В Москві і МО після 21:00 заборонено продавати алкогольні напої міцніше за 15 градусів. А обмеження продажу у "релігійні свята" було б порушенням конституції, бо: А в Українській конституції ось, як пишуть щодо релігії:
тобто це означає, що держава може стримувати релігійні пориви громадян з метою дотримання громадського порядку, а не навпаки - релігія керувати державними нормами. Так, Україна християнська держава, але не треба вдаватися до фанатизму. Та абсолютна більшість депутатів, які так ревно хрестяться на людях до церкви раз в рік хіба йдуть (і то в кращому випадку). Або є ще кращі історії - http://polar-bird.livejournal.com/675454.html
Таке рішення до одного місця, направлене винищити малий бізнес, сигарети, пиво, алкоголь дають велику частину прибутку.
Це бариг, які за прибуток маму продадуть, а не тільки сигарети дітям, Ви називаєте малим бізнесом? Це БАРИГИ - Мінімум затрат - максимум прибутку.
О как, ну-ну... А Ви знаєте, що Спрямовані, щоб винищити нас? Бачте як ---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:17 ---------- Де таке написано?
малося на увазі, що Україна - держава, де більшість населення сповідує християнство. Гадаю, ви зрозуміли мене ще в попередньому коментарі)
Якщо подумати, то значна більшість громадян в Україні (як і Росії і взагалі усього постсовка) навіть біблії не читало, та і віруючими себе дааалеко не всі вважають! Так що пов'язувати державні закони з Церковними святами - це є прямим порушенням контституції, ось що мною малось на увазі!
Дурню про повну заборону продажу алкоголю на території міста, звісно, ніхто не виконує. Але мерія із 1 січня крім нової транспортної схеми придумала ще одну зручність для нас - алкоголь тепер можна купити не раніше 12 год дня і не пізніше 20 год вечора. Сьогодні був свідком ситуації в продуктовому магазині, солідна така пара чоловік з жінкою явно збирається кудись в гості на Марії, довго скуповується, дайте нам те, дайте се, цукерок таких, сяких, а ще коробку асорті, а ще фрукти. І тоді каже, ще пляшку вина і горілку. А продавчиня ні в яку, тільки після 12, бо штраф 7000 грн. Аж шкода їх стало, сидітимуть за столом тверезі...
Очевидно пан Садовий таким макаром заганяє нас в свої кнайпи типу "Криївка", "Мазох", "Під Золотою Розою" і тд і тп. Хочеш ввечері бухнути - плати меру Ні для кого не секрет, що пан Садовий в долі у мережі тематичних ресторанів.
Хто хоче знайти алкоголь в заборонені години - знайде, ще коли заборона була до 10ї - після 22ї мої друзі преспокійно купували алкоголь в самісінькому центрі. Хто не хоче порушувати заборону, але пляшка потрібна ( для себе чи в гості) - тому пряма дорога в Ашани, Метро та інші торгові точки, які хоч територіально знаходяться поза межами Львова, але дістатися до них навіть громадським транспортом не така вже й проблема хоча тепер вже може й проблема - подумалося що та нова транспортна схема під то і підлаштовувалася щоб вечірні каравани за алкоголем не ходили Хоч я не любитель і навіть не професіонал випити, але часом хочеться ввечері відкоркувати пляшечку якісного сидру чи келих доброго винця, але якщо я не хочу задля цього пхатися в якийсь переповнений кабак, бар чи ресторан? Тим більше точно знаю що моїх улюблених сортів сидру ніде, крім кількох магазинів, немає, а те що є в кафе чи барах - коштує в 4-5 разів дорожче магазинної вартості. Те саме і з вином. А якщо я хочу саме вдома ввечері щось смачне випити? Одразу після роботи бігти в магазин за тим, що захотілося? Чи купити ящик алкоголю і поставити на кухні, як радянський памятник дефіциту?
Правильно усе роблять , а то люди спиваються ... жаль по селам як пили зранку по точкам так і пьють, у жінки в селі вже половину чоловіків до 50 років представились... та і у місці паленкою по точках торгують увівсю , треба і двірників підключати як " освєдомителей" щоби міліція більше рейдів проводила по "точкам"
Думаю уся справа у вихованні змалеча. Здорова атмосфера у родині та відсутнісь поганих колєжків - то і дитина буде формувати собі відповідний світогляд . Як уберегти та виховати правильно дитину , коли самі популярні слова у тінейджерів - " прикол" ," по приколу" , " прикольні" з них і усе починається , а ще як якийсь мажорик запропонує пихнути, курнути, заторчати ...? тільки родинне виховання + церква , у цьому бачиться фундамент у вихованні дитини , а там вона сама має зрозуміти - що добре а що зле.
під "байзель" мається на увазі велика кількість великих і малих торгових точок де торгують алкоголем? Тоді може правильніше зайві ліцензії у сумнівних "могозінів" повідбирати?
Чула, що Галицький районний суд відмінив ухвалу Львівської міської ради про заборону продажу алкоголю. Але міська рада подала апеляцію цікаво, що вийде?
Оголошення на одному з кіосків по пр. Чорновола: "Особам молодого віку, які не досягли 21 року, алкогольні вироби продаються тільки за наявності паспорта". Ось так