УГКЦ - православ"я

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем юстас, 3 січ 2008.

1. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Розкажіть, будь ласка, про режисера цього фільму - її вподобання, політичну і релігійну орієнтацію і найвідоміші роботи

2. ІгорМ

Наскільки терпимо вона відноситься до римо-католицизму, до греко-католицизму, до ісламу і юдаїзму ?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. ІгорМ

А в чому істина?

4. ІгорМ

Я вас не питався, що є істина.
    Я питаюся: А в чому істина?

5. ІгорМ

Так само кажуть і СЄ ;)

6. ІгорМ

СЄ тоже так кажуть. Вони мені подобаються.

@Nagorny, а, по вашому, СЄ файні?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

:))):))):)))

• Подобається Подобається x 1
  8. ІгорМ

@Nagorny, як часто ви відвідуєте Богослужіння в християнських храмах?

9. ІгорМ

Сам Ісус сказав: «Чи не два горобці продаються за гріш? І жодний з них не впаде на землю без волі Отця вашого, у вас же і волосся на голові пораховано; не бійтеся ж: ви важливіші за багатьох горобців» (Мт. 10,29-31).

зі

@Nagorny, будьте попроще і дивіться глибже ;)
    Вже все придумано до нас.

А теперішні проповідники беруть і кажуть... :)))

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А сегодня в завтрашний день не все могут смотреть. Вернее смотреть могут не только лишь все, мало кто может это делать (с)

• Смішно Смішно x 2
  11. ІгорМ

Ну, тоді я не знаю, чим вам можна допомогти... Мабуть я більше не буду вам цитувати Святе Письмо...

@Nagorny, а що на вашу діяльність каже ваш парох? Ви в Стрию в котру церкву ходите?

12. VasMT

Боже, він зі Стрия? о_О

• Смішно Смішно x 2
  13. ІгорМ

«Алкоголь – це отрута»: Глава УГКЦ назвав причини і наслідки алкоголізму

Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав в ефірі інтерактивної програми «ВІДКРИТА ЦЕРКВА» на «Живому ТБ» розповів про причини алкоголізму. Нижче пропонуємо цитати Глави Церкви про це, пише Інформаційний ресурс УГКЦ.

- Алкоголізм – невиліковна хвороба. Ми часто не розуміємо, що це не просто погана звичка. Людина не завжди сама може кинути пити, а їй потрібно у цьому допомогти.

- Дуже багато причин алкоголізму має соціальний, суспільний характер. Це, наприклад, стереотипи харчування; брак культури вживання алкогольних напоїв; потрапляння в певне коло людей, які ведуть такий спосіб життя; середовище, в якому особа народилася; тощо.

- Часом дуже жорстока реальність може бути причиною того, що люди починають тікати від дійсності, хочуть «забутися». Наприклад, коли людина втратила роботу і не може прогодувати свою сім’ю чи коли особа глибоко переживає особисту драму.

- Багато наших військовослужбовців, які нині захищають Україну у війні з агресором, отримують психічні та духовні травми. Аби притупити цей біль, аби просто заснути вночі, вони вживають алкоголь, що призводить до нового виду залежності, яка стає більшим жахом, ніж пережита ситуація.

- Алкоголь впливає не тільки на людську психіку, а й на тілесну сферу - спричинює порушення фізіологічних процесів. Тоді організм перестає бути здатним перебороти отруту: навіть менша кількість алкоголю може спричинити таке отруєння, як у здорової людини велика доза.

- Людина повинна хотіти лікуватися! Це необхідний елемент визволення від алкоголізму.

- Алкоголь стає доступним і щоразу його якість погіршується. Крім цього, передаються хибні моделі поведінки, які підштовхують до цієї залежності. Ми бачимо часом, як самі батьки пропонують маленьким дітям спробувати алкоголь.

- Дитині не можна вживати алкоголю в будь-якому вигляді. Тому важливим є належне виховання і просвітництво, щоб діти розуміли, що алкоголь – це отрута, яка не приносить радості, а навпаки, стає тираном і причиною великого горя, як для них самих, так і, пізніше, для їхніх сімей. Скільки злочинів сьогодні в Україні чиниться під впливом алкоголю! Скільки сімей розпадається через те, що вдома панує тиран під назвою «чарка»!

- Я пригадую свого дідуся, який розповідав, що на галицьких весіллях достатньо було літра горілчаних виробів для 200-300 осіб. Ніхто ніколи не йшов на весілля, аби напитися. Тому наявність алкоголю під час сімейних святкувань в очах мого дідуся була елементом радянської пропаганди. Для мене це було і є взірцем.

14. VasMT

Цікаво, звідки бралися шинкИ в до радянський період?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хочете я приведу ваші слова:
    Я думаю, що це нагла брехня і не треба прикриватися "малою дитиною, що зрозуміє".

Ви сказали неправду.

А що до тексту, спеціалісти з латині говорять наступне:

Ітак, як бачимо, пане Nagorny, ви поширюєте брехню.

Я думаю, що всі інші ваші посилання на католицьку церкву не вартують ломаного гроша, разом з вашими московськими професорами.

Останнє редагування: 23 лют 2019
  16. ІгорМ

@Коммунарец , ви там ближче - що то за байда між Владиками?

Блаженніший Святослав (Шевчук)
    18 лютого о 11:50 ·
    «Я хочу поділитися з вами великою радістю, – промовив Глава УГКЦ. – На наше прохання цього тижня я отримав повідомлення від Міністра культури України Євгена Нищука, що 7 квітня, на свято Благовіщення, ми зможемо відправити Божественну Літургію в соборі Святої Софії в Києві. Тому всіх вас я сердечно запрошую долучитися до цієї події… Ми зробимо все можливе, щоб всі ми змогли достойно взяти участь у цій Божественній Літургії! Тож я урочисто проголошую прощу всієї нашої Церкви до собору Святої Софії у Києві цьогоріч 7 квітня», – наголосив духовний лідер греко-католиків.

у відповідь

Звернення Святійшого Патріарха Філарета до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава

22 ЛЮТОГО 2019
    ОПУБЛІКУВАВ ПРОТОІЄРЕЙ ОЛЕКСАНДР ШМУРИГІН

22 лютого 2019 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, у зв'язку з намірами Української Греко-Католицької Церкви провести прощу і звершити Божественну літургію в соборі Святої Софії у м. Києві, надіслав звернення до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука.

У своєму зверненні Патріарх Філарет висловив стурбованість цією запланованою подією, яка може викликати протистояння між православними і греко-католиками та порушити міжконфесійний діалог в Україні. На думку Патріарха, звершення греко-католицьким духовенством Божественної літургії у центрі Українського Православ'я - соборі Святої Софії може викликати спротив з боку православних українців. Патріарх Філарет також припустив, що цю подію, з метою провокації, може використати Росія, щоб нашкодити українському народові.

Святійший владика закликав Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава відмовитись від проведення прощі та звершення Божественної Літургії у соборі Святої Софії. Патріарх Філарет висловив надію, що Українська Православна Церква та Українська Греко-Католицька Церква і надалі будуть розвивати свої добрі відносини в дусі взаємоповаги і любові та спільно служити на благо українського народу. Подаємо Вашій увазі текст звернення.

Звернення

Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета
    до Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава

Ваше Блаженство!

Із засобів масової інформації стало відомо, що Ви плануєте 7 квітня 2019 року провести прощу та богослужіння у соборі Святої Софії у Києві. Отримавши повідомлення від Міністра культури України Євгена Нищука, Ви закликали духовенство і вірян Української Греко-Католицької Церкви приїхати до Києва на Софійську площу та взяти участь у Божественній літургії в соборі Святої Софії.

Це незвичайне явище, бо Українська Греко-Католицька Церква ніколи не звершувала Божественну Літургію у центрі Українського Православ’я – соборі Святої Софії. Якщо відбудеться ця подія, то вона викличе спротив з боку православних українців. Ця подія схожа на те, якби хтось з Православних Предстоятелів звершив Божественну літургію у соборі святого апостола Петра в Римі.

У соборі Святої Софії, нещодавно, відбулася Інтронізація Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія, у якій взяли участь представники Вселенського Патріархату та єпископат об’єднаної Української Православної Церкви.

Ми стурбовані цією запланованою подією, яка може викликати протистояння між православними і греко-католиками та порушити міжконфесійний діалог в Україні. В час, коли триває війна за незалежність і цілісність України на сході нашої держави, ми покликані свідчити і зберігати мир і єдність у суспільстві. Є небезпека, що цю ситуацію для проведення провокацій може використати Росія, щоб нашкодити українському народові.

Ми хочемо і надалі зберігати добрі стосунки між Українською Православною Церквою та Українською Греко-Католицькою Церквою, які склались між нами протягом останніх десятиліть.

Не бажаючи міжконфесійного напруження, просимо Вас відмовитись від проведення прощі та звершення Божественної Літургії у соборі Святої Софії у Києві.

Віримо і сподіваємось, що ми і надалі будемо підтримувати добрі відносини в дусі взаємоповаги і любові та спільно служити на благо українського народу.

Філарет,
    Патріарх Київський
    і всієї Руси-України

зі

Митрополит Епіфаній 19 лютого надіслав листа Главі УГКЦ

Прес-служба Київської Митрополії повідомляє, що у вівторок, 19 лютого 2019 р. Предстоятель, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній надіслав листа Главі і Отцю УГКЦ Блаженнійшому Верховному Архієпископу Святославу щодо питань, які стосуються двох Церков. Як було інформовано представниками УГКЦ, Блаженнійший Святослав, який перебуває закордоном, ознайомився з листом. Після повернення до України планується особиста зустріч очільників Церков, до проведення якої офіційні коментарі не надаватимуться.

23 лютого 2019 р.

Прес-служба Київської Митрополії
    Української Православної Церкви (ПЦУ)

Останнє редагування: 23 лют 2019
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ок, давайте доведемо цю історію про папу, який ніби то визнав Богом Люцифера.
    Скажіть, ви поширили брехню, чи ні?

Загалі гарні слова тут нідочого, типу:

Я вас запитую про факт поширення брехні.

Останнє редагування: 24 лют 2019
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто приховує ? Де приховує? Чому ви поширюєте неправдиву інформацію?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не ви, ви лише поширювач брехні. Кому служите?

Ще раз повторюю: Меса йде латинкою. Слово "люцифер" з латині не означає те, що ви подаєте. Про це пишуть чимало людей, які вчили латинь. Але вам ближче неправда. Тому ви не шукаєте істину, а поширюєте те, що вам подобається.

Ганьба?

حمام أبيض

Всі ваші подальші фільми є наклепом і відвертою брехнею. Бо ви не на стороні правди, а на стороні брехні. Ваші докази грунтуються в основному на московських авторах, так званих професорах і знахарях, які не визнані жодною церквою, крім РПЦ.

Останнє редагування: 24 лют 2019
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розберемо ще одну вашу фразу:

1. У Ватикані оселився диявол.
    2.«антихрист веде війну проти церкви.

Ітак. Чи буде диявол вести війну проти своїх? Ні.
    Диявол бореться проти правдивої Христової церкви. Тому він не вселився ні у Москві, ні у Києві, ні у Константинополі. Бо згідно логіки, не там Христова церква. Правильно?

Прошу, розвиньте думку. Де логіка?

а де твій аватар? :)