіший - той, що в золоті та в достатку, чи той, кого небо оберігає?

14. ІгорМ

Нє, не дивно.
    Тому і спілкуюся з вами.

Мене дивує інше - як таке може бути у людей?

Тема не про віру, тема про релігію.

15. Коммунарец

Я подумаю, як відповісти, бо зараз не знаю, хоча всі питали в дорозі.
    В принципі у віршах намагався дати відповідь.
    Ось наприклад, на березі Дністера в Заліщиках сталася така пригода. Я не знаю, чому так все сталося, хоча можу сказати, що нічого не було випадково. Написав як було...

Останнє редагування: 20 бер 2019
  16. Lanktocha

Але у Біблії не зазаначена ні одна історична дата, є хіба що натяки та версії, які втулкмачкють сектанти, що щось вирахували ніби на основі Біблії, яскравий приклад, не так давно єговісти втулкмачували, що 1914 рік - це рік скинення сатани на землю і початок царювання Христа, якщо чесно сумнівно, дату 1914 вирахували перекручуванням та підтасовками, взявши біблійне "час, часи і пів часа", "часи" не факт, що 2, тільки при 2 сходиться, говориться, що Христос має царювати відразу після вознесіння, а не з 1914. І ще, втулкмачували єговісти, що народжені у 1914 - останнє покоління, вони не помруть не побачивши Армагедон, ну що ж, покоління, народжене у 1914 вже минулося.
    Є трактування, що Іван Богослов живий, бо сказано, що дехто не загине, не побачивши кінця.

17. ІгорМ

Вирішив прочитати ваш вірш - не стягую... :blush:

Я краще почекаю, коли ви дасьте відповідь.
    А може і не дасьте - це не страшно і не критично.

18. Коммунарец

На землі є люди, які виконують волю Бога. Вони ходять серед нас та випробовувають або ж дарують зцілення у час, невідомий нікому. У ситуації, не показушній - коли б'ють себе у груди православні, а у життєвій, коли від серця йде любовь не на люди, але для людей - от тоді і стаються з людьми дива, які багатьом не зрозумілі.
    Не змарнуйте свій шанс на диво...

• Смішно Смішно x 1
  19. Коммунарец

Прямих фактів існування Бога ще ніхто не отримав. Але якщо можете, то приведіть приклад. А масони мабуть знають щось...
    Не тільки історія, але й часова лінійка теж встановлена людьми, навіть тою самою церквою, яку ви не любите.
    І взагалі, все що ми бачимо - це тільки частина маленька того, що можуть відчути наши органи дотику і обмеження того ж самого третього виміру.

20. ІгорМ

:)))
    @Nagorny, а ви релігія чи особистість?

а де твій аватар? :)