ніяк тобто варіанти є - але всі не підходять під "грамотність по мікрософту" один вихід - перевстановити вінду - це типовий ритуал для таких грамотних
Чому ж так категорично? Сперечатися не буду (не люблю холіварів), але твердо вам заявляю, що власними руками міг би досягти такої цілі без перевстановлення Windows. Не знаю, що вийде у того, хто питав, все залежить від досвіду і, звичайно, рук. --- UPD: якщо добре подумати, то ситуація наступна - Убунта доставлялася після ХР, якби її завантажувач розмістили на другому Вінті, вона би не грузилась взагалі (хіба у випадку, якщо потім поміняли роз"ємами вінти, але оскільки питають про такі речі, то навряд-чи робили це. Крім того, якщо взагалі запитують, то скоріше за все спробували витягнути Вінт з Убунтою і нічого доброго з того не вийшло), тому з 99% ймовірністю завантажувач Убунти стоїть на першому Вінті і старий Віндосівський вже затертий. В такому випадку лише шляхом відновлення завантажувача Віндовс. У Вісті і 7-ці це доволі легко зробити. В ХР лише з консолі відновлення і не так складно зробити, як увійти в неї недосвідченому користувачеві. Докладніше - Гугл->как восстановить загрузчик ХР
Очевидно буду перевстановлювати Віндовс, так як давно планую це зробити, а тут і нагода підвернулась.
Зря Ви його переставляти будете, хіба якщо глючний був. Не знаю, як в юб, але в сюзі можна то все зробити з допомогою інстальовочного диска сюзі з графічним інтерфейсом. Просто тре змінити конфігурацію граба (ну чи якого там завантажувача). Але як Ви знаєте консоль вінди, то все набагато простіше.
Для відновлення віндового завантажувача, можна скористатися будь-яким диском-реаніматором із утилітами для роботи із жорстким диском. Власне користуюсь Hiren's Boot CD, там є утиліта "Smart Fdisk", яка це робить. До цього іноді доводилось повністю форматувати вінт, бо лінуховий LILO не вбивався навіть при перевстановленні вінди)
враження найкращі, працює дуже швидко ніяких драверів в сіких штук не встановлював якби adobe писали проги під убунту було б супер, то з windows попрощався назавжди в мене дві операційки стоять і працюють нормально і українська локалізація теж є
В мене стоїть і він7 і убунту10.10. Вінд тримаю тільки заради розпізнавання зісканованого тексту і деяких забавок. Убунту надійна ОС. Антивіруски не потрібно. Завжди регулярно поновлюється. Інсталяція займає кілька хвилин. Драйвера самі всі інсталюються. Єдине, що переставив, це офісний пакет - поставив LibreOffice. Пробував новий убунту "натті". Враження негативні. Нотбук в мене під'єднаний безпровідною мережею. 1.Після встановлення Натті зв'язок довго не підключався, потрібно було підходити впритул до модема. 2. Бардак наборі програм. Всі програми збиті в одну купу. Забавки перемішані з офісом. 3 Screenlets не підтримується, що не дає можливість наповнити стільницю різними прибамбасами. Одним словом я знову на 10.10. В кого які враження щодо Натті пишіть.
Сподобалась філософія вільного ПО і цієї весни почав помаленьку переходити.... маю ноут Toshiba L655D-S5116. Ставив 10.04.2 - не завівся мережевий драйвер, поставив 10.10 - все в нормі але наткнувся на єдтну саму велику для мене проблему - не працює мікрофон ноута, щоб в скайпі балакати. Зносив pulse, ставив alsa але всеодно так і не зміг налаштувати. Після того поставив Debian - все запрацювало з коробки але коли вийшло 11.04 вирішив попробувати і жахнувся віж багів, коли встановив compiz і почав там копатись )) Тепер поставив 10.10, буду пробувати завести мікрофон. Можливо хтось щось порадить ?)
гуглінг помагає, коли я переходив на убунту теж були дрібні баги (камера догори ногами, звук, настройки екрану, тощо) Всі ті маленькі баги знаходив в неті .. Перестав встановлювати оновлення, після того як настроїв регулятор яскравості монітора, все працювало гуд, вирішив обновитись, і все злетіло Прийшлось все за ново ставити Після того не оновлююсь
http://forum.ubuntu.ru/ http://ubuntuforums.org/ необовязково оновлювати всю систему, оновлення системних компонент можна виключити (нераз було таке, що після оновлення ядра куча модулів злітало), а вот програмки можна і пообновляти
Від Ubuntu враження негативне, повно багів, розбиратися з ними нема коли, але, на щастя, існує Linux Mint Isadora Тому мікрософтівські системи з вірусами вже в минулому...
так він же на убунті заснований.... ---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=M3pHSq76gO8&feature=related
а як ви хотіли побачити роботу самого лінукса? це графічні ефекти, а сам лінукс це по суті ядро розміром десь 30-50 мб.... решта це все графіка.... на вінді тоже показують в основному ефекти, а саму роботу показати складно... тре самому попробувати)))
Ну те, що в убунту є непофіксані баги, погоджуюся, ще небуло такого, шоб все запрацювало так як я хочу, тобто з 0 все працює, але не так як мені треба і тоді вже бубен треба. погоджуюся повністю, це так само як показати, що віндовс працює це типу включити комп і показати шо загрузвся віндовс ? операційка яка мене влаштовувала - це Фряха, маленька,швидка, але в *ніксі без бубна ніяк, хоча з другої сторони. Якшо в вінді шось буде двати "Отчет" шо шось непрацює то шо ви зможете зробити ? - а толком нічого, бо єдине що можете це відправити "отчет" в мікрософт. В Юнікс системах в ж зможете, за допомогою бубна,мантри і спеціальних танців навколо компутера , виправити, звісно якщо це не проблема в коді програми ) Але люди стали лінивіші і їм лєнь читати доки,вивчати мануали і дізнаватися як воно працює і тому вибирають вінду - бо там всьо прросто. По суті вінда нам навязує себе... (але шо це я розпалюю вічний холлівор) PS: трохи почитавши ви зможене склєпати свій лінукс - LFS і будете гордо казати, що Я зробив собі операційку під власні потреби, - а звіндою, що ви зробите ? максимум власну збірку і все...
Бо все працювало і працює з моменту встановлення, правда в мене гном, а не КДЕ, оновлення встановлюються, система не сповільнюється з часом, інші системи пробувати не збираюся. Мінт він на основі убунту, але у всякому разі для мого комп"ютера - ліпше.
та щоб розыбратись з моъми багами, треба вчитись компылювати ядро.... буду вчитись ы з часом зроблю свій дистрибутив, а це набагато краще, ніж пиляти форточки ))