У Львові буде дельфінарій?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем MARTINI, 7 жов 2009.

1. victorys

victorys позитивчик :)

Це не порівняння, це натяк на те, що є речі важливі і важливіші.

• Подобається Подобається x 2
  2. lanka

lanka Well-Known Member

Я так само собі думала, коли гуляла Версалем. Чи не треба було тоді щось інше будувати? Не можна все ставити на одні терези. Гроші і без того подерибанять, тому хай хоч щось будують. Тим паче, якщо це буде для дітей:)

• Подобається Подобається x 1
  3. Зануда

Зануда така зануда

Так там намет "шапіто" стоїть. Це буде мабуть тимчасовий "гастролюючий" дельфінарій. А для стаціонарного там тіснувато ІМХО.

4. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

не при цьому мерові...

5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я обома руками за дельфінарій бо то хороша стаття прибутку і приємний (але дуже дорогий) відпочинок. Враховуючи шо ми хочем жити з туристів то таке безумовно пригодиться.
    Але про
    - то особливо треба. Я зараз коли там катаюся то боюся ше більше, ніж коли був малою дитиною. Бо тоді то був страх висоти і швидкості, а тепер, можливо субєктивна, але негативна оцінка технічного стану атракціонів. Взяти хоча б Сюрприз. Зразу кидається в очі повитріскувана фанера до якої спинами треба спиратися. За нею звісно є сітка і за межі того великого барабану не вилетиш, але якшо та фанера комусь трісне, то вся вага тіла в нижній точці припаде на поперек і шось я сумніваюся шо середньостатистичний хребет то витримає. Дивіться на фанеру коли туди йдете. Вибирайте цілішу. :)

• Подобається Подобається x 4
  6. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

це так...але пригадую, як три роки тому вул. Шпитальна була навіть в дуже нормальному стані :)...і нащо її було взагалі ремонтувати?...:dntknw:
    То теж різні речі - аквапарк і дельфінарій. :) "Аквапарк" розмістили в Палаці водних видів спорту, де лише один олімпійській басейн на 50м довжини чого вартий! І останні роки така велика будівля просто пустувала, тому суперово, що його привели до ладу. :good: А дельфінарій будуть будувати "з нуля". Ось тут і різниця (при чому велика).
    Не знаю, що там буде чи не буде, просто за те місце для дельфінарію писав "Високий замок" минулого тижня, а тепер кажуть за інше місце, та й так. :)
    Слушна порада, дякую. :good:

7. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Якщо керуватись такими аргументами, то краще роздати кожному громадянину по моргові ріллі, щоб міг прогодувати родину і не підскакувати зі зварйованими ідеями.
    Мені особисто ті дельфіни якось не конче потрібні. Але вважаю, що підтримка ентузіастів (а особливо зварйованих!) - це добре свідчення про демократичність суспільства.
    А що навколо кожної ідеї - відразу "корупція" ввижається? Так не хоронити ж через це хороші ідеї!

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Так.... керуватися такими аргументами. А аргументів багато.
    Перш за все, щоб тварини (а дельфіни є тварини) більш-менш нормально функціюновали їм потрібний дуже великий басейн з МОРСЬКОЮ ВОДОЮ.- ?????? Є в Львові морська вода? Чи може місто таке багате , що спроможне цистернами з Одеси возити? Або прокласти трубопровід?
    Від очищення басейну за допомогою хлору і міді , дельфіни вимушені знаходитися в воді з закритими очима.А підвищений вміст хлору приводить до того що може злізти шкіра.
    Від дельфінаріїв відказалася Англія і Канада.
    Океанокваріуми (оceanarium) які є в світі , то вони знаходяться в прибережних з морем/океаном містах.Там є можливість максимально створити придатні умови для життя.
    Це можна прирівняти до зоопарків ,де для тварин створені максимальні умови. І до звіринців , де тварини сидять в клітках.

• Подобається Подобається x 10
  9. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Не мое конечнно дело...но я то же подумал...на кой хрен животных мучить?

• Подобається Подобається x 5
  10. Volodarka

Volodarka Well-Known Member

Моё мнение - дельфинарий во Львове нужен. Я, в первую очередь, подумала о детках с особенностями нервной системы и психики. "Дельфинотерапия" - все, наверное, слышали о такой? Я бы на месте городских властей способствовала строительству дельфинария при условии, что его владельцы отведут определённые дни или часы именно для лечения - причём бесплатного! - таких деток, а также посещения детьми из детских домов. По-моему, это важный аргумент "за" дельфинарий. И потом мучить дельфинов никто не будет - у них тоже есть свой распорядок дня (это ведь не бедные обезьянки и змеи на шеях у фотографов), а дельфин только тогда благотворно воздействует на больного, когда делает это не по принуждению, а добровольно и с радостью. Выступление перед зрителями дельфины воспринимают, как работу, за которую они получают вознаграждение, а играют с детьми и благотворно воздействуют на них дельфины добровольно.

• Подобається Подобається x 2
  11. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

є трубопровід. Славнозвісний Одеса-Броди. Ще 100 км дотягнути і по парних нафту качаєм а по непарних морську воду :eek::english_en:фсьо, мовчу, мовчу :)

• Подобається Подобається x 3
  12. Leri

Leri Well-Known Member

на науковый його не тільки будуть будувати - його вже майже збудували...
    десь на тижні вже мають дельфінів завезти...

це переїздний дельфінарій (якщо хтось був літом у Бердянську то може помітити - це та сама "бригада")

у бердянську білет коштував у районі 70 гривень (і для дітей і для дорослих)
    як буде зараз у львові - поняття не маю, але клоуни будуть місцеві :)

13. Triliam

Triliam New Member

а скільки часу він буде у Львові, якщо він переїздний?.. я непроти з дельфінами поплавати!))))

14. Summer

Summer Well-Known Member

а де на Науковій буде дельфінарій?

15. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

між супермаркетами "Сільпо" та "Арсен"

16. Summer

Summer Well-Known Member

дякі, вже вчора бачила, таке шатро , але ще вроді не працює?

17. Leri

Leri Well-Known Member

кажуть проблема з водою зараз... тому і дельфінів ще не везуть)

загалом у Львові у всіх з водою проблема (особливо останній тиждень), але дельфіни без води просто не живуть...

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

"Краще стадіон", "краще вулиці ремонтувати", "чи дозволить собі місто морську воду возити" - то все бздури. Адже місто дельфінарій не будує і возити воду в нього не буде, а я, як платник податків, не фінансуватиму будівництва і утримання того закладу. Йдеться про бізнес-проект, який фінансується інвестором, який з того має отримувати прибуток. До чого тут Євро і дороги? Для мене головне, щоб в моєму місті над тваринами не знущалися, щоб у них була вода така як їм треба. Власник дельфінарію , якщо не знає як вирішувати проблему з водою, будувати того не буде бо дельфіни здохнуть, а йому то не вигідно. Все диктує ринок.

• Подобається Подобається x 4
  19. shaleiko

shaleiko Member

Так. тут дійсно не до порівнянь. Щодо аквапарку чуток.нісенітниць,нарікань ой як багато було. Тепер ми дійсно маємо найкращий критий аквапарк на теренах Західної України. А це ще один плюс нашому місту.

20. Summer

Summer Well-Known Member

не думаю, що будуть возити до Львова морську воду... то великі витрати, певно якось будуть очищувати, якось спеціально робити наближену до морської....

а де твій аватар? :)