УГКЦ - православ"я

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем юстас, 3 січ 2008.

1. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Шляхи Господа невідомі.
    Якщо люди не чують, то погано бачать. Не фізично, а духовно.

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Говорять "Христос посеред нас" під час Мировання.
    Завжди від якоїсь небезпеки може стримати сила, яку приписують ангелу-охоронцю.

3. Коммунарец

Який суддя - такий і суд.
    Нашим кандидатам в президенти і насправді не важливо, що про них думають люди. Було б важливо, то пішли б геть. А так ні, ще й хрестяться)
    Краще ні на який суд не трапляти. Земного оминати, а на божому мати нагороду.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Класика:
    Перша стрічка - правильна, друга - правильна, а висновок - не зовсім правильний.

5. Lanktocha

Не буду згадувати кардинала Рішельє чи Томаса Торквемаду, але мати Тереза, Дон Бско, отець Піо, Іван Павло ІІ, греко-католики такі як Миколай Чернецький багато у чому приклад для наслідування.
    Є і багато незясованих обставин стосовно одного з найбільш шанованих монахів Православя Серафима Саровського - і приналежність до старообрядців, і психічне захворювання...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ваш Кіріл з РПЦ- духовний, чи душевний?

• Подобається Подобається x 1
  7. Lanktocha

Конфесія у Християнстві ще і багато в чому залежить від історії та культури.
    Сектанти говорять, що унікальні здібності, вміння творити чуда отцем Піо - дар диявола.

8. Коммунарец

Я можу згадати тіко декілька католицьких святих - Св. Миколай, Св. Марія, Св. Жана д'Арк, Св. Валентин та Св. Патрік про Пантелеймона та Санта Клауса не знаю.

))

Останнє редагування: 11 бер 2019
  9. talavoda

talavoda Well-Known Member

Можливо, Ви ще хоча б про св. Петра і св. Павла згадаєте? :)

• Подобається Подобається x 1
  10. Коммунарец

Може й так, тільки вони були ще до появи католіцизма і є загальнохристиянськими святими апостолами. Але дякую за небайдужість.

11. talavoda

Але ж Католицька церква не з'явилась лише після схизми, пане Коммунарец.

Так. Власне і вся суть в тому, що Христос один...

12. Коммунарец

Я тим не переймаюся. Навіть мовою, національністю або політикою. Якщо у людини немає любві в серці до ближнього, то нащо мені доводити, що католік краще православного чи навпаки? Глупоти та гордині у всіх вистачає, крім каяття за свої гріхи.
    А плодити святих, щоб бути більш святішою церквою - ну то взагалі... знущання зі святості.

13. talavoda

Справа не в мові, національності чи політиці... а в тому, що коли ви пишете, то повинні відповідати за свої слова. Для цього добре спочатку довідатись про те, що маєте намір обговорювати. Інакше ризикуєте, що написане Вами, буде домислом або неправдою.
    В якої людини немає любові в серці, і хто намагається Вам це доводити і для чого?
    Можу тільки сказати, що у Вас дуже дивне ставлення як до самої Церкви так і до святих.

Останнє редагування: 14 бер 2019
  14. Коммунарец

Для мене святі тільки Бог, Син та Дух.
    Решта намилені людьми та церквами, і нарешті дияволом. Останній то взагалі, захоче стати одним з них і навіть вище Бога.
    Тому однозначно я відношуся до святості, яку визначить тільки Бог. Але немає на землі такого святого, яке б не використав сатана.
    Княгиня Ольга помстилася за чоловіка, підступно вбивши людей та спалила місто, з любов'ю до мешканців.
    Де проповідь та покаяння?

-----------
    Якщо людина починає зі звинувачення когось у гріхах, як вираження свого розуміння світу - то не є людина "з того світу", яка представляється, пропонує і вчить, але починає зводити людей одне проти іншого
    -----------
    Згоден дещо з вами, що треба мати відповідальність за свої слова і розмову. Сподіваюся, що мені Бог простить деякі дрібні несполучення , на які маю дозвіл)) Немає тут нічого смішного( з кінця 2016 року стараюся слідкувати за "базаром", бо у моєму житті все змінилося. І слава Богу!

15. Lanktocha

Але майже всі святі були такими проголошені після смерті, бо нема на Землі ідеальних, вийняток - Святий Миколай, та і там багато легенд.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не кожен Ісуса відчує, а ви кажете, що не відчуваєте людину, що не відчуває Ісуса.:):)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Історія пап Римських бере початок від ап. Петра, при тому, що тоді була єдина апостольська церква, а розкол відбувся значно пізніше, але послідовність головного апостола - папа не припинився.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Коммунарец

Московський патриархат теж приписує собі існування від хрещення Русі, хоча там багато питань на правдивість. Мабуть, у католиків перейняли досвід, бо сіого не мають ніколи...
    Я взагалі не чипав папу, але якшо хочете.... Папство офіційно було введено у 6-7 столітті, коли почалися розбрати з Візантиєю ще до великої схизми. А там вже понаписували все, і покладання від Петра і Павла). Хто ж себе розкольником вважає?

19. talavoda

Тобто, наприклад, святі Петро і Павло (про яких ми згадували раніше, і Ви самі сказали, що вони загальнохристиянські святі) та інші апостоли - для Вас насправді не святі?
    Хто ця людина, що починає зі звинувачення когось у гріхах?

20. talavoda

Пане Коммунарец, ви привели допис з сайту Свідків Єгови... Чи Ви справді вважаєте "Вартову Башту" достойним джерелом інформації?
    Тепер Папа Римський є головою Католицької церкви та єпископом Риму. Першим єпископом Риму був апостол Петро.

Останнє редагування: 14 бер 2019
а де твій аватар? :)