Я так само собі думала, коли гуляла Версалем. Чи не треба було тоді щось інше будувати? Не можна все ставити на одні терези. Гроші і без того подерибанять, тому хай хоч щось будують. Тим паче, якщо це буде для дітей
Так там намет "шапіто" стоїть. Це буде мабуть тимчасовий "гастролюючий" дельфінарій. А для стаціонарного там тіснувато ІМХО.
Я обома руками за дельфінарій бо то хороша стаття прибутку і приємний (але дуже дорогий) відпочинок. Враховуючи шо ми хочем жити з туристів то таке безумовно пригодиться. Але про - то особливо треба. Я зараз коли там катаюся то боюся ше більше, ніж коли був малою дитиною. Бо тоді то був страх висоти і швидкості, а тепер, можливо субєктивна, але негативна оцінка технічного стану атракціонів. Взяти хоча б Сюрприз. Зразу кидається в очі повитріскувана фанера до якої спинами треба спиратися. За нею звісно є сітка і за межі того великого барабану не вилетиш, але якшо та фанера комусь трісне, то вся вага тіла в нижній точці припаде на поперек і шось я сумніваюся шо середньостатистичний хребет то витримає. Дивіться на фанеру коли туди йдете. Вибирайте цілішу.
це так...але пригадую, як три роки тому вул. Шпитальна була навіть в дуже нормальному стані ...і нащо її було взагалі ремонтувати?... То теж різні речі - аквапарк і дельфінарій. "Аквапарк" розмістили в Палаці водних видів спорту, де лише один олімпійській басейн на 50м довжини чого вартий! І останні роки така велика будівля просто пустувала, тому суперово, що його привели до ладу. А дельфінарій будуть будувати "з нуля". Ось тут і різниця (при чому велика). Не знаю, що там буде чи не буде, просто за те місце для дельфінарію писав "Високий замок" минулого тижня, а тепер кажуть за інше місце, та й так. Слушна порада, дякую.
Якщо керуватись такими аргументами, то краще роздати кожному громадянину по моргові ріллі, щоб міг прогодувати родину і не підскакувати зі зварйованими ідеями. Мені особисто ті дельфіни якось не конче потрібні. Але вважаю, що підтримка ентузіастів (а особливо зварйованих!) - це добре свідчення про демократичність суспільства. А що навколо кожної ідеї - відразу "корупція" ввижається? Так не хоронити ж через це хороші ідеї!
Так.... керуватися такими аргументами. А аргументів багато. Перш за все, щоб тварини (а дельфіни є тварини) більш-менш нормально функціюновали їм потрібний дуже великий басейн з МОРСЬКОЮ ВОДОЮ.- ?????? Є в Львові морська вода? Чи може місто таке багате , що спроможне цистернами з Одеси возити? Або прокласти трубопровід? Від очищення басейну за допомогою хлору і міді , дельфіни вимушені знаходитися в воді з закритими очима.А підвищений вміст хлору приводить до того що може злізти шкіра. Від дельфінаріїв відказалася Англія і Канада. Океанокваріуми (оceanarium) які є в світі , то вони знаходяться в прибережних з морем/океаном містах.Там є можливість максимально створити придатні умови для життя. Це можна прирівняти до зоопарків ,де для тварин створені максимальні умови. І до звіринців , де тварини сидять в клітках.
Моё мнение - дельфинарий во Львове нужен. Я, в первую очередь, подумала о детках с особенностями нервной системы и психики. "Дельфинотерапия" - все, наверное, слышали о такой? Я бы на месте городских властей способствовала строительству дельфинария при условии, что его владельцы отведут определённые дни или часы именно для лечения - причём бесплатного! - таких деток, а также посещения детьми из детских домов. По-моему, это важный аргумент "за" дельфинарий. И потом мучить дельфинов никто не будет - у них тоже есть свой распорядок дня (это ведь не бедные обезьянки и змеи на шеях у фотографов), а дельфин только тогда благотворно воздействует на больного, когда делает это не по принуждению, а добровольно и с радостью. Выступление перед зрителями дельфины воспринимают, как работу, за которую они получают вознаграждение, а играют с детьми и благотворно воздействуют на них дельфины добровольно.
є трубопровід. Славнозвісний Одеса-Броди. Ще 100 км дотягнути і по парних нафту качаєм а по непарних морську воду :eek::english_en:фсьо, мовчу, мовчу
на науковый його не тільки будуть будувати - його вже майже збудували... десь на тижні вже мають дельфінів завезти... це переїздний дельфінарій (якщо хтось був літом у Бердянську то може помітити - це та сама "бригада") у бердянську білет коштував у районі 70 гривень (і для дітей і для дорослих) як буде зараз у львові - поняття не маю, але клоуни будуть місцеві
кажуть проблема з водою зараз... тому і дельфінів ще не везуть) загалом у Львові у всіх з водою проблема (особливо останній тиждень), але дельфіни без води просто не живуть...
"Краще стадіон", "краще вулиці ремонтувати", "чи дозволить собі місто морську воду возити" - то все бздури. Адже місто дельфінарій не будує і возити воду в нього не буде, а я, як платник податків, не фінансуватиму будівництва і утримання того закладу. Йдеться про бізнес-проект, який фінансується інвестором, який з того має отримувати прибуток. До чого тут Євро і дороги? Для мене головне, щоб в моєму місті над тваринами не знущалися, щоб у них була вода така як їм треба. Власник дельфінарію , якщо не знає як вирішувати проблему з водою, будувати того не буде бо дельфіни здохнуть, а йому то не вигідно. Все диктує ринок.
Так. тут дійсно не до порівнянь. Щодо аквапарку чуток.нісенітниць,нарікань ой як багато було. Тепер ми дійсно маємо найкращий критий аквапарк на теренах Західної України. А це ще один плюс нашому місту.
не думаю, що будуть возити до Львова морську воду... то великі витрати, певно якось будуть очищувати, якось спеціально робити наближену до морської....