...у справі фінансування церковних потреб

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Liliyah Romanova, 10 гру 2008.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

На Львівську.

Можливо.

Згоден.

Для чого мені ці всі розклади: куди і як йдуть гроші? Мені достаньо того, що я, знаючи позитивні сторони в житті семінарій, знаю і негативні. В будь-якій адміністративній структурі крадуть і наживаються, списуючи на "мертві душі" і "нездісненні справи", але вважаю, що цього не повинно бути в духовній семинарії. Якщо там такий же бардак, як і в світських навчальних закладах, тоді виникає питання, які кадри виходять звідти? Звідки візьметься духовна основа і праведне життя, якщо людина закінчує семинарію і зразу розуміє, що вона буде змушена збирати "дань" тим, хто наверху?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Так вона вже побудована. ;)
    Просто УКУ коштів бракує. Причини вам відомі, чому?
    Ну, не аж такий, але є і то не дивно, бо там люди, а не ангели. ;)
    А з Божою поміччю звідти виходять і хороші кадри також.
    Чому зразу дань? У нас то ще легко поставлено. От якби в латинників перебрали систему... :)))

3. консультант

От тут нічого не можу сказати. Була дана вказівка зібрати з парафії 5.000 гривень на духовну семинарію, а конкретно для чого, не відомо.

4. Liliyah Romanova

Та бо в УКУ через кризу виникла криза з коштами. А семінарія - частина УКУ. Та й приміщення нове, ще доробок потребує...

5. консультант

То хай доведуть до відома парафіян на що потрібні кошти і по їх використанні хай прозвітуються перед тими, хто давав їх. Все можна вирішити тихо і мирно. Думаю, що люди дали б набагато більше, якби знали, що і куди. Деякі отці доходять до абсурду, кажучи, що людей не повинно цікавите все це, тому що все йде на Боже, а де це Боже, не хоче казати. Та ладно, може й немає змісту тут про це все писати, вони й так рідко на форуми заходять, хіба спеціалізовані, тому йду на другі теми.

6. Liliyah Romanova

Було би незле, але в нас ще така система не прийнялася, на жаль. Тут саме так все й відбувається.

О, тут згадаю одну цікаву річ, а радше спостереження. Є на сайті УГКЦ питання священикові. Відповіді завжди анонімні. Цікаво чому? У православних є аналогічна річ, але там завжди є підпис під відповіддю. А наші чого бояться?

Останнє редагування: 5 січ 2009
  7. Varvar

Varvar Well-Known Member

в "моїй" парафії звітують і запрошують зробити "аудит" церковних витрат усіх бажаючих парафіян, а особливо тих хто розуміється на бухгалтерії, серйозно :)

• Подобається Подобається x 2
  8. Liliyah Romanova

Сподіваємося, цим "заразиться" вся Церква. :)

• Подобається Подобається x 1
  9. консультант

Важко сказати. В тому є свій сенс: допустимо, той хто дає ту, чи іншу відповідь говорить все правильно, згідно законів Божих, але можуть знайтися люди, які не сприймають його, як духовну особистість. Тоді хоч і відповідь буде правильною, але в людини все одно виникне упереджено негативна думка або просте несприйняття того, що сказано. Можливо й краще, коли відповідь дається таким чином.

10. Liliyah Romanova

Ні, я з таким цілковито не згідна.
    Особливо, якщо ліплять тексти типу "я не священик, а всього лише скромний богослов". :bad:

11. консультант

Та не тільки в такому плані. Просто не наголошуючи на своєму сані дається анонімна відповідь, ніби від імені церкви. Якщо чоловік робить наголос, що він лише скромний богослов, то він далеко не такий, можливо дріб"язковий цінник або просто егоїст і самозакоханий хвалько. Скромний богослов такого ніколи не каже. він дійсно веде себе скромно.

12. Liliyah Romanova

Тому й варто підписуватися. А яке ставлення людей, то яка різниця? Погляд Церкви один. А якщо бздури напише хто, то теж - най люди знають і бачать.
    Ні, я проти такої анонімності.

13. консультант

Я теж. Анонімність тут ні до чого, а імідж священника - це його питання.

а де твій аватар? :)