УГКЦ - православ"я

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем юстас, 3 січ 2008.

1. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Хіба я не чітко відповів, хто є святий?
    Петро і решта апостолів звісно, найкращі учні Господа і найбільш віруючі, але святість - то мають тільки троє. Бо тоді багвто хто стає рівними Богу. Що ж то виходить?
    Я мав на увазі @Nagorny , бо почав звинувачувати всіх , а сам невідомо хто. Якось лукаво так виходить. Боїться, що отримає правду про себе на горіхи?

2. Коммунарец

СЄ виконують завдання Бога по розповсюдженню євангелії наприкінці часів. Бо зрештою, я від них отримував інформацію, а не від попів)
    Мало лі хто ким є)) А за Петра вперше чую, що він був єпіскопом, як що ви так офіційно нарекли. В попередньому дописі СЄ про це згадують. І уявляєте, їх за це не переслідують, як в РФ.

3. talavoda

talavoda Well-Known Member

Проблема в тому, що СЄ не є християнами... і інформація яку вони подають - неправдива і перекручена.

Тільки не розділяйте Святу Трійцю, будь ласка)
    Святість для людини - це не стати рівним Богу, а найбільше наблизитись до Божественного. Якщо ми приймаємо, що людина була створена Богом за Його образом і подобою. Додам ще таке розуміння:
    "Бути святим означає в усьому наслідувати Христа: думками, почуттями, словами та вчинками. Найбільш характерною рисою святості є любов (любов до Бога понад усе та до ближнього як до самого себе), яка живить усі інші чесноти: покору, справедливість, працелюбність, чистоту, послух, радість... Святість є тим, до чого покликані всі охрещені, метою, яка досягається Божою допомогою і сповненим боротьби життям лише на небесах."

4. Коммунарец

Так, нетрадиційні христіяне ))) Але хто зна, хто наскільки є віруючий? І треба сказати, що не йбуть вбивати інших конфесій або собі подібних...
    Коли Ісус був на землі, то наче і не разом були всі, а як прийде до Отця, то буде просити Його, щоб іншого послав втішника, який все розтолкує і всьому навчить...
    Сам сяде справа, а дух зліва від Отця))
    Дивне нерозділення, але нехай так буде. Поки що))

5. talavoda

А як тоді бути з тим, що написано в Євангелії?
    Наприклад:
    "9 Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
    10 Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті.
    11 Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! ..."

(від Івана 14:9-11)

6. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Це, що апостол Петро - перший Папа Римський - підтасовано під свій лад, кому вигідно, у дечому Рим досконаліший Костянтинополя, але багато чого залежало від історії та культури.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви праві, що до папи, але не 6-7 століття, а десь 4-е. Ця посада не зразу називалася папою, але що це міняє? Головний єпископ завжди був, починаючи від апостола Петра. Наступникам ап. Петра був єпископ Риму Лін, потім єпископ Риму Анакліт, потім єпископ Риму Клименті-1.... і так по сьогоднішній день. Ісус сказав ап. Петру: на тобі збудую церкву.
    Жодна церква не має такої непереривної історії від часів Ісуса. Які сумніви?

Останнє редагування: 14 бер 2019
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви щойно і підтасували. Католицька церква не говорить так. Хіба розуміючи це чисто умовно. Церква не відкидає, що назва ПАПА появилося значно пізніше. Найголовніший факт, що католицька церква - раніше під назвою Апостольська має свій історичний і духовний початок від ап. Петра. Якщо ви з цим не згідні, то скажіть яка інша церква має те саме.

• Подобається Подобається x 1
  9. Lanktocha

Якщо йшла мова про Церкву, протестанські течії та православні заперечать, чи стосується це виключно Католицизму?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та вони заперечуть. І всі ці заперечення я знаю, бо не раз з ними спілкувався.

Але факт є такий, що ніхто з них не має історичної і духовної нитки з тих часів. Ну наприклад, якщо запитати одну з відомих протестантів, з яких часів ваша церква? Вони скажуть: зі пришестя Святого Духа. Але при цьому у них нема жодних навіть поганих показів. Просто вони собі так захотіли. Взяти будь-яку течію і глянути історію. Це найцяте століття. Хто собі там відколовся від церкви. Хтось побачив видіння і організував церкву. Багато церков виникло як тільки Письмо переклали з латині і воно стало доступне. От, скажім, свідки Єгови. Фактичне їх утворення по історії - це початок 20 століття. Раніше нема жодної про них згадки, але це не заважає їм стверджувати, що вони є ще старозавітних часів. Там є такий епізод, де Бог говорить: Ви свідки мої. Вони полюбили цю фразу і сказали: о, це ми!!!. І пішло-поїхало. Хоча всім відомо, що цю секту придумав Чарльз Рассел.

11. Коммунарец

Всі головні священники являються епіскопами, а от посада та назви у католіків і православних різні.
    Константин великий зробив християнство офіційною релігією римської імперії. Церкву очолив патріарх (головний отець). Нижче нього були протопапи (перші священники).. Але Константин був дуже проти язичницького Риму, тому переніс церкву в Константинопіль. Після смерті Константив заповів розділити імперію на три частини. Відповідно і церква назначила автономію Риму. Але згодом протопапи стали кардиналами, а у православії митрлполіти. Рим назначив собі головного - ПАПУ над кардиналами, почали розділяти як хреститися, який хліб на причастя тощо.
    Ну вот так, коротко.
    Петра вбили, закопали і на ньому побудували церкву.
    Ісус сказав образно, а ті і прямо на ньому збудували(((((

12. Коммунарец

Та ті католики всім насолили, що проти них всі повставали колись, а православні почпли протухати. Але в європі вже наче змирилися і йдуть під крило римського екумінізму. Так що обговорюємо те, що вже позабули, т.с. дунемо у попіл))
    Напередодні редішійних війн треюа хоч щось знати))

13. talavoda

Це просто Ви так буквально розумієте.

14. Коммунарец

))
    Не пам'ятаю, щоб Ісус лякав Богом. Бога боятися - до раю зась.

15. Коммунарец

Багато людей так і сприймають і кажуть: покажи нам Бога...
    Бога неможливо побачити візуально як щось особисте і неможливо почути, щоб зрозуміло було усім. Але можливо побачити тим, чиї мізки не зайняті матеріальними цінністями цього світу, і навіть відчути боже слово. Правда, треба відсіяти вплив лукавого від справжнього. Тобто, зрозуміти наслідки дії якогось впливу на людину. Такі дії ми читаємо у діяніях Ісуса - зцілення, вигнання бісів, оживлення... Таке може тільки Бог за допомогою тієї людини у цьому світі, яка прийняла отця в себе і себе не відокремлює від отця, перебуваючи в істинному єднанні.
    Чи являється це доказом єдинства сущностей або єдинства духовного? Я більше вважаю це єдністю духовною Бога і людини через зв'язок, до якого має наближатися людина у своїх думках і діях, а не чіплятися за святість, відволікаючись від справжньої мети.
    Тоді ви спитаєте, а Ісус святий? Так, він помазаник божий, а не просто обранець, як пророк. Його життя і смерть є доказом святості, на яку ніхто більше не здатний і тільки він здатний розпечатати сувій останнього часу. Бо ніхто ще не воскрес крім нього і чекають на суд Божий і захист Господній.

16. talavoda

Ні) Я Вас запитаю, чи Ви вірите в те, що Ісус Христос є Богом, який втілився людиною заради нашого спасіння? І також, чи вірите Bи у Святу Трійцю? Бо це є основою християнстава. Все у що вірять християни зведене у Символі Віри. Дуже просто можна відкинути щось або пристосувати до свого власного розуміння, не зважаючи на те, що написано у Святому Письмі.

• Подобається Подобається x 1
  17. Коммунарец

У мене немає підстав так вважати, бо Ісус жодного разу не назвався Богом, а лише сином людським і не прямо сином божим. А те, що на нікейському соборі так вирішили - таке... хоча сам головуючий Констянтин Великий наполіг на прийнятті того догмату про єдиносущного Бога і неподільну трійцю. Але джерела деякі пишуть, що на смертельному одрі Констянтин прийняв хрещення від руки аристян, тобто тих, хто не визнав єдиносущності сина і отця в одному Богові.
    Треба зауважити, що Ісус більше поважав Духа святого, бо казав, що Отця можна зневАжити якось випадково, а Духа не бажано зневажати в жодному випадку (я своїми словами).

18. talavoda

А як Ви тоді поясните, наприклад, такі Його слова?
    13. Ви Мене називаєте: Учитель і Господь, і добре ви кажете, бо Я є.
    (Від Івана 13:13)

Або такі?
    58 І сказав їм Ісус: "Істинно, істинно кажу вам: Перше, ніж був Авраам, Я є."
    (від Івана 8:58)

19. Коммунарец

Моя відповідь буде доволі дивною не тільки для вас, а й для себе. Хоча якщо честно сказати, то дещо взяв із свого життя. Щоб не лякати людей, я направлю вам особистим листом. )
    P.S. на жаль, вас немає в переліку адресатів, тому не отримаєте мою відповідь.(

Останнє редагування: 15 бер 2019
  20. Lanktocha

Не знаю, як де, але у насбагато ким враховується не так конфесія, як сама релігійність, скільки родичів пускали на освячення дому православного священника, потім хор колядників із католицької церкви, важливіший сам факт свята та обрядів.

а де твій аватар? :)