http://uk.wikipedia.org/wiki/Пантеїзм думаю до цього потрібно додати ще емоції, почуття, досвід ... і отримаємо те в що вірить Ромко. Продовжую, тоді виходить що все що робить людина є правильним(добром), оскільки вона є частиною Бога, тобто все що вона робить є проявом Бога, чи не так?
Ти молишся до образів в церкві греко-католицького патріархату. Я молюсь до Бога. В лісі..вдома...де б не був.
Знову навіяло, нє? Ох! Як "класно" ви на перше місце поставили "справи", посунувши Бога і мірило придумали.... і змішали Боже з язичництвом.
Присутній. Як Творець. Через природу чи будь-які інші речі ми відчуваємо його велич. Але ми не поклоняємось природі. Це вже якийсь пантеїзм (як було мені слушно зауважено).
Та хто ж то знає в чому сенс всього?... Мені колись здавалось, що я знала. А тепер зовсім заплуталась ...І де той сенс шукати?...........
От же ж привичка навішувати ярлики і ставити печатки... Я так відчуваю... І не лише Левко може заявляти - Мій Бог живий! Бог живий.Без сумніву... Він у всьому. Він всюди. І завжди.
Я вивищую свого Бога Ісуса Христа, а не себе!!! І принижую усіх поганських богів, а не людей, котрі у них вірять! Бачу, Вам важко вловити різницю між вивищенням себе і вивищенням с свого Бога... Зрештою, розумію, чому Вам це так важко, бо сприймаєте Бога як свою власність, а не як свого Пана і Господаря життя, це видно з цих Ваших слів: Поки Бог Вам не відкриє і Ви не зрозумієте, що не Він Вам належить, а Ви Йому, доти і не зрозумієте, що тільки Він є один Істинний Бог. Усі решта - сіття... ідоли... Поклоніння лише Йому, прославлення лише Його і бажання здійснити Його волю у своєму житті стало сенсом мого життя...!!!! Шукайте у Слові Божому і точно знайдете: " І ви кликатимете до Мене,... і будете молитися Мені, а Я буду прислуховуватися до вас. І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем. І Я дамся вам знайти Себе, говорить Господь..."Єр.29:12-14 Погоджуюсь! Не погоджуюсь!
Iс.55:8 Бо ваші думки не Мої це думки, а дороги Мої то не ваші дороги, говорить Господь. Iс.55:9 Бо наскільки небо вище за землю, настільки вищі дороги Мої за ваші дороги, а думки Мої за ваші думки. з цих віршів чітко видно, що є різниця між нашими думками і Божими... А ти кажеш, що Він у кожній нашій думці...
А чим Вам не подобається пантеїзм, наприклад "люби ближнього свого як самого себе" стане "люби все як самого себе" або ж "люби все як самого Бога" (по-моєму, звучить краще ) звісно різниця є, думка людини не є думкою Бога, а от думки людей "образно" є думкою Бога. По іншому це ноосфера Вернадського, хроніки акаші, інформаційне поле Землі, колективна свідомість, книга життя.
можна, якщо вийдете на такий рівень, що й у травинці будете БАЧИТИ ЙОГО наприклад, Веди кажуть, що й у травинці є душа, просто вона не має психічної енергії... ну і багатьох енергій також. взагалі ж, за тим же джерелом, існує 8 мілн. 400 тис форм існування душі, із них тільки 400 тис розумні, причому людство - тільки одна з нижчих форм розумного існування пантеїзм доволі небезпечний, бо він може привести людину до імперсоналізму, а насправді Господь персональний, уміє веселитися, сміятися, переживати... сказано ж, що ми створені за образом і подобою Його... то не прості слова, але людський розум не може охопити всіх аспектів Господа.
То ми це все вміємо. І Бога, який є досконалим духом, намагаємося втиснути в якісь рамки, щоб краще Його розуміти. та персоніфікація Бога виходить від людини. Ісус Христос - то є інша справа. То є втілений Бог. Досконалий Богочоловік, в якому рівносильно живуть дві природи - божа і людська.
Не зовсім з Вами погоджуюся в тому, що персоніфікація Бога походить від людини... Насправді, не ми створили Бога, а Бог створив нас за своїм образом і подобою. Було б дивно припускати, що Він створив у нас щось, чого в Ньому немає. Люди щось мають або від Бога, або від диявола. Диявол дам людям гріх, все решта дав людям Бог. Якщо веселитися, сміятися, переживати...- це не гріх, значить це від Бога! Як Бог міг дати нам щось, чого в Ньому немає...? Та й зрештою в цих віршах чітко видно, що Бог говорить про Свої почуття: Iс.65:19 І буду Я Єрусалимом радіти, і втішатися буду народом Своїм, і не почується в ньому вже голос плачу й голос зойку! Єр.32:41 І буду Я тішитись ними, щоб чинити їм добро, і їх посаджу на землі цій у правді усім Своїм серцем та всією душею Своєю. Єремiя 31 .20 Чи Єфрем не Мій син дорогий, чи не люба дитина Моя? То скільки Я не говорю проти нього, завжди сильно його пам'ятаю! Тому то за нього хвилюється нутро Моє, змилосерджуся справді над ним, говорить Господь!
А я чогось думаю, що Ваша думка і думка Зануди нічим не відрізняється. Просто ви її неправильно зрозуміли і тільки....
Тобто ви уявляєте Бога ось так? За посередництвом кого? Біблія мала і земних авторів, ви про це не забувайте. Люди мали якось передати ті події, що відбувались, мали якось їх пояснити, тому і використовували свої емоції - гнів, радість, ненависть. Але все це більше людям властиве ніж Богу, який є понад цим всім.