Учим румынский?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Вергунка, 14 лют 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Учим румынский?

малошановний, хамство було завжди головною рисою "рускіх", саме тому і мої предки (козаки) таких "рускіх" нищили і я зневажаю...
    ви просто користуєтеся цією мовою — але росіянином це вас автоматично не робить...
    фу...

2. duncan

а ви?..
    невже ніколи не чули про транскрипцію?...
    аяяй...

3. карабас

карабас Well-Known Member

А, я думал, что транскрипцию употребляют только в словарях..... Оказывается нет мдаа... а вы кстати знаете правила написания транскрипции?

4. duncan

тішить, що знаєте, що це таке...
    наприклад, а як би ви тут написали грузинське слово. чи німецьке або французьке українськими літерами?..

5. карабас

О! Я еще и нетакое знаю;) А, как писать иностранные слова украинскими буквами? Очень просто... как обычно. Или вы к примеру в газетах встречали чтобы так писали иностранные слова? В транскрипции? Переводите на украинский и пишите

6. duncan

глибока думка...
    все перекладати українською...
    а що, хороша думка — не треба нам запозичень...
    володимир буде вольдемар, максим — максимус, меч — буде гостра залізяка для биття... :)

7. Полковник

Полковник миється в бані

:D :D :D Шовинизм имеет национальность?????:D :D :D

8. карабас

Как вы там писали про котлеты и мухи? А? Не надо передергивать, видно столь хорошая мысль оказалась вам непосильна... :D

• Подобається Подобається x 1
  9. duncan

а я не пєрєдьоргую...
    нікого ж не дивує, що ім’я російського президента на 5-му каналі вимовляють, як владімір, то чому має когось дивувати, що я пишу іноземні слова, використовуючи українські літери?...

чого взагалі це вас дивує?...
    он, наприклад, решту украінозневажаючих дописувачів пишуть російськими літерами українські слова?..
    де ваші запитання?..

10. карабас

пупер
    Во блин вы даете... пупер конечно это никого не удивляет, потому-что имена собственные не переводятся. ;) Так что уим матчасть!

11. dvin

dvin Well-Known Member

Якщо хтось ще не забув, що тред починався з геополітичних інтересів Румунії та її останніх дій, читайте свіжу новину.

Повний текст.

12. duncan

у кого "нє пєрєводяцца"?...
    я вважаю, що це дурниці - вимовляти ім"я на "рускій манєр"...
    тоді треба всі імена так вимовляти...
    джордж буш через англійське "R"..
    франсуа міттеран - через французьке "R" і "N"...

я кажу, що треба писати українською;
    дякуючи кулішу можна написати всі слова (у тому числі й російські) українськими літерами...
    а от російський алфавіт це не дозволяє...

13. YOKO

YOKO Well-Known Member

Звичайно не може.
    То ж ти, РОСІЯНИН намагаєшся встановлювати В УКРАЇНІ певні правила поведінки в суспільстві ДЛЯ УКРАЇНЦІВ? Цікаво це виглядає хочу сказати... :)

Що смішно, на одеському форумі, деякі недалекі українофоби переконують мою знайому, що вона не одеситка, бо розмовляє українською. :p Сама вона доречі НАРОДИЛАСЯ І ВИРОСЛА В ОДЕСІ як і її батьки. :p
    Класно виходить... Вона в третьому поколінні живе в Одесі, але через те, що не говорить російською не одеситка? :D

Давайте я вам трохи стереотипи поламаю.
    Одесит - це мешканець одеси. Киянин - мешканець Києва і т..д.
    Не потрібно міфологізувати звичайні, повсякденні речі.

Кожен чує те що хоче чути. Ви маршрутками користуєтесь?
    Я там ЩОДНЯ чую українську мову. Але звичайно, як я вже казав, ледь не всі україномовні "на людях" розмовляють російською.

Ну, це запитання до вас.
    Ви лише за те що людина рідною мовою розмовляює, вже вороже о н неї ставитеся.

14. duncan

імєєт — в даному випадку рускую...
    а взагалі термін від пана шовена, який назвав французьку націю найкращою, а решту націй зневажив...
    імя стало наріцацєльним...

15. карабас

пупер
    Да не понятно, что у вас все переводится. У вас даже мечь переводится, как палка там какае-то острая:D На, что как говорится соображения хватает....
    Можете говорить на японский....;)
    Представляете, а составители словарей например англо-русского этого не знают. И используют русский для транскрипции. Ужас просто... как это у них выходит?:eek:

16. Монархист

Монархист Well-Known Member

Россияне это граждане России. А мы говорим про Одессу, с её внутренним менталитетом.

Три поколения!!! И где эти шхеры что она ныкалась? За это время даже негры блондинами становятся, не говоря уже о языковой ассимиляции.

Это киевлянам попробуйте. Или в другом городе может и пройдёт.

Если это о водителях, то вопрос какая разница между украинским и гагаузским или болгарским так как основная масса водил это именно гагаузы или болгары? Если это о пассажирах т лично по моим наблюдениям люди обычно молчат или говорят очень тихо (ну кроме арабов и остальных восточных народов, и студентов – правда не всех), так что чтобы их услышать надо подслушивать.

Я враждебно отношусь к тем кто открыто вводит в заблуждение. Надеюсь прямо на вас указывать не надо и сами поймёте.

17. duncan

отож, ви, мабуть не в курсі, що слово "меч", так само як і "князь" запозичене...
    слідуючи вашій логіці — треба було перекладати або ВИМОВЛЯТИ на "їхній" манер...
    доре, перекладіть мені слова "комп’ютер", "мобільний", "флеш-пам’ять"...
    (можу багато таких знайти)...

18. карабас

пупер
    пупер, а зачем? При чем тут перевод? С чего начался наш с вами диалог, если это так можно назвать... с вашего мнения, что в написании текстов можно употреблять транскрипцию. А вы тут углубились куда-то... начали тут какие-то непонятные примеры с переводами приводить, как там на 5ом канале имена произносят.... почему просто на написать я великий супе-пупер-филолог и теперь при написании тектов надо употреблять транскрипцию правда выборочно. так, как мне нравится.

19. YOKO

YOKO Well-Known Member

Ага, а ще ми говоримо про це:
    Ніхто нікуди не никався.
    Я щиро дивуюся, як люди вперто не хочуть ламати своїх стереотипів...
    Людина спокійнісінька розмовляє російською без акцента, АЛЕ ЇЇ РІДНА МОВА - УКРАЇНСЬКА. Власне, нею в більшості випадків вона і розмовляє.

Що "пройдьот", що пробувати?

Ні, про пасажирів мова йде.
    Прсто той хто їздит на власному авто, не має мождивості спілкуватися з навколишнім так би мовити світом, або ж принаймні чути його. А потім заявляє, що в Одесі немає української. :p

Ні, не розумію.
    Укажіть прямо і конкретно, ХТО і ЯКИМ САМЕ ЧИНОМ когось вводить в оману?

20. duncan

дискусія почалася з того, що вам не сподобалося, що я російські слова пишу українськими літерами і саме так, як вони вимовляються...

моя ж аргументація: що це більш ніж нормально для будь-якої мови!..

а де твій аватар? :)