Вот в этом всё дело...Истинно верующим легко,они знают , что будет ПОТОМ . Потом для них два варианта и от них самих зависит , какой им достанется. А остальным...Тут сложнее. Надо просто жить , не мешая своей жизнью и делами окружающим.И чтобы было кому помянуть "незлым, тихим словом." Такой "сенс" подойдёт?
Що означає бути істинно віруючим? Я колись казав про своє бачення. Це не істина...це просто моє бачення...але... Хто знає істину?
А яку саме істину ви, Ромку, хочете знати? Я знаю оце: 16 Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне. Єв. Івана, 3 І це дуже добра новина. Бо ми є грішники, Ромку, великі грішники. Я - грішник, ви, Папа Римський, Біллі Греєм, патріархи, єпископи... Це наша природа, ми іншими бути не можемо. Але Бог нас любить, він нас не залишив напризволяще. Він свою любов появив, що послав свого сина на вірну смерть, щоб вірою в нього ми мали прощення гріхів. Видно іншого шляху, щоб нас викупити просто не було. Я, наприклад, вірю в цю істину, хоч справа кожного, вірити чи не вірити...
А може є істина і в інших рядках біблії, в Еклезіаста Або чеховське Цінність джерела - коли воно в пустелі, коли спрага,цінність їжі - коли голод, цінність радості - коли вона післь скорботи, цінність світла - коли воно в темряві...Цінність Христа - коли Він з"являється в духовній пустелі...
Вся історія людства написана кров'ю. Це історія насильства, що ніколи не припиняється...і росте в геометричній прогресії... Насильство..жорстокість закладено в самій суті людини...і,як не закривай на це очі,це не зникне... Еріх Фромм писав "Заради любові до життя" "Душа людини" ці книги маю на компі,лінк не знайшов... А веду до того,що ніяка релігія не рятувала людей від пролиття крові...часто стаючи інструментом...натхненником отого пролиття... І це стосується не лише християнства... Наліт тої побожності...цивілізованості моментально зникає.як тільки люди потрапляють в екстремальну ситуацію...і джентельмени,які цілували ручку дамам,за хвилину можуть топтати тіла тих же дам...визирає ота...садистська натура...суть хомо...в дію вступає "закон джунглів"...і люди пекретворюються на те,чим є насправді... Винятки...лише підкреслюють правило... Хоча...
Тьоркін, на вашій мові: 6 Иисус сказал ему: Я есмь путь и истина и жизнь; никто не приходит к Отцу, как только через Меня. Єв. Івана, 14
Вы даже в такой теме не смогли удержаться от коверканья . Copy-Pastе не пробовали выучить?Говорите о возвышенном и тут же пакостите по-мелкому
Тьоркін, вибачте що влажу, але на рахунок істини я теж не зовсім з вами згоден. Якою б не була істина, доносити її до нас може лише Дух Святий. Й звідкіля ми можемо знати кому і що схоче донести Дух Господній. Ви ж розумієте, що за такою логікою й істиність Святого Письма можна поставити під сумнів. А нам Бог відкрив це Своїм Духом, усе бо досліджує Дух, навіть Божі глибини. (1-е Кор. 2:10)
Очі тут не закриєш, але й смакувати усе це смислу немає. Усе зле, зле, зле .. Так взагалі здичіти одибіліти можна. Віра скрашує життя, робить людину впевненішою й стійкішою до життєвих негараздів. Вірою знаходимо Царство Боже у своєму серці.
Здибіліти можна,коли чуєш,що Бог це лиш Любов... Лиш вчорашній день згадайте...що вчора відмічали? Це прояв любові? А мільйони жертв воєн... А мільйони жертв геноцидів? Знов битися в груди і кричати,що це проіски антипка? А Бог не бачить і не чує мольб до нього..матерів...дітей....що вмирають в муках...від знущань...від куль..від голоду.... Неісповідимі Путі Господні... Він є..але...Він не лише Любов...
БОГ більший за любов. А то, що ми вчора відмічали - наслідок людської свобідної волі, яку має кожна людина, незалежно від того, як вона її використовує. БОГ не хоче обмежувати людську волю, бо то заперечить суть людини. (така моя думка)
И заметьте,что все эти , с позволения сказать,"люди" , творившие зло,считали , что уж они то обладают истиной.И у эсэсовцев сами знаете,что на пряжках написано было.И напалм для Северного Вьетнама оплачивался долларами с девизом :"В Бога мы веруем",да и на советских червонцах был профиль автора "истинно верного учения"
У всі часи,люди,що володіли владою вважали,що вони володіють істиною.. а найбільше в свою непогрішимість увірувала каста жреців... Вони і були владою
Прояв любові це те, що Бог нам дав шанс на Спасіння після того, як переступили через Його Слово: Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш! (Буття 2:17) Цей світ грішний, й на ньому ніколи не буде раю. Але ми можемо скрасити своє життя уже тут, коли віритимемо й житимемо за вірою, не зважаючи ні на що. Й тим паче не шукаючи справедливості, яку попрали. Віра Христова це не тільки священики, й далеко не церковні структури. Це наше ОДИН на ОДИН.
Що таке хронологія,вам відомо? І людським стражданням кінця не видно... І всі звертаються до Господа - Поможи! Але не всім помагає... І не у вірі справа... просто...неісповідимі Путі Господні...