Ubuntu ОС

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем user, 17 лют 2010.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ніяк :)
    тобто варіанти є - але всі не підходять під "грамотність по мікрософту"
    один вихід - перевстановити вінду - це типовий ритуал :) для таких грамотних :)

2. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Чому ж так категорично? Сперечатися не буду (не люблю холіварів), але твердо вам заявляю, що власними руками міг би досягти такої цілі без перевстановлення Windows. Не знаю, що вийде у того, хто питав, все залежить від досвіду і, звичайно, рук.
    ---
    UPD: якщо добре подумати, то ситуація наступна - Убунта доставлялася після ХР, якби її завантажувач розмістили на другому Вінті, вона би не грузилась взагалі (хіба у випадку, якщо потім поміняли роз"ємами вінти, але оскільки питають про такі речі, то навряд-чи робили це. Крім того, якщо взагалі запитують, то скоріше за все спробували витягнути Вінт з Убунтою і нічого доброго з того не вийшло), тому з 99% ймовірністю завантажувач Убунти стоїть на першому Вінті і старий Віндосівський вже затертий. В такому випадку лише шляхом відновлення завантажувача Віндовс. У Вісті і 7-ці це доволі легко зробити. В ХР лише з консолі відновлення і не так складно зробити, як увійти в неї недосвідченому користувачеві. Докладніше - Гугл->как восстановить загрузчик ХР

Останнє редагування: 2 лип 2010
    • Подобається Подобається x 2
  3. Yelik

Yelik Well-Known Member

Очевидно буду перевстановлювати Віндовс, так як давно планую це зробити, а тут і нагода підвернулась.

4. JaguaR

JaguaR щасливий

Зря Ви його переставляти будете, хіба якщо глючний був.
    Не знаю, як в юб, але в сюзі можна то все зробити з допомогою інстальовочного диска сюзі з графічним інтерфейсом. Просто тре змінити конфігурацію граба (ну чи якого там завантажувача). Але як Ви знаєте консоль вінди, то все набагато простіше.

5. cactuslavik

cactuslavik New Member

Для відновлення віндового завантажувача, можна скористатися будь-яким диском-реаніматором із утилітами для роботи із жорстким диском. Власне користуюсь Hiren's Boot CD, там є утиліта "Smart Fdisk", яка це робить. До цього іноді доводилось повністю форматувати вінт, бо лінуховий LILO не вбивався навіть при перевстановленні вінди)

6. vseprav

vseprav Well-Known Member

враження найкращі, працює дуже швидко ніяких драверів в сіких штук не встановлював
    якби adobe писали проги під убунту було б супер, то з windows попрощався назавжди
    в мене дві операційки стоять і працюють нормально і українська локалізація теж є

7. ovod

ovod Well-Known Member

а я в мандріві сиджу.....

8. ivankuc

ivankuc New Member

В мене стоїть і він7 і убунту10.10. Вінд тримаю тільки заради розпізнавання зісканованого тексту і деяких забавок. Убунту надійна ОС. Антивіруски не потрібно. Завжди регулярно поновлюється. Інсталяція займає кілька хвилин. Драйвера самі всі інсталюються. Єдине, що переставив, це офісний пакет - поставив LibreOffice. Пробував новий убунту "натті". Враження негативні. Нотбук в мене під'єднаний безпровідною мережею. 1.Після встановлення Натті зв'язок довго не підключався, потрібно було підходити впритул до модема. 2. Бардак наборі програм. Всі програми збиті в одну купу. Забавки перемішані з офісом. 3 Screenlets не підтримується, що не дає можливість наповнити стільницю різними прибамбасами.
    Одним словом я знову на 10.10.
    В кого які враження щодо Натті пишіть.

• Подобається Подобається x 1
  9. Asmodeus

Asmodeus Well-Known Member

Сподобалась філософія вільного ПО і цієї весни почав помаленьку переходити.... маю ноут Toshiba L655D-S5116. Ставив 10.04.2 - не завівся мережевий драйвер, поставив 10.10 - все в нормі але наткнувся на єдтну саму велику для мене проблему - не працює мікрофон ноута, щоб в скайпі балакати. Зносив pulse, ставив alsa але всеодно так і не зміг налаштувати. Після того поставив Debian - все запрацювало з коробки але коли вийшло 11.04 вирішив попробувати і жахнувся віж багів, коли встановив compiz і почав там копатись ))
    Тепер поставив 10.10, буду пробувати завести мікрофон. Можливо хтось щось порадить ?)

10. sani

sani Well-Known Member

гуглінг помагає, коли я переходив на убунту теж були дрібні баги (камера догори ногами, звук, настройки екрану, тощо) Всі ті маленькі баги знаходив в неті ..
    Перестав встановлювати оновлення, після того як настроїв регулятор яскравості монітора, все працювало гуд, вирішив обновитись, і все злетіло :sad: Прийшлось все за ново ставити:sad: Після того не оновлююсь

11. Engineer

Engineer ..........

http://forum.ubuntu.ru/ http://ubuntuforums.org/

необовязково оновлювати всю систему, оновлення системних компонент можна виключити (нераз було таке, що після оновлення ядра куча модулів зліталоо_О), а вот програмки можна і пообновляти;)

12. Oxid

Oxid Well-Known Member

Від Ubuntu враження негативне, повно багів, розбиратися з ними нема коли, але, на щастя, існує Linux Mint Isadora:) Тому мікрософтівські системи з вірусами вже в минулому...:)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А шо таке і чим воно ліпше?

14. ovod

ovod Well-Known Member

так він же на убунті заснований....

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=M3pHSq76gO8&feature=related

15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

то що,так лінукс прайює?скоріше якась украшалка яких в неті нєщітанноє колічєство

16. ovod

ovod Well-Known Member

а як ви хотіли побачити роботу самого лінукса?
    це графічні ефекти, а сам лінукс це по суті ядро розміром десь 30-50 мб....
    решта це все графіка....
    на вінді тоже показують в основному ефекти, а саму роботу показати складно...
    тре самому попробувати)))

17. Engineer

Engineer ..........

Ну те, що в убунту є непофіксані баги, погоджуюся, ще небуло такого, шоб все запрацювало так як я хочу, тобто з 0 все працює, але не так як мені треба і тоді вже бубен треба.

погоджуюся повністю, це так само як показати, що віндовс працює це типу включити комп і показати шо загрузвся віндовс ?

операційка яка мене влаштовувала - це Фряха, маленька,швидка, але в *ніксі без бубна ніяк, хоча з другої сторони.

Якшо в вінді шось буде двати "Отчет" шо шось непрацює то шо ви зможете зробити ? - а толком нічого, бо єдине що можете це відправити "отчет" в мікрософт.

В Юнікс системах в ж зможете, за допомогою бубна,мантри і спеціальних танців навколо компутера :))), виправити, звісно якщо це не проблема в коді програми )

Але люди стали лінивіші і їм лєнь читати доки,вивчати мануали і дізнаватися як воно працює і тому вибирають вінду - бо там всьо прросто.

По суті вінда нам навязує себе... (але шо це я розпалюю вічний холлівор:blush:)

PS: трохи почитавши ви зможене склєпати свій лінукс - LFS і будете гордо казати, що Я зробив собі операційку під власні потреби, - а звіндою, що ви зробите ? максимум власну збірку і все...

18. Oxid

Oxid Well-Known Member

Бо все працювало і працює з моменту встановлення, правда в мене гном, а не КДЕ, оновлення встановлюються, система не сповільнюється з часом, інші системи пробувати не збираюся. Мінт він на основі убунту, але у всякому разі для мого комп"ютера - ліпше.:)

19. Asmodeus

Asmodeus Well-Known Member

та щоб розыбратись з моъми багами, треба вчитись компылювати ядро.... буду вчитись ы з часом зроблю свій дистрибутив, а це набагато краще, ніж пиляти форточки ))

20. Engineer

Engineer ..........

тьху, то ж я два пальця обіс, легко вообщем )))

а де твій аватар? :)