е... то мені нагадує давнно відому фразу: "Я знаю те, що нічого не знаю". після цього настає просвітління але потрібен час
Сенс - прожити гідно людиною. Гідно - не схиляючи голову перед сильнішим. Людиною - з співчуттям і повагою до інших. Я так живу, це легко.
І який сенс у такому житті...? Досить вузько дивитеся, як на мене... А як щодо вічності? Не задумувалися над тим...?
Ага! - Никогда Воробьянинов не протягивал руки! - Так протяните ноги, старый идиот. Сенс - брат користі. Він присутній тільки там, де є питання доцільності і вжитку. У "всього" (так само як і в нічого) сенсу нема, бо для нас "всього" нема. Є лише окремі елементи "всього". Для окремих окреслених частин є сенс. На рівні "все", де немає границь - сенс зникає. Так само як і "ніщо" не має сенсу. Бо воно немає границь. От така моя фільозофія.
життя може закінчитись завтра, як би ми не жили - добиваючись жити легко,а чи важко... ... цікаво, чи вважаєш, що ЖИВ, а не існував...
от часто кажуть тяжко жити шкода вмерти... ось це і є "існувати" сьогодні почула одну цікаву фразу: "Якщо ця земля, це небо, багатство, кар'єра, твоя молодість промине - то чи варто робити це сенсом свого існування?" 19 Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають. 20 Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть. 21 Бо де скарб твій, там буде й серце твоє! (Матв.6:19-21) те що для тебе є дорогим - це і є для тебе сенсом ВСЬОГО... ти прив'язаний до цього... саме тому люди втрачаючи роботу йдуть вішатися - сенс у житті пропав... тоді може його десь не там шукаєш?
хе... насправді закінчується не життя, а лише "шлях земний" відповідно, саме перебування на землі можна назвати існуванням, а справжнє життя тут починається тільки тоді, коли ти вже на Землі чітко відчуваєш, що живеш у вічності (таке можливе). Дехто стверджує, що власне життя починається тоді, коли людина починає служити ТОМУ, ХТО Є НАЧАЛОМ ВСІХ НАЧАЛ. Тоді з"являється сенс, любов (коли ти думаєш про Нього, то і Він про тебе дбає) і така дрібниця, як втрата роботи не забирає в людини віри... а просто гідно прожити своє життя може і шоколадний батончик: створили, запакували, він собі лежав, його з"їли і він нікого не отруїв, навіть навпаки - дав організму кілокалорії. Але ж ми не батончики! "і рости, і діяти нам треба!"
Хм...все правильно...але і тому пеклі...що називається земним життям треба ...жити. Якось треба жити. Це зветься досвід, витримка і гарт. І наперед не треба ворожити, І за минулим плакати не варт. Отак як є. А може бути й гірше, А може бути зовсім, зовсім зле. А поки розум од біди не згірк ще, – Не будь рабом і смійся як Рабле! Тож веселімось, людоньки, на людях, Хай меле млин свою одвічну дерть. Застряло серце, мов осколок в грудях, Нічого, все це вилікує смерть. Хай буде все небачене побачено, Хай буде все пробачене пробачено. Єдине, що від нас іще залежить, – Принаймні вік прожити як належить.
Немає сенсу -- де немає майбутнього. Немає майбутнього -- де усьому приходить кінець. Отже сенсом життя є Вічність, або ж перефразовуючи Життя Вічне і є СЕНСОМ.
А далі не мої проблеми. Того не знає ніхто, крім Бога. До ямки - це стосовно тіла, я більше тримаюь душі.
Я б почав шукати шлях до осягнення єдности з цією людиною. Практично. Без багатьох слів, але з повноцінними стосунками. Так, щоб він відчув, що недаремно ми проводимо час разом.