У Львові вшанують УПА

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Bogun

Bogun Well-Known Member

Більшість істориків ствержують, що слов'яни походили зі земель Західної України та Білорусі і Східної Польщі. Між Віслою та Дніпром та Прип'яттю.

А деякі кажуть, що зі Східної Німеччини та Західної Польщі.

Останнє редагування: 14 жов 2008
    • Подобається Подобається x 2
  2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

тому-то і потрібно читати якнайбільше,слухати,дивитись, щоб потім із загалу знань могти за допомогою порівняння та аналізу зробити певні висновки. можна сказати, що наука історії необ"єктивна і упереджена,і взагалі її не вивчати - та чи це - вихід?

а ви про МИ-ВИ навіщо писали?:) "давайте жить дружно"- (с)

по-перше, історики - не мої. я на них права приватної власності не маю. і навіть не маю честі називатись їх сучасником. тому "своїми" їх називати не стану. історики - це науковці. і їх робота полягає саме в пошуку можливих варіантів істини, нових точок зору - ніхто ж не змушує нікого вірити і сприймати за читсу правду і незаперчний факт те, про що вони пишуть у своїх працях.

щодо Мазепи і т.д. - важко дивитись на щось не так, як привчали дивитись десятиліттями. Шухевич - герой. хтось може з цим погодитись, хтось - ні. на те нам і дана воля і розум.

об"єктивність - незаангажованість. даний вибір - ми дивимось,чому вірити, до якої думки схилятись, чи взагалі мати абсолютно свою, незалежну точку зору на щось.

необ"єктивність - повністю відкидати будь-яку думку, не занурившись у її суть.

• Подобається Подобається x 3
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Думаю, 9 з 10 людей у кращому випадку знають історію із курсу СШ. А там викладають так, як потрібно владі держави у конкретних історичних рамках.
    :pardon:Нє, ну не я ж першим почав!!!:)

4. Bogun

Bogun Well-Known Member

Мазепа - зрадник. Він скільки років лизав ж.... російському цареві, а потім чи зі старецького маразму забажалося домовитися з Швецією. І що вийшло.

Його навіть не підтримала та частина козацтва, яка були проти Московського князівства.

Бо він скільки років зраджував українців та український народ, тобто був дуполизом у російського царя, що йому варто в центрі Москви пам'ятник поставити за це.

А ви помітили, він у старості, коли вже фінансував церкви, займаючись благодійністю, забажав домовлятися з шведами. Можливо зрозумів, що смерть близька.

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я вірю, що у Вас вийде інакше!

6. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Ідея параду УПА за межами Зах.України (Львівська, І.Франківська, Луцька, Тернопільська) ... мені не подобається. То наша локальна історія. Тут ці паради доречні і шановані. Нащо це нав'язувати всій державі. У кожного регіону є свої герої, які мають право бути названими.

• Подобається Подобається x 3
  7. Шурави

Шурави Well-Known Member

Воякiв УПА навiдь трiшки жаль. Це ж треба бути такими паталогiчними невдахами. Боротись з коммунiстами за незалежну, бути битим i як насмiшка, незалежнiсть отримана з долонь тих самих коммунiстiв.

• Подобається Подобається x 1
  8. Марусино

Марусино Well-Known Member

ОСЬ! маюнка, що я власне хотіла сказати.

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Тоді запитання "в лоба": а такі, як Ви - ЗА ЩО билися ?
    Поясніть це мені, українцю:
    - Що мені загрожувало в центрі України у ті роки ?
    - Які блага ви мені принесли?
    - Чому, кінець кінцем, звичайні люди мають миритися з тим, що такий "пільговик" (в 50% випадків неадекватний) всюди норовить реалізувати свої пільги за рахунок звичайних громадян ?

10. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

11. Марусино

блін....модераторе, чого мовчите....нічого ж не зрозуміло, чи в нас можна писати польскою?

12. levandivka

Трудно в чужій землі? :)))

ЗІ:а Ви на дівочі посиденьки ходили? там про дитячий сон є...;)
    Тут Ви вже всі провокаційні теми відмітили...
    Не пора?

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Люди хочуть висловитися по темі. Причому здебільшого звертаються до автора статті. Нема в них української розкладки клавіатури. Як і в деяких типів з "іншого зарубіжжя".
    Це ж розділ "Львівська Газета" - тут не потрібна реєстрація. Тож не будемо шокувати зарубіжних читачів ЛГ своїми репліками не зовсім у тему.
    Або вчіть Польську. :)

14. levandivka

ТАК то ж брати! Наші словянські брати....

15. Bogun

Bogun Well-Known Member

Чого, наприклад, Шухевич похованний у селі Гуків на Хмельниччині, то що ми не маємо вшановувати його пам'ять. І діяло на Хмельниччині УПА-південь.

Останнє редагування: 14 жов 2008
  16. levandivka

І чєму Вас в школі учать!? :ireful1:

17. Bogun

Bogun Well-Known Member

18. Марусино

та то байан...
    тартак взагалі не поважаю. Спекулянти якісь...
    і надписи такі голосливі "вбито 700 окупантів", в стінах храму...
    чому б не зробити кліп та пісню на тему "як упавці різали українців та поляків не згодних підтримувати їхню політику та погляди", чому ж? факти є, що ще треба для спекулятивного кліпу

не піду))) :p

Останнє редагування модератором: 14 жов 2008
  19. levandivka

Хто сказав? (с)

20. Bogun

Bogun Well-Known Member

Згідно зі спогадами одного з колишніх офіцерів НКВС СРСР, які вивозили тіло Романа Шухевича, 9 березня 1950 року, вони отримали вказівку вивезти тіло генерала «Тараса Чупринки» — Романа Шухевича за межі Західної України і спалити його, а попіл розвіяти. Вони це зробили на лівому березі Збруча, навпроти міста Скала-Подільська. Недогорілі залишки кинули в Збруч.

2003 року в околицях місця, де спалили тіло, поставили пам'ятний хрест.

2005 року в результаті пошуку в річці Збруч, в яких брали участь дві бригади водолазів, знайшли обгорілі людські кості. Тепер слово за експертами, які повинні ідентифікувати ДНК останків та порівняти їх з ДНК сина генерала Шухевича — Юрія. Наразі результатів ще не має.

13 жовтня 2005 р. на тому місці урочисто відкрили пам'ятний знак.

13 жовтня 2005 р. на тому місці урочисто відкрили пам'ятний знак.

Пам'ятник над Збручем неподалік с. Гуків Чемеровецького району Хмельницької області. Напис гласить: "На цьому місці 9. 03. 1950 р. вознісся на Небо лицарський дух Головного командира УПА генерала Романа Шухевича[​IMG]

Рештки індефікували, Романа Шухевича, а зараз націоналістичні організації Хмельниччина та Тернопільщини везуть безкоштовно на вшанування молодь.

Спогадам місцевих мешканців Тернопільщини і Хмельниччини. І ДНК аналізу рештків по сину Шухевича Юрію.

Вам соромно не знати, я їздив на конкурс бардівської пісні на честь Шухевича у Гуків та живий ланцюг примирення. На Тернопільщині з багатьма подружився.

http://cun.org.ua/ukr/content/view/2087/36/
    http://20minut.ua/news/112268

Останнє редагування модератором: 14 жов 2008
а де твій аватар? :)