Митрополит Епіфаній: "Ми не маємо права розпалювати в Україні релігійний фронт" Я теж вирішив подивитися той серіал. Ну так... Прикольно. Перше враження - про узаконений гріх для обраних)) обманшики, які живуть як хочуть, а вчать народ терпіти. Але то особисте... хто на що вчився( Може герой і герой, але хіба приклад для священника?
Компроміс - то підступна гадюка. Люцифер теж ангел, як би от не брехав))) Для простого священника прикладом має бути його наставник до якогось часу, але не для глави церкви, для якого тільки Господь.
Та чому компроміс? Кожна людина має хороші вчинки і погані вчинкі. Перші нам подобаються, другі - ні. Так само у того героя.
Чи нам шкідливий зараз Католицизм - у жодному разі, хіба що як інша культура. Радикалізму тут зараз немає, свої злочини такі як хрестові походи, Інквізиція... вони визнали, вибачилися за них і такого зараз не роблять.
За одним не варто судити про всіх. На злочинах, не свяченому житті можна звинуватити священника і монаха будь-якої конфесії.
Окрім кардинала Рішельє, були у католиків Дон Боско, отець Піо, мати Тереза, так і не всі православні такі як настоятель Києво-Печерської Лаври Павло, контрабандист і рашист Гундяєв, православні бойовики Л/ДНР.
КУРАЕВ. Педофилия и гомосексуализм в Православной Церкви ... Педофилия в православной церкви - scorcher.ru Процессы над православными священниками-педофилами ... Педофилия и коррупция в РПЦ. ВИДЕО - Информ-портал Фонда ... Чия би корова мукала.....
Не надо путать отдельные случаи и системные вещи. У католиков гомосексуализм и однополые браки поднимаются открыто, священослужители не скрываются, не стесняются этого.
Подивився 5 серій. Потрясний фільм Жовтень 2016. Знаково... Церква заявила про закриття врат небесних. Час благодіяння та компромісів закінчений. Гріхи не здаються і не приймаються. Кожний сам має знайти Бога, щоб спастися. Немає більше компромісів, ні - педофілії та гвалтуванням... нехай краще спасеться декілька сотен людей із міліардів тих, хто вважає себе віруючим, але не більше того. Цікаво, що поп російською та рор латинянською звучить однаково. Тобто, клянучи попів, клянуть рорs, тобто отців( Молодий папа ніби вирішив помститися світу за своє нещасне дитинство... щось схоже трішки. Рекомендую для перегляду.
В одному монастирі мене поселили окремо від інших, тому в монастирі з суворим режимом міг собі дати більш вільніший відпочинок від усіх. Одного разу сидів в одних трусах після душа і пив чай за столом та записував щоденник. Увійшов монах, який жив у кімнаті, але десь пропадав по роботі надовго. Причепився до мене, що порушую правила. Короче вичитав мораль по повній. А я сижу і боюся поворухнутися, бо не знаю, що ще нарвшу. Каже до мене: от сказав, а він сидить собі... А я ж не знаю, може перелякається оголоеного чоловіка ще чи крику ще більше наробить? Спати ліг тихо, одягнений. Добре, що я його більше не бачив. А потім інших підселили на ніч - то бігали по кімнаті в трусах і що хтіли, те й робили. Я їм нічого не вказував. У кожного свої правила поведінки, навіть в одному монастирі. Для одних страшне буває те, що роблять інші, для яких це і не гріх наче... Але треба мати розум і терпіння, щоб не противитися законам і не нариватися на хамство. Кожному своє, а самому не треба до них сходити).
На скільки знаю, одностатеві шлюби не стільки схвалюють католики, скільки деякі протестанські церкви. Є і таке: Чему может благословлять гомосексуалист Гундяев? | Back in the USSR.
Ну, не кажіть - Парубій в ВР зробив дуже багато для томосу, об"єднання церков, і переходу з РПЦ до ПЦУ View: https://youtu.be/q1fya-g84XE зі До речі, @Nagorny, ви там ближче, то напевне знаєте - а як зараз називається УПЦ МП? Бо в минулому році з тою назвою була перемога, а УПЦ МП мусет так і не перехрестилися... Чи нє?