УГКЦ - православ"я

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем юстас, 3 січ 2008.

1. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Екзорцист 25 років? Так на будь-якій роботі можна зайвого хапнути... а то ще й на такій((
    Мене тут два роки як трахануло, то ще не може відпустити... як не заколот, то антихрист вважається)) А ще хтось по Україні поганяв мене))
    @Nagorny я читаю ваші дописи і є цікаві висновки.
    Наприклад, поломничати треба до того часу, поки не зрозумієш, що більшого не отримаєш (як в книзі Сидхартха) та й не заради тих проповістей, які батюшки вішають на вуха, а самі не виконують. Особливо сподобалося...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вам навів конкретні приклади того, що люди, які знають латинь, говорять, що це неправильне тлумачення і говорять як правильно перекладають слова,що проголошені у відео. А ви мені пхаєте англійську. Де там англійська??? Про які припущення ви мені говорите? Перестаньте прикривати брехню загальними фразами!

Накопати можна все, що хочете. Можна за допомогою Біблії довести, що Бога нема. Було б бажання. А істину ви не хочете знати.

Ітак, ви вирішили уникнути того, що відео, яке ви поширили є брехнею і тому перескочили до іншого питання. Ні, чоловіче, або ви доводите, що папа звертається до Луцифера, як до Бога, чого ми так і не побачили, бо папа там взагалі не говорить, або ви є той, хто бреше.

Я уважно читаю те, що ви пишете і можу вам сказати, що ви часто брешете, незважаючи на те, що поставили собі в аватарку іконку. А повторюю запитання тому, що ви постійно викручуєтесь і не даєте відповіді на прості запитання.

Ну а ви напевно згідні з логікою священика, раз його цитуєте, чи маєте звичку цитувати тих, з ким не згідні?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

можна поцікавитись, чому зле те, що проповідують священики, але не виконують, є недобре?

4. Коммунарец

Я не казав, що то зле... не висмикуйте з контексту.
    То стосується поломництва, бо навіщо ходити кудись, якщо в свому селі можна почути. Мета поломництва - навчитися терпінню, рівноважності, бо тільки з цими та іншими здобутками можна відчути Бога.... А ті священники кажуть те, чого їх вчили, та не привили))

Останнє редагування: 24 лют 2019
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

От я копанув ще одну брехню від Вас:

Ви і ніхто не знайде в жодному документі слів "непогрішимість Папи римського і про те, що його авторитет стоїть вище Слова Божого - Біблії".

Виділені слова - це також брехня від Nagorny. Нема такого ніде.

6. Коммунарец

Я трохи пошукав і щось схоже у митрополіта Калліста.
    Він пише , що на першому соборі 1870 року було стверджено непомильность і найвищу вселенську юрисдикцію, підтверджену на другому соборі, але з колегіальністю епіскопства(?)
    А що то воно таке окреслене? Може то і є про авторитет? Якщо копати - можна усякого накопати.
    Самому цікаво... То те чи ні, @Nagorny ?
    Хоча ота "найвища юрисдикція" , як і "святейшество Кирилла" під сумнівом, бо ж ніхто не затверджував отаких))

Останнє редагування: 24 лют 2019
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це вже відрізняється від того, що сказав Нагорний.
    Непомильність - то одне, а не погрішність - то друге.

Ну і коротко.

Непомильність папи є
    1. виключно у питаннях віри.
    2. якщо папа хоче висказати непомильну фразу, там є певна, досить не поста процедура, а не просто так - сказав і все.
    3. За всю історію папа скористався правом непомильності один раз, що стосується Матері Божої. Все.

Тобто, аб чьом стільки возлгласу???

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Письмо ви читали?

9. Коммунарец

Так, як воно стало доступним для людей, а не тільки для церкви.

10. Коммунарец

Так, від гріхів ніхто на застрахований. І треба сповідатися і причащатися всім, якщо не маєте якогось особистого права.
    Якщо @Nagorny пише своїми словами і шукає правду - то одне, а коли розповсюджує чиєсь, не розібравшись, - то інше.
    Є і розумні вислови, які дехто взагалі не розуміє:
    Дуже чітко сказано, що якщо Господь не просвітить, то ніхто нічого не зрозуміє, хоч будь самий розумний, зрячий і чуйний, та найсвятіші - Ні папа, ні Кирил і Варфоломій разом узяті.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

ким сказано?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

звідки ви взяли, що Господь їх не просвітив?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

супер!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

У звязку з чим у мене є до вас просте запитання.
    Як ви розумієте слова з Святого Письма:

18. Поправді кажу вам: Що тільки зв'яжете на землі, зв'язане буде на небі, і що тільки розв'яжете на землі, розв'язане буде на небі.
    (Від Матвія 18:18)

15. Коммунарец

Вони б покинули все і пішли до монастиря, якби пізнали Бога.

16. Good man

Good man Обычный человек

Мне больше нравится православие. Оно более традиционное, католики больше гонятся за модой, не хранят верность традициям.

17. manur

manur Well-Known Member

Яке?
    Константинопольське? Ефіопське? Сирійське? Грузинське? Вірменське? Російське старообрядницьке?

18. Good man

Good man Обычный человек

Любое. Православие не принимает всяких ЛГБТ, а католики терпимо относятся к извращениям. Терпимости пусть учит МВД, а религия должна чётко давать ответ, что нормально, а что нет.

19. manur

manur Well-Known Member

:)))
    А Ви знайомі зі всіма течіями православ"я?

Ну, для початку вияснимо, що є так звані "докалхідонські".

При самоназві «Православні», такі давньосхідні (орієнтальні) православні церкви своєю богословською традицією відрізняються від православної традиції візантійської Церкви, що будує своє вчення на рішеннях Халкідонського і наступних трьох соборів і не перебувають з нею у євхаристійному спілкуванні.

Є й інші течії.

Отож, Ви зі всіма ними знайомий?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та????? Звідки такі думки? А ось у Біблії багато хто пізнав Бога і не пішов у монастир.

а де твій аватар? :)