Сьогоднішня неділя в УГКЦ є неділя православія. Термін православіє ввів папа Римський, не згадаю дати і появилося воно у завершенні боротьби проти іконства. Церква прийняла, що ікони можуть існувати і з того часу, хто це прийняв почали називати православними, тобто тими, хто правильно славить Бога. А історія підкорегувала поняття православя, чи навпаки - переінакшила його значення. Тому ніякого абсурду нема. Всі католики і грекокатолики є православні. І, доречі, хто ходить на Службу, той знає, що священик на Службі каже такі слова : "і всіх вас, православних християн".
Біблія - не історія людства. Історія людства є в книжках історії. А Біблія - Боже Слово. Біблія показує Бога і Його відношення до людини.
Ітак... православіє, яке є в сопричастії з РПЦ - церквою Кіріла пішло в нєбитійо. Ви тепер посилаєтесь на сектантів(Вальтер Вайс), браво, Нагорний!
Хто не забув, ще у школі на уроках зарубіжної літератури частково вивчали Біблію, як книгу, що містить притчі, міфи, легенди, псалми... недоречно говорити, що це суто історичні хроніки.
Така програма уроків зарубіжної літератури, коли я застав, десь 90-ті роки, в інші часи щось було інакше?
Навіть шуткувати не маю бажання... Я взагалі не мав уяви про біблію до кінця 90-х, поки з СЄ не стикнувся. І то, не біблейським шляхом. Так що для мене все релігійне було якесь туманне, крім різдва та пасхи(
От тому вас тепер так плющить від релігії. Тому на все ви дивитеся в якомусь екстазі, часто кидаєтеся в крайнощі. А все набагато простіше і зрозуміліше. зі ще було би цікаво почути від @Nagorny - відколи він почав цікавитися релігією. /якщо шось, то я вже казав, що я вчився читати по катехізису/
))) Мене не від релігії плющить, а від того, що переживаю з кінця 2016 року. І не від того, що не було потягу до неї, а від несподіванного перевертня у житті. А вам не дивно, що отак зненацька я повернувся на ЛФ в кінці 2016 року і ото чадю тут? Щасливий той, хто не відає. А хто відає - той вдесятеро щасливіший. Хто щасливіший - той, що в золоті та в достатку, чи той, кого небо оберігає?
Нє, не дивно. Тому і спілкуюся з вами. Мене дивує інше - як таке може бути у людей? Тема не про віру, тема про релігію.
Я подумаю, як відповісти, бо зараз не знаю, хоча всі питали в дорозі. В принципі у віршах намагався дати відповідь. Ось наприклад, на березі Дністера в Заліщиках сталася така пригода. Я не знаю, чому так все сталося, хоча можу сказати, що нічого не було випадково. Написав як було...
Але у Біблії не зазаначена ні одна історична дата, є хіба що натяки та версії, які втулкмачкють сектанти, що щось вирахували ніби на основі Біблії, яскравий приклад, не так давно єговісти втулкмачували, що 1914 рік - це рік скинення сатани на землю і початок царювання Христа, якщо чесно сумнівно, дату 1914 вирахували перекручуванням та підтасовками, взявши біблійне "час, часи і пів часа", "часи" не факт, що 2, тільки при 2 сходиться, говориться, що Христос має царювати відразу після вознесіння, а не з 1914. І ще, втулкмачували єговісти, що народжені у 1914 - останнє покоління, вони не помруть не побачивши Армагедон, ну що ж, покоління, народжене у 1914 вже минулося. Є трактування, що Іван Богослов живий, бо сказано, що дехто не загине, не побачивши кінця.
Вирішив прочитати ваш вірш - не стягую... Я краще почекаю, коли ви дасьте відповідь. А може і не дасьте - це не страшно і не критично.
На землі є люди, які виконують волю Бога. Вони ходять серед нас та випробовувають або ж дарують зцілення у час, невідомий нікому. У ситуації, не показушній - коли б'ють себе у груди православні, а у життєвій, коли від серця йде любовь не на люди, але для людей - от тоді і стаються з людьми дива, які багатьом не зрозумілі. Не змарнуйте свій шанс на диво...
Прямих фактів існування Бога ще ніхто не отримав. Але якщо можете, то приведіть приклад. А масони мабуть знають щось... Не тільки історія, але й часова лінійка теж встановлена людьми, навіть тою самою церквою, яку ви не любите. І взагалі, все що ми бачимо - це тільки частина маленька того, що можуть відчути наши органи дотику і обмеження того ж самого третього виміру.